Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν...χτες έπεσε στην παρέα η (απίστευτα πρωτότυπη ιδέα) για άνοιγμα καφέ take away με σχεδόν μηδαμινά έξοδα λειτουργίας και πόσο θα μπορούμε να πουλάμε τον καφέ με βάση αυτό. 

Έχουμε και λέμε λοιπόν...υπάρχει μαγαζί 30-40τμ ιδιόκτητο σε καλο σημειο επαρχιακης πολης