xpapias Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Επισης ξεχασα. Πρωινό, τρωω επιτοπου σαν αρχοντας. Το θεωρω δικαιωμα μου. Εχω δει γνωστους να παιρνουν πχ μπαρες δημητριακων για να φανε στην ημερα. Αυτο ναι ξεπερνα την υποχρέωση του ξενοδοχείου. Η μάλλον ξεπερνα τα ορια της γυφτιας.
DDevil Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Το ξενοδοχειο (και ο οποιοσδήποτε) απαγορεύεται να σου κρατήσει (πόσο μάλλον να σου μαζέψει) την ταυτότα. Το μόνο που μπορεί είναι να την δει για να συμπληρώσει ό,τι χρειάζεται εάν και εφόσον του την δώσεις εσύ. Η ταυτότητα δεν ανήκει σε εμάς, είναι δημόσιο έγγραφο, και ανήκει στην αστυνομία (και όχι σε εσένα). Επίσης απαγορεύεται να την δώσεις (όχι να την δείξεις) οπουδήποτε. Τέλος εάν κάποιος (πχ ξενοδόχος) το παίζει "έξυπνος" και κρατάει ταυτότητα τότε καλείς την αστυνομία και δηλώνεις κλοπή (αν θες να τον κάψεις) ή απώλεια και παύει απλά να ισχύει η προηγούμενη. Και για να σε προλάβω, όχι δεν έχω αφήσει ποτέ ταυτότητα στο ξενοδοχείο ή στον οποιοδήποτε, παρά μόνο έχω την δείξει (αν χρειαστεί να συμπληρώσει κάτι) με δική μου φυσική παρουσία και φυσικά εφόσον προβλέπεται (να μου την ζητήσει). Δεν είναι θέμα "εξυπνάδας" είναι ότι ετσι πρεπει να γινει για να διασφαλιστεί ότι εσυ δεν θα σηκωθείς να φυγεις ξαφνικά από το ξενοδοχειο χωρις να πληρώσεις. Αμα δεν δέχεσαι αυτό τον ορο δεν περνάς. Δικαιωμα σου είναι να μη το δεχτεις φυσικά αλλα αμφιβάλλω αν υπάρχουν σοβαρα ξενοδοχεια που δεν κρατάνε την ταυτοτητα. Ακριβως για να μην υπάρξουν πονηρούληδες που σηκώνονται και φευγουν μεσα σε ένα βραδυ για να αποφυγουν να πληρώσουν.
l337 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Δεν είναι θέμα "εξυπνάδας" είναι ότι ετσι πρεπει να γινει για να διασφαλιστεί ότι εσυ δεν θα σηκωθείς να φυγεις ξαφνικά από το ξενοδοχειο χωρις να πληρώσεις. Αμα δεν δέχεσαι αυτό τον ορο απλα δεν περνάς στο ξενοδοχειο. Απλα τα πραγματα. Δικαιωμα σου είναι να μη το δεχτεις φυσικά αλλα αμφιβάλλω αν υπάρχουν σοβαρα ξενοδοχεια που δεν κρατάνε την ταυτοτητα. Μάλλον δεν καταλαβαίνεις.. Το τι τρόπο θα βρούνε είναι δικό τους θέμα. Αρκεί να είναι νόμιμος. Το παραπάνω απαγορεύεται. Τέλος. 2
DDevil Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Μάλλον δεν καταλαβαίνεις.. Το τι τρόπο θα βρούνε είναι δικό τους θέμα. Αρκεί να είναι νόμιμος. Το παραπάνω απαγορεύεται. Τέλος. Aπο ποιο νομο απαγορευεται? να κρατησει ο άλλος την ταυτοτητα σου που εχεις δωσει με την θεληση σου? αποδεχόμενος τους ορους του ξενοδοχείου? Σιγα το δημοσιο εγγραφο την ταυτοτητα και τις κυρωσεις που έχει αμα την χάσει καποιος λες και είναι στρατιωτική. Κάθε βδομαδα βγαζεις και άλλη αμα γουστάρεις. Η κάθε μεγαλη επιχειρηση εχει ένα καρο δικηγόρους από πισω να την υπερασπιστουν δεν περιμεναν εσενα να τους κανεις μαθημα περι νομιμότητας
Βασίλης_29 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Δεν είναι θέμα "εξυπνάδας" είναι ότι ετσι πρεπει να γινει για να διασφαλιστεί ότι εσυ δεν θα σηκωθείς να φυγεις ξαφνικά από το ξενοδοχειο χωρις να πληρώσεις. Αμα δεν δέχεσαι αυτό τον ορο δεν περνάς. Δικαιωμα σου είναι να μη το δεχτεις φυσικά αλλα αμφιβάλλω αν υπάρχουν σοβαρα ξενοδοχεια που δεν κρατάνε την ταυτοτητα. Ακριβως για να μην υπάρξουν πονηρούληδες που σηκώνονται και φευγουν μεσα σε ένα βραδυ για να αποφυγουν να πληρώσουν. Μην τρελαθούμε τώρα, απαγορεύεται αυτό, σιγά μην τους αφήσω να μου κρατήσουν την ταυτότητα από την ημέρα που θα έρθω μέχρι όταν θα φύγω, και ούτε που ξέρω εγώ τι μπορεί να την κάνουν μετά και πως θα βρώ τον μπελά μου. Την ταυτότητα την δίνεις μόνο όταν έρχεσαι στο ξενοδοχείο για να πληρώσεις για να συμπληρώσουν διάφορα στοιχεία στο σύστημα. Μόνο κρατικοί φορείς έχουν δικαίωμα να την κρατήσουν, όπως ο στρατός και μια φορά όταν έτυχε να επισκεφτώ το ΥΠΕΧΩΔΕ την κράτησε ο αστυνομικός στην είσοδο και την πήρα όταν έφυγα. Αν δεν πληρώσεις και φύγεις έτσι σου βαράνε μια μήνυση/αγωγή και σε τρέχουν δικαστικώς. 3
l337 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Aπο ποιο νομο απαγορευεται? H ταυτότητα δεν είναι δικής σου. Είναι δημόσιο έγγραφο και ανήκει στην αστυνομία. Απαγορεύεται να την δίνεις οπουδήποτε. Περισσότερα θα σου πει επίσημα η ίδια η αστυνομία.
Mau-Maus Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Μάλλον δεν καταλαβαίνεις.. Το τι τρόπο θα βρούνε είναι δικό τους θέμα. Αρκεί να είναι νόμιμος. Το παραπάνω απαγορεύεται. Τέλος. Φίλε μην ασχολείσαι κάποιοι ζουν σε άλλον πλανήτη και όχι σε αυτόν!! Δείχνεις την ταυτότητα σου, γράφει τα στοιχεία σου και αυτό ήταν όλο, σιγά μην σου κρατήσει και κανένα μέλος της οικογένειας σου όμηρο για να είναι σίγουρος ότι δεν θα την κάνεις Χαχαχα τι άλλο θα ακούσουμε ρε φίλε έλεος Χαχαχα κλαίω! 2
DDevil Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 H ταυτότητα δεν είναι δικής σου. Είναι δημόσιο έγγραφο και ανήκει στην αστυνομία. Απαγορεύεται να την δίνεις οπουδήποτε. Περισσότερα θα σου πει επίσημα η ίδια η αστυνομία. Περιμενω εσενα να μου πεις ποιος είναι ο νομος αλλα για να μην απαντας μαλλον δεν τον ξέρεις. Μην τρελαθούμε τώρα, απαγορεύεται αυτό, σιγά μην τους αφήσω να μου κρατήσουν την ταυτότητα από την ημέρα που θα έρθω μέχρι όταν θα φύγω, και ούτε που ξέρω εγώ τι μπορεί να την κάνουν μετά και πως θα βρώ τον μπελά μου. Την ταυτότητα την δίνεις μόνο όταν έρχεσαι στο ξενοδοχείο για να πληρώσεις για να συμπληρώσουν διάφορα στοιχεία στο σύστημα. Μόνο κρατικοί φορείς έχουν δικαίωμα να την κρατήσουν, όπως ο στρατός και μια φορά όταν έτυχε να επισκεφτώ το ΥΠΕΧΩΔΕ την κράτησε ο αστυνομικός στην είσοδο και την πήρα όταν έφυγα. Αν δεν πληρώσεις και φύγεις έτσι σου βαράνε μια μήνυση/αγωγή και σε τρέχουν δικαστικώς. Ναι ξενοδοχειο μεγαλης φημης με την δικη σου ταυτοτητα θα κατσει να ασχοληθεί και να κανει πλαστογραφιες. Για να κερδισει τι ακριβως? επιχειρηματιες είναι όχι απατεώνες. Στον αστυνομικο γιατι δεν απαγορευεται? επειδή είναι αστυνομικος?
Βασίλης_29 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 http://www.areiospagos.gr/nomologia/apofaseis_DISPLAY.asp?cd=HZIRR08KUK7VEM7QGWJLO0XF6NV935&apof=1694_2010 Έπειτα ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αθανάσιος Κατσιρώδης εισήγαγε για κρίση στο Συμβούλιο τη σχετική δικογραφία με την πρόταση του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νικολάου Τσάγγα με αριθμό 216/7-6-2010, στην οποία αναφέρονται τα ακόλουθα:Εισάγω την υπ' αριθμ. 1/22-1-2010 αίτηση αναιρέσεως της Χ1, 24 ετών, υπηκοότητος ..., κατοίκου ..., η οποία διαμένει προσωρινά στη ... και στην οδό ..., και η οποία ασκήθηκε μέσω του πληρεξουσίου της Δικηγόρου Ευσταθίου Σταματόπουλου του Μιχαήλ, κατοίκου ..., οδός ..., με Α.Μ. του Δ.Σ. Καλαμάτας 452, δυνάμει της από 10-1-2010 εξουσιοδοτήσεως, κατά του υπ' αριθμ. 57/27-10-2009 βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Καλαμάτας, με το οποίο παραπέμπονται στο ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Καλαμάτας οι εξής κατηγορούμενοι: 1) Σ1, κάτοικος ..., οδός ..., 2) Σ2, κάτοικος ..., 3) Σ3, κάτοικο ..., οδός ..., και, 4) Χ1 (αναιρεσείουσα), κάτοικος ., οδός ..., προκειμένου να δικασθούν για τις ακόλουθες αξιόποινες πράξεις: α) σωματεμπορία κατά συναυτουργία, κατά συρροή και κατ' επάγγελμα, β) εγκληματική οργάνωση που επεδίωκε την διάπραξη περισσότερων κακουργηματικών πράξεων σωματεμπορίας, άπαντες οι ανωτέρω, και επί πλέον γ) παράνομη παρακράτηση διαβατηρίων και δελτίων αστυνομικής ταυτότητας αλλοδαπών προσώπων κατά του πρώτου και δεύτερου τούτων (άρθρα 1,8,12,13 περ. στ',14,16,17,18,26παρ.1α,27 παρ.1,45,51,52,57,60,79,94 παρ.1,187 παρ.1,222,351 παρ.1,2,4 περ.δ', 6 του Π.Κ. και άρθρα 87 παρ.7 του Ν. 3586/2005). Άρα είναι παράνομο ήδη για τους αλλοδαπούς, εξυπακούεται οτι είναι και για τους έλληνες. Στον αστυνομικο γιατι δεν απαγορευεται? επειδή είναι αστυνομικος? Και βέβαια, άλλο κρατικός φορέας και άλλο ο ιδιώτης. Ταυτότητες δεν κρατάνε ούτε στo Grande Bretagne. Ναι ξενοδοχειο μεγαλης φημης με την δικη σου ταυτοτητα θα κατσει να ασχοληθεί και να κανει πλαστογραφιες. Για να κερδισει τι ακριβως? επιχειρηματιες είναι όχι απατεώνες. Αν εμένα μου κρατήσει το ξενοδοχείο την ταυτότητα και βγώ μια βόλτα έξω και μου ζητήσει ο μπάτσος τα στοιχεία μου τι να του πώ? Πήγαινε στο ξενοδοχείο να την ζητήσεις στην ρεσεψιόν? Ή μήπως θα με τρέχουν στο τμήμα για εξακρίβωση? Μην τρελαθούμε δηλαδή. 1
idomeneas7 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Στα μεγάλα κάνουν προέγκριση κάρτας που είναι πολύ καλύτερο για εκείνους. 1
rizla7 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Αμα δεν δέχεσαι αυτό τον ορο δεν περνάς. Δικαιωμα σου είναι να μη το δεχτεις φυσικά αλλα αμφιβάλλω αν υπάρχουν σοβαρα ξενοδοχεια που δεν κρατάνε την ταυτοτητα. ποιο σοβαρό ξενοδοχείο σου κράτησε ταυτότητα;
DDevil Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 ποιο σοβαρό ξενοδοχείο σου κράτησε ταυτότητα; Στη Κρακοβια εχεις πάει? μου την ειχε κρατησει εκει ένα ξενοδοχειο όταν εφευγες να πας βολτα στην έδιναν. Πιο ασφαλης ηταν εκει παρα να την εχω πανω μου μην σου πω.
rizla7 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Στη Κρακοβια εχεις πάει? μου την ειχε κρατησει εκει ένα ξενοδοχειο όταν εφευγες να πας βολτα στην έδιναν. Πιο ασφαλης ηταν εκει παρα να την εχω πανω μου μην σου πω. από αυτό δλδ προκύπτει το "αμφιβάλλω αν υπάρχουν σοβαρα ξενοδοχεια που δεν κρατάνε την ταυτοτητα." ?
l337 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Στα μεγάλα κάνουν προέγκριση κάρτας που είναι πολύ καλύτερο για εκείνους. Ισχύει αυτό (το κάνουν αρκετοί) αρκεί να έχει πάρει το ξενοδοχείο έγκριση από την τράπεζα για pre-authorisation. Πληροφοριακά πάντως, άν η επιχείρηση (ξενοδοχείο στην περίπτωση μας) δεν έχει πάρει έγκριση και σου κρατήσουν χρήματα, τότε επιβάλλεται πρόστιμο στην τράπεζα από τους διεθνείς οργανισμούς, λόγω διεξαγωγής Ειδικών Συναλλαγών της επιχείρησης χωρίς την άδεια της τράπεζας, και ύστερα η τράπεζα τερματίζει την ειδική συναλλαγή (pre-authorisation) και μετακυλύει την χρεώση στην επιχείρηση.
DDevil Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 από αυτό δλδ προκύπτει το "αμφιβάλλω αν υπάρχουν σοβαρα ξενοδοχεια που δεν κρατάνε την ταυτοτητα." ? Ναι δεν σ αρεσει? 5αστερο ηταν το ξενοδοχειο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα