cosmos000 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Φυσικά και ναι.Ως ενήλικη όμως δεν ανάφερε πουθενά ότι το κάνει οικειοθελώς κτλ κτλ...ίσα ίσα εξέφρασε την πικρία της ("παίζω το σπασμένο τηλέφωνο "). Αλλά και πάλι ως ενήλικη μόνο συναισθηματικά μπορεί να επέμβει (ίσως αποτροπή του χωρισμού κτλ κτλ)....άπαξ και το έχουν πάρει απόφαση οι γονείς αυτό που μένει είναι το τυπικό ... Αυτό το τυπικό λοιπόν δεν καταλαβαίνω γιατί να μπει στην μέση το κορίτσι.Μια επίσκεψη είναι σ έναν δικηγόρο.Ή μήπως θα της πουν κιόλας...να το βγάλει η κοπέλα για λογαριασμό τους?? Και πρακτικά...το ίδιο είναι να ακούς επί χ χρονικό διάστημα "μουρμούρα" ...-πες του...-πεστης και να χαλιέσαι ψυχολογικά? Ή καλύτερα τσακ μπαμ η διαδικασία και τελειώνει η υπόθεση?
stamatisj1 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Εαν συμφωνούν πως θα χωριστούν και τα υπόλοιπα (υλικά αποκτήματα μετά τον γάμο εαν υπάρχουν) και δεν υπάρχει άλλο ανήλικο τέκνο (για να οριστεί επιμέλεια) τότε βρίσκουν ένα δικηγόρο από κοινού (κόστος 600-750 ευρώ συνολικά) + 50 ευρώ ένα πληρεξούσιο (σε συμβολαιογράφο) για να μην εμφανιστούν καν στο δικαστήριο και καθάρισαν. Τα αναλαμβάνει όλα ο δικηγόρος και αυτοί θα χρειαστεί μόνο να υπογράψουν τα χαρτιά. Αφού βγει το διαζύγιο ακολουθεί Δήμος (αλλαγή οικογενειακής μερίδας) Μητρόπολη (εαν έχει τελεστεί θρησκευτικό γάμος) ΔΟΥ για να δηλωθεί το διαζύγιο. Οι παραπάνω διαδικασίες (του μετά του διαζυγίου) εάν έχεις τα απαραίτητα έγγραφα ολοκληρώνονται σε ένα πρωινό. 1
giwrgos555 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Οταν θέλουν και οι δυο γονείς διαζύγιο με κοινή συναίνεση τότε θα πρέπει και οι δυο να κάνουν αίτηση προς το αρμόδιο μονομελές πρωτοδικείο της περιφέρειας του τόπου που ζει το ζευγάρι.Χρειάζεσαι τα παρακάτω έγγραφα 1)Ληξιαρχική πράξη γάμου 2)Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης 3)Επικυρωμένα δελτία αστυνομικής ταυτότητας απο το αστυνομικό τμήμα 4)Γραμμάτιο παράστασης δικηγόρου 5)Συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο εαν δεν θέλουν να παρευρεθούν στο δικαστήριο Μετά την έκδοση τυς δικαστικής απόφασης που είναι υποχρεωτική να εκδοθεί και φυσικά αφού γίνει αμετάκλητη δηλαδή δεν ασκείται ούτε έφεση ούτε αναίρεση ούτε ανακοπή κτλ πας με αντίγραφο δικαστικής απόφασης σε δήμο και ΔΟΥ και αλλάζεις οικογενειακή μερίδα κτλ
defacer Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Αλλά και πάλι ως ενήλικη μόνο συναισθηματικά μπορεί να επέμβει (ίσως αποτροπή του χωρισμού κτλ κτλ).... Please, just don't. Συνταγή για καταστροφή. 3
Super Moderators paredwse Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 καλημέρα οι γονείς μου είναι σε φάση χωρισμού η μητέρα μου έχει φύγει από το σπίτι επικοινωνούν μέσω Βασιούλας (παίζω το σπασμένο τηλέφωνο ) ο πατέρας μου είπε να πω στη μητέρα μου να κάνει αίτηση διαζυγίου η μητέρα μου λέει να κάνει αυτός η ερώτησή μου είναι: αν κάποιος κάνει αίτηση διαζυγίου και τελικά είναι "κοινή συναινέσει" ποιος πληρώνει τι; πληρώνει μόνο αυτός που έκανε πρώτος την αίτηση; πληρώνουν και οι δύο από μισά; μήπως στα "κοινή συναινέσει" πρέπει να πάνε και οι δύο στον (υποθέτω κοινό) δικηγόρο μαζί; οκ είναι παραπάνω από μία ερωτήσεις Πέραν των προφανών (μην εμπλέκεσαι, μην δέχεσαι να είσαι εσύ το «σπασμένο τηλέφωνο», ας έχουν την ελάχιστη ωριμότητα είτε να μιλάνε απ'ευθείας είτε να μιλάνε μέσω δικηγόρου και να μην μπλέκουν τα παιδιά τους): - Συνήθως στο συναινετικό διαζύγιο πληρώνει ο καθένας τα μισά - είναι όμως θέμα συμφωνίας μεταξύ των συζύγων. - Η αίτηση είναι κοινή, οπότε δεν ξεχωρίζει ποιος έκανε πρώτος αίτηση - μαζί την κάνουν. - Στο συναινετικό μπορούν να έχουν κοινό δικηγόρο ή να έχει ο καθένας τον δικό του. Εάν υπάρχουν ανήλικα παιδιά ή/και περιουσιακά ζητήματα που θα πρέπει να επιλυθούν, συνίσταται να έχει ο καθένας τον δικό του. Και κάτι τελευταίο: Όταν διαβάζω για «κόστος 600-750 ευρώ συνολικά», μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι! Δεν μπορεί ο κάθε τυχάρπαστος να ξέρει τι δουλειά χρειάζεται η κάθε υπόθεση, πόσα ραντεβού χρειάζονται, πόσες διαπραγματεύσεις, πόσα drafts ιδιωτικού συμφωνητικού κλπ κλπ. Καλύτερα να μασάμε παρά να μιλάμε (ή να γράφουμε)... 3
Ψιτ Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Βασιούλα, πες τους να πάνε να γαμηθουν (με αγάπη) που σε βάζουν στη μέση, απο εκεί και πέρα ότι είπε ο παρεδωσες.
Γιάννης Platano Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Ειναι παντως απαραδεκτο για να χωρισει συνενετικα ενα ζευγαρι να χρειαζονται καποιες χιλιαδες ευρω που πολλες φορες δεν υπαρχουν αλλα και να υπηρχαν μπορουσαν να εξυπηρετισουν αλλες αναγκες.
Physics_Rulez Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Ειναι παντως απαραδεκτο για να χωρισει συνενετικα ενα ζευγαρι να χρειαζονται καποιες χιλιαδες ευρω που πολλες φορες δεν υπαρχουν αλλα και να υπηρχαν μπορουσαν να εξυπηρετισουν αλλες αναγκες. Ναι αλλά ο γάμος είναι για λίγο, το διαζύγιο για πάντα
Γιάννης Platano Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Ναι αλλά ο γάμος είναι για λίγο, το διαζύγιο για πάντα Και τι σχεση εχει αυτο ???
Pablo_Hasan Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Ειναι παντως απαραδεκτο για να χωρισει συνενετικα ενα ζευγαρι να χρειαζονται καποιες χιλιαδες ευρω που πολλες φορες δεν υπαρχουν αλλα και να υπηρχαν μπορουσαν να εξυπηρετισουν αλλες αναγκες. Όντως, δηλαδή αν δεν έχεις λ7 δεν μπορείς να χωρισεις; Απ' ότι κατάλαβα γραφειοκρατικες μαλακιες είναι η όλη διαδικασία... 2
Physics_Rulez Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Και τι σχεση εχει αυτο ??? Αστειεύομαι Γιάννη. Καιρός να γίνεις και δικηγόρος! 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Δεν ξερω αν ισχυει η ιδια γραφειοκρατικη διαδικασια σε πολιτικους γαμους . Ο paredwse θα μας φωτισει (...που λεει ο λογος)!!! Αν και ειμαι αντιθετος σε συμφωνα συμβιωσης γιατι εχουν ακροτητες νομιζω εκει ειναι πιο απλα τα πραγματα αν δεν κανω λαθος.
idomeneas7 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Ειναι παντως απαραδεκτο για να χωρισει συνενετικα ενα ζευγαρι να χρειαζονται καποιες χιλιαδες ευρω που πολλες φορες δεν υπαρχουν αλλα και να υπηρχαν μπορουσαν να εξυπηρετισουν αλλες αναγκες. Μιας και το ανεφερες, γνωστή μου δικηγόρος είχε βάλει πριν λίγες μέρες στο fb το εξής: "δεν σας πειράζει να δώσετε 10.000 για γάμο αλλά πάντα γκρινιάζετε για τα 1.000 του διαζυγιου". Η άποψή μου είναι πως τα λεφτά για γάμο είναι πολύ μεγαλύτερη σπατάλη και πολύ πιό κερατιάτικα από αυτά του διαζυγίου.
Γιάννης Platano Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Τα λεφτα για γαμο ειναι στην απολυτη δικη μας επιλογη . Μπορει να ειναι απο λιγες δεκαδες ευρω για παραβολα μεχρι οσα θελουμε μετα αλλα εντελως προερετικα . Για το διαζυγιο δεν ισχυει το ιδιο . Βλακεια ειπε η δικηγορος που λες. 2
Speculoos Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Μιας και το ανεφερες, γνωστή μου δικηγόρος είχε βάλει πριν λίγες μέρες στο fb το εξής: "δεν σας πειράζει να δώσετε 10.000 για γάμο αλλά πάντα γκρινιάζετε για τα 1.000 του διαζυγιου". Η άποψή μου είναι πως τα λεφτά για γάμο είναι πολύ μεγαλύτερη σπατάλη και πολύ πιό κερατιάτικα από αυτά του διαζυγίου. Τι βλακεία είναι αυτή, ένας πολιτικος γάμος στοιχίζει 40-200 ευρώ το πολύ. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα