Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ζω σε επαρχιακή πολή και εδώ αν δεν παντρευτείς και κάνεις παιδιά γίνεσαι απευθείας το αποπαίδι της οικογενείας. Δεν θέλω να φύγω γιατί έχω καλή δουλειά και δικό μου σπίτι, και γουστάρω να είμαι εργένης και να βγάζω τα γούστα μου. Αλλά όταν όλο το σοί παντρευεται και κάνει τα μούλικα αρχίζει αυτομάτως και πέφτει η πιεση πάνω σου. Ξαφνικά γίνεσαι το μάυρο πρόβατο, ο περιεργος και ο παράξενος αυτός που δεν έχει νοημα να ζει αν δεν κάνει οικογένεια.. Είναι τόσο παράξενο να μην θες να κάνεις οικογένεια? Δεν μπορω να καταλάβω γιατί ειναι τόσο μεγάλο ταμπού σε κλειστές κοινωνίες ακόμα και σήμερα 2016 αυτές οι αντιλήψεις μου την σπάνε...

• Like 3
Δημοσ.

Παντρεια, παιδια... πεταμενα λεφτα, extra ευθυνες/υποχρεωσεις/τρεχαματα χωρις λογο.

Μακρια

Γελαω δε, με αυτους που παρολο δεν εχουν στον ηλιο μοιρα, παρολα αυτα γενοβολανε και μετα φταινε οι πολιτικοι κλπ...

• Like 27
Δημοσ.

Παντρεια, παιδια... πεταμενα λεφτα, extra ευθυνες/υποχρεωσεις/τρεχαματα χωρις λογο.

Μακρια

Γελαω δε, με αυτους που παρολο δεν εχουν στον ηλιο μοιρα, παρολα αυτα γενοβολανε και μετα φταινε οι πολιτικοι κλπ...

σοβαρα τωρα...;

• Like 5
Δημοσ.

Μεγαλώνοντας πάντως, όσοι μείνανε μόνοι τους συνήθως το μετάνιωσαν!

έχει μια διαφορά το να επιλέγω κάτι συνειδητά και το να επιλέγω κάτι λόγω ανωτέρας βίας...όλα τα πράγματα στην ζωή είναι θέμα επιλογών, αυτή την επιλογή όμως θέλω να την πάρω εγώ και όχι κάποιος άλλος για μένα..

σημασία στην ζωή έχει να περνάς καλά ΧΩΡΙΣ να ενοχλείς άλλους ανθρώπους..αν περνάς καλά με την γυναίκα σου/κοπέλα σου οκ αν δεν υπάρχει τέτοια κοπέλα στην ζωή σου μην κάνεις κάποιο next step γιατί μετά θα νιώθεις πολύ χειρότερα και από αυτούς που μείνανε μόνοι τους...

• Like 5
Δημοσ.

Ζω σε επαρχιακή πολή και εδώ αν δεν παντρευτείς και κάνεις παιδιά γίνεσαι απευθείας το αποπαίδι της οικογενείας. Δεν θέλω να φύγω γιατί έχω καλή δουλειά και δικό μου σπίτι, και γουστάρω να είμαι εργένης και να βγάζω τα γούστα μου. Αλλά όταν όλο το σοί παντρευεται και κάνει τα μούλικα αρχίζει αυτομάτως και πέφτει η πιεση πάνω σου. Ξαφνικά γίνεσαι το μάυρο πρόβατο, ο περιεργος και ο παράξενος αυτός που δεν έχει νοημα να ζει αν δεν κάνει οικογένεια.. Είναι τόσο παράξενο να μην θες να κάνεις οικογένεια? Δεν μπορω να καταλάβω γιατί ειναι τόσο μεγάλο ταμπού σε κλειστές κοινωνίες ακόμα και σήμερα 2016 αυτές οι αντιλήψεις μου την σπάνε...

Αν περνας εσυ καλά και δε σε νοιάζει μη το σκέφτεσαι καν. Κ εγω θα αναπαραχθω μονο αν περνάω τόσο καλά με τη συντροφο.
  • Like 1
Δημοσ.
Θέμα προτεραιοτήτων λένε ότι είναι. Κατ εμέ θέμα εμπειριών. Αν είσαι γεμάτος από τη ζωή σου, αν έχεις κάνει αυτά που θα ήθελες σε μια Α ηλικία, το μεγάλωμα ενός παιδιού θα έρθει και θα προστεθεί σε αυτές τις εμπειρίες. Και κανεις δε λέει ότι αυτά που θέλεις να κάνεις, δε θα τα κάνεις παράλληλα με την ανατροφή του παιδιού σου. Σιγουρα αν θέλεις να δουλεύεις 16 ώρες και τις υπόλοιπες να πίνεις ποτά, οκ δεν είσαι για παιδί. Γνωρίζω όμως πολλούς που έχουν εντάξει το παιδί τους στη ζωή τους και δε τους έχει εντάξει αυτό στη δικιά του. 

Προσωπική άποψη πάντα, η γέννηση και το μεγάλωμα ενός παιδιου, δε συγκρίνετε με τίποτε απ΄όσα έχει γνωρίσει ή όχι ο καθένας. Είναι όμως θέμα χαρακτήρα και είναι απόλυτα σεβαστο το να μην επιθυμεί κάποιος τα παιδιά ή να τον εκνευρίζουν. Αρκεί να μη κάνει υποδείξεις :P
  • Like 7
Δημοσ.

...............................Αρκεί να μη κάνει υποδείξεις :P

Two way street.

Πρέπει και οι άλλοι να μην του κάνουν υποδείξεις για το τι να κάνει στη ζωή του ή για το τι "χάνει" ;)

• Like 5
Δημοσ.

θυμάμαι πριν λιγο καιρο.μ εναν συναδελφο μετα το σχολασμα ειπα,επι λεξη,παμε για καφε στο κεντρο να δουμε κανα μουνι,

και πηγαίνοντας είδαμε εναν συμμαθητή απο το λυκειο με την συζυγο,ενα μωρο να το κραταει απ το χερι και το αλλο στην κουνια

καταλαβαινεται πως νιωσαμε

απλα πες τους πως δεν εισαι ετοιμος ακομα

Δημοσ.

Δεν έχω πρόβλημα με τα παιδιά δεν είναι κάτι που δεν θέλω, με τους τριγύρω ανθρώπους έχω που θεωρούν πως επειδή αυτοί κάναν οικογένεια και παιδί θεωρούν τον εαυτό τους ανώτερο ον και ποιο πετυχημένο σαν ατομο απο μένα που δεν έχω παιδί.

Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα σκέψης και νοοτροπιας τουλάχιστον στην επαρχία.. Αν φύγεις πχ απο εδώ και πας εξωτερικό ή σε κάποια μεγάλη πόλη τότε δεν υπάρχει πρόβλημα.. αν όμως κάτσεις εδώ επιβάλεται να κάνεις οικογένεια.. κάπως έτσι.

• Like 3
Δημοσ.

παντα πιστευα οτι ολοι οσοι δεν παντρευονται ειναι επειδη δεν τα καταφεραν και όσοι το έπαιζαν "πλοια ανοικτης θαλασσης" οταν μεγάλωσαν και εμειναν μονοι τους το μετανοιωσαν αλλα πλεον ηταν αργα.

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...