Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξεπαγωνω 2 μπριζολες μεσα σε κρυο νερο. επειδη ομως ετυχε να μου φερουν φρεσκομαγειρεμενο φαγητο.. τι να τις κανω τωρα για να μην τις μαγειρεψω σημερα? μπορω να τις μαριναρω και να τις βαλω ψυγειο ωστε να τις μαγειρεψω αυριο ?

Δημοσ.

πρεπει να τις αφησω να στραγγιξουν τελειως, να βαλω αλαλτι πιπερι κτι και μετα σε ταψακι ψυγειο? το πολυ μεχρι αυριο το μεσημερι η μπορουν να κρατησουν και μεχρι αυριο βραδυ?

 

αρτεμιδορος, με τετοια ζεστη δε νομιζω να κανει να τις αφησω εκτος ψυγειου ολο το βραδυ..

Δημοσ.

τι εννοεις λεγωντας να τις σκεπασω με αλατι? να την αλατισω φανταζομαι οσο θελω και οχι να ριξω τοσο αλατι ωστε αν την σκεπασει ξερω γω ε :P (μη γελατε_)

Δημοσ.

πρεπει να τις αφησω να στραγγιξουν τελειως, να βαλω αλαλτι πιπερι κτι και μετα σε ταψακι ψυγειο? το πολυ μεχρι αυριο το μεσημερι η μπορουν να κρατησουν και μεχρι αυριο βραδυ?

 

αρτεμιδορος, με τετοια ζεστη δε νομιζω να κανει να τις αφησω εκτος ψυγειου ολο το βραδυ..

Βάλε αλάτι (έτσι κάνανε και παλιά όταν δεν είχε ψυγεία και παγάκια μην φοβάσαι) οχι μόνο δεν θα χαλάσουν αλλά θα γίνει λουκούμι το κρέας όταν το μαγειρέψεις 

 

σκέπασε τα (με χοντρό κατα προτίμηση) αλάτι όταν λέω να τα σκεπάσεις εννοώ να μην φαίνεται καθόλου η μπριζόλα όλο το πράμα να ειναι άσπρο (φυσικά το πετάς το αλάτι μετά όταν ειναι να τις μαγειρέψεις) 

 

και ναι πριν το κάνεις αυτό άσε (λίγο όχι εντελώς) να στραγγίξουν απο το νερό όλη την υπόλοιπη δουλειά θα την κάνει το αλάτι 

 

χωρίς πιπέρια κτλ απλά αλάτι σαν να έχει χιονίσει πάνω τους εντελώς κολλημένες. Πιπέρι και ό,τι άλλο μπαχάρι θες βάζεις μετά όταν ειναι να τις μαγειρέψεις. 

Δημοσ.

βασικα το κρέας ξεπαγωνει στη συντήρηση σιγα σιγα και κραταει 5-6 μέρες σε αυτη. Εντωμεταξύ διαβασα" διατρηση"

Δημοσ.

τοσο αλατι δε ξερω αμα κανει για μενα μιας και δε κανει να τρωω τοσο αλατι οποτε με βλεπω να τις βαζω στο ψυγειο. ευχαριστω μαγκες

 

σπυρος τις εχω ηδη ξεπαγωσει ..

Δημοσ.

τοσο αλατι δε ξερω αμα κανει για μενα μιας και δε κανει να τρωω τοσο αλατι οποτε με βλεπω να τις βαζω στο ψυγειο. ευχαριστω μαγκες

 

σπυρος τις εχω ηδη ξεπαγωσει ..

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΦΑΣ ΛΕΜΕ το αλάτι.... θα το πετάξεις

 

είναι τρόπος συντήρησης και παρασκευής του κρέατος όχι συνταγή για μαγείρεμα!

 

απλά πρέπει να περάσουν απο αλάτι για να αλλάξει το κρέας και για να συντηρηθεί...

 

Να δες πως να το κάνεις με εικόνες αν δεν κατάλαβες πάλι τι λέω. 

 

 

Δημοσ.

το αλατι δεν εισχωρει στο κρεας μεσα? εχω θεμα με κολοικο νεφρου και δε κανει αλατι για καμποσο καιρο

Δημοσ.

το αλατι δεν εισχωρει στο κρεας μεσα? εχω θεμα με κολοικο νεφρου και δε κανει αλατι για καμποσο καιρο

ε δεν είμαι γιατρός... αν δεν μπορείς να φάς 0 αλάτι εντελώς τότε άστο

 

αν σου επιτρέπεται να τρως αλάτι σε κανονική ποσότητα (πχ όσο έχει μια μακαρονάδα ή πατάτες με αλάτι κτλ) τότε δεν έχεις πρόβλημα δεν εισχωρεί στο κρέας το αλάτι απλά δεν παίρνω όρκο για αν υπάρχει ενα ποσοστό στην επιφάνεια έστω και μετά το πλύσιμο απο γεύση αν δεν προσθέσεις μόνος σου ξανά αλάτι κατα το μαγείρεμα δεν θα είναι αλμυρό σίγουρα.  

Δημοσ.

τις εβαλα στο ψυγειο με νορμαλ ποσοτητα χοντρου αλατιου.  ελπιζω αυριο το μεσημερι ναναι οκ :P

 

<ναι ειμαι απο αυτους που οτι ξεπαγωνουν... το ψηνουν καπακι!.. γιαυτο και οι χαζες ερωτησεις μου>

Δημοσ.

Από την στιγμή που έβαλες ήδη το κρέας στο νερό (ελπίζω σε παγωμένο νερό..) έπρεπε ήδη να τις είχες μαγειρέψει και κακώς τις ξαναέβαλες ψυγείο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...