Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ειδα και μου εκανε εντυπωση να μην υπαρχει τετοιο θεμα μετα τον θανατο του ταυρομαχου .

Προσωπικα δεν τον λυπαμαι καθολου μα καθολου !!!

Μονο τον καημενο τον ταυρο λυπαμαι που παντα εχει την δια τυχη χωρις να φταιει σε τιποτα . Ακουσα μαλιστα οτι το ...εθιμο λεει να θανατωσουν και την μαννα για να μην υπαρξει αλλη συνεχεια στην γενια !!

Αν ειναι δυνατον αυτα τον 20+ αιωνα σε χωρα μαλιστα που θεωρειται "πολιτισμενη" .

Παρακλω να κρατησουμε καποιο επιπεδο σε τυχον συζητηση .

• Like 5
  • Απαντ. 91
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Ακουσα μαλιστα οτι το ...εθιμο λεει να θανατωσουν και την μαννα για να μην υπαρξει αλλη συνεχεια στην γενια !!

Ε οχι αυτό δεν το πιστεύω οτι γίνεται σε χώρα της δυτικής Ευρώπης!

• Like 2
Δημοσ.

Έχω την εντύπωση ότι είχα ακούσει ότι θα σταματήσουν - απαγορευτούν οι ταυρομαχίες. Εντελώς παράλογο «θέαμα»!

• Like 2
Δημοσ.

Περιμένω τον πρώτο παραπονούμενο, για τα αμνοερίφια που πέφτουν άδοξα το Πάσχα......

Παρακαλω μην παμε την συζητηση αλλου .

Έχω την εντύπωση ότι είχα ακούσει ότι θα σταματήσουν - απαγορευτούν οι ταυρομαχίες. Εντελώς παράλογο «θέαμα»!

Το πιο τραγικο οτι εχουν τουριστες και χρημα για αυτα τα ...θεαματα !Για αυτο τα κρατουν ισως.

• Like 1
Δημοσ.

Παρακαλω μην παμε την συζητηση αλλου .

Φυσικά και θα πάει,γιατί ο προβληματισμός σου στο συγκεκριμένο θέμα καταπιάνεται με τα "ήθη και έθιμα".

Οχι πως επικροτώ τέτοιες πρακτικές,άλλα τεσπα...

• Like 1
Δημοσ.

Δεν ξέρω αν είμαι κακός άνθρωπος αλλά πάντα χαίρομαι όταν ένα ζώο σκοτώνει ένα κτήνος που απειλεί τη ζωή του για πλάκα

• Like 4
Δημοσ.

πέρα απο όλα τα άλλα θεωρώ φλώρικο να "παλεύεις" με ένα ζώο έχοντας πάντα το πλεονέκτημα , θα έβρισκα μια "λογική" αν η μάχη γινόταν όπως τους γέννησε η φύση  :-)

• Like 6
Δημοσ.

Φυσικά και θα πάει,γιατί ο προβληματισμός σου στο συγκεκριμένο θέμα καταπιάνεται με τα "ήθη και έθιμα".

Οχι πως επικροτώ τέτοιες πρακτικές,άλλα τεσπα...

Ανοιξε λοιπον δικο σου θεμα και σεβασου αυτο που ανοιξα εγω .

Δημοσ.

Χωρίς να χαίρομαι που κάποιος άνθρωπος έχασε τη ζωή του, χαίρομαι που μια τελείως σικέ κατάσταση κάποιες (λίγες) φορές ανατρέπεται.

Δεν θεωρώ χωρίς κινδύνους το επάγγελμα του ταυρομάχου αλλά σαφέστατα είναι αρκετά "δήθεν" και μόνο από το γεγονός ότι είναι 1002 άτομα γύρω γύρω έτοιμοι να επέμβουν αν η έκβαση δεν είναι η "σωστή"

Μόνο ο Σκότυ από το star trek δεν έχει επιστρατευθεί έτοιμος να διακτινίσει τον ταυρομάχο σε ενδεχόμενο στραβοκοίταγμα του ταύρου.

Προσωπικά, όταν βρέθηκα στην Ισπανία, αν και πήρα τα σχετικά τουριστικά αυτοκόλλητα με ταύρους, αρνήθηκα σθεναρά στην πίεση του να πάω σε ταυρομαχία προκαλώντας σχετική "ένταση" με τη δεσποινίδα από την οποία συνοδευόμουν :-)

• Like 2
Δημοσ.

Άκουσα για κάτι τρελά έσοδα από τις ταυρομαχίες οπότε το βλέπω λίγο χλωμό να σταματήσουν.. Είναι πολλά τα λεφτά Γιάννη!

• Like 3
Δημοσ.

Άκουσα για κάτι τρελά έσοδα από τις ταυρομαχίες οπότε το βλέπω λίγο χλωμό να σταματήσουν.. Είναι πολλά τα λεφτά Γιάννη!

Έτσι κάνει ο κόσμος ρε συ; :P

• Like 1
Δημοσ.

Και οι δύο (ταύρος + ταυρομάχος) είναι θύματα αυτού του εθίμου, δε ξεχωρίζω κάποιον. 

Δημοσ.

Δεν εχω καθολου επιθετικο υφος αλλα νομιζω ζητησα με καποιο τροπο απο την αρχη η συζητηση να περιοριστει στο θεμα . Δεν κρινω απαντησεις  και αν ανοιγες αλλο θεμα ισως συμφωνουσα μαζι σου .

Και οι δύο (ταύρος + ταυρομάχος) είναι θύματα αυτού του εθίμου, δε ξεχωρίζω κάποιον. 

Ο ενας ομως χωρις την θεληση σου ενω ο αλλος με την θεληση του .

Κι εγω το ακουσα...Δυστυχως.

Δεν ξέρω αν είμαι κακός άνθρωπος αλλά πάντα χαίρομαι όταν ένα ζώο σκοτώνει ένα κτήνος που απειλεί τη ζωή του για πλάκα

Παρομοιως !!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Oι ταυρομαχιες αποτελουν παραδοση για την Ισπανια οπως παραδοση αναλογης σκληροτητας   εθιμα αποτελουν και για αλλες χωρες   βλ Ελληνικο Πασχα.

Το θεαμα καθεαυτο αποτελει μιας απαραμμιλης πλαστικοτητας εκτελεσμενη χορογραφια απο τον ταυρομαχο εφιππο η' οχι με την χρηση καπας .

Ειναι απο τα πιο παλια μαζικα θεαματα  στην Ιβηρικη χερσονησο και ενα απο τα πιο παλια στον κοσμο .Εχει υμνηθει απο τον Λορκα στον ματωμενο γαμο  απο κινηματογραφιστες και μουσικους .Ο ταυρος  ειναι ενα μυωδες και εξαιρετικης εκρηκτικοτητας δυνατο ζωο που εκτρεφεται για αυτο τον σκοπο και υπαρχει η δυνατοτητα να μην θανατωθει οπως επικρατησε στην τελικη μορφη των ταυρομαχιων εαν δειξει ιδιαιτερη μαχητικοτητα, αποφαση που παιρνει ο προεδρος του αγωνα και το κοινο .

Εχετε δικιο πως η μαχη ειναι ανιση  με την διαφορα πως η ανισοτητα αφορα τον ταυρομαχο.Εκτος εαν θεωρουμε ευκολο να μπουμε σε μια αρενα με ενα αφηνιασμενο ζωο  500 και πλεον κιλων με τεραστια δυναμη , με κερατα που μπορουν να σε κανουν ανθρωπινο σουβλακι  οπως και εγινε προσφατα και εσυ να εισαι οπλισμενος με ξιφιδια μια  καπα και  ta cojones σου 

Γυρω απο αυτη την εκδηλωση διακινουνται εκατομμυρια καθως αφορα γεματα σταδια ,διαφημισεις ,χορηγους ορχηστρες ,τουριστες που κατακλυζουν τις περιοχες και κ.ο.κ.

Ξερετε οταν ακουει ενας μικρονους τοσο μεγαλα ποσα το μυαλο του παει  υποσυνειδητα σε ενα χοντρο κυριο με πουρο  που καρπωνεται ολο αυτον  τον πακτωλο χρηματος .

Στην πραγματικοτητα αυτο που συμβαινει ειναι οτι αφορουν και διαχεονται σε ενα μεγαλος μερος της κοινωνιας σε τοπικο και εθνικο επιπεδο απο τον καντινιερη που πουλαει  hot dogs  εξω απο το σταδια που διεξαγονται οι ταυρομαχιες μεχρι τον καταστηματαρχη που εμπορευεται  σουβενιρ και προιοντα με αυτο το θεμα .

Εχω παρακολουθησει ταυρομαχιες στο παρελθον ως τουριστας στην Ισπανια και  μπορω να πω πως αυτο το μαζικο θεαμα δεν ειναι του γουστου μου .

Στο ερωτημα εαν θα επρεπε να καταργηθουν  νομιζω πως πρεπει να απαντησουν εκεινοι που ζουν και επηρεαζονται απο αυτο  και οχι ο "Μπαμπης"  που γραφει μυδρους κατα των ταυρομαχιων ελαφρα τη καρδια πισω απο ενα pc στην Αθηνα .Αν και ειμαι σιγουρος πως ειναι υποδειγμα συνεπειας μεταξυ λογων και πραξεων στην καθημερινοτητα  και εφοσον μια τετοια αποφαση δεν εχει επιπτωσεις στην ζωη του αποφασιζει πολυ ευκολα γιατι εαν ειχε επιπτωσεις η αποψη του για το θεμα θα ηταν τελειως διαφορετικη ...

Επεξ/σία από Fotis13
  • Like 11

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...