Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

http://www.areiospagos.gr/nomologia/apofaseis_DISPLAY.asp?cd=HZIRR08KUK7VEM7QGWJLO0XF6NV935&apof=1694_2010

Έπειτα ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αθανάσιος Κατσιρώδης εισήγαγε για κρίση στο Συμβούλιο τη σχετική δικογραφία με την πρόταση του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νικολάου Τσάγγα με αριθμό 216/7-6-2010, στην οποία αναφέρονται τα ακόλουθα:

Εισάγω την υπ' αριθμ. 1/22-1-2010 αίτηση αναιρέσεως της Χ1, 24 ετών, υπηκοότητος ..., κατοίκου ..., η οποία διαμένει προσωρινά στη ... και στην οδό ..., και η οποία ασκήθηκε μέσω του πληρεξουσίου της Δικηγόρου Ευσταθίου Σταματόπουλου του Μιχαήλ, κατοίκου ..., οδός ..., με Α.Μ. του Δ.Σ. Καλαμάτας 452, δυνάμει της από 10-1-2010 εξουσιοδοτήσεως, κατά του υπ' αριθμ. 57/27-10-2009 βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Καλαμάτας, με το οποίο παραπέμπονται στο ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Καλαμάτας οι εξής κατηγορούμενοι: 1) Σ1, κάτοικος ..., οδός ..., 2) Σ2, κάτοικος ..., 3) Σ3, κάτοικο ..., οδός ..., και, 4) Χ1 (αναιρεσείουσα), κάτοικος ., οδός ..., προκειμένου να δικασθούν για τις ακόλουθες αξιόποινες πράξεις: α) σωματεμπορία κατά συναυτουργία, κατά συρροή και κατ' επάγγελμα, β) εγκληματική οργάνωση που επεδίωκε την διάπραξη περισσότερων κακουργηματικών πράξεων σωματεμπορίας, άπαντες οι ανωτέρω, και επί πλέον γ) παράνομη παρακράτηση διαβατηρίων και δελτίων αστυνομικής ταυτότητας αλλοδαπών προσώπων κατά του πρώτου και δεύτερου τούτων (άρθρα 1,8,12,13 περ. στ',14,16,17,18,26παρ.1α,27 παρ.1,45,51,52,57,60,79,94 παρ.1,187 παρ.1,222,351 παρ.1,2,4 περ.δ', 6 του Π.Κ. και άρθρα 87 παρ.7 του Ν. 3586/2005).

Fun fact: Νόμος 3586 του 2005 δεν υπάρχει

Υπάρχει ν.3586/2007 που δεν έχει άρθρο 87 (αλλά και να είχε είναι τελείως άσχετος με την υπόθεση)

Μάλλον εννοεί ν.3386/2005

• Like 1
  • Απαντ. 161
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ρε παιδιά, δεν σου κρατάνε την ταυτότητα για όλες τις ημέρες που θα μείνεις στο ξενοδοχείο. Εγώ προσωπικά σε όσα ξενοδοχεία έχω πάει μου ζητάνε την ταυτότητα και μου λένε για να μην περιμένω να ανεβώ στο δωμάτιο για να τακτοποιηθώ, και με την πρώτη ευκαιρία, όταν κατέβω δηλαδή, μου την δίνουν αμέσως πίσω. Δεν ξέρω νόμο αλλά σαφώς και δεν είναι νόμιμο να σου κρατήσει κάποιος ιδιώτης την ταυτότητά σου.

• Like 1
Δημοσ.

Ναι δεν σ αρεσει?

5αστερο ηταν το ξενοδοχειο.

Κάθε άλλο...κατάλαβα.

Έχεις και άλλη εμπερία από ξενοδοχείο που κρατάει ταυτότητα ή από εκεί προέκυψε ο κανόνας "σου κρατάω ταυτότητα αλλιώς δε μένεις;"

• Like 1
Δημοσ.

Ρε παιδιά, δεν σου κρατάνε την ταυτότητα για όλες τις ημέρες που θα μείνεις στο ξενοδοχείο. Εγώ προσωπικά σε όσα ξενοδοχεία έχω πάει μου ζητάνε την ταυτότητα και μου λένε για να μην περιμένω να ανεβώ στο δωμάτιο για να τακτοποιηθώ, και με την πρώτη ευκαιρία, όταν κατέβω δηλαδή, μου την δίνουν πίσω. Δεν ξέρω νόμο αλλά σαφώς και δεν είναι νόμιμο να σου κρατήσει κάποιος ιδιώτης την ταυτότητά σου.

