Επισκέπτης Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Σκοπεύω να το κάνω σε λίγο καιρό και θέλω μερικες πρακτικές πληροφορίες, πχ. τι να κουβαλήσω μαζί και τι όχι, αν αξίζει να πάμε οργανωμένα ή μόνοι μας, τι να περιμένουμε (ευχάριστο ή δυσάρεστο) μέσα. Υπόψιν ότι φυσική κατάσταση παίζει και με το παραπάνω. Θα παίζει άραγμα πιο πριν σε παραλίες της νότιας Κρήτης, και μαθαίνω ότι μπορείς να ανέβεις στον Ομαλό και να κατηφορίσεις. Η εποχή είναι άκυρη λόγω ζέστης και τουριστών, αλλά.
yannis27gr Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Καλα παπουτσια (ειναι δυσβατο μονοπατι), πολυ νερο, καπελο και υπομονη. Εμενα μου πηρε περιπου 6 ωρες να το διασχισω περσι.
TheDevilMayCare Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 (τα) βασικα, σου τα ειπε ο Γιαννης ^^, α και φωτογρ.μηχανη!Ως προς τα παπουτσια, αναλογως πως ο ιδιος την παλευεις:εγω το διεσχισα με...μποτες, και με ειχαν για τρελοκουζουλο Διχως να ξερω, αν θα (σας) το επιτρεπουν αυτο, σημερα,το καλυτερο ηταν οτι, ειχαμε μεινει μεσα ολο το βραδυ!Μπηκαμε μονοι τελευταιοι βραδυ, βγηκαμε πρωτοι πρωι.
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Ναι αυτά είχα φανταστεί και γω.... Συν ξηρό καρπό για ενέργεια + 2 φρούτα να μη μείνω από ηλεκτρολύτες; Εννοείται ορειβατικό μποτάκι, και όσο βάρος προτίθεμαι να κουβαλήσω, θα είναι νερό. ΒΡΑΔΥ;;;;;;;; Μου βάζεις ιδέες
Haldol Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Είναι δύσκολο φαράγγι (6-7 ώρες). Εάν δεν έχεις παρόμοια εμπειρία, καλύτερα είναι να ξεκινήσεις από κάτι πιο εύκολο, όπως του Ρούβα (2-3 ώρες).
TheDevilMayCare Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Κοιτα εμεις (επιτηδες), φτασαμε στην εισοδο αργα: σε ωρα oπου φαινοτανπως και να το τρεχαμε ακομη δεν θα προλαβαιναμε να βγουμε. Μας ειπανβεβαιως να μην μπουμε, αλλα οπως καταλαβαινεις, εχμ δεν χαμπαριαζαμε Ναι, η διανυκτερευση ειναι εντελως σουπερ φαση, οπως και οτι το περασαμεμονοι, διχως τουριστες. Βρηκαμε, το χαραμα, λιγους να μπαινουν αυτοι μεσα,καθως...εμεις βγαιναμε -τα βλεματα τους ηταν "WTF πως δεν το σκεφτηκαμε?"Αν σημερα, ειναι πιο αποφασισμενοι να εμποδισουν αντιστοιχο, δεν εχω ιδεα... [Μποτες εννοω ροκαουμποικες(!), και οχι φλατ -> η τρελα της ηλικιας βλεπεις]
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Κοιτα εμεις (επιτηδες), φτασαμε στην εισοδο αργα: σε ωρα oπου φαινοταν πως και να το τρεχαμε ακομη δεν θα προλαβαιναμε να βγουμε. Μας ειπαν βεβαιως να μην μπουμε, αλλα οπως καταλαβαινεις, εχμ δεν χαμπαριαζαμε Ναι, η διανυκτερευση ειναι εντελως σουπερ φαση, οπως και οτι το περασαμε μονοι, διχως τουριστες. Βρηκαμε, το χαραμα, λιγους να μπαινουν αυτοι μεσα, καθως...εμεις βγαιναμε -τα βλεματα τους ηταν "WTF πως δεν το σκεφτηκαμε?" Αν σημερα, ειναι πιο αποφασισμενοι να εμποδισουν αντιστοιχο, δεν εχω ιδεα... [Μποτες εννοω ροκαουμποικες(!), και οχι φλατ -> η τρελα της ηλικιας βλεπεις] whoa καουμπόικες συ σαι παλιός μάλλον Πιστεύω πως αυτό που περιγράφεις δεν επιτρέπεται πλέον.... Αν και δεν κατάλαβα πώς βγαίνατε από κει που οι άλλοι έμπαιναν. Δεν το διασχίσαατε καν; Δίπλα στην είσοδο αράξατε; Εμενα μου πηρε περιπου 6 ωρες να το διασχισω περσι. Τι ώρα ξεκίνησες; Ολα τα άλλα τα μπορώ, αλλά το χειρότερό μου είναι να περπατάω σε ξερό τοπίο στον ήλιο, και απ' ότι καταλαβαίνω αυτό είναι τα τελευταία χιλιόμετρα της διαδρομής, μετά την έξοδο. Προτιμώ να μου τύχει αργά το απόγευμα παρά στις 3 το μεσημέρι.
TheDevilMayCare Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Πιστεύω πως αυτό που περιγράφεις δεν επιτρέπεται πλέον.... Αν και δεν κατάλαβα πώς βγαίνατε από κει που οι άλλοι έμπαιναν. Δεν το διασχίσαατε καν; Δίπλα στην είσοδο αράξατε; Δεν ειναι κατι δυσκολο, το τι καναμε: μπηκαμε αργα απο Οροπεδιο Ομαλου κατεβαιναμε κανονικη πορεια. Αραξαμε για βραδι στον οικισμο Σαμαρια. Με την αυγη, βγηκαμε στη Αγια Ρουμελη, αντιστροφως εμπαιναν και απο εκει αλλοι τουριστες Δεν κρατησαμε μια φωτογραφια μας απο εκει, κι εκτοτε δεν εχει ξανακανει κανεις απο την παρεα αυτη τη διαδρομη, δεν θα ηταν το ιδιο, οπως δεν ειναι το ιδιο ξερωγω να ξανακανεις πενταημερη. whoa καουμπόικες συ σαι παλιός μάλλον Ηλικια δεν λεω Φαντασου -με τζιν παντελονι παντα- κατι σαν αυτες: yep, αφου μπορουσαν και το περνουσαν ανταρτες με στιβανια, μια χαρα μπορουσα κι εγω
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Αυτό που με σοκάρει περισσότερο στην περιγραφή δεν είναι η μπότα, αλλά ....να περάσεις το φαράγγι ιούλιο μήνα με φάκιν ΤΖΙΝ ...ούτε στον χειρότερο εχθρό μου. ΟΚ τώρα με προβλημάτισες αν αξίζει να μπούμε από τη νότια είσοδο εφόσον θαμαστε ήδη νότια. Στο μεταξύ το ξανασυζητήσαμε, και ως βασικό πρόβλημα αναδείχθηκε αν θα κάνουμε κράτει από τα ξύδια the night before. Ενιωσα πολύ φλώρος που ανησυχώ για τους χαμένους ηλεκτρολύτες.
Haldol Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Στο μεταξύ το ξανασυζητήσαμε, και ως βασικό πρόβλημα αναδείχθηκε αν θα κάνουμε κράτει από τα ξύδια the night before. Ενιωσα πολύ φλώρος που ανησυχώ για τους χαμένους ηλεκτρολύτες. Να κάνετε κράτει απ'τα ξύδια και να έχετε νερό + φυστίκια μαζί, διότι άμα μαζέψετε καμιά κράμπα λόγω ανισορροπίας ηλεκτρολυτών στη μέση του φαραγγιού, δε θα περάσετε και πολύ καλά. Αφήστε τα ξύδια για την επόμενη μέρα.
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2016 Το εχω περάσει 3 φορές. Την πρώτη το πέρασα σε 4 ώρες γιατί πήγαινα σαν το αγριοκάτσικο και δεν είδα και τιποτα. Τις άλλες 2 χαλαρά σε 6 ώρες. Είναι ωραια φάση αλλα πρέπει να ξεκίνησε κινήσεις πρωι, αν μένεις Χανιά νομίζω κατα τις 6 ξεκινάει λεωφορείο για τον ομαλό. Δεν ξερω αν έχουν φτιάξει τα δρομολόγια απο Αγία Ρουμελη για σφακια με το πλοίο αλλα είναι ωραια φάση στα σφακια για να μείνεις. Νεράκι νεράκι και νεράκι. Εγω πέρασα Αύγουστο όλες τις φορές . Δεν είχε ζέστη , είχε αρκετή δροσούλα μεσα ειδικά μεχρι τις 10 το πρωι. Θα σου πρότεινα να μείνεις σφακια και να πας Γαύδο και λουτρό απο εκεί. Νομίζω παίζουν και κάτι ωραίες πεζοπορίες παράλληλα με την ακτογραμμή αλλα κοίταξε το πρωτα
TheDevilMayCare Δημοσ. 10 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2016 Αυτό που με σοκάρει περισσότερο στην περιγραφή δεν είναι η μπότα, αλλά ....να περάσεις το φαράγγι ιούλιο μήνα με φάκιν ΤΖΙΝ ...ούτε στον χειρότερο εχθρό μου. ΟΚ τώρα με προβλημάτισες αν αξίζει να μπούμε από τη νότια είσοδο εφόσον θαμαστε ήδη νότια. [Απλη ορεσιβια συνηθεια ηταν, ηδη απο το χωριο μου: μονος πεζοπορια παντα τζιν, δεν με κουραζε διολου κι (οτ)αν χανεσαι offroad εκει οπου γνωριζεις παιζουν + οχιες, καλυτερα μποτες & τζιν γιατι ποτε δεν ξερεις.. η Κρητη ειναι βεβαια αλλη φαση χλωροπανιδας, @ Σαμαρια θα γουσταρετε να κερατοχτυπιουνται Κρι-Κρι!] Αν υπολογισετε να βγειτε απο Ομαλο, υπολογιστε & το προφανες: στο τελος διαδρομης, θα εχετε ανηφορα
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2016 Αν υπολογισετε να βγειτε απο Ομαλο, υπολογιστε & το προφανες: στο τελος διαδρομης, θα εχετε ανηφορα Μπα άσε θα το πάω κατηφορικά Το εχω περάσει 3 φορές. Την πρώτη το πέρασα σε 4 ώρες γιατί πήγαινα σαν το αγριοκάτσικο και δεν είδα και τιποτα. Τις άλλες 2 χαλαρά σε 6 ώρες. Είναι ωραια φάση αλλα πρέπει να ξεκίνησε κινήσεις πρωι, αν μένεις Χανιά νομίζω κατα τις 6 ξεκινάει λεωφορείο για τον ομαλό. Δεν ξερω αν έχουν φτιάξει τα δρομολόγια απο Αγία Ρουμελη για σφακια με το πλοίο αλλα είναι ωραια φάση στα σφακια για να μείνεις. Νεράκι νεράκι και νεράκι. Εγω πέρασα Αύγουστο όλες τις φορές . Δεν είχε ζέστη , είχε αρκετή δροσούλα μεσα ειδικά μεχρι τις 10 το πρωι. Θα σου πρότεινα να μείνεις σφακια και να πας Γαύδο και λουτρό απο εκεί. Νομίζω παίζουν και κάτι ωραίες πεζοπορίες παράλληλα με την ακτογραμμή αλλα κοίταξε το πρωτα πωπωωωωω, δε βλέπω την ώρα
yannis27gr Δημοσ. 10 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2016 Τι ώρα ξεκίνησες; Ολα τα άλλα τα μπορώ, αλλά το χειρότερό μου είναι να περπατάω σε ξερό τοπίο στον ήλιο, και απ' ότι καταλαβαίνω αυτό είναι τα τελευταία χιλιόμετρα της διαδρομής, μετά την έξοδο. Προτιμώ να μου τύχει αργά το απόγευμα παρά στις 3 το μεσημέρι. Πρωί. Λεωφορείο για ομαλό απο Χανιά, εννιά μπήκαμε, τρεις βγήκαμε. Βουτιά στη θαλασσα (καταπληκτική όπως όλες στην Κρήτη) κι επιστροφή με το απογευματινό λεωφορείο. Ειναι δύσκολη διαδρομή γιατί δεν εχει σκιά στο 2ο μισό της διαδρομής και θα σας κάψει ο ήλιος. Επίσης υπολόγισε οτι τότε θα βγει η κούραση. Επιπλέον ειναι ξερό τοπίο. Θα απογοητευτείς αν περιμένεις πρασινάδα και τα συναφή. Αξίζει η εμπειρία ακριβώς επειδή ειναι δύσκολο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα