sam75 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Λοιπόν σήμερα ξαφνικά βλέπω πως πονάει το μεγάλο δάχτυλο στο πόδι, μπήκε το νυχι μέσα. Καμία ιδέα πως να το βγάλω; είναι αρχή ακόμα οπότε πιστεύω θα βγει χωρίς επέμβαση. Είχα δει παλιά στο φαρμακείο κάτι κρέμες κλπ, κάνουν τίποτα; Δώστε ιδέες.
fylatos Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Πήγαινε σε ένα ποδολόγο να στο κάνει με 50€ να τελειώνεις. Θα τριμαρει και το νύχι έτσι ώστε να μην επαναληφθεί.
sam75 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Να πάω αλλά από πόνο τι λέει; Με ενδιαφέρει να μην καταλάβω κάτι, έχω ευαισθησία στα δάχτυλα. Σου βγάζει όλο το νυχι η σου κόβει αυτό που έχει μπει μέσα.
fylatos Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Να πάω αλλά από πόνο τι λέει; Με ενδιαφέρει να μην καταλάβω κάτι, έχω ευαισθησία στα δάχτυλα. Σου βγάζει όλο το νυχι η σου κόβει αυτό που έχει μπει μέσα. Κοίτα ανώδυνη λύση δεν υπάρχει. Και αναισθησία να σου κάνουν λίγο θα πονέσει η ένεση. Αλλά αν είναι σε πρώτο στάδιο απλά θα σου κόψει το νύχι δε θα το βγάλει. Γενικά η σωστή σωστή διαδικασία δεν περιλαμβάνει αφαίρεση του νυχιού αλλά ένα κόψιμο κατά μήκος. Σε περίπτωση υποτροπής πάλι, θα γίνει αναισθησία, τομή κατά μήκος, καυτηριασμός της ρίζας στα πλάγια για να μην φυτρώνει νύχι τόσο πλάγια και τέλος. Αλλά αυτό σε δεύτερο χρόνο. Πάνε τώρα να το κάνεις ένα απλό κόψιμο να τελειώνεις.
sam75 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Δεν μπορώ να λείψω από δουλειά καθόλου, δεν πιστεύω να χρειαστεί άδεια κλπ. Είμαι οδηγός οπότε το χρειάζομαι το δάχτυλο άμεσα!! 2
fylatos Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Δεν μπορώ να λείψω από δουλειά καθόλου, δεν πιστεύω να χρειαστεί άδεια κλπ. Είμαι οδηγός οπότε το χρειάζομαι το δάχτυλο άμεσα!! Θα φοράς ανοιχτό παπούτσι για κάποιες μέρες. Αν το αφήσεις θα γίνει χειρότερα.
sam75 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Μη μου λες τετοια. Για πόσες ημέρες; Δηλσδη για ένα κόψιμο που θα κάνει θα χρειαστεί ανοιχτό παπούτσι;
Βασίλης_29 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Δεν είμαι ειδικός αλλά λογικο το βρίσκω με το ανοιχτό παπούτσι, εφόσον θα υπάρχει στο πόδι σου τομή από επέμβαση και γενικά μέρος που να μπορεί να εισέλθει μικρόβιο, ξέρεις τι επικρατεί μέσα στο παπούτσι σου? Υγρασία και ιδρώτας μαζί με ύπαρξη βακτηρίων, πέρα από αυτό παίζει με την επαφή και το τρίψιμο αν είναι κλειστό το παπούτσι να υπάρξει ερεθισμός και αιμορραγία στο μέρος που έγινε η επέμβαση. Οπότε ανοιχτό παπούτσι και συχνό πλύσιμο του ποδιού.
fylatos Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Μη μου λες τετοια. Για πόσες ημέρες; Δηλσδη για ένα κόψιμο που θα κάνει θα χρειαστεί ανοιχτό παπούτσι; Δε το έχω δει και να το είχα δει διάγνωση μέσω φόρουμ δε θα λάμβανες. Ωστόσο το ανοιχτό παπούτσι ή έστω εξαιρετικά ευάερο παπούτσι και η τήρηση κάποιων κανόνων είναι απαραίτητα. Δλδ αν σου έπεφτε κάτι στο πόδι και εσπαγες ένα δάχτυλο τι θα έκανες θα φόραγες σκαρπινι; Αν απλα σου κόψει το νύχι κανά δύο τρεις μέρες. Αν χρειαστεί κάτι παραπάνω 5-7. Αα και αυτό που έπαθες οφείλεται σε κακό κόψιμο (με στρογγυλεμένες γωνίες όπως κόβουμε τα χέρια κι όχι ευθεία) και πιθανώς κακό παπούτσι σε συνδυασμό.
sam75 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Κατάλαβα. Αν έχει κάποιος να προτείνει γιατρό με ελαφρύ χέρι από Θεσσαλονίκη ας γράψει. Μέχρι την Παρασκευή θα το κάνω. Δεν θα κάνει επέμβαση είναι χιλιοστά μέσα μια παρανυχιδα, προσπάθησα να την βγάλω αλλά θέλει ειδικο εργαλείο.
fylatos Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Κατάλαβα. Αν έχει κάποιος να προτείνει γιατρό με ελαφρύ χέρι από Θεσσαλονίκη ας γράψει. Μέχρι την Παρασκευή θα το κάνω. Δεν θα κάνει επέμβαση είναι χιλιοστά μέσα μια παρανυχιδα, προσπάθησα να την βγάλω αλλά θέλει ειδικο εργαλείο. Καλύτερα μην το πιέζεις πολύ μόνος το θέμα. Επίσης αν έχεις βάλε μία αντιβιοτική αλοιφή τύπου bactroban πάνω. Δεν είναι κάτι και δεν απαιτεί ειδική αναζήτηση. Έχει πολλά ποδιατρικα κέντρα διάλεξε και πάρε στο πιο κοντινό
Lee80 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2016 Με το εξαρτηματακι που εχει ο νυχοκοπτης ανασηκωσε λιγο το νυχι. Αν το κανεις σωστα θα μειωθει ο πονος και σε κανα δυο ημερες θα περασει εντελως
JohnTehGreek Δημοσ. 7 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2016 Εγώ πάντως όταν έχω τέτοιο θέμα απλά παίρνω ένα μικρό ψαλιδάκι και το βάζω μέσα στο δάχτυλο και σπρώχνω το νύχι προς τα έξω. Μόλις έχει βγει λίγο απλά το κόβω (βέβαια το δάχτυλο μετά μοιάζει σαν κατακρεουργημένο αλλά δεν με πολύ ενδιαφέρει). Σε 10 λεπτά έχει περάσει και ο πόνος και τα πάντα. Κοίταξε το μόνος λίγο πριν πας να σκάσεις 50€.
sam75 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2016 Θα μου το κάνει η κοπέλα που φτιάχνει τα νύχια στη γυναίκα μου. Έκανα κάτι μόνος αλλά θα έρθει Σάββατο να του ρίξει μια ματιά. Δεν μπορώ λόγο εργασίας να βγάλω νύχι, με το πόδι δουλεύω. Έχουμε άδειες τώρα και εγώ παίρνω σε ένα μήνα, δεν γίνεται.
sheik Δημοσ. 7 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2016 Επειδη το παθαινω πολυ συχνα λογω σχηματος νυχιου-δαχτυλου και 2 φορες το εχω βγαλει ολοκληρο πλεον μπορω κ το προλαβαινω ως εξης: Καταρχας ΔΕΝ το κοβεις εκει που παει να μπει μεσα στο κρεας. Με τον τροπο αυτο του δινεις παντα την ευκαιρια να μεγαλωσει στο ιδιο σημειο με τον ιδιο τροπο κ να ξαναμπει. Κοβεις το νυχι μονο οριζοντια και οχι κυκλικα. Ασε τις γωνιες μυτερες Ανασηκωσε λιγο το νυχι στο επιμαχο σημειο(μπορει να πονας), παρε ενα πολυ μικρο κομματι βαμβακακι και με ενα ψαλιδακι(ή με οποιο τροπο σε βολεψει) χωστο κατω απο το νυχι στο σημειο που παει να μπει στο κρεας και αστο εκει για μερικες μερες. Ετσι το νυχι θα μεγαλωσει πανω απο το κρεας και κατα πασα πιθανοτητα ετσι θα συνεχισει στο μελλον και δε θα σε ξανα ενοχλησει. ΕΚΤΟΣ κι αν το ξανακοψεις πολυ σε εκεινο το σημειο. Εγω ετσι το προλαβα αρκετες φορες 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις