Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

Το τελευταίο διάστημα προσπαθώ να υλοποιήσω μια εφαρμογή.

Όπως οι περισσότερες εφαρμογές στην αγορά έτσι κι αυτή κρατάει δεδομένα τα οποία χρησιμοποιεί κατά την χρήση της.

Το πρόβλημα είναι πως αυτό που έχω κάνει εγώ είναι να χρησιμοποιώ text files/directories τα οποία είναι αποθηκευμένα και ορατά στην μνήμη του κινητού. Αυτό έχει ως συνέπεια ο χρήστης να μπορεί να τα <<πειράξει>> όποτε θέλει και μ' όποιο τρόπο θέλει.

Έχετε να μου προτείνεται κάτι ως προς αυτό; Πιθανότατα θα χρειάζεται κάποιου είδους βάσης δεδομένων/server αλλά είναι πράγματα άγνωστα ακόμη για εμένα και στο πανεπιστήμιο θα τα κάνουμε φέτος. Οποιαδήποτε πηγή για βασικές γνώσεις είναι καλοδεχούμενη αν απαιτείται κάτι τέτοιο.

Τώρα που το σκέφτομαι, αναρωτιέμαι αν προσπαθήσω να φτιάξω το text file εντός του Android Studio θα το κρατήσει κρυφό στο apk αρχείο ή θα το εμφανίσει;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων :)

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Afaik οι εφαρμογές αποθηκεύουν αυτά που χρειάζονται στο φάκελο /data/data/όνομα_εφαρμογής (ή κάτι τέτοιο, δε θυμάμαι ακριβώς) ο οποίος δεν είναι προσβάσιμος από non-root χρήστες. Φαντάζομαι εσύ έχεις κάνει κάτι διαφορετικό από τον "κανονικό" τρόπο, οπότε δες και αυτό.

Επεξ/σία από Kercyn
  • Like 1
Δημοσ.

Σ' ευχαριστώ πολύ Kercyn, ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόμουν.

Ουσιαστικά αυτό που έκανα εγώ ήταν αντί να αποθηκεύω στο Interal Storage αποθήκευα στο External Storage.

Με μια απλή αντικατάσταση όμως πήρα το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Δημοσ.

Υπόψη ότι όποιος θέλει να σου αλλάξει αυτά τα αρχεία, όπου και να τα έχεις αποθηκευμένα, μπορεί να το κάνει. Υπάρχουν πολλές τεχνικές κρυπτογράφησης και απόκρυψης του key στη μνήμη πριν την τελική λύση του όλα στο server, αλλά ως φοιτητή σε ενδιαφέρει να γράψεις κάτι που δουλεύει σωστά και όχι κάτι που δε σπάει...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...