Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ πραγματικά φοβάμαι την αντίδραση της γαλλικής κοινωνίας.

Αν γίνουν κανα 2-3 ακόμα τέτοια σκηνικά σε συνδυασμό με νεκρά παιδάκια στους δρόμους ( σπαρακτική η φωτό με τη κούκλα ) θα είναι παράλογο οι πολίτες να πάρουν το νόμο στα χέρια τους; 

Αυτά δυναμώνουν τα ακραία στοιχεία σε μια κοινωνία και σε μια κοινωνία σαν τη γαλλική που έχουν εισχωρήσει πολύ βαθιά τα μουσουλμανικά στοιχεία προβλέπω εξέγερση μέχρι και εμφύλιο.

Φυσικά όχι επίσημο εμφύλιο και θα μας τα παρουσιάζουν ως μεμονομένα χτυπήματα αλλά τρέμω την ώρα και τη στιγμή που θα πεθάνει ένα μικρό μουσουλμανάκι από χέρια λευκού. 

Ελπίζω να μην φτάσουμε εκεί. Αν συμβεί όμως αυτό να είσαι σίγουρος ότι θα γράφουν με μεγάλα γράμματα ότι ο θύτης είναι "ΛΕΥΚΟΣ", πιθανότατα "ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ" και ότι φταίνε οι ιδέες του που προέρχονται από την πατριαρχική καπιταλιστική ρατσιστική Δυτική κοινωνία... α ναι, και ότι έπαιζε βιντεοπαιχνίδια και άκουγε μέταλ. 

• Like 1
  • Απαντ. 238
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

δουλεμποριο μαυρων γινοταν απο τους ιδιους τους μαυρους πριν ερθουν οι "κακοι" λευκοι. ποιος νομιζεις τους προμηθευε με σκλαβους;

όχι οι τοπικοί φύλαρχοι συμμετείχαν στο δουλεμπόριο απλά για να μην γίνουν οι ίδιοι και οι φυλές τους -χωριά τους σκλάβοι οι ίδιοι πράγμα που φυσικά δεν το απέφευγαν πάντα, για να ξέρουμε τι λέμε.Καθώς οι σκλάβοι περνούσαν όλη την Αφρική με τα πόδια για να φτάσουν στον Ατλαντικό τελικά έφτανε ένας στους 10 και αν  η ζημιά ήταν ακόμη μεγαλύτερη τότε την πλήρωνε το χωριό και ο φύλαρχος που τους προμήθευε και γινόταν σκλάβοι και αυτοί.

Δημοσ.

defacer ο μέσος μετριοπαθής μουσουλμάνος/χριστιανός που θα φάει ένα πιτόγυρο στις διακοπές και θα κάνει και προγαμιαίο σεξ, δεν είναι συνεπής απέναντι στην εκάστοτε θρησκεία.

Άλλο οι πιθηκισμοί "όλα τα μουσουλμάνια θέλουν να μας βάλουν μπόμπες" και άλλο το να λέμε τι γλυκούλι που είναι το κοράνι και η βίβλος κατά βάθος.

Αν έχουν μία αλήθεια μέσα αυτά τα άρλεκιν, είναι το " κατ' εικόνα ημετέραν και καθ' ομοίωσιν".

Συμφωνώ σε όλα, εννοείται το επίπεδο συνέπειας είναι τελείως ο,τι ναναι. Μπορεί ο άλλος να πηγαίνει το πρωί εκκλησία και το βράδυ ού κλέψεις trololol. Μπορεί να μου λέει (μου το έχουν πει) "έχει χοιρινό εκεί μέσα; αν δεν είσαι σίγουρος δεν πειράζει, πάει να πει δεν έχει" και να νηστεύει στο ραμαζάνι.

Δε θέλω να μιλήσω για το Ισλάμ σα θρησκεία γιατί αντιλαμβάνομαι πως δεν έχω τα προσόντα να το κάνω από τον καναπέ μου. Αλλά κάποια πράγματα θα έπρεπε να είναι προφανή. Άμα έχεις παίξει π.χ. επαγγελματικά μπάσκετ δε χρειάζεται να παίξεις και ποδόσφαιρο για να φανταστείς πάνω κάτω τι γίνεται στις προπονήσεις.

well..... Εννοείται ότι όλοι οι μουσουλμάνοι δεν κουβαλούν τις ίδιες φονταμενταλιστικές ιδέες μέσα τους.... Έχω και εγώ πολλούς φίλους μουσουλμάνους που και οι ίδιοι για κάποιο λόγο δεν ανέχονται την ύπαρξη του ισλαμικού κράτους και το πόσο hardcore είναι, γιατί κάνει και τους ίδιους να φαίνονται κακοί εκεί που ζουν και δουλεύουν..... Το θέμα είναι όμως ότι κάποιοι αυτοί την στιγμή σκοτώνουν για μια θρησκεία, κάποτε σκοτώνανε για άλλη θρησκεία πρέπει να το αποδεχτείς αυτό. 

Στην Ευρώπη κυρίως τέτοια άτομα που είναι τρίτης γενιάς μετανάστες δεν φταίνε αυτοί που πάνε και κάνουν κάτι τέτοιο αλλά η ίδια η Ευρώπη που τους γκετοποίησε και ει ναι σαν να μην άλλαξε τίποτα για αυτούς.

Είναι και δεδομένο ότι στα μέρη που ζουν πολλοί όμοιοι ισχύουν άλλοι κανόνες και γενικά το κράτος δεν ασχολείται. 

Μια μικρή διόρθωση: όπως και πάντοτε στο παρελθόν, νομίζουν ότι σκοτώνουν για τη θρησκεία. Στην πραγματικότητα σκοτώνουν για να βοηθήσουν την εκπλήρωση των πολιτικών στόχων αυτών που τους ταϊζουν σανό.

Αυτό που λες "τους κάνει να φαίνονται κακοί", "η ευρώπη τους γκετοποίησε" κλπ είναι ακριβώς αυτό που θέλω να πολεμήσω και ο λόγος για τον οποίο γράφω. Είναι κατανοητό πως ο κύκλος του μίσους και της βίας (υπάρχουν κι άλλες μορφές βίας λιγότερο γραφικές από το διαμελισμό) μόνο σε ένα αποτέλεσμα μπορεί να καταλήξει.

κανενα μισος, τους εζησα στη πρωτευουσα της ευρωπης κοντα 20 χρονια, ειχα σχεση με μουσουλμανα κοντα 13 χρονια. τα εζησα απο κοντα και νομιζω γνωριζω τι λεω. φυσικα ειμαστε σε φορουμ και αποφευγω τις μακροσκελεις αναλυσεις.

φιλικα

Ευχαριστώ για την καλόπιστη απάντηση, δεν πήγαινε σε σένα προσωπικά. Απλά ήταν η αφορμή.

• Like 1
Δημοσ.

όχι οι τοπικοί φύλαρχοι συμμετείχαν στο δουλεμπόριο απλά για να μην γίνουν οι ίδιοι και οι φυλές τους -χωριά τους σκλάβοι οι ίδιοι πράγμα που φυσικά δεν το απέφευγαν πάντα, για να ξέρουμε τι λέμε.Καθώς οι σκλάβοι περνούσαν όλη την Αφρική με τα πόδια για να φτάσουν στον Ατλαντικό τελικά έφτανε ένας στους 10 και αν  η ζημιά ήταν ακόμη μεγαλύτερη τότε την πλήρωνε το χωριό και ο φύλαρχος που τους προμήθευε και γινόταν σκλάβοι και αυτοί.

τσου. δουλεμποριο και σκλαβια προυπηρχε στην Αφρικανικη ηπειρο αιωνες πριν εμφανιστουν οι λευκοι κατακτητες. μαλιστα ηταν διαδεδομενα κυριως στα μεγαλα αφρικανικα βασιλεια της αρχαιοτητας. 

η πρωτη μεγαλη εξαρση διηπειρωτικου δουλεμποριου με την Aφρικη, ξεκινησε απο τους φιλους μας τους μουσουλμανους αραβες. οχι τους κακους, λευκους χριστιανους.

• Like 4
Δημοσ.

Όσον αφορά το δουλεμπόριο

• δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει με το θέμα
  • έχει σημασία ποιός το έκανε πρώτος; το έκαναν οι αρχαίοι Έλληνες πριν το χριστιανισμό και το Ισλάμ, και τι να λέει;
Δημοσ.

defacer ο μέσος μετριοπαθής μουσουλμάνος/χριστιανός που θα φάει ένα πιτόγυρο στις διακοπές και θα κάνει και προγαμιαίο σεξ, δεν είναι συνεπής απέναντι στην εκάστοτε θρησκεία.

Άλλο οι πιθηκισμοί "όλα τα μουσουλμάνια θέλουν να μας βάλουν μπόμπες" και άλλο το να λέμε τι γλυκούλι που είναι το κοράνι και η βίβλος κατά βάθος.

Αν έχουν μία αλήθεια μέσα αυτά τα άρλεκιν, είναι το " κατ' εικόνα ημετέραν και καθ' ομοίωσιν".

Ε όχι συ ρε luci κυρίως συμφωνώ μαζί σου σχεδόν πάντα αλλά η επί του όρους ομιλία από τον φερόμενο μεσσία είναι ένα βαθύτατα φιλοσοφικό κείμενο μοναδικό στα χρονικά και ξεχειλίζει από αγάπη και από το πως θα πρέπει να φερόμαστε στον συνάνθρωπο μας.Και αυτό στο λέει ένας άθεος κατά τα άλλα.

Δημοσ.

Μια μικρή διόρθωση: όπως και πάντοτε στο παρελθόν, νομίζουν ότι σκοτώνουν για τη θρησκεία. Στην πραγματικότητα σκοτώνουν για να βοηθήσουν την εκπλήρωση των πολιτικών στόχων αυτών που τους ταϊζουν σανό.

Αυτό που λες "τους κάνει να φαίνονται κακοί", "η ευρώπη τους γκετοποίησε" κλπ είναι ακριβώς αυτό που θέλω να πολεμήσω και ο λόγος για τον οποίο γράφω. Είναι κατανοητό πως ο κύκλος του μίσους και της βίας (υπάρχουν κι άλλες μορφές βίας λιγότερο γραφικές από το διαμελισμό) μόνο σε ένα αποτέλεσμα μπορεί να καταλήξει.

Συμφωνώ η σκοπιμότητα είναι κάποιοι χρησιμοποιούν τον αδύνατο νου για να ανέλθουν σε μια εξουσία.... The oldest trick in the book.

Από εκεί και πέρα όμως η λύση ποια είναι... Γιατί και η μια πλευρά μπορεί να συνεχίσει το "επαναστατικό" της έργο και η άλλη πλευρά να ρίξει βροχή ρουκέτες και οποίον πάρει ο χάρος. 

Δημοσ.

Όσον αφορά το δουλεμπόριο

• δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει με το θέμα
  • έχει σημασία ποιός το έκανε πρώτος; το έκαναν οι αρχαίοι Έλληνες πριν το χριστιανισμό και το Ισλάμ, και τι να λέει;

εχει σημασια οταν πολλοι νομιζουν και αναφερουν οτι το δουλεμποριο ξεκινησε απο τους κακους,λευκους χριστιανους. το γεγονος οτι δουλεμποριο προυπηρχε και γινοταν μεταξυ των ιδιων των μαυρων, τους διαφευγει..  :rolleyes:

Δημοσ.

τσου. δουλεμποριο και σκλαβια προυπηρχε στην Αφρικανικη ηπειρο αιωνες πριν εμφανιστουν οι λευκοι κατακτητες. μαλιστα ηταν διαδεδομενα κυριως στα μεγαλα αφρικανικα βασιλεια της αρχαιοτητας. 

η πρωτη μεγαλη εξαρση διηπειρωτικου δουλεμποριου με την Aφρικη, ξεκινησε απο τους φιλους μας τους μουσουλμανους αραβες. οχι τους κακους, λευκους χριστιανους.

όταν εξεγέρθηκαν οι λευκοί εναντίων του δουλεμπορίου (οι απλοί πολίτες) το σύνθημα που αντήχησε σε όλη την Ευρώπη τότε, ήταν καλύτερα να χαθούν οι αποικίες παρά το δίκαιο.Πες μου τώρα σε ποιον πιστεύεις ότι απευθυνόταν αυτό το σύνθημα.όσο για το από που ξεκίνησε γράφω ο ίδιος παραπάνω ότι ξεκίνησε από τους Άραβες το θέμα ήταν ποιος το μετέτρεψε σε παγκόσμιας κλίμακα εμπόριο και γιατί.Ναι οι κακοί δυτικοί ήταν αυτοί που το έπραξαν άλλωστε μαύροι στις Η.Π.Α χωρίς την συνδρομή των τεραστίων πλοίων των λευκών δε θα έφταναν ποτέ είναι τόσο απλό τόσο αυτονόητο.Εκτός και αν πιστεύεις ότι έφτασαν στον Νέο Κόσμο με τα κανό που διέθετε ο κάθε τοπικός φύλαρχος

Δημοσ.

Από εκεί και πέρα όμως η λύση ποια είναι... Γιατί και η μια πλευρά μπορεί να συνεχίσει το "επαναστατικό" της έργο και η άλλη πλευρά να ρίξει βροχή ρουκέτες και οποίον πάρει ο χάρος. 

Ουτοπική λύση δεν υπάρχει. Δεν ξέρω καν αν υπάρχει μη-ουτοπική λύση.

Τουλάχιστον όμως όσο σκάνε βόμβες και ρουκέτες μπορούμε να έχουμε υπόψη πως εχθροί της κοινωνίας είναι αυτοί που τις σκάνε, άμεσα ή έμμεσα, όχι όλος ο τεράστιος χώρος από τον οποίο προέρχονται. Και χρειάζεται συνειδητή προσπάθεια για να το έχουμε υπόψη μιας και η ανθρώπινη ψυχολογία είναι φτιαγμένη για να καταλήξει στο αντίθετο.

εχει σημασια οταν πολλοι νομιζουν και αναφερουν οτι το δουλεμποριο ξεκινησε απο τους κακους,λευκους χριστιανους. το γεγονος οτι δουλεμποριο προυπηρχε και γινοταν μεταξυ των ιδιων των μαυρων, τους διαφευγει..  :rolleyes:

Η πρώτη αναφορά στο δουλεμπόριο στο παρόν thread ήταν από τον xstreamgamer που είπε στον LongTom "μη ξεκινήσουμε την ιστορική αναδρομή, έγιναν διάφορα, πχ δουλεμπόριο".

Και τελικά ξεκίνησε η ιστορική αναδρομή. Χωρίς να είναι ξεκάθαρο (τουλάχιστον σε μένα) ποιός θα μπορούσε να βγάλει συμπέρασμα και τι είδους από αυτή την αναδρομή.

Just saying.

Δημοσ.

Εγώ δε μπορώ να καταλάβω πως ευθύνεται η παρέμβαση της Δύσης στη Μέση Ανατολή με το ότι ένας Γάλλος πολίτης καθάρισε πόσα άτομα στη Γαλλία.

Για μένα το θέμα είναι καθαρά κοινωνικό και πολιτισμικό. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες ο δράστης ήταν ποινικός, αν η ταυτότητα που βρέθηκε ήταν όντως δικιά του. Όπως και κάποιοι βαριά ποινικοί συμμετείχαν στις προηγούμενες επιθέσεις. Ο ευρωπαϊκός τζιχαντισμός είναι απλά το next level από μία μειονότητα που βλέπει εχθρικά το υπόλοιπο έθνος και προσπαθεί να επιβληθεί με τη βία.

Στην Ελλάδα:

-Προχθές ένα Ιρανός πυροβόλησε με πιστόλι 3 άτομα στην Ομόνοια, σκοτώνοντας τον ένα, για μία ασήμαντη αφορμή.

-Χθες ένας Αφγανός σκοτώθηκε και δύο ανήλικοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, μετά από συμπλοκή με συμπατριώτες τους στο Ελληνικό.

-Την προηγούμενη εβδομάδα ένας ανήλικος ασυνόδευτος μετανάστης στη Λέρο, μόλις 8 ετών, έκανε λαμπόγυαλο το τοπικό σινεμά επειδή δεν του επετράπει η είσοδος.

-Πριν 6-7 χρόνια, χιλιάδες μουσουλμάνοι ξεχύθηκαν στους δρόμους της Αθήνας, σπάζοντας καταστήματα και χτυπώντας πολίτες, για το περιστατικό με το Κοράνι.

-Πριν λίγο καιρό άλλος Ιρανός σκοτώθηκε στο πεδίο του Άρεως.

Αν το σκηνικό με το Κοράνι και τον αστυνομικό γινόταν σήμερα, πόσο δύσκολο θα ήταν ο πρώτος ή οι δεύτεροι να αρχίσουν τα μπαμ;

Συνεπώς βλέπουμε μία κοινότητα στην οποία που, όσο και να θέλουμε να εξωραΐζουμε την κατάσταση, λέγοντας ότι οι περισσότεροι είναι φιλήσυχοι, οικογένειες κλπ, υπάρχει έντονο το gangster mentality ή το thug life αν θέτε, σκοτώνουν και συμπλέκονται για ασήμαντες αφορμές και έχουν εύκολη πρόσβαση σε όπλα, ναρκωτικά και recruiting.

Όλα αυτά στη Γαλλία απλά ωρίμασαν με τις δεκαετίες, οργανώθηκαν πιο πολύ τα γκέτο και οι θύλακες και με την ευκαιρία του ISIS άρχισαν τα όργανα. 

• Like 6
Επισκέπτης
Δημοσ.

Ελπίζω να μην φτάσουμε εκεί. Αν συμβεί όμως αυτό να είσαι σίγουρος ότι θα γράφουν με μεγάλα γράμματα ότι ο θύτης είναι "ΛΕΥΚΟΣ", πιθανότατα "ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ" και ότι φταίνε οι ιδέες του που προέρχονται από την πατριαρχική καπιταλιστική ρατσιστική Δυτική κοινωνία... α ναι, και ότι έπαιζε βιντεοπαιχνίδια και άκουγε μέταλ. 

Μπαααααα, όταν κάποιοι λευκοί πχ. στις US μπαίνουν σε σινεμά/σχολεία/εκκλησίες μαύρων και θερίζουν κόσμο, πάντα γράφεται στα ΜΜΕ ότι "έπαθε αμόκ", και ψυχολογικοποιούν το θέμα.

Δημοσ.

Έχεις μπερδέψει τα πράγματα..

Άλλο να λες οτι κάτι είναι λάθος και άλλο να λες οτι είναι μλκια και να χαρακτηρίζεις άτομα ως χαζούς κτλ.

Στην πρώτη περίπτωση λες τη γνώμη σου ενώ στη δεύτερη γίνεσαι προσβλητικός και επιθετικός.

Θεωρώ ότι έχω διαβάσει αρκετά post κάποιων εδώ μέσα για να μπορώ να έχω μια ιδέα για την ευφυΐα τους αλλά και το γενικότερο τρόπο σκέψης τους.

Αν το συμπέρασμά μου καταλήγει να είναι ότι κάποιος είναι το Χ ή το Υ γιατί φταίω εγώ ? είναι σαν να φταίει ο εξεταστής του IQ κάποιου για το σκόρ του.

Δημοσ.

Δεν θεωρώ σωστό το να συσχετίζουμε τι γίνεται στην μέση ανατολή και το τι έγινε στην Γαλλία εχτές, η σε άλλες τρομοκρατικές επιθέσεις δικαιολογώντας οποιαδήποτε τρομοκρατική ενέργεια η μέρος αυτής. Αυτή η λογική μου φαίνεται ως λογική υποανάπτυκτου λαού. 

Οι επιθέσεις σε άμαχο πληθυσμό με drones βομβαρδισμού κτλ στην μέση ανατολή είναι αδικαιολόγητες και πρέπει να σταματήσουν / τιμωρηθούν

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις σε πολιτισμένες η μη χώρες έναντι άμαχου πολιτισμού είναι αδικαιολόγητες και πρέπει να σταματήσουν / τιμωρηθούν

Νομίζω συμφωνούμε όλοι ότι ο μέσος Ευρωπαίος όπως και ο μέσος μεσανατολίτης μουσουλμάνος καταδικάζουν κάθε επίθεση εναντίων αμάχων όπως και κάθε τρομοκρατική ενέργεια. 

• Like 5
Δημοσ.

γιατί λες "υπήρχε" ... 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...