Δεν ειπα για συνέχεια απλα σε 2 ξενοδοχεια μου την κρατουσαν οσο ημουν στο ξενοδοχειο συνηθως μετα όταν εφευγα και αφηνα τα κλειδιά μου την έδιναν πισω.

Εμενα προσωπικα δεν με πειραξε αυτό γιατι δεν μπορουσαν να κανουν τιποτα με την ταυτοτητα μου αν τωρα κάποιοι εχουν το θέμα ότι θα τους κλέψουν τα στοιχεια και θα κάνουν κομπίνες με το ονομα τους τι να πω μη βαζουν πουθενα υπογραφη , μην δινουν πουθενα στοιχεια και ας μην κανουν και καμια συναλλαγή. Αλλα για μενα είναι σοβαρο ένα ξενοδοχειο που φυλάγεται ειτε με τη μια πολιτικη ειτε με την άλλη εγω δεν ειχα θεμα ουτε με την ταυτοτητα.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Ναι δεν σ αρεσει?

Δεν επιτρέπεται να σου κρατήσουν κρατικό έγγραφο.

Δεν λέει κάτι το 5αστερο...

Δημοσ.

Κάθε άλλο...κατάλαβα.

Έχεις και άλλη εμπερία από ξενοδοχείο που κρατάει ταυτότητα ή από εκεί προέκυψε ο κανόνας "σου κρατάω ταυτότητα αλλιώς δε μένεις;"

Σε στρατιωτικες ταυτότητες υπάρχει νομιζω περιορισμος , εκει αν τις χάσεις πεφτει και καμπάνα στις αστυνομικες δεν γινεται τιποτα κάθε βδομαδα μπορεις να εισαι στο ΑΤ και να βγαζεις καινούργιες. Που είναι οι κυρωσεις εφόσον είναι τοσο σπουδαιο κρατικο εγγραφο αν την χάσεις?

Επισκέπτης
Δημοσ.

Δεν ειπα για συνέχεια απλα σε 2 ξενοδοχεια μου την κρατουσαν οσο ημουν στο ξενοδοχειο συνηθως μετα όταν εφευγα και αφηνα τα κλειδιά μου την έδιναν πισω.

Εμενα προσωπικα δεν με πειραξε αυτό γιατι δεν μπορουσαν να κανουν τιποτα με την ταυτοτητα μου αν τωρα κάποιοι εχουν το θέμα ότι θα τους κλέψουν τα στοιχεια και θα κάνουν κομπίνες με το ονομα τους τι να πω μη βαζουν πουθενα υπογραφη , μην δινουν πουθενα στοιχεια και ας μην κανουν και καμια συναλλαγή. Αλλα για μενα είναι σοβαρο ένα ξενοδοχειο που φυλάγεται ειτε με τη μια πολιτικη ειτε με την άλλη εγω δεν ειχα θεμα ουτε με την ταυτοτητα.

Δεν έχει σχέση με την υποκλοπή στοχείων!

Έχει συμβεί να σταματήσουν τον πατέρα μου για υπέρβαση ορίου ταχύτητας στην Αμερική, φαντάσου τι θα συνέβαινε να μην έχει μαζί διαβατήριο...

Σε στρατιωτικες ταυτότητες υπάρχει νομιζω περιορισμος , εκει αν τις χάσεις πεφτει και καμπάνα στις αστυνομικες δεν γινεται τιποτα κάθε βδομαδα μπορεις να εισαι στο ΑΤ και να βγαζεις καινούργιες. Που είναι οι κυρωσεις εφόσον είναι τοσο σπουδαιο κρατικο εγγραφο αν την χάσεις?

Η διαδικασία για να βγάλεις ταυτότητα δεν είναι τόσο απλή...

Δεν μπορείς να πας στο ΑΤ και να πεις αααα την έχασα βγάλτε μου καινούργια.

Δημοσ.

Δεν έχει σχέση με την υποκλοπή στοχείων!

