Τοξοβόλος___U__K Δημοσ. 15 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2017 (επεξεργασμένο) Διεθνής κατακραυγή για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης γκέι ανδρών στη Τσετσενία https://www.theguardian.com/world/2017/apr/13/they-called-us-animals-chechens-prison-beatings-electric-shocks-anti-gay-purge http://www.skai.gr/news/world/article/344096/plithainoun-oi-anafores-gia-vasanismous-omofulofilon-tin-tsetsenia/ Στο αντίποδα τα Falkland περνάνε τον γάμο για ομόφυλα ζευγάρια http://www.gaystarnews.com/article/falkland-islands-introduces-marriage-equality/ Επεξ/σία 15 Απριλίου 2017 από Τοξοβόλος___U__K 2
AtiX Δημοσ. 23 Απριλίου 2017 Δημοσ. 23 Απριλίου 2017 YouTube fixes Restricted Mode issue censoring LGBTQ+ videos... linkδεν είναι γκρικλισ... 1
Τοξοβόλος___U__K Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Θεολόγος στην Ξάνθη μοίρασε φυλλάδιο με ομοφοβικό περιεχόμενο σε μαθητές Μεταξύ άλλων αποκαλεί την ομοφυλοφιλία προσβλητικά «διαταραχή» και «ασθένεια», που «δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για την παιδεραστία» http://www.protothema.gr/greece/article/674008/theologos-stin-xanthi-moirase-fulladio-me-omofoviko-periehomeno-se-mathites/
Super Moderators Thresh Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 που «δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για την παιδεραστία» Σπόντες για την εκκλησία?
Τοξοβόλος___U__K Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 τα σχόλια στο πρώτο θέμα δείτε.Ο ένας καλύτερος από τον άλλον λολ 1
michael92 Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Expected a muslim theologian, was disappointed.
Moderators Kercyn Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Moderators Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Εγώ αυτό που βλέπω είναι μια αηδιαστική κατάχρηση του βήματος του εκπαιδευτικού για την προώθηση θρησκευτικών πεποιθήσεων, αλλά για το κείμενο αυτό καθαυτό δε μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιος να κάνει μήνυση. Ναι οκ μπορεί αυτός ο κάποιος να μη συμφωνεί, αλλά παρόλο που το κείμενο αντιμετωπίζει την ομοφυλοφιλία ως "ασθένεια" και κατά συνέπεια τους ομοφυλόφιλους ως "ασθενείς" (αγαπημένη και πάγια τακτική της χριστιανοταλιμπανικής ρητορικής), δε βλέπω πουθενά ούτε προτροπή σε βία ούτε προτροπή σε διακρίσεις. Άρα θα μπορούσε κάποιος που συμφωνεί μ' αυτή τη μήνυση να μου εξηγήσει κι εμένα το σκεπτικό του;
akpe Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Τι χαριτωμένα πράγματα μας γράφει καλέ.Kercyn από τη στιγμή που κάποιος μπορεί να προσβληθεί από τα λεγόμενα του κάλλιστα μπορεί να κάνει έγκληση (μύνηση αφορά τρίτους νομίζω, μάλλον αυτό έγινε εδώ). Για προσβολή προσωπικότητας ξέρω γω, ή δυσφήμιση. Κάποιος τρίτος μπορεί επίσης να τον καταγγείλει επειδή κουράστηκε να διαβάζει παπαριές. Όχι πως συμφωνώ με το να το κάνει κάποιος, τζάμπα λεφτά και τρέξιμο θα σπαταλήσει για να ασχοληθεί με έναν καραγκιόζη, αλλά νομικά έχει το δικαίωμα. Edit, από παρόμοια περίπτωση, από όσα διαβάζω στα γρήγορα, στο εξωτερικό, η οποία κατατέθηκε στη μηνυτήρια αναφορά: Το Δικαστήριο υπενθυμίζει ότι, σύμφωνα με τα φυλλάδια, η ομοφυλοφιλία ήταν «μια αποκλίνουσα σεξουαλική ροπή» που είχε «μια ηθικά καταστροφική επίδραση επί της ουσίας της κοινωνίας». Τα φυλλάδια ισχυρίζονταν επίσης ότι η ομοφυλοφιλία ήταν ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους το HIV και το AIDS είχαν ριζωθεί και ότι το «ομοφυλοφιλικό λόμπι» προσπάθησε να υποβαθμίσει την παιδεραστία. Κατά τη γνώμη του Δικαστηρίου, αν και αυτές οι δηλώσεις δεν προτρέπουν άμεσα άτομα να διαπράξουν μισαλλόδοξες πράξεις, είναι σοβαροί ισχυρισμοί που δημιουργούν προκαταλήψεις.[...] Επιπλέον, το Δικαστήριο υπενθυμίζει ότι η υποκίνηση σε μίσος δεν συνεπάγεται κατ’ ανάγκη μια προτροπή σε διάπραξη πράξης βίας, ή άλλων εγκληματικών πράξεων. Επιθέσεις σε πρόσωπα που γίνονται με εξύβριση, γελοιοποίηση ή συκοφαντική δυσφήμηση συγκεκριμένων ομάδων του πληθυσμού μπορεί να είναι επαρκείς ώστε οι αρχές να ταχθούν υπέρ της καταπολέμησης του ρατσιστικού λόγου όταν η ελευθερία της έκφρασης ασκείται με ανεύθυνο τρόπο. Και πάλι, πολύ κακό για το τίποτα. Τέτοιες απόψεις δεν αλλάζουν, και δυστυχώς το να προσπαθήσεις να τις αλλάξεις με το «ζόρι» μάλλον θα τους κάνει «ήρωες» στα μάτια των ομοίων τους.
Tragic! Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 Εγώ αυτό που βλέπω είναι μια αηδιαστική κατάχρηση του βήματος του εκπαιδευτικού για την προώθηση θρησκευτικών πεποιθήσεων, αλλά για το κείμενο αυτό καθαυτό δε μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιος να κάνει μήνυση. Ναι οκ μπορεί αυτός ο κάποιος να μη συμφωνεί, αλλά παρόλο που το κείμενο αντιμετωπίζει την ομοφυλοφιλία ως "ασθένεια" και κατά συνέπεια τους ομοφυλόφιλους ως "ασθενείς" (αγαπημένη και πάγια τακτική της χριστιανοταλιμπανικής ρητορικής), δε βλέπω πουθενά ούτε προτροπή σε βία ούτε προτροπή σε διακρίσεις. Άρα θα μπορούσε κάποιος που συμφωνεί μ' αυτή τη μήνυση να μου εξηγήσει κι εμένα το σκεπτικό του; Δε μπορούν να μιλάνε οι Χριστιανούληδες για ασθενείς, μιας και όπως άκουσα και σε μία διάλεξη: Εάν στην Ιερουσαλήμ υπήρχε ένα ψυχιατρείο, θα είχαμε γλιτώσει πολλά.
Moderators Kercyn Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 Moderators Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 Δε μπορούν να μιλάνε οι Χριστιανούληδες για ασθενείς, μιας και όπως άκουσα και σε μία διάλεξη: Εάν στην Ιερουσαλήμ υπήρχε ένα ψυχιατρείο, θα είχαμε γλιτώσει πολλά. Ο καθένας μπορεί να μιλάει για ό,τι θέλει (μέσα στα πλαίσια του νόμου πάντα). Δικαίωμα λόγου δεν έχουν μόνον αυτοί με τους οποίους συμφωνούμε. Κι εγώ έχω ένα σωρό επίθετα για αυτούς που προσπαθούν να προωθήσουν κανόνες ή συμπεριφορές που πηγάζουν από οποιαδήποτε θρησκεία, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχουν το δικαίωμα να το κάνουν.
Tragic! Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 Ο καθένας μπορεί να μιλάει για ό,τι θέλει (μέσα στα πλαίσια του νόμου πάντα). Δικαίωμα λόγου δεν έχουν μόνον αυτοί με τους οποίους συμφωνούμε. Κι εγώ έχω ένα σωρό επίθετα για αυτούς που προσπαθούν να προωθήσουν κανόνες ή συμπεριφορές που πηγάζουν από οποιαδήποτε θρησκεία, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχουν το δικαίωμα να το κάνουν. Επειδή η απάντηση σου διαστρεβλώνει κατά κάποιο τρόπο την ουσία των γραφομένων μου, υπογραμμίζω ότι με το "δεν μπορούν" δεν εννοώ ότι στερούνται δικαιώματος και δυνατότητας, εννοώ ότι δεν είναι στην ευχερή θέση να το κάνουν. Τα ευκόλως εννούμενα παραλείπονται. 1
Joe-4 Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Αυτό ήταν δηλαδή το κείμενο; Τόσο τρέξιμο για αυτό; Στην Χάγη πήγανε; Στον ΟΗΕ; Στο ΝΑΤΟ για να τον βομβαρδίσουν;
michael92 Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Opinions on this and the 100 snowflake genders?
alxlightning Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Αυτό ήταν δηλαδή το κείμενο; Τόσο τρέξιμο για αυτό; Στην Χάγη πήγανε; Στον ΟΗΕ; Στο ΝΑΤΟ για να τον βομβαρδίσουν; Μυριζομαι not as important as σοφισμα. Opinions on this and the 100 snowflake genders? Δε βλεπω κατι ανατρεπτικο σε αυτην την παρατηρηση. Αν σε ενοχλει η λεξη τζεντερ, βαφτισε το με αλλη λεξη. Αν και δε θα επρεπε να σε ενοχλει, εκτος αν φρουρεις εμμονικα ολους τους προσωπικους ορισμους σου. Στην τελικη να συνεννοηθουμε θελουμε ολοι, χωρις να χρειαζεται να θυσιασουμε κομματι του αυτορισμου μας. Αν δηλαδη θεωρεις οτι αφαιρει απο τη δικη σου ταυτοτητα η αναγνωριση ταυτοτητας σε καποιο αλλο υποκειμενο, τοτε συζητατε για ορισμους και βρισκετε κατι βολικο. Δε βλεπω ομως πως η υπαρξη μιας νεας ταυτοτητας μπορει να δυσκολεψει ανθρωπους που νιωθουν ανετα με τις "παραδοσιακες" ταυτοτητες. Η προσωπικη οπτικη, το βιωμα, ειναι παρα πολυ σημαντικα για τον αυτορισμο μας. Ο μονος τροπος να νιωθεις ασφαλης, για να μην πω υπαρκτος, ειναι να υπαρχει ταυτιση αναγνωρισης ταυτοτητας μεταξυ εσου και το πως σε βιωνουν @ αλλ@. Οταν αμφισβητειται αυτο, λογω εργαλειακης χρησης της γλωσσας με πολιτικα στοχευμενους υποτιτλους (επιμονη σε δυαδικο διαχωρισμο φυλων πχ.) κλονιζεται το βασικο δικαιωμα αυτορισμου. Το κλασικο αντεπιχειρημα "μα αν ο αλλος λεει οτι ειναι ελικοπτερο, θα πρεπει να τον σεβαστω?" μου φαινεται περιττο να αναλυθει ξανα, λιγο αδιεξοδο σε πλαισιο αυτου του φορουμ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις