vasioula1 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 καλημέρα οι γονείς μου είναι σε φάση χωρισμού η μητέρα μου έχει φύγει από το σπίτι επικοινωνούν μέσω Βασιούλας (παίζω το σπασμένο τηλέφωνο ) ο πατέρας μου είπε να πω στη μητέρα μου να κάνει αίτηση διαζυγίου η μητέρα μου λέει να κάνει αυτός η ερώτησή μου είναι: αν κάποιος κάνει αίτηση διαζυγίου και τελικά είναι "κοινή συναινέσει" ποιος πληρώνει τι; πληρώνει μόνο αυτός που έκανε πρώτος την αίτηση; πληρώνουν και οι δύο από μισά; μήπως στα "κοινή συναινέσει" πρέπει να πάνε και οι δύο στον (υποθέτω κοινό) δικηγόρο μαζί; οκ είναι παραπάνω από μία ερωτήσεις
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Να φύγεις από το σπίτι μέχρι να συμφωνήσουν. Αν ενδιαφέρονται για διαζύγιο να τα βρουν μόνοι τους. Εσύ γιατί να πληρώνεις την νύφη? Θα γίνουν τα νεύρα σου τσατάλια γιατί βλέπω ότι υπάρχει εγωισμός και στους δύο 7
vasioula1 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 δεν μένω με κανέναν από τους δύο δε γίνεται να αδιαφορήσω τελείως όμως. γονείς μου είναι ας πάρουν διαζύγιο να ξεμπερδεύουμε. το θέμα είναι να βρω τρόπο να το καταφέρουν
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Δεν λέω να αδιαφορήσεις. Αλλά όπως τα βλέπω ο ένας θα λέει συνέχεια να πάει ο άλλος να βρει δικηγόρο. Δες στο https://www.24law.gr/ μηπως στείλεις τα ερωτήματα σου σε κάποιον η κάποιους δικηγόρους.Είναι δωρεάν νομίζω
Moderators Malthador Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Moderators Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 δεν μένω με κανέναν από τους δύο δε γίνεται να αδιαφορήσω τελείως όμως. γονείς μου είναι ας πάρουν διαζύγιο να ξεμπερδεύουμε. το θέμα είναι να βρω τρόπο να το καταφέρουν Δεν γίνεται να αδιαφορήσεις, ενώ αυτοί σε έχουν κάνει μπαλάκι; Ωραίο σκεπτικό. Να αδιαφορήσεις και να λύσουν μεταξύ τους τα προβλήματά τους, μεγάλα παιδιά είναι. Σόρυ για τη συνεισφορά άποψης άσχετης με αυτά που ρωτάς. 1
SOADNICK Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Να φύγεις από το σπίτι μέχρι να συμφωνήσουν. Αν ενδιαφέρονται για διαζύγιο να τα βρουν μόνοι τους. Εσύ γιατί να πληρώνεις την νύφη? Θα γίνουν τα νεύρα σου τσατάλια γιατί βλέπω ότι υπάρχει εγωισμός και στους δύο Δεν γίνεται να αδιαφορήσεις, ενώ αυτοί σε έχουν κάνει μπαλάκι; Ωραίο σκεπτικό. Να αδιαφορήσεις και να λύσουν μεταξύ τους τα προβλήματά τους, μεγάλα παιδιά είναι. Σόρυ για τη συνεισφορά άποψης άσχετης με αυτά που ρωτάς. QFE επικοινωνούν μέσω Βασιούλας (παίζω το σπασμένο τηλέφωνο ) ο πατέρας μου είπε να πω στη μητέρα μου να κάνει αίτηση διαζυγίου η μητέρα μου λέει να κάνει αυτός Κοψ'το τους αυτο, χθες. Και να μην σε ενοχλει τωρα, σιγα σιγα θα σε ενοχλησει/κουρασει, δε πανε δημοτικο για να λενε "τσακωθηκα - δε του/της μιλαω", θεωρητικα ειναι μεγαλοι, ωριμοι ανθρωποι και συ σιγουρα δεν εισαι η δικηγορος/γραμματεας κανενος εκ των δυο. Μπορει να μην σε επηρεασει τοσο πολυ ψυχολογικα οσο θα σε επηρεαζε αν ησουν μικροτερη, αλλα σιγουρα δεν ειναι τροπος επικοινωνιας αυτος οποτε απλα πρεπει να σταματησει. 2
idomeneas7 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Το προβλημά τους είναι ποιός θα πληρώσει τον δικηγόρο δηλαδή? Αν δεν έχουν λεφτά ας μην πάρουν καν διαζύγιο και να μείνουν σε διάσταση. Αν κάποιος έχει λεφτά, ας πάει σε δικηγόρο όπου θα αναλάβει όλη την επικοινωνία με τον άλλο και δεν θα πρήζουν εσένα. 2
totem_lost Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Νομίζω οτι αυτό θα βοηθήσει, ελπίζω να έχετε λεφτά για πέταμα.. 1
australis Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 αν κάποιος κάνει αίτηση διαζυγίου και τελικά είναι "κοινή συναινέσει" ποιος πληρώνει τι; πληρώνει μόνο αυτός που έκανε πρώτος την αίτηση; πληρώνουν και οι δύο από μισά; μήπως στα "κοινή συναινέσει" πρέπει να πάνε και οι δύο στον (υποθέτω κοινό) δικηγόρο μαζί;a Αν είναι "κοινη συναινεσει" το φυσικό είναι να χρησιμοποιήσουν ένα δικηγόρο - μπορουν φυσικα να βαλουν και δυο δικηγόρους και ο καθενας να πληρωσει το δικηγόρο του. Δεν υπάρχει κανόνας για το ποιος πληρώνει τον "κοινο" δικηγόρο. Το πιο απλό είναι το μισό-μισό αλλά πολλες φορες πληρώνει αυτός που "καίγεται" περισσοτερο για την εκδοση του διαζυγίου (πχ αν υπαρχει "τριτο" προσωπο που πιεζει για "καθαρες λυσεις" - ε, πληρωνει ο σχετιζόμενος με τον "τριτο" γιατι "καίγεται" περισσοτερο) ΥΓ Απαντώ μονο σε ότι ρώτησες. Προεταοιμασου όμως γιατι θα προκυψουν πολύ πιο δυσκολα προβλήματα στη πορεια ειδικά αν υπάρχουν οικονομικές διαφορές που πρεπει να επιλυθουν , χωρισμος περιουσιακών στοιχειων, διατροφες κλπ Ελπίζω να μην υπάρχουν ανήλικα παιδια .... ΥΓ2. Δεν είμαι δικηγόρος - παρ' ολα αυτά γνωρίζω για το ζητημα
cosmos000 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Εγώ πάντως αν ήθελα διαζύγια θα έτρεχα στον δικηγόρο με τα χίλια να ξεκινήσει η διαδικασία.....τώρα αν ρωτάνε και ξαναματαρωτάνε και δεν πάνε....μπας και τελικά δεν το θέλουν να ξεμπερδέψουν??? Όσον αφορά αυτό που ρώτησες και εγώ έτσι ξέρω συνήθως στα κοινή συναινέσει βάζουν κοινό δικηγόρο και τα έξοδα πάνε ή μισά μισά ή δίνει ο πιο γκουβαρντάς... Επίσης ό,τι είπαν και οι πιο πάνω....μην σε βάζουν στη μέση για θέματα δικά τους.
zio10 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Δεν είναι «δικά τους» θέματα ρε παιδιά, ούτε μπορεί να μην ασχοληθεί. Γονείς της είναι, ένα σπίτι, μια οικογένεια. Δεν είναι τίποτα άγνωστοι!
cosmos000 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Δικά τους θέματα είναι...γιατί χωρίζουν οι δυό τους.....όχι με το παιδί τους 2
zio10 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Δικά τους θέματα είναι...γιατί χωρίζουν οι δυό τους.....όχι με το παιδί τους Εγώ τα βλέπω θέματα του σπιτιού, της οικογένειας
cosmos000 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Είναι πολύ μεγάλη συζήτηση και συναισθηματικά ίσως να έχεις και δίκιο....πρακτικά όμως είναι μια επικοινωνία για να ξεκινήσει μια διαδικασία χωρισμού.Αν δεν την κάνουν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι (το ζευγάρι) ποιός θα την κάνει?Ο γείτονας? Ίσα ίσα το παιδί θα έπρεπε να το έχουν σε "απόσταση" απ αυτό το θέμα για να είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλή η εξέλιξη ως προς αυτό το θέμα χωρίς φασαρίες και εντάσεις....
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Είναι πολύ μεγάλη συζήτηση και συναισθηματικά ίσως να έχεις και δίκιο....πρακτικά όμως είναι μια επικοινωνία για να ξεκινήσει μια διαδικασία χωρισμού.Αν δεν την κάνουν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι (το ζευγάρι) ποιός θα την κάνει?Ο γείτονας? Ίσα ίσα το παιδί θα έπρεπε να το έχουν σε "απόσταση" απ αυτό το θέμα για να είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλή η εξέλιξη ως προς αυτό το θέμα χωρίς φασαρίες και εντάσεις.... Η κοπέλα είναι ενήλικη και έχει όμως δικαίωμα να αποφασισει αν θα ανακατευτεί η όχι. Αν ήταν παιδί τότε οκ προφανώς και τα αποστασιοποιούμε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα