Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά και καλώς σας βρήκα.

Έχω ένα αρκετά παλιό pc tou 2008:

Motherboard: ASUS M3A78-CM <GREEN>

CPU: AMD Athlon (του 2006)

GPU: Sapphire ati radeon 4830

PSU: TURBO-X 650W

RAM: HYPERX kingston 2gb (x2)

Το σύστημα αυτό ήταν αρκετά turbo παρόλο που είναι του 2008..

Με windows 10, έπαιζε πολλά games σε High Settings όπως το League of Legends, DotA 2, Hearthstone, AION, World of Warcraft, Heroes of Newerth, Drakensang κι άλλα τέτοια παρόμοια σε υψηλότατη ανάλυση, υψηλότατα γραφικά και 60 fps. Και χωρίς κολλήματα!

Αλλά ήρθε η ώρα του... RIP

Απότι φαίνεται έχει πρόβλημα το CPU και δεν κάνει καν boot το σύστημα, έχει αρκετά bent pins (τα οποία προσπάθησα άσκοπα να ισιώσω) και έφυγε ένα pin.

Οπότε ήρθε η ώρα για μια αναβάθμιση του συστήματος!

Κρατάω την κάρτα γραφικών, το τροφοδοτικό και το κουτί, και λέω να αναβαθμίσω σε:

Motherboard: ASROCK FM2A78M-DG3+ RETAIL

CPU: AMD A6-6420K 4.0 GHZ BOX (διπύρηνος, με ενσωματωμένα γραφικά Radeon HD Graphics 8370D)

RAM: HYPERX HX321C11SR/4 4GB DDR3 XMP HYPERX SAVAGE (2133 MHZ) (x1)

Αυτό το build είναι κυρίως για casual games, οπότε δεν με ενδιαφέρει να παίξω όλα τα τελευταίας γενιάς games full HD.

Πείτε μου την γνώμη σας παρακαλώ και αν υπάρχει καμιά καλύτερη ιδέα για καλύτερο СPU ή οτιδήποτε!

Ευχαριστώ πολύ :)

Δημοσ.

Γιατί δεν πας στον 7400K που αποδίδει καλύτερα παρά τον μικρότερο χρονισμό του και ενσωματώνει καλύτερα γραφικά;

Η διαφορά στην τιμή τους είναι γύρω στα 5 ευρώ νομίζω.

• Like 2
Δημοσ.

αμα κρατησει την καρτα γραφικων του ομως δεν χρειαζεται να παρει επεξεργαστη που θα εχει και αυτος καρτα γραφικων..

για το τροφοδοτικο δεν το συζητάω, το αλλαζεις και αυτο. αν θες να το κρατησεις το κανεις με δικο σου ρισκο, μην ερθεις να μας πεις μια μερα οτι σου κάηκε το σπιτι..

• Like 5
Δημοσ.

Ακριβώς, και για όνομα, μην πάρει διπύρηνο APU.

Προτείνω τον κλασσικό Cely και Η81 με 35 ευρώ έκαστο. Αφού δεν το θέλει για βαριά.

• Like 5
Δημοσ.

Έχω μερικές ερωτήσεις σαν αρχάριος κι εγώ:

• Οπότε τα CPU Intel είναι κλάσης καλύτερα απο τα AMD?
  • Το CPU που πρότεινα εγώ είναι 4.0 ghz dual core, δεν είναι καλύτερος από έναν απλό 3.3ghz dual core της intel όπως μου προτείνατε;
  • Turbo-x τροφοδοτικά είναι όντως τόσο άσχημα;

Το budget μου είναι μέχρι 130 ευρώ

Δημοσ.

Η πρώτη βούλα, όχι πάντα.

Για την δεύτερη βούλα, όχι, ο Ιντελ πολύ καλύτερος.

Ναι είναι τόσο άθλια, ειδικά αν είναι παλιά.

• Like 3
Δημοσ.

• Οπότε τα CPU Intel είναι κλάσης καλύτερα απο τα AMD?

σε single core επιδόσεις,ναι είναι αρκετά μακριά.

• Το CPU που πρότεινα εγώ είναι 4.0 ghz dual core, δεν είναι καλύτερος από έναν απλό 3.3ghz dual core της intel όπως μου προτείνατε;

όχι είναι άλλη αρχιτεκτονική,δεν μετράνε τα ρολόγια πλέον εδώ και πολλά χρόνια.

Έχω μερικές ερωτήσεις σαν αρχάριος κι εγώ

• Turbo-x τροφοδοτικά είναι όντως τόσο άσχημα;

κινέζικα του κερατά είναι,μη επώνυμα και δεν βγάζουν σε καμία περίπτωση την ονομαστική τους ισχύ.

Αν βλεπεις 550 βατ οτι αναγράφει πχ ζητημα ειναι αν βγάζει 350 με το ζόρι χωρις να γίνει ζημιά

Βάλε στα έξοδά σου ενα ποιοτικό τροφοδοτικό,να προστατέψεις και το σύστημα.

• Like 3
Δημοσ.

Κατάλαβα ευχαριστώ :)

Όσο για την RAM που πρότεινα είναι 4gb 2133mhz, και πάλι είναι χαμηλότερης απόδοσης από μια RAM σαν αυτές που μου προτείνατε?? (4gb 1600mhz)

Δημοσ.

Στα AMD APUs η ταχυτητα της μνημης ειναι ζωτικης σημασιας ειδικα οταν χρησημοποιουνται τα ενσωματωμενα γραφικα, στα συστηματα της intel δεν ειναι τοσο σημαντικη ειδικα οταν χρησημοποιειται εξωτερικη καρτα γραφικων.

Δημοσ.

post-402097-0-69373800-1467976908_thumb.jpg

http://www.e-shop.gr/sapphire-radeon-hd4830-1gb-gddr3-pci-e-retail-p-PER.510696

Η κάρτα γραφικών μου που αντέχει από το 2008 μέχρι σήμερα με high settings σε casual games.

Μερικοί λένε είναι θαύμα.

Έλεγα άμα έπαιρνα dual core AMD APU με ενσωματωμένα γραφικά, θα είχα ακόμα καλύτερα αποτελέσματα γραφικών, όμως βλέπω οι APU Intel δεν κάνουν δουλειά έτσι;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...