Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

χμ sorry αλλά είναι η πρώτη φορά που δεν θα με πείσουν τα λεγόμενα σου,γιατί το παιδί για να πειστεί από την εξήγηση που παραθέτεις, θα πρέπει να το έχει ως βίωμα,είπαμε τα παιδιά παρατηρούν το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνουν,αν εκεί κοντά όπου ζει δεν υπάρχει άλλο ομόφυλο ζευγάρι η εξήγηση σου θα πάει στον βρόντο.Το παιδί θα βλέπει μόνο staight γονείς και μόνο την δικιά του διαφορετική και θα νοιώθει περίεργα.Η τουλάχιστον αυτό πιστεύω εγώ, δεν επιβάλουμε απόψεις κουβέντα κάνουμε.Και σίγουρα θα επιτείνει αρνητικά την ψυχοσύνθεση του το ότι μπορεί να δεχτεί bulling για αυτό στο Ελλαδιστάν.Πάντα κατά την προσωπική μου άποψη φυσικά!

Και συνεχίζεις να ξεχνάς ότι το παιδί ζει μέσα στην οικογένεια και αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα από το κόμπλεξ...

• Απαντ. 3,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Μάλλον ζεις σε μια άλλη πραγματικότητα τότε.

Πάντως η πραγματικότητα είναι μία, ότι τα παιδιά όλων όσων ανέφερες πιο πάνω δέχονται bullying σε μεγάλο ποσοστό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Εσύ θα ήθελες η πραγματικότητα να είναι διαφορετική, προς το παρόν δεν είναι όμως.

Οπότε είτε το ρισκάρεις να στείλεις το παιδί σου στο σχολείο μαζί με τη λεσβία γυναίκα σου με ό,τι ακόλουθα θα έχει αυτό για το παιδί σας, επιδιώκοντας να βάλεις το λιθαράκι σου για την αλλαγή των στερεοτύπων και κάαααααποια στιγμή να θεωρείται απολύτως φυσιολογικό απ' τους απόγονους του _Theo_ , είτε κάνεις τουμπέκα.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Στην Ελλάδα μπορείς να δεχτείς bullying για το οτιδήποτε. Κοντινών φίλων το παιδί δέχεται bullying επειδή ο ένας από τους δύο είναι αφρικανικής καταγωγής. Ήταν ένα ενδεχόμενο που γνώριζαν. Αυτό σήμαινε ότι δεν έπρεπε να κάνουν παιδί;

Όχι. Οι κοινωνίες προσαρμόζονται όσο αλλάζουν και τα δεδομένα. Όμως για να προσαρμοστούν πρέπει και να "δουν". Πρέπει να δουν 2 μπαμπάδες, 2 μαμάδες, κοκ. Αν κρύβονται ή αν δεν κάνουν παιδιά δεν θα αλλάξει οποιαδήποτε κατάσταση, θα παραμείνει το status quo όπως έχει.

Δημοσ.

Στην Ελλάδα μπορείς να δεχτείς bullying για το οτιδήποτε. Κοντινών φίλων το παιδί δέχεται bullying επειδή ο ένας από τους δύο είναι αφρικανικής καταγωγής. Ήταν ένα ενδεχόμενο που γνώριζαν. Αυτό σήμαινε ότι δεν έπρεπε να κάνουν παιδί;

Δε με βρίσκεις αντίθετο, όμως αναρωτιέμαι αν αντιλαμβάνεσαι ότι όταν το ομόφυλο ζευγάρι γονέων παίρνει τέτοιου είδους αποφάσεις για το παιδί του, φέρει έστω και ελάχιστο μερίδιο ευθύνης για τη μετέπειτα ζωή του.

Βασικά κι εγώ αναρωτιέμαι, δε μπορώ να πω ότι είμαι σίγουρος.

Φυσικά το ίδιο ισχύει και για τους ετερόφυλους γονείς όπου κάποιος θα είναι αλκοολικός, βίαιος, τζογαδόρος, εγκληματίας κ.λπ..

Το ίδιο ισχύει και για τα προτερήματά των.

Δημοσ.

Και συνεχίζεις να ξεχνάς ότι το παιδί ζει μέσα στην οικογένεια και αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα από το κόμπλεξ...

Δεν ξεχνάω τίποτα έχω δικά μου παιδιά και νομίζω ότι ξέρω πόσο εύκολο είναι να πληγωθούν από τον κοινωνικό τους περίγυρο λόγω διαφορετικότητας των ιδίων ή και των γονιών τους σε πολύ πιο light θέματα..Ένα δικό μου παράδειγμα όταν ήμουν μικρός ήρθαμε από την Λάρισα στο χωριό περίπου ήμουν 10 χρονών.Τα παιδιά στο χωριό τον πρώτο καιρό με κορόιδευαν συνεχώς μου έλεγαν να σηκωθώ και να φύγω να πάω στη πόλη και όταν λέω με κορόιδευαν εννοώ εν χορό, έφτανα στο σπίτι μου από τη πλατεία που απέχει 600 μέτρα και ακόμα τους άκουγα.Το πρώτο εξάμηνο για μένα ήταν εφιαλτικό και φυσικά επηρέασε και την σχέση μου μαζί τους.Και εξηγούμαι, κράτησα όλες τις παρέες μου από τα παιδιά που μεγαλώσαμε στην πολυκατοικία στην Λάρισα κάθε 5 μέρες που πήγαινε ο πατέρας μου πήγαινα και τους έβλεπα για να μην χάνουμε επαφή και φυσικά, όταν έβγαλα δίπλωμα δεν ξανά έκανα ποτέ παρέα με κανέναν στο χωριό εννοώ στο να φεύγω εκτός από αυτό μαζί τους, γιατί πέρασα πολύ άσχημα από αυτούς.Αυτά μένουν και δεν ξεχνιούνται ποτέ,όσα χρόνια και αν περάσουν

• Like 1
Δημοσ.

Όχι. Οι κοινωνίες προσαρμόζονται όσο αλλάζουν και τα δεδομένα. Όμως για να προσαρμοστούν πρέπει και να "δουν". Πρέπει να δουν 2 μπαμπάδες, 2 μαμάδες, κοκ. Αν κρύβονται ή αν δεν κάνουν παιδιά δεν θα αλλάξει οποιαδήποτε κατάσταση, θα παραμείνει το status quo όπως έχει.

Βρε basketballfan εσύ καλά τα λες... θυμάσαι πριν το σύμφωνο συμβίωσης, τα ίδια λέγαμε, τι έγινε? Ούτε μας έπεσε ο ουρανός στο κεφάλι, ούτε ήρθε ο αντίχριστος και από ότι ξέρω ούτε η οικογένεια ως θεσμός καταστράφηκε... φωνάζουνε μέχρι εκεί που τους παίρνει, μετά μόκο και ασχολούνται με άλλα “φλέγοντα” θέματα

Δημοσ.

Το ότι ένας απο τους 2 είναι αφρικανικής καταγωγής δεν είναι κατακριτέο. Αλλά το να έχεις 2 γονείς του ιδίου φύλου φαίνεται κάπως. Όπως και να έχει το bullying είναι απαράδεκτο και δεν θα πρέπει να γίνεται για κανένα λόγο.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Δε με βρίσκεις αντίθετο, όμως αναρωτιέμαι αν αντιλαμβάνεσαι ότι όταν το ομόφυλο ζευγάρι γονέων παίρνει τέτοιου είδους αποφάσεις για το παιδί του, φέρει έστω και ελάχιστο μερίδιο ευθύνης για τη μετέπειτα ζωή του.

Βασικά κι εγώ αναρωτιέμαι, δε μπορώ να πω ότι είμαι σίγουρος.

Ναι μπορεί. Αλλά ως γονέας θεωρώ ότι θα κάνεις τα αδύνατα δυνατά ώστε το παιδί σου να ζήσει μια φυσιολογική ζωή. Και είναι κάτι που μπορεί να γίνει. Αν συμβεί ο εκφοβισμός πάλι θεωρώ ότι είναι κάτι που οι γονείς θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν αρκεί να είναι δίπλα στο παιδί τους.

Ύ.Γ Αν και οφφ τοπικ θέλω λίγο να γκρινιάξω για το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα και πόσο απαράδεκτο είναι που δάσκαλοι, νηπιαγωγοί κτλ αγνοούν επιδεικτικά τέτοιες καταστάσεις εκφοβισμού και δεν κάνουν τίποτα

Δημοσ.

Ναι μπορεί. Αλλά ως γονέας θεωρώ ότι θα κάνεις τα αδύνατα δυνατά ώστε το παιδί σου να ζήσει μια φυσιολογική ζωή. Και είναι κάτι που μπορεί να γίνει. Αν συμβεί ο εκφοβισμός πάλι θεωρώ ότι είναι κάτι που οι γονείς θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν αρκεί να είναι δίπλα στο παιδί τους.

Ύ.Γ Αν και οφφ τοπικ θέλω λίγο να γκρινιάξω για το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα και πόσο απαράδεκτο είναι που δάσκαλοι, νηπιαγωγοί κτλ αγνοούν επιδεικτικά τέτοιες καταστάσεις εκφοβισμού και δεν κάνουν τίποτα

Το βασικό πρόβλημα είναι οτί τα θύματα λόγω φόβου δεν μιλάνε.

Δημοσ.

Δεν ξεχνάω τίποτα έχω δικά μου παιδιά και νομίζω ότι ξέρω πόσο εύκολο είναι να πληγωθούν από τον κοινωνικό τους περίγυρο λόγω διαφορετικότητας των ιδίων ή και των γονιών τους σε πολύ πιο light θέματα..Ένα δικό μου παράδειγμα όταν ήμουν μικρός ήρθαμε από την Λάρισα στο χωριό περίπου ήμουν 10 χρονών.Τα παιδιά στο χωριό τον πρώτο καιρό με κορόιδευαν συνεχώς μου έλεγαν να σηκωθώ και να φύγω να πάω στη πόλη και όταν λέω με κορόιδευαν εννοώ εν χορό, έφτανα στο σπίτι μου από τη πλατεία που απέχει 600 μέτρα και ακόμα τους άκουγα.Το πρώτο εξάμηνο για μένα ήταν εφιαλτικό και φυσικά επηρέασε και την σχέση μου μαζί τους.Και εξηγούμαι, κράτησα όλες τις παρέες μου από τα παιδιά που μεγαλώσαμε στην πολυκατοικία στην Λάρισα κάθε 5 μέρες που πήγαινε ο πατέρας μου πήγαινα και τους έβλεπα για να μην χάνουμε επαφή και φυσικά, όταν έβγαλα δίπλωμα δεν ξανά έκανα ποτέ παρέα με κανέναν στο χωριό εννοώ στο να φεύγω εκτός από αυτό μαζί τους, γιατί πέρασα πολύ άσχημα από αυτούς.Αυτά μένουν και δεν ξεχνιούνται ποτέ,όσα χρόνια και αν περάσουν

Δηλαδή φταίγανε οι γονείς σου για αυτό που τράβηξες εσύ?

Δηλαδή εσύ, αν χρειαστεί να μετακομίσεις σε νέα πόλη, δεν θα το κάνεις γιατί υπάρχει η πιθανότητα να κοροϊδεύουν τα παιδιά σου?

Δηλαδή επειδή εγώ μπορεί να στεναχωρήθηκα μικρός στο κράξιμο ως ομοφυλόφιλος, δεν θα κάνω οικογένεια και παιδιά?

Δημοσ.

Χέστηκα. ;) Πάντα όμως θα αναχαιτίζω ανθρώπους σαν και σένα είτε διαδικτυακά είτε στην κανονική ζωή.

Δείξε λίγο έλεος γιατί από την πολλή αναχαίτιση το έχεις ξεπετσιάσει.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Θεωρώ ότι είναι θέμα διαχείρισης. Έφαγα απίστευτο bullying στο δημοτικό λόγω εμφάνισης και οι γονείς μου όμως με έβαλαν και κατάλαβα όλη τη κατάσταση πως συμβαίνει γιατί, πως πρέπει να είναι η στάση μου κοκ. Και στην ενήλικη μου ζωή είναι σαν να μην συνέβη ποτέ. Οι άνθρωποι είμαστε αρκετά δυνατοί για να προχωράμε παρακάτω.

Υ.Γ Πάντα υπάρχει βέβαια η πιθανότητα σωματικής βίας όπου εκεί βέβαια τα πράγματα γίνονται πολύ πιο περίπλοκα. Δεν αναφέρομαι σε μια τέτοια κατάσταση.

Δημοσ.

Το bulling ξέρεις δεν υφίσταται μόνο στα σχολεία.Τεσπα ότι λέω το λέω μόνο με γνώμονα το καλό των παιδιών ειδικά σε μία κοινωνία όπως είναι η Ελληνική και ειδικά στην επαρχία, όπου οι κοινωνίες είναι πολύ πιο κλειστές και πολύ πιο συντηρητικές. Π.χ στις Η.Π.Α δεν υπάρχουν πια τέτοια προβλήματα ή αν υπάρχουν είναι σαφώς πολύ περιορισμένα.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Το βασικό πρόβλημα είναι οτί τα θύματα λόγω φόβου δεν μιλάνε.

Μια χαρά μιλάνε αλλά "παιδιά είναι".

Μας έχει φάει αυτή η νοοτροπία.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...