sam75 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Λοιπον πηγα σε κεντρο ποδολογιας. Μου εκοψε το νυχι που ηταν μεσα,μου εβαλε γαζα κλπ . Μου ειπε να παω σε μια εβδομαδα να μου βαλει ΓΑΖΑ κατω απο το νυχι για να μην μπει μεσα παλι καθως μεγαλωνει-η γαζα θα περιεχει και κερατινη ( καπως ετσι αν δεν κανω λαθος). Τι λετε ; Αποψεις ;
ant_ Δημοσ. 10 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2016 Το ιδιο ακριβως μου ειχαν κανει και εμενα,βεβαια ειχα κανει το λαθος να νομιζω οτι αυτο θα ηταν και το τελος αλλα ειχε μεγαλη ταλαιπωρια που κρατησε σχεδον για ενα χρονο πηγαινα ανα διμηνο περιπου για να αλλαζουν αυτο το πραγματακι κατω απο το νυχι(σαν γαζα)γιατι με τον καιρο οταν πεφτει και νερο εκει πανω χαλαρωνει και βγαινει και γενικα θελει αλλαγη μετα απο ενα διαστημα,και μετα μου βαζανε αλλο μεχρι να μεγαλωσει το νυχι(γιατι μου το ειχαν κοψει απο αρκετα κατω) και καπακι σε μια φαση δεν μεγαλωνε ισια το νυχι οποτε το ξακακοψανε λιγο οποτε αρχισε παλι αυτος ο κυκλος απο την αρχη και ημουν 1 χρονο με αυτο το πραγμα(την σαν γαζα) κατω απο το νυχι και ανα διμηνο εκει
sam75 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2016 Ώραια και τελικά; Βασικά εσύ τι προτείνεις; Αυτη η Γάζα πονάει όταν μπαίνει και βγαίνει;
ant_ Δημοσ. 10 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2016 Oχι δεν ποναει καθολου αφου ειναι ουσιαστικα σαν να βαζεις βαμβακι κατω απο το νυχι στην γωνια απλα βαζουν αυτο το υλικο που ειναι λιγο πιο σκληρο σαν γαζα για να αντεξει περισσοτερο δεν ξερω τι να προτεινω δεν δοκιμασα τις αλλες λυσεις γιατρος κλπ παντως αυτην του ποδολογου δεν μπορω να πω οτι την συστηνω 100% μιας και με ταλαιπωρησε και δεν εδωσε και οριστικη λυση οταν τελειωσε ολος αυτος ο κυκλος του( αλλαζε γαζα ριχνουμε και κανα μικροκοψιματακι) και μου ειπανε οκ τελειωσαμε βγαινει ισια το νυχι ολα καλα μετα απο λιγο οταν βγηκε η τελευταια "γαζα" που βαλανε παρουσιαστηκε παλι μια μικροενοχληση στο σημειο αλλα ειπα οτι δεν παιζει να το ξαναπερασω ολο αυτο οποτε εκανα μονος μου ανα διαστηματα ποδολουτρο-εβαζα ενα κομματι βαμβακι απο κατω στην γωνια του νυχιου-λιγο μπετατιν και σε γενικες γραμμες πηγε καλα ενταξει δεν εχει γινει και σαν του αλλου ποδιου πχ που δεν εχει τιποτα αλλα ειναι σε αρκετη καλη κατασταση και δεν παρουσιαζει συχνα ενοχλησεις η ερεθισμους στο δερμα σε εκεινο το σημειο (τωρα εχω πχ να κανω ποδολουτρο κατι μηνες) τωρα μπορει η περιπτωση σου να εξελιχθει αλλιως και να εισαι οκ
BritGreek Δημοσ. 10 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2016 Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν αυτό το πρόβλημα σε μόνιμη βάση. Καλή νυχού, με αποστειρωμένα εργαλεία μια φορά το μήνα με ένα 15άρι, και μετά δεν υπάρχει το πρόβλημα. Αν είναι έτσι το σχήμα το νυχιού σου, ό,τι κι αν κάνεις πάλι έτσι θα βγαίνει.
sam75 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2016 Δεν είναι έτσι το σχήμα, εγώ έκανα μαλακια και το έκοψα λάθος στα 42 μου. Το θέμα είναι τώρα τι κάνω; να κάνω την θεραπεία με το βαμβάκι η να το αφήσω και βλέπουμε; 20 παίρνει στην επίσκεψη.
Apoll Δημοσ. 10 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2016 Λοιπόν σήμερα ξαφνικά βλέπω πως πονάει το μεγάλο δάχτυλο στο πόδι, μπήκε το νυχι μέσα. Καμία ιδέα πως να το βγάλω; είναι αρχή ακόμα οπότε πιστεύω θα βγει χωρίς επέμβαση. Είχα δει παλιά στο φαρμακείο κάτι κρέμες κλπ, κάνουν τίποτα; Δώστε ιδέες. Πόσο βαθιά είναι μέσα στο δάχτυλο; Έχει πρηστεί και άρχισε να βγάζει δέρμα από πάνω; Αν όχι στο παραπάνω, τράβα αγόρασε έναν μεγάλο κόφτη για νύχια (όχι τον κλασικό νυχοκόπτη), και κόψε διαγώνια σε 1 κομμάτι από το 1/4 του κεντρικού (επάνω) μέρους το νυχιού μέχρι το 1/5 της βάσης στα πλευρά. Στο όταν φτάσεις χαμηλά στο δέρμα, θα χρειαστεί με προσοχή να τραβήξεις το νύχι που κόβεις. Πονάει, αλλά ΟΚ σιγά τα αβγά. Αν το αφήσεις και πρηστεί και αρχίσει να παράγει δέρμα (*κόκο λέγεται) πάνω από το νύχι, χρειάζεσαι βγάλσιμο το νύχι τελείως σε κάποιο νοσοκομείο. Ταλαιπωρήθηκα μία δεκαετία σχετικά πριν 28 χρόνια.
sam75 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2016 Φίλε ήταν χιλιοστά μέσα ούτε καν εκατοστό. Το είχα κόψει λάθος. Πήγα σε ποδολογο και το έκοψε, απλά τώρα μου ζητάει να κάνω θεραπεία με κάτι βαμβάκια και τετοια. Έχουμε άλλο πρόβλημα δηλαδή τώρα. Να το κάνω η όχι; θέλει 20 την κάθε επίσκεψη.
fylatos Δημοσ. 11 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2016 Φίλε ήταν χιλιοστά μέσα ούτε καν εκατοστό. Το είχα κόψει λάθος. Πήγα σε ποδολογο και το έκοψε, απλά τώρα μου ζητάει να κάνω θεραπεία με κάτι βαμβάκια και τετοια. Έχουμε άλλο πρόβλημα δηλαδή τώρα. Να το κάνω η όχι; θέλει 20 την κάθε επίσκεψη. Να το κανεις μέχρι να βγει το προφίλ του νυχιού έξω από το δέρμα μετά από κανά 2 μηνο και μετά να τη/τον ρωτήσεις πως να το κόψεις με ίσιο νυχοκοπτη
konni Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Με ενοχλεί το νύχι στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού-ακουμπάει στο κρέας.έβαλα βαμβάκι με οινόπνευμα στη γωνία αλλα πονάει όταν το πατάω.να περιμένω 2-3 μερες μπας κ περασει ή να παω σε γιατρό; και σε τι γιατρό να πάω; δερματολόγο,χειρουργό ή ορθοπεδικό;
ikaruga24 Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Βαμβάκι με ιώδιο/betantin θα βάλεις. Χώρισε το κρέας από το νύχι, βάλε λίγο ιώδιο πάνω στο βαμβάκι και βάλε το πάνω στο μέρος του νυχιού που μπαίνει μέσα στο δάχτυλο. Εννοείται ότι πριν το κάνεις όλο αυτό να κόψεις ελαφρά το νύχι στο σωστό νύχι. Θέλει λίγο χρόνο για πλήρης ίαση και εννοείται ότι θα αλλάζεις σε καθημερινή βάση το βαμβάκι. Το παραπάνω εφόσον είναι συγκεκριμένα μικρό πρόβλημα και δεν έχεις κανένα θέμα με γυρισμένα νύχια γενικά ή κάτι τέτοιο. Εμένα χρειάστηκε καμιά εικοσαριά μέρες για να γιάνει. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις