Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

BritGreek, για όνομα του Θεού, αυτά τα πράγματα δεν πρέπει να υπάρχει ούτε ένας καθηγητής ιδιαιτέρων μαθημάτων που να τα έχει κάνει. Να περάσω από ψυχολόγο/ψυχίατρο και να πάω ακτινογραφία θώρακος , εξετάσεις αίματος κτλ. για να κάνω ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ, πέρα από το κόστος για ΟΑΕΕ, κτλ. νομίζω ο καθένας εδώ μέσα καταλαβαίνει αν και πόσο γίνονται ή έχουν γίνει ποτέ.

Έχω δεκάδες γνωστούς που είναι καθηγητές σε φροντιστήρια και σε σχολεία, εξετάσεις από ψυχίατρο και εξετάσεις αίματος ούτε σε αυτούς που δουλεύουν σε δημόσια σχολεία δεν ζήτησαν.

Με εργόσημο εργαζόμουν επί 3 χρόνια και είχα άλλους 7-8 συναδέλφους όπου παρέδιδαν μαθήματα σε παιδιά και οι μισοί ήταν χωρίς πτυχία. Όταν δε, πήγαμε ΜΟΝΟΙ μας στην επιθεώρηση εργασίας και ζητήσαμε να μας γίνει έλεγχος, γελούσανε και οι υπάλληλοι. Το φτάσαμε το θέμα στα άκρα, με τα πολλά επειδή επιμέναμε δεχτήκαν και καλά να εξετάσουν την υπόθεση και ...ακόμα την εξετάζουν.

ΚΑΝΕΝΑΣ μα ΚΑΝΕΝΑΣ δεν θα σου πει τίποτα αν πας να κάνεις ιδιαίτερα μαθήματα και ζητήσεις να πληρωθείς με εργόσημο.

Μόνος σου να πας στην επιθεώρηση εργασίας και να τους πεις τι παίζει, κωλοτούμπες θα κάνουν από την χαρά τους που θα παίρνει λεφτά το κράτος.

Οι μισοί Έλληνες είναι άνεργοι, οι άλλοι μισοί δουλεύουν μαύρα, πάει ο άλλος ο φιλότιμος και λέει θέλω να πληρώνω 25% κρατήσεις και φόρους από τα 5 ευρώ που παίρνω και θα του πούνε "αδερφέ εδώ βλέπω δεν έχεις άδεια διδασκαλίας και δεν έχεις περάσει από ψυχολόγο;"

Στο κάτω κάτω OP, αν ποια αυτή η φίλη σου φοβάται ΤΟΣΟ πολύ και είναι τόσο της τυπικότητας, ας δηλώσει ότι κάνει babysitting αυτές τις 1-2 ώρες που πάει! Εκτός και αν φοβάται ότι θα μπουκάρουν μέσα στο σπίτι τα ΜΑΤ την ώρα που κάνει μάθημα να τσεκάρουν αν κάνει Έκθεση παράνομα ή όχι.

Ξαναλέω επειδή το έχω ζήσει: Τους παρακαλούσαμε στην επιθεώρηση εργασίας να μας τσεκάρουν και γελούσανε, αρνιόντουσαν να ασχοληθούν με αυτό το πράγμα, η προισταμένη έφτασε στο σημείο να πει "αν οποιοσδήποτε ποτέ έστω και 30 χρόνια μετά σας πει ο,τιδήποτε, πείτε ότι η κα. Τάδε (η ίδια) έλεγξε τον φάκελο και είπε ότι όλα καλά", η γυναίκα είχε φτάσει στο σημείο να τσατιστεί που επιμέναμε για κάτι που η ίδια θεωρούσε γελοίο και τρομερά γραφειοκρατικό.

Έλληνας καθηγητής ιδιαίτερων που έχει κάνει αναγγελία εργασίας, με μπλοκάκι, ψυχολόγο, ακτινογραφία θώρακος, εξετάσεις αίματος, δίνει "περίπου 500 ανά δίμηνο στην πρώτη κλίμακα, φόρο 26% και τέλος επιτηδεύματος", πιστεύω δεν υπάρχει ούτε ΕΝΑΣ στην Ελλάδα, εκτός κι' αν ζω εγώ σε άλλη χώρα, τι να πω.

Πρώτα απ' όλα πόσα λεφτά να χρεώνει την ώρα αυτός ο άνθρωπος για να βγαίνουν τα έξοδα του; 50 ευρώ την ώρα; Ή όλα αυτά τα 20χρονα κοριτσάκια που είναι με το Proficiency και δουλεύουν στα φροντιστήρια Αγγλικών για 3 και 4 ευρώ την ώρα, έχουν κάνει αναγγελία έναρξης επαγγέλματος και δίνουν αυτά τα λεφτά;

Edit: Ας αναφέρω και το άλλο: Όταν με τα πολλά πήγα στο ΙΚΑ με τα εργόσημα στο χέρι και ζήτησα ο αφελής να βγάλω βιβλιάριο υγείας, έφτυσα αίμα μέχρι να βρω έναν υπάλληλο που ήξερε Α. τι είναι καν το εργόσημο και Β. πως γίνεται να βγάλεις βιβλιάριο με αυτά και τι διαδικασία απαιτείται/πως μετριούνται. Με τρέχανε επί πόσες ώρες από γραφείο σε γραφείο, όλοι προσπαθούσαν να με ξεφορτωθούν επειδή δεν ξέρανε τι παίζει και τελικά κατέληξα στο γραφείο της προισταμένης να ψάχνουμε ΦΕΚ και οδηγίες "α, αυτό είναι παλιό, Μαρία πρέπει να μας είχε έρθει και μια καινούργια οδηγία, που είναι, καλά θυμάμαι;;, μα τι στο διάολο γίνεται, ωχ και εσύ τι έμπλεξες με αυτά, είσαι σίγουρος ότι μπορείς να βγάλεις βιβλιάριο με αυτά;; μήπως να ερχόσουν άλλη μέρα καλύτερα; αυτό το έχεις; το άλλο το έχεις; μα τι περίεργα πράγματα είναι αυτά;;". Βιβλιάριο τελικά δεν έβγαλα ποτέ μέσω εργοσήμων, ευτυχώς λίγο αργότερα μου κάνανε κανονικά πρόσληψη στο ΙΚΑ και μπόρεσα και έβγαλα, έκανα μια προσπάθεια ακόμα για να μου περάσουν τα όσα ένσημα που δικαιούμουν από τα εργόσημα επειδή το είχα πάρει πατριωτικά το θέμα, αλλά απέτυχε και αυτή και μετά είπα άι σιχτίρ και δεν ξανασχολήθηκα, δεν θα πάθω εγκεφαλικό για αυτούς.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

BritGreek, για όνομα του Θεού, αυτά τα πράγματα δεν πρέπει να υπάρχει ούτε ένας καθηγητής ιδιαιτέρων μαθημάτων που να τα έχει κάνει. Να περάσω από ψυχολόγο/ψυχίατρο και να πάω ακτινογραφία θώρακος , εξετάσεις αίματος κτλ. για να κάνω ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ, πέρα από το κόστος για ΟΑΕΕ, κτλ. νομίζω ο καθένας εδώ μέσα καταλαβαίνει αν και πόσο γίνονται ή έχουν γίνει ποτέ.

Έχω δεκάδες γνωστούς που είναι καθηγητές σε φροντιστήρια και σε σχολεία, εξετάσεις από ψυχίατρο και εξετάσεις αίματος ούτε σε αυτούς που δουλεύουν σε δημόσια σχολεία δεν ζήτησαν.

Με εργόσημο εργαζόμουν επί 3 χρόνια και είχα άλλους 7-8 συναδέλφους όπου παρέδιδαν μαθήματα σε παιδιά και οι μισοί ήταν χωρίς πτυχία. Όταν δε, πήγαμε ΜΟΝΟΙ μας στην επιθεώρηση εργασίας και ζητήσαμε να μας γίνει έλεγχος, γελούσανε και οι υπάλληλοι. Το φτάσαμε το θέμα στα άκρα, με τα πολλά επειδή επιμέναμε δεχτήκαν και καλά να εξετάσουν την υπόθεση και ...ακόμα την εξετάζουν.

ΚΑΝΕΝΑΣ μα ΚΑΝΕΝΑΣ δεν θα σου πει τίποτα αν πας να κάνεις ιδιαίτερα μαθήματα και ζητήσεις να πληρωθείς με εργόσημο.

Μόνος σου να πας στην επιθεώρηση εργασίας και να τους πεις τι παίζει, κωλοτούμπες θα κάνουν από την χαρά τους που θα παίρνει λεφτά το κράτος.

Οι μισοί Έλληνες είναι άνεργοι, οι άλλοι μισοί δουλεύουν μαύρα, πάει ο άλλος ο φιλότιμος και λέει θέλω να πληρώνω 25% κρατήσεις και φόρους από τα 5 ευρώ που παίρνω και θα του πούνε "αδερφέ εδώ βλέπω δεν έχεις άδεια διδασκαλίας και δεν έχεις περάσει από ψυχολόγο;"

Στο κάτω κάτω OP, αν ποια αυτή η φίλη σου φοβάται ΤΟΣΟ πολύ και είναι τόσο της τυπικότητας, ας δηλώσει ότι κάνει babysitting αυτές τις 1-2 ώρες που πάει! Εκτός και αν φοβάται ότι θα μπουκάρουν μέσα στο σπίτι τα ΜΑΤ την ώρα που κάνει μάθημα να τσεκάρουν αν κάνει Έκθεση παράνομα ή όχι.

Ξαναλέω επειδή το έχω ζήσει: Τους παρακαλούσαμε στην επιθεώρηση εργασίας να μας τσεκάρουν και γελούσανε, αρνιόντουσαν να ασχοληθούν με αυτό το πράγμα, η προισταμένη έφτασε στο σημείο να πει "αν οποιοσδήποτε ποτέ έστω και 30 χρόνια μετά σας πει ο,τιδήποτε, πείτε ότι η κα. Τάδε (η ίδια) έλεγξε τον φάκελο και είπε ότι όλα καλά", η γυναίκα είχε φτάσει στο σημείο να τσατιστεί που επιμέναμε για κάτι που η ίδια θεωρούσε γελοίο και τρομερά γραφειοκρατικό.

Έλληνας καθηγητής ιδιαίτερων που έχει κάνει αναγγελία εργασίας, με μπλοκάκι, ψυχολόγο, ακτινογραφία θώρακος, εξετάσεις αίματος, δίνει "περίπου 500 ανά δίμηνο στην πρώτη κλίμακα, φόρο 26% και τέλος επιτηδεύματος", πιστεύω δεν υπάρχει ούτε ΕΝΑΣ στην Ελλάδα, εκτός κι' αν ζω εγώ σε άλλη χώρα, τι να πω.

Λυπάμαι, αλλά αυτά που γράφεις είναι λανθασμένα. Όσο για τους ψυχίατρους κλπ, σε πληροφορώ ότι όλοι όσοι δουλεύουν νόμιμα στην εκπαίδευση, για να πάρουν άδεια διδασκαλίας (που τώρα πια λέγεται αναγγελία), έχουν περάσει από υγειονομική επιτροπή. Αυτή η επιτροπή για να σε αξιολογήσει, απαιτεί τις εξετάσεις που έγραψα, εκτός από δύο νομούς που ζητούσαν (παλιά) μόνο αίματος και ακτινογραφία. Δεν υπάρχει νόμιμος καθηγητής που να μην έχει περάσει από υγειονομική επιτροπή τα τελευταία 20 χρόνια τουλάχιστον. 

Κάποιοι παράνομοι ιδιαιτεράδες, βέβαια, τους οποίους εγώ και οποιοσδήποτε νόμιμος εκπαιδευτικός θεωρούμε παράσιτα, ίσως δεν έχουν κάνει τίποτα από αυτά, αλλά όποιος μα όποιος έχει άδεια διδασκαλίας, έχει δώσει αντίγραφο τίτλου σπουδών, ποινικό μητρώο, απολυτήριο στρατού (οι άντρες) και πιστοποιητικό υγειονομικής, διαφορετικά δεν έχει άδεια. Δεν μπορεί να μπει σε τάξη ή να διδάξει πουθενά (ούτε σε σπίτια).

Ποιός θα κάνει κωλοτούμπες; Ο δημόσιος υπάλληλος; Αμφιβάλλω. 

Εσείς για ποιό λόγο πιέζατε την επιθεώρηση εργασίας να σας τσεκάρει αφού δεν είχατε άδεια; Και από πότε η επιθεώρηση ελέγχει αυτό το κομμάτι;

Για το ότι κάποιοι από τους γνωστούς σου έκαναν μαθήματα σε παιδιά, όπως έγραψες, χωρίς να είναι καθηγητές, νομίζω αυτό αποδεικνύει και περιγράφει την παρακμή στην ποιότητα των ανεξέλεγκτων ιδιαίτερων μαθημάτων, τα οποία ως σχολες καταδικάζουμε και θεωρούμε ότι βλάπτουν τα ίδια τα παιδιά, από τη στιγμή που δεν υπάρχει κανένας έλεγχος.

Επειδή τυχαίνει να έχω φροντιστήρια και ένα πολύ μεγάλο κύκλο καθηγητών που δουλεύουν με άδεια κατ' οίκον νόμιμα, όχι μόνο πιστεύω, αλλά είμαι σίγουρος για όσα γράφω και για όσα έχω γράψει εδώ μέσα για σχετικά θέματα. 

Αυτό που κάνουν μερικοί είναι να δηλώνουν άλλο αντικείμενο, για το οποίο δεν απαιτείται αναγγελία. 

Στην Ελλάδα που ζω εγώ, σε ένα δίκτυο 500+ νόμιμων συνεργατών, ναι είναι πάρα πολλοί που κάνουν αυτά που έγραψες στο τέλος του post σου, για να έχουν αυτή την άθλια, υποτυπώδη περίθαλψη και για να εργάζονται νόμιμα. Όπως βέβαια υπάρχουν και πάρα πολλοί από εκείνους που περιέγραψες, οι οποίοι δουλεύουν εντελώς μαύρα, αλλά γι' αυτούς έχουν αγριέψει τα πράγματα και πλέον επιτέλους μπαίνουν στο στόχαστρο τα οικοδιδασκαλεία (οι κατ' οίκον), τα οποία νόμιζαν ότι μπορούν να δουλεύουν με δεδομένα φροντιστηρίων, ξεχνώντας ότι στην κατ'οίκον διδασκαλία (για την οποία απαιτείται ΟΑΕΕ), υπάρχει περιορισμός ωρών διδασκαλίας ανά εβδομάδα και πλέον θα ελέγχεται και αυτό. 

Επεξ/σία από BritGreek
  • Like 1
Δημοσ.

Δεν αμφιβάλω για τις απαιτήσεις της νόμιμης αναγγελίας/άδειας εργασίας που απαιτούνται για να θεωρείται κάποιος 100% νόμιμος, εξάλου παρέθεσες το λινκ που τα αναφέρει ξεκάθαρα 1-1. Προφανώς αν κάποιος θέλει να είναι 100% νόμιμος θα πρέπει να τα κάνει όλα αυτά.

Η ένσταση μου είναι στο πόσοι καθηγητές ιδιαίτερων θα μπούνε σε αυτήν την διαδικασία. Επίσης θεωρώ υπερβολικό τον χαρακτηρισμό "παράσιτα" ή το ότι επειδή κάποιος δεν έχει κάνει αναγγελία σημαίνει αυτόματα και το ότι η ποιότητα του μαθήματος που κάνει είναι τραγική και βλάπτει το παιδί (αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία, παρένθεση).

Υπάρχουν ανάγκες και ανάγκες. Δεν μιλάμε πάντα για πανελλήνιες ή ο,τιδήποτε. Η φίλη του OP π.χ. είναι φοιτήτρια και δεν έχει πάρει το πτυχίο της σαν φιλόλογος, δεν νομίζω όμως ότι δεν έχει τις ικανότητες να βοηθάει στο διάβασμα π.χ. παιδάκια δημοτικού ή γυμνασίου για 5 ευρώ την ώρα. Και στο κάτω κάτω αυτό θα το κρίνει ο γονιός, αν αυτός είναι ευχαριστημένος και τα βρίσκει με τον δάσκαλο, δεν θα 'ρθω εγώ να του πω "τι 'ναι αυτά που κάνεις; Καταστρέφεις το παιδί". Το αν γίνεται επίσης αυτό ή όχι, νομίζω είναι αυταπόδεικτο, σε κάθε κολώνα στον δρόμο έχει 10 χαρτάκια κολλημένα "φοιτητής παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα". Εσύ λες κακώς, εγώ λέω ας τον κρίνει ο κάθε γονιός.

Το βλέπω το πράγμα λίγο πιο ρεαλιστικά με λίγα λόγια, καλώς, κακώς, αν σήμερα ένας φοιτητής (ή και πτυχιούχος τις περισσότερες φορές) θέλει να κάνει ιδιαίτερα για να βγάλει ένα χαρτζιλίκι, θα πρέπει να δουλέψει μαύρα. Εσύ είσαι κάθετος στο ότι δεν θα πρέπει να κάνει μάθημα από την στιγμή που δεν έχει πτυχίο και δεν συζητάς τίποτα άλλο. Ανέφερα πριν, πάλι μιλώντας ρεαλιστικά, στο ότι αν φοβάται η φίλη του OP, ας δηλώσει στο φινάλε ότι κάνει babysitting και ας βγάλει εργόσημο. Φαντάζομαι η ιδέα αυτή σε βγάζει απ' τα ρούχα σου εσένα.

Σέβομαι την λογική που έχετε στα φροντιστήρια σας και μπράβο που έτσι δουλεύετε, αλλά πρακτικά στην σημερινή Ελλάδα αυτό είναι αδύνατο για πολλούς. Αν ο άλλος είναι χρόνια καθηγητής, έχει τεράστια εμπειρία και έχει φτάσει να παίρνει έναν αξιοπρεπή μισθό, ίσως να μπορεί να το κάνει. Δεν μπορούν όλοι όμως. Και λογικό από την άλλη αυτός που έχει μπει σε αυτήν την διαδικασία να βλέπει...κάπως αυτούς που δεν κάνανε το ίδιο.

Εγώ μίλησα από την δική μου εμπειρία και για την περίπτωση του τόπικ. Η κοπέλα θέλει να είναι νόμιμη. Εγώ πιστεύω ότι η λύση είναι το εργόσημο. Σύμφωνα με την δική μου εμπειρία και πάλι, 8 άτομα δουλεύαμε κανονικά με εργόσημο και κανένας δεν είχε περάσει αυτήν την διαδικασία που περιέγραψες για την αναγγελία διδασκαλίας. Απλά είχαμε δώσει το ΑΦΜ μας ο καθένας στο αφεντικό, ποτέ δεν μας ζητήθηκε κάτι άλλο. 

Πέρα από αυτό, συνεχίζω να έχω αμφιβολίες για το πως θα μπορούσε, ακόμα και από πρακτικής καθαρά άποψης, να ελέγχεται το πόσες ώρες κάνει μάθημα ένας ιδιαιτεράς που αναφέρεις στο τέλος ή πως ακριβώς έχει μπει στο στόχαστρο αυτό το πράγμα. 

Ή δηλώνω π.χ. εγώ babysitter (που ΥΠΟΘΕΤΩ δεν χρειάζεται κάποια αναγγελία και για αυτό, ουσιαστικά για δουλειά 14χρονου κοριτσιού για χαρτζιλίκι μιλάμε) και ζητάω να δουλεύω με εργόσημο για να έχω ασφάλεια και ένσημα. Με ποιον τρόπο θα μπορούσε να ελέγξει ο κρατικός μηχανισμός τι κάνω όταν μπαίνω στο σπίτι;

Τέσπα, μπράβο για την λογική σας και τον τρόπο που δουλεύετε αλλά η δική μου η άποψη είναι πως, πρακτικά και ρεαλιστικά, πολλές φορές αυτά δεν γίνονται. Αυτή η κοπέλα π.χ. που ρωτάει το παιδί, απλά δεν μπορεί να κάνει μάθημα. Ή ακόμα και το πτυχίο να είχε, το κόστος θα ήταν απαγορευτικό μιας και πλέον τα πράγματα έχουν σφίξει και δεν θα μπορούσε να πληρώνεται 20 και 30 ευρώ την ώρα για να βγάζει τα έξοδα της. Και όλα αυτά για να είναι μεν νόμιμη, αλλά να έχει την θεωρητική καθαρά περίθαλψη που ανέφερες και εσύ και φυσικά να μην πάρει σύνταξη ποτέ.

Δεν θέλω να μπω στην λογική του ότι το κράτος στην Ελλάδα μας πολεμάει, δεν είναι τυπικό αυτό απέναντι στις υποχρεώσεις του πρώτα σε εμάς, γιατί να μην κλέβει ο μαγαζάτορας το κράτος και να μην κόβει αποδείξεις, κτλ. Και εγώ υπέρ της νομιμότητας είμαι 100% και συγχαίρω όποιον έχει την ικανότητα να το κάνει και να ζει αξιοπρεπώς. 

Αλλά θα συνεχίσω να πιστεύω πως το να λέμε ότι αυτή η κοπέλα να χρειάζεται να πάρει χαρτί από ψυχίατρο, να δώσει αίμα, πιστοποιητικά, τι χρειάζεται άλλο (και μετά να περιμένει και κάτι μήνες να βγει η άδεια αν θυμάμαι καλά από αυτά που διάβασα) είναι όχι απλά υπερβολικό, αλλά αστείο. Σέβομαι το ότι εσένα σε καίει γιατί λες εγώ γιατί το κάνω, ας το κάνουν όλοι, σεβαστό 100%. 

Είναι κάπως η λογική του αν δω έναν παππού να πουλάει κουλούρια σε έναν δίσκο στον δρόμο για 50 cents π.χ. δεν θα πω βάλτε τον φυλακή τον κερατά, παρανομεί!, ο φούρναρης δίπλα δεν είναι κορόιδο. (αν και όχι το τέλειο παράδειγμα γιατί έχει και ιδιαιτεράδες που τα παίρνουν μαύρα και γδέρνουν στις τιμές, απλά θέλω να πω δεν είναι όλα άσπρο-μαύρο).

Δημοσ.

εάν και εφ'όσον η παράδοση ιδιαιτέρων  μαθημάτων στο σπίτι προβλέπεται να καλύπτεται από εργόσημο άρα δηλώνεται/φορολογείται και ασφαλίζεται αυτή η εργασία όπως πρέπει προφανώς και κανένας δε μπορεί και δεν πρέπει να λέει τίποτα αρνητικό για αυτό

το εργόσημο υπάρχει για κάποια επαγγέλματα που έχουν κάποιες ιδιαιτερότητες και ανέκαθεν υπήρχε μαύρη εργασία, δεν είναι για όλες τις δουλειές, συνεπώς από το τίποτα προς το κράτος και τη μη ασφάλιση είναι σαφώς καλύτερη επιλογή και καλά κάνει το δημόσιο και προβλέπει αυτές τις περιπτώσεις 

το να κάνεις έναρξη είναι άλλο πράγμα και αφορά άλλες περιπτώσεις, δε σημαίνει ότι όλοι πρέπει να κάνουν έναρξη ειδικά αν καλύπτονται από το εργόσημο

να κάνει έναρξη ο κηπουρός που πάει σε πολυκατοικίες ή ο εργάτης στα χωράφια; είναι παράλογο

βέβαια κάποιες περιπτώσεις δε καλύπτονται, αν θες πχ νυχτοφύλακα (σαν ιδιώτης, όχι σαν επιχειρηματίας που έχεις κάνει απογραφή στο ικα)  δε μπορείς να τον πάρεις με εργόσημο θα πρέπει να απευθυνθείς σε εταιρεία security

υπάρχει λίστα με τα σχετικά επαγγέλματα, αλλιώς και να θες δε μπορείς

αν μπορείς, είναι νόμιμο.-

Δημοσ.

*έκανα edit το post μου αφού το έκανες quote.

Δεν μπορεί να δουλέψει με εργόσημο ως καθηγήτρια γιατί δεν έχει πάρει ακόμα πτυχίο. Δεν θα περάσει ο φάκελός της στον ΕΟΠΠΕΠ. 

Αν εσύ δεν είσαι γιατρός και έρθεις σπίτι μου για ένα μήνα για να μου κάνεις ενέσεις, μπορώ να δου κολλήσω εργόσημο για ιατρική παροχή; Όχι φυσικά.

Αν ήταν έτσι δεν θα είχε κανείς ΟΑΕΕ. 

Ίσως να είναι και έτσι ..... Ελλάδα γαρ ...

Πρακτικά όμως δε χρειάζεται να πει σε κανέναν ότι κάνει ιδιαίτερα ... ας πει ότι καθαρίζει τζάμια και σιδερώνει ... 

,,,, και θα πρέπει να σου λέει και ευχαριστώ το κράτος 

• Like 1
Δημοσ.

Η παράδοση ιδιαίτερων μαθημάτων καλύπτεται από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο για το εργόσημο.

https://www.e-forologia.gr/cms/viewContents.aspx?id=185829

https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/13121

Για το ποιοι έχουν δικαίωμα να κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα, δεν έχω απάντηση.

Ξέρω πως στην καλλιτεχνική εκπαίδευση υπάρχουν τρόποι,

μάλλον πρέπει να το ψάξεις σε εξειδικευμένο φόρουμ που αφορά φιλόλογους ή παρόμοιες ειδικότητες.

Δημοσ.

Μπορεί να το δικαιολογήσεις και ως "φυλαξη παιδιών" φαντάζομαι.Αλλα γιατι να μην μπορεί μια φοιτήτρια να παρέχει "ενίσχυση στη μελέτη παιδιών";Αν έχεις και κανένα proficiency μπορείς άνετα νομίζω.Σε αυτές τις περιπτώσεις το πρόβλημα δεν είναι ότι τα ψάχνει το κράτος .Το πρόβλημα είναι ότι ψάχνουν τα οργανωμένα φροντιστήρια που το θεωρούν αθέμιτο ανταγωνισμο

Δημοσ.

απο οτι ξερω ενας φιλος που κανει ιδιαιτερα για να εχει ασφαλεια παιρνει μαζι του σε μια βαλιτσα μια ταμειακη μηχανη για να κοβει αποδειξεις θες να τον ρωτισω?

Μη με παρεξηγήσεις αλλά αυτό μου φαίνεται για μούφα, θέατρο..

Στην παροχή υπηρεσιών κινείσαι με θεωρημένο μπλόκ, τί ταμειακή;

(εκτός αν πρόκειται για pos ώστε να καλύπτει πληρωμές με κάρτα και μπερδεύτηκες)

Δημοσ.

Έχουν καταργηθεί τα θεωρημένα μπλοκ, μπορείς να έχεις ένα οποιοδήποτε μπλοκ πλέον ή ένα οποιοδήποτε χαρτί που φτιάχνεις στον υπολογιστή αρκεί να έχει τα στοιχεία σου

Η ταμειακή που δηλώνεται στην εφορία είναι άλλο πράγμα και προφανώς δε γίνεται να κουβαλάς στη τσάντα σου και η συγκεκριμένη παροχή υπηρεσίας άλλωστε δεν κόβεται σε ταμειακή από όσο γνωρίζω και φροντιστήριο να έχεις

Δημοσ.

Έχουν καταργηθεί τα θεωρημένα μπλοκ, μπορείς να έχεις ένα οποιοδήποτε μπλοκ πλέον ή ένα οποιοδήποτε χαρτί που φτιάχνεις στον υπολογιστή αρκεί να έχει τα στοιχεία σου

Όχι όταν κόβεις δελτίο σε ιδιώτη, μόνο σε επιχειρήσεις (από όσο ξέρω)

Δημοσ.

Κοίτα άλλο να σου έχει μείνει θεωρημένο μπλοκ και από επιλογή σου να το χρησιμοποιείς ακόμα (ενώ δεν είναι υποχρεωτικό μπορείς ανά πάσα στιγμή να πάρεις ένα άλλο και καλύτερα να το κάνεις για να μη σε νοιάζει και αν χαθεί όπως σε νοιάζει στο θεωρημένο που τρως πρόστιμο) και άλλο να πρέπει να θεωρήσεις

Αυτή τη στιγμή από όσο ξέρω στις εφορίες δεν τρυπανε κανένα μπλοκ πλέον και το τμήμα του κώδικα έχει συρρικνωθεί παντού και υπολειτουργεί με ένα το πολύ άτομο για καμιά διακοπή

Το μόνο που θεωρείς ακόμα και αυτό ηλεκτρονικά είναι οι ταμειακές

Δημοσ.

Δηλαδή έγινε σαν τις αποδείξεις ενοικίου; :ο

Πρέπει να κάνω επίσκεψη στον λογιστή μου...

Δημοσ.

Δηλαδή περιμένετε ο πελάτης να πάει στην τράπεζα να βγάλει το εργόσημο; Εάν αναλάμβανε όλη τη διαδικασία αυτός που παρέχει τις υπηρεσίες, πάει στα κομμάτια. Αλλά ποιος πιστεύετε ότι θα πάει να στηθεί σε τράπεζα για αυτό το λόγο, όταν το 99,9% των "ιδιαιτεράδων" επιλέγουν την "μαύρη" οδό; Κάνοντάς το αυτό, ξεκινάει με τεράστιο ανταγωνιστικό μειονέκτημα.

Ανεξαρτήτως του αν γίνεται ή όχι, λόγω του πτυχίου.

Δημοσ.

Δηλαδή περιμένετε ο πελάτης να πάει στην τράπεζα να βγάλει το εργόσημο; Εάν αναλάμβανε όλη τη διαδικασία αυτός που παρέχει τις υπηρεσίες, πάει στα κομμάτια. Αλλά ποιος πιστεύετε ότι θα πάει να στηθεί σε τράπεζα για αυτό το λόγο, όταν το 99,9% των "ιδιαιτεράδων" επιλέγουν την "μαύρη" οδό; Κάνοντάς το αυτό, ξεκινάει με τεράστιο ανταγωνιστικό μειονέκτημα.

Ανεξαρτήτως του αν γίνεται ή όχι, λόγω του πτυχίου.

Απο οτι διαβασα και ειδα, το εργοσημο το αγοράζεις και μέσο web banking, το εκτυπώνεις και το δίνεις σε αυτον που σου πρόσφερε τις υπηρεσίες, το πάει στη τράπεζα και πληρώνεται

Δημοσ.

Απο οτι διαβασα και ειδα, το εργοσημο το αγοράζεις και μέσο web banking, το εκτυπώνεις και το δίνεις σε αυτον που σου πρόσφερε τις υπηρεσίες, το πάει στη τράπεζα και πληρώνεται

Ναι σωστά, και μετά θα έρθει ο πελάτης και θα πει δεν με αφορά αυτό (βαριέται και καλά να πάει) οπότε ας βρει τρόπο να νομιμοποιηθεί ο άλλος......

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...