Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ανεβάζω εδώ μια λύση που μπορεί να βοηθήσει πολύ κόσμο με παρόμοιο πρόβλημα.

Πρόσφατα αντιμετώπισα το εξής πρόβλημα:

Το Xperia Z5 Premium που χρησιμοποιώ έπεσε πάνω σε πέτρες και η οθόνη έσπασε. Επειδή δεν είχα άλλο smartphone να το αντικαταστήσω εκείνη την στιγμή το δούλευα με σπασμένη οθόνη. Τελικά απέκτησα ένα S7 Edge και αποφάσισα να στείλω το Ζ5 για επισκευή. Ξαφνικά όμως η οθόνη του Ζ5 σταμάτησε να ανταποκρίνεται τελείως και δεν μπορούσα να του κάνω επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων για να το στείλω για επισκευή.

Το πρόβλημα ήταν ότι είχα στη μνήμη του τηλεφώνου εταιρικά αρχεία πολύ σημαντικά και δεν υπήρχε περίπτωση να στείλω το τηλέφωνο για επισκευή πριν καταφέρω να τα σβήσω με ασφάλεια. Επίσης το Z5 κάθε φορά που το συνδέεις σε έναν υπολογιστή ξεκινά πάντα με την λειτουργία φόρτισης και όχι μεταφοράς αρχείων και έτσι δεν μπορούσα να αποκτήσω πρόσβαση στην μνήμη της συσκευής ούτε  από υπολογιστή.

Δοκίμασα όλους τους τρόπους για hard reset με τα φυσικά πλήκτρα, τίποτα δεν λειτούργησε στο Z5. Έψαξα στο διαδίκτυο και βρήκα 5 τρόπους hard reset για το Ζ5 αλλά όλες περιλάμβαναν λειτουργεία της οθόνης αφής. Συνέδεσα το Xperia Ζ5 με πληκτρολόγιο και ποντίκι, τίποτα.

Κόντεψα πραγματικά να απελπιστώ, είχα μείνει με ένα κινητό 600 ευρώ χωρίς να μπορώ να το επισκευάσω!

Τότε σκέφτηκα να συνδέσω το πληκτρολόγιο στο Z5 πριν την εκκίνηση της συσκευής. Το σύνδεσα από την θήρα usb με έναν αντάπτορα από αρσενικό minib usb σε θηλυκό κανονικό USB και κατά την διάρκεια της εκκίνησης πατούσα επανειλημμένως το Enter.  

To κόλπο έπιασε. Το πληκτρολόγιο λειτουργούσε στο Xperia! Το αποσύνδεσα και το επανεκκίνησα συνδέοντας αυτή την φορά ένα ασύρματο αντάπτορα στην θήρα usb για σετ πληκτρολόγιο - ποντίκι. Λειτούργησαν και τα 2! Πήρα τα αρχεία μου από μέσα, κρυπτογράφησα τη μνήμη και  έκανα επαναφορά.

Δοκίμασα στην επόμενη επανεκκίνηση με το πληκτρολόγιο συνδεδεμένο χωρίς να πατώ το Enter αυτή την φορά και πάλι δούλεψε. Ωστόσο είχα δοκιμάσει ένα ποντίκι στην αρχή συνδέοντάς το  πριν την εκκίνηση και τότε δεν δούλεψε. Οπότε ίσως θέλει την πρώτη φορά να πατάς το Enter.

Το σἰγουρο πάντως είναι ότι με αυτό τον τρόπο μπορείτε να αποκτήσετε τον έλεγχο μια συσκευής στην οποίαν δεν λειτουργεί η οθόνη αφής και δεν υπάρχει τρόπος να κάνετε hard reset από τα φυσικά πλήκτρα.

Ελπίζω η λύση μου να βοηθήσει όσους έχουν παρόμοιο πρόβλημα.

Επεξ/σία από anax111
Δημοσ.
ergidis, on 16 Jul 2016 - 3:51 PM, said:

Θα βοηθούσε πολύ κόσμο αν καταλάβαινε κανείς (που αμφιβάλλω) πως ήταν ή λύση,

Τι ακριβώς δεν κατάλαβες;

Δημοσ.

Νο1 Λοιπόν μια λύση είναι όταν είναι τέλειος κλειστό το κινητο πατάς volume down k power μαζι!

Με το εμφανίζεται το Logo, τώρα πως θα το δεις δν ξέρω δες βίντεο utube με booting και χρονομετρησε! Σε βγάζει σε ένα μενού που λέει Hard reset και με τα volume up down κ power κανεις το navigation!

Επίσης δες κάποιο βίντεο στο utube για μα περιηγηθεις στα τύφλα και ευχεσε να πιάσει!

Νο2 Μπορείς να το ανοίξεις να κινητο το συνδέεις με pc και σβήνει τα πάντα από τον αποθηκευτικό δν ειναι Hard reset αλλα θα σβηστούν τα αρχεία λγκα που θελεις!

Κ Νο3 επειδή ακριβώς έχεις αρχεία που δν θέλεις να δει ο άλλος είσαι μπροστά την ώρα που γίνεται αλλαγή οθόνης για να σιγουρετεις ότι δν γίνει τπτ! Μην το στειλεις σερβις συνεννοησου με τον τεχνικό ποτέ μπορεί και πας εκεί και γίνεται μπροστά σου!

Bonus tip Ίσως υπάρχει και τρόπος να γίνει μέσο pc αλλά δν ξέρω αμα χρειάζεται το touch screen καθόλου ψάξου Google

Δημοσ.

Το πιο εύκολο είναι να του συνδέσεις ένα ποντίκι από pc και να χειρίζεσε το κινητό, δουλεύει μια χαρά το έχω κάνει στο κινητό και το ταμπλετ μου λογικά και το πληκτρολόγιο θα λειτουργεί κανονικά.

Συγνωμη αλλα για ποιο πληκτρολογιο? Και πως συνδεεται με αυτο? Και τι οθονη κοιτας μετα?

Πληκτρολόγιο και ποντίκι από υπολογιστή το βάζεις στην USB που φορτίζει με otg καλώδιο, οθόνη βλέπεις από το κινητό, αυτό βοηθάει όταν σου χαλάσει το touch

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...