Έχει συμβεί να σταματήσουν τον πατέρα μου για υπέρβαση ορίου ταχύτητας στην Αμερική, φαντάσου τι θα συνέβαινε να μην έχει μαζί διαβατήριο...

Την εδιναν όταν εφευγες.

Αμερική μπορει να μην το κάνουν αυτό. Σιγουρα παντως κάτι θα σου κρατησουν τουλάχιστον στην αρχή ταυτοτητα ή διαβατηριο και αμα διαμαρτυρηθείς οντως πιστευω δεν θα σου δωσουν δωματιο.

Καλα αυτό με την υποκλοπή στοιχειων είναι πολύ αστειο απορω καποιοι που φοβούνται κιολας ισα ισα αμα εκανε καποιος ηλίθιος κομπινα εις βαρος σου και εκανε ότι εισαι εσυ θα τον μπαγλαρώνανε. Εγω θα πηγαινα αταραχος να δωσω καταθεση στο ΑΤ πάντως :cry:  :cry:

Δημοσ.

Και σου ξαναλεω προκειται για 5στερο ξενοδοχειο.

να ξαναρωτήσω.. :-) ;

Ένα 5άστερο, κάπου, κάποτε..δε μου λέει κάτι..το παρουσίασες οτι συμβαίνει σα κανόνας/όρος γενικά...μου φαίνεται παράξενο..γι αυτό ρωτάω.

Δε μου χει τύχει ΠΟΤΕ, ούτε Ελλάδα ούτε εξωτερικό,ουτε ενοικιαζόμενο δωμάτιο ούτε 5άστερο να ζητάνε να κρατήσουν ταυτότητα για οποιοδήποτε λόγο.

Την εδιναν όταν εφευγες.

Αμερική μπορει να μην το κάνουν αυτό. Σιγουρα παντως κάτι θα σου κρατησουν τουλάχιστον στην αρχή ταυτοτητα ή διαβατηριο και αμα διαμαρτυρηθείς οντως πιστευω δεν θα σου δωσουν δωματιο.

Καλα αυτό με την υποκλοπή στοιχειων είναι πολύ αστειο απορω καποιοι που φοβούνται κιολας ισα ισα αμα εκανε καποιος ηλίθιος κομπινα εις βαρος σου και εκανε ότι εισαι εσυ θα τον μπαγλαρώνανε. Εγω θα πηγαινα αταραχος να δωσω καταθεση στο ΑΤ πάντως  :cry:   :cry:

Άλλο πράγμα να αρνηθείς να δώσεις στοιχεία στην αρχή και άλλο το κρατάνε ταυτότητα... 
Επισκέπτης
Δημοσ.

Την εδιναν όταν εφευγες.

Καλα αυτό με την υποκλοπή στοιχειων είναι πολύ αστειο απορω καποιοι που φοβούνται κιολας ισα ισα αμα εκανε καποιος ηλίθιος κομπινα εις βαρος σου και εκανε ότι εισαι εσυ θα τον μπαγλαρώνανε. Εγω θα πηγαινα αταραχος να δωσω καταθεση στο ΑΤ πάντως :cry:  :cry:

Επειδή έχω πάει Αμερική δεν σου κρατάνε κάτι, την ίδια διαδικασία ακολουθούν όπως όλα τα ξενοδοχεία, απλώς ζητάνε το διαβατήριο (προφανώς) στο check in για να δουν αν είναι εντάξει τα στοιχεία τους. Αυτό απλώς.

Δημοσ.

Το ξενοδοχειο (και ο οποιοσδήποτε) απαγορεύεται να σου κρατήσει (πόσο μάλλον να σου μαζέψει) την ταυτότα. Το μόνο που μπορεί είναι να την δει για να συμπληρώσει ό,τι χρειάζεται εάν και εφόσον του την δώσεις εσύ.

Η ταυτότητα δεν ανήκει σε εμάς, είναι δημόσιο έγγραφο, και ανήκει στην αστυνομία (και όχι σε εσένα).

Επίσης απαγορεύεται να την δώσεις (όχι να την δείξεις) οπουδήποτε.

Τέλος εάν κάποιος (πχ ξενοδόχος) το παίζει "έξυπνος" και κρατάει ταυτότητα τότε καλείς την αστυνομία και δηλώνεις κλοπή (αν θες να τον κάψεις) ή απώλεια και παύει απλά να ισχύει η προηγούμενη.

Και για να σε προλάβω, όχι δεν έχω αφήσει ποτέ ταυτότητα στο ξενοδοχείο ή στον οποιοδήποτε, παρά μόνο έχω την δείξει (αν χρειαστεί να συμπληρώσει κάτι) με δική μου φυσική παρουσία και φυσικά εφόσον προβλέπεται (να μου την ζητήσει).

Δεν είναι θέμα "εξυπνάδας" είναι ότι ετσι πρεπει να γινει για να διασφαλιστεί ότι εσυ δεν θα σηκωθείς να φυγεις ξαφνικά από το ξενοδοχειο χωρις να πληρώσεις.

Αμα δεν δέχεσαι αυτό τον ορο δεν περνάς. Δικαιωμα σου είναι να μη το δεχτεις φυσικά αλλα αμφιβάλλω αν υπάρχουν σοβαρα ξενοδοχεια που δεν κρατάνε την ταυτοτητα.

Ακριβως για να μην υπάρξουν πονηρούληδες που σηκώνονται και φευγουν μεσα σε ένα βραδυ για να αποφυγουν να πληρώσουν.

Παιδιά ειδικά παλιότερα έπαιζε πάρα πολύ να σου κρατάνε την ταυτότητα σαν εγγύηση. Το θέμα είναι ότι δεν έπιανε ούτε αυτό και αν ρωτήσεις κανέναν παλιό ξενοδοχοϋπάλληλο θα σου πει ότι είχαν μαζέψει ένα συρτάρι ταυτότητες από πελάτες που απλά έφευγαν και δεν πλήρωναν, αυτό εννοούσα πριν.

Στην ουσία δεν υπάρχει τρόπος να διασφαλιστεί το ξενοδοχείο 100%, αν ο άλλος έχει σκοπό να στην κάνει θα στην κάνει. Και είναι πολλοί τέτοιοι που το έχουν σύστημα δυστυχώς.

• Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ.

Παιδιά ειδικά παλιότερα έπαιζε πάρα πολύ να σου κρατάνε την ταυτότητα σαν εγγύηση. Το θέμα είναι ότι δεν έπιανε ούτε αυτό και αν ρωτήσεις κανέναν παλιό ξενοδοχοϋπάλληλο θα σου πει ότι είχαν μαζέψει ένα συρτάρι ταυτότητες από πελάτες που απλά έφευγαν και δεν πλήρωναν, αυτό εννοούσα πριν.

Στην ουσία δεν υπάρχει τρόπος να διασφαλιστεί το ξενοδοχείο 100%, αν ο άλλος έχει σκοπό να στην κάνει θα στην κάνει. Και είναι πολλοί τέτοιοι που το έχουν σύστημα δυστυχώς.

όλα τα μεγάλα ξενοδοχεία ζητάνε κάρτα για να κάνουν τις κρατήσεις.

Δεν τη γλυτώνεις...

Δημοσ.

όλα τα μεγάλα ξενοδοχεία ζητάνε κάρτα για να κάνουν τις κρατήσεις.

Δεν τη γλυτώνεις...

Για τη διαμονή ναι, αλλά για κάποιο απρόοπτο, κάποια ζημιά ή κάποια κλοπή εκεί μπορεί να αρνηθεί τη χρέωση ο πελάτης...

Επισκέπτης
Δημοσ.

Για τη διαμονή ναι, αλλά για κάποιο απρόοπτο, κάποια ζημιά ή κάποια κλοπή εκεί μπορεί να αρνηθεί τη χρέωση ο πελάτης...

Την χρεώνουν στην κάρτα πάλι.

Στα μεγάλα ξενοδοχεία κάνουν ελέγχους.

Δημοσ.

Ναι δεν σ αρεσει?

Απο τα πιο αθλια motel πανω στον interstate, καθοδον για LV μεχρι το Burj Al Arab και τo MGM στο Macau

ΠΟΤΕ δεν μου εχουν κρατησει το driver licence. Ουτε καν το passport.  ουτε στην αρχη, ουτε στο τελος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...