Προς το περιεχόμενο

Εκτός λειτουργίας η ιστοσελίδα KickassTorrents, με την Apple και Facebook να βοηθούν στη σύλληψη του ιδιοκτήτη


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν είπε ψέματα, απλώς την είδε από εφαρμογή (τύπου popcorn) που χρησιμοποιεί torrent για να στριμάρει online το περιεχόμενο και δεν το ήξερε..

 

 

Εγώ δηλ. εδώ και δύο χρόνια που βλέπω τουλάχιστον τρεις την βδομάδα θα πληρώνουν και τα εγγόνια μου;;

 

Το online streaming δεν διώκεται ούτε το download από host sites

Το Torrent διώκεται όταν γίνεται διαμοιρασμός περιεχομένου που υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα

 

Το θέμα είναι πως πλήρωσε πρόστιμο... Το τι θα γίνει με σένα και μένα είναι αγνωστο.

 

Απλά εδώ ΔΕΝ θέλουν ακόμη να το κυνηγήσουν, απλά τα πράγματα. Και ελίζω να μη το κυνηγήσουν ποτέ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 195
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συμφωνώ μαζί σου, αλλά όχι για όλους τους χρήστες. Προσωπικά έχω αγοράσει όλες τις εφαρμογές που είναι επί πληρωμή από το play store, αφού όπως λες κοστίζουν από 1-μέχρι 6 ευρώ οι πιο ακριβές (στην πλειοψηφία τους). Δεν έχω λόγο να πω ψέματα αφού δεν θα πετυχω κάτι έτσι ούτως ή άλλως. Δεν θα έλεγα όμως ότι κάνω το ίδιο με 50+ ευρώ παιχνίδια χωρίς τα dlc...

Ναι δεν είναι κλοπή είναι όμως κλεπταποδοχή αυτό που περιέγραψες. Και υπάρχει ειδικός νόμος για αυτό. Δεν σε δικαιολογεί η "άγνοια" για την πηγή των αντικειμένων που αγόρασες ή σου χάρισαν

Αφου δεν υπάρχει φυσικο προϊον το οποιο αφαιρείται απο την κατοχη του νομιμου κατοχου δεν υπάρχει η εννοια κλοπη.

 

Για να σε διώξει καποιος θα πρεπει να αποδείξει οτι ωφελήθηκες οικονομικα με οποιονδηποτε τρόπο απο τον διαμοιρασμο αρχειου.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν είναι θέμα ρεαλισμού. Είναι θέμα παιδείας.

Όταν θεωρείς κάτι υπερκοστολογημένο δεν πας να το κλέψεις. Απλώς δεν το αγοράζεις.

Ακριβως οτι κανουν και οι πειρατες. Δεν πανε να το κλεψουν, ουτε το αγοραζουν. Το αντιγραφουν απλα. Χαιρομαι που συμφωνεις ;)

Kοιτα πολυ ωραια ολα αυτα  να τα λες με την φιλο σου τον Μπαμπη οταν καθεστε στο παγκακι  και πινετε μπυρες κανοντας και εσεις την  φανταστικη επανασταση και αντισταση σας.

Επειδη ομως ο κοσμος ειναι δομημενος πανω σε νομους και κανονες ,αυτη την ανοησια οτι δεν ειναι κλεψια και ειναι αντιγραφη η' οτι αλλο σας βολευει στο αφηγημα  σας   πες   την σε ενα δικαστη μπροστα να βαλει τα γελια  για αρχη και μετα να σε καταδικασει με συνοπτικες διαδικασιες .

Το  τι ειναι κλεψια το οριζουν  οι νομοι  ουτε ο forgotten  ουτε ο fotis13  αλλιως παμε σε ζουγκλα.

Αν κατι το θεωρεις κλεψια ,υπερκοστολογημενο ,σχεδιο  των κακων πολυεθνικων  η' οτι αλλο σου κατεβαινει στο κεφαλι δεν ασχολεισαι το προσπερνας .

Ολα τα υπολοιπα ειναι κλοπη  σου αρεσει η' οχι .

O δικαστης θα βαλει τα γελια με την παρτυ σου μολις του πεις οτι η πειρατεια ειναι κλοπη...Ακριβως λοιπον επειδη το τι ειναι κλεψια το οριζουν οι νομοι και ΟΧΙ εσυ, παψε να μας επιβαλλεις την δικια σου αποψη περι του τι ειναι κλεψια και ΣΕΒΑΣΟΥ τους νομους. Αλλιως αν παμε ολοι με τα δικα σου μυαλα θα καταντησουμε ζουγκλα.

Δηλαδη παιδιά χρειάζεστε το Google και 30 δευτερόλεπτα για να καταλάβετε ότι όταν κάποιοι άλλοι πληρώνουν για να αγοράσουν κάτι το οποίο εσείς το παίρνετε τσάμπα λέγεται παρανομία η όχι;

Η κοινή λογική δεν αρκεί; Εγώ πληρώνω για να αποκτήσω ένα προϊόν και εσύ το παίρνεις τσάμπα. Αυτό πως λέγεται στη γλώσσα σας; Αντιγραφή;

3 πουλακια καθονται εσυ. Φοβερο επιχειρημα!! Οχι, δεν λεγεται παρανομια, ημαρτον. Παμε σε ενα μπαρακι, πληρωνεις την μπυρα σου και μενα μου την κερναει ο φιλος μου ο μπαρμαν. Δεν ειναι παρανομο λοιπον, αραξε την πετσα σου.

 

Οσο για το αν κατι ειναι παρανομο η οχι, καρφι δεν μου καιγεται να πω την αληθεια. Ειναι ενας νομος που περαστηκε χαρη στις πλατες των πολυεθνικων που κανουν κουμαντο. Στα τετοια μου τον γραφω. Μια πραξη θα πρεπει να χαρακτηριστει παρανομη οταν εχει ξεκαθαρα αρνητικα αποτελεσματα η τελεση της. Το να μπορω να αγοραζω ενα προιον και, χαριν της τεχνολογιας, να μπορω να το αντιγραφω σωρηδον και να το δινω στους φιλους μου δεν το βλεπω κακο, σορρυ. Οταν αυριο μεθαυριο μπορω να αντιγραψω και ενα ψωμι με 3d εκτυπωτη τι φαση, θα ειναι και αυτο παρανομο γιατι καταπαταμε τα πενυματικα δικαιωματα του φουρναρη?

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω ξερω πως και η πειρατια θα υπαρχει και οι <πολυεθνικες> θα υπαρχουν και θα μεγαλωνουν ειτε για το καλο ειτε οχι αλλα μαλλον ξεχνατε πως στο χερι μας ειναι να τους πλουτισουμε ή να τους αφησουμε σε μια ψαθα να ζητιανευουν.Οποτε κατα τη δικια μου γνωμη πρεπει αυτα τα δυο να ισσοροπουν μεταξυ τους γιατι οταν χανεται η ισσοροπια την μεγαλυτερη ζημια την τρωμε εμεις.Εχουμε τη δυνατοτητα να καταδικαζουμε τι οτι σαβουρα και αερα που μας πουλανε αλλα πρεπει να καταλαβουμε οτι δεν ειναι και ολα τζαμπα στο κοσμο και οτι καποιοι οταν σου προσφερουν εργο και σου αρεσει το στιριζεις(πληρωνεις το δημιουργο του).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν είναι θέμα ρεαλισμού. Είναι θέμα παιδείας.

 

Όταν θεωρείς κάτι υπερκοστολογημένο δεν πας να το κλέψεις. Απλώς δεν το αγοράζεις.

 

To πρόβλημα μ' αυτό που λες είναι ότι έχει λογική, μία έννοια με την οποία πολλοί είναι τσακωμένοι.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ειλικρινα στενοχωριεμαι οποτε βλεπω ενα thread περι πειρατιας να περιφερεται γυρω απο τις πολυεθνικες και τα πνευματικα δικαωματα. 

 

Δειτε τι γινεται τοσα χρονια στην ΡΟΥΜΑΝΙΑ. Ειναι μια απο τις φτωχοτερες χωρες της Ευρωπης, ΑΛΛΑ ειναι 6η στον κοσμο σε πραγματικα καταρτισμενους επαγγελματιες πληροφορικης. ΚΑΙ ειναι η χωρα στον κοσμο, απο οσο γνωριζω, οπου οι πληροφορικαριοι ΔΕΝ πληρωνουν φορους για τα προιοντα τους. Επισης, η Ρουμανια εχει απο τις πιο γρηγορες ευρυζωνικες συνδεσεις στον ΚΟΣΜΟ (μιλαμε για FTTΒ σχεδον παντου πλεον). Σε αυτο φυσικα μεγαλο ρολο επεξαν και  ελληνικες εταιριες.

 

Γιατι τα λεω ολα αυτα ? Γιατι η Ρουμανια, ξεκινησε υπο διαφορετικες συνθηκες απο οτι η Ελλαδα. Μεχρι πριν λιγες δεκαετιες (επι δικτατοριας Τσαουσεσκου) , ο λαος δεν ηξερε τι σημαινει Η/Υ η  CD Player. Οι Ρουμανοι και κυριως οι νεοι , εισηχθησαν στον χωρο της πληροφορικης , μεσω της πειρατιας. 

 

Για να μην παρεξηγηθω, ΔΕΝ ειμαι υποστηρικτης της πειρατιας. ΩΣΤΟΣΟ, πραγματικα στενοχοριεμαι οταν καθε συζητηση περι αυτης στρεφεται παντα γυρω απο οικονομικα και νομικα θεματα. ΑΝ η πειρατεια ειναι καλη σε κατι , ειναι στο οτι κανει προσβασιμα τα ψηφιακα προιοντα στον κοσμο που δεν μπορει να τα αγορασει, δινωντας ετσι το ερεθισμα στον νεο κοσμο να ασχοληθει μελλοντικα με το  IT. Τωρα γιατι στην Ελλαδα, δεν συνεβη το ιδιο με την Ρουμανια, νομιζω οτι δεν ειναι αξιο σχολιασμου...

 

Σας αφηνω τωρα, παω να πληρωσω τους φορους μου...

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ένα μέλος του γνωστού torrent site, isoHunt, επανέφερε ανεπίσημα το KickAssTorrents. Το νέο site μοιάζει με το KickAss Torrents, που έκλεισε χθες (μετά τη σύλληψη του φερόμενου ιδιοκτήτη του, Artem Vaulin), αλλά το νέο site είναι απλά ένα mirror site, που σημαίνει ότι δεν ενημερώνεται και έχει αρκετούς περιορισμούς. 
Στο νέο site δεν βρίσκεται όλο το υλικό διαθέσιμο, αλλά μόνο τα δεδομένα που υπήρχαν πριν περίπου ένα χρόνο μέχρι τώρα. Επιπρόσθετα, δεν υπάρχει forum, community ή σελίδα υποστήριξης. Επίσης, οι διαχειριστές προειδοποιούν ότι πιθανόν να μην μπορέσουν να κρατήσουν online το site για πολύ.

image.ashx?fid=2020073

"Δεν είναι τέλειο, αλλά αν οι χρήστες θέλουν να αποθηκεύσουν και να αρχειοθετήσουν κάτι, τότε ας το κάνουν τώρα.", ανέφερε η ομάδα του isoHunt στο VentureBeat. "Δεν ξέρουμε πόσο μπορεί να κρατήσει, αλλά από το τίποτα, είναι έστω κάτι."

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ειναι σιγουρο για την εγκυροτητα του αυτο το site? Εχουμε καποιο λινκ?

Επειδη παλι αρχισανε οι απατεωνιες με "αναστημενα" kat, οπως στην περιπτωση του piratebay και του yify.

 

https://torrentfreak.com/kickasstorrents-mirrors-and-imposters-spring-into-action-160722/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αφου δεν υπάρχει φυσικο προϊον το οποιο αφαιρείται απο την κατοχη του νομιμου κατοχου δεν υπάρχει η εννοια κλοπη.

 

Για να σε διώξει καποιος θα πρεπει να αποδείξει οτι ωφελήθηκες οικονομικα με οποιονδηποτε τρόπο απο τον διαμοιρασμο αρχειου.

 

Γυρνάει reverse αυτό, σου λέει ότι για το προϊόν που έχεις στα χέρια σου πρέπει να έχεις κάποια απόδειξη ότι το απόκτησες νόμιμα. Το ότι το διαμοίρασε κάποιος δεν σε δικαιολογεί εσένα που πήγες, έψαξες, βρήκες και κατέβασες μόνος σου ένα μη νόμιμο αντίγραφο αρχείου το οποίο βάση νόμου προορίζεται για ιδιωτική χρήση του νόμιμου κατόχου. Τίποτα δεν μπορεί να αποδειχτεί φυσικά από αυτό σε καθημερινούς χρήστες οπότε γενικά γίνεται αυτό που γίνεται.  

 

Βέβαια αυτό μπάζει από παντού γιατί δανεικά, μεταχειρισμένα, δώρα κτλ κτλ σε ποιον νόμο υπάγονται; Επίσης όπως είπα, άπαξ και το προϊόν είναι μάπα αλλά το πλήρωσες φουλ, τι γίνεται; Θα τα πάρεις τα λεφτά σου πίσω; Οχι. Αρα μισή ντροπή του κλέφτη και άλλη μισή του "κλέφτη". Το buy or beware δεν υφίσταται ως σοβαρός λόγος αποφυγής ενός μάπα προϊόντος. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το 2016 δεν θες iTunes. Με το ταμπλετακι ανοιγεις την εφαρμογη και ... Μπαμ! Πληρωσες και κατεβασες!

 

Πιο ευκολο το τορρεντ; Συγκρινεις κλοπη με αγορα.

 

Θα ηθελα να ηξερα τι δουλεια κανετε ολοι εσεις που βλεπτε πειρατικα, και εαν θα θελατε και σε εσας να ερθουν οι πειρατες στη δουλεια σας.

 

Τι; Ειναι διαφημιση τα τορρεντ; Τα τρειλερ ειναι διαφημιση. Τα τορρεντ ειναι παρανομα.

Όταν η τιμή της αγοράς είναι κλοπή την συγκρίνεις, τι έγινε όλοι οι ιδιοκτήτες βίντεο κλαμπ (υπάρχου ακόμη?) και δισκάδικων εδώ μαζεύτηκαν?

Πόσο παράνομο είναι αυτό που έκαναν η apple και η fb?

Για την apple ακόμη στην αναμονή για το το ότι έδωσε στεγνά χιλιάδες χρήστες του icloud και έμπαινε ο καθένας στην ιδιωτική ζωή του άλλου.

Όσο για το fb, εκεί γίνεται πάρτι του δώσε και πάρε στοιχεία.

Και για όσους το περνάνε στο αδιάφορο και οι δύο εταιρείες με αυτό που έκαναν ομολογούν ότι μπροστά στην κονόμα δεν υπολογίζουν και δίνουν αβέρτα στοιχεία για τους χρήστες τους.

Και επειδή αναρωτήθηκες και για την δουλεία, προγραμματιστής είμαι αλλά δεν μπορώ να μην δω την αισχροκέρδεια από όπου και αν προέρχεται.

Πολλές εταιρίες που λες λοιπόν του χώρου της τεχνολογίας αλλά και του θεάματος έκαναν τα στραβά μάτια στην "κλοπή" γιατί έτσι έγιναν τεράστιων διαστάσεων.

Η microsoft με τα windows αλλά και το office.

Όσο για ταινίες (ειδικά) αλλά και σειρές εκεί λόγω της πειρατείας τα έσοδα αυξάνονται με τρελούς ρυθμούς λόγω της φήμης που αποκτούν αλλά και των προϊόντων που πουλιόνται εξαιτίας αυτής.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καπου πρεπει να διαχωριστει η εννοια της κλοπης-πειρατειας αναμεσα στο software και στα τραγουδια - ταινιες

Οπως επισης και στο αντιγραφω ενα τραγουδι στον αδερφο μου απο το αντιγραφω τραγουδια - ταινιες και τα πουλαω

 

Ειναι παρανομο και κλοπη να βαζεις πειρατικα προγραμματα ή να χρησιμοποιεις εφαρμογες παρανομα στερωντας την αμοιβη στο δημιουργο τους

Δοκιμη σε trial και αμα σου αρεσει αγορα

 

Απο κει και περα καποιες εταιρειες κολοσοι οπως η MIcrosoft σκοπιμα ευνοουν την εγκατασταση πειρατικων λειτουργικων

 

Τωρα για τραγουδια κλπ ειναι αστειο να μιλανε για πειρατεια τραγουδιστες και λοιποι ζαμπλουτοι οταν μεσα απο αυτα εχουν γινει διασημοι και φοροδιαφευγουν του κερατα 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γυρνάει reverse αυτό, σου λέει ότι για το προϊόν που έχεις στα χέρια σου πρέπει να έχεις κάποια απόδειξη ότι το απόκτησες νόμιμα. Το ότι το διαμοίρασε κάποιος δεν σε δικαιολογεί εσένα που πήγες, έψαξες, βρήκες και κατέβασες μόνος σου ένα μη νόμιμο αντίγραφο αρχείου το οποίο βάση νόμου προορίζεται για ιδιωτική χρήση του νόμιμου κατόχου. Τίποτα δεν μπορεί να αποδειχτεί φυσικά από αυτό σε καθημερινούς χρήστες οπότε γενικά γίνεται αυτό που γίνεται.  

 

Βέβαια αυτό μπάζει από παντού γιατί δανεικά, μεταχειρισμένα, δώρα κτλ κτλ σε ποιον νόμο υπάγονται; Επίσης όπως είπα, άπαξ και το προϊόν είναι μάπα αλλά το πλήρωσες φουλ, τι γίνεται; Θα τα πάρεις τα λεφτά σου πίσω; Οχι. Αρα μισή ντροπή του κλέφτη και άλλη μισή του "κλέφτη". Το buy or beware δεν υφίσταται ως σοβαρός λόγος αποφυγής ενός μάπα προϊόντος. 

 

Βλεπεις ενα νεο παιγνιδι, με καργα διαφημιση, το αγοραζεις και τελικα δε σου αρεσει. Ζητας τα λεφτα σου πισω; Προφανως το θεωρεις λογικο να το κανεις. Πας σε ενα εστιατοριο, βλεπεις ενα ωραιο πιατο που δεν εχεις ξαναφαει, το παραγγελνεις, αλλα δοκιμαζεις και δε σου αρεσει. Ζητας τα λεφτα σου πισω; Προφανως οχι, διοτι δεν το θεωρεις λογικο, αφου ηδη το παραγγειλες, θα το λουστεις,

 

Για τα λοιπα, τα περι η ατιγραφη δεν ειναι κλοπη, αντιγραφω αρα δε στερω απο καποιον κατι κλπ (δεν ρτα ειπες εσυ), τα θεωρω αστεια. Και στο σινεμα, μπορεις να πας αμα ειναι ετσι και να απαιτησεις να μπεις τζαμπα, και να κατσεις σε μια γωνιτσα να δεις το εργο, αφου ετσι κι αλλιως (οπως καθε φορα αναφερεται), το εργο ειναι μαπα και δε θα πληρωνες ποτε να πας να το δεις. Γιατι λοιπον δεν παει ο καθενας σας να απαιτησει απο το σινεμα να τον βαλουν τζαμπα, γιατι ετσι κι αλλιως με λεφτα δε θα πηγαινε;

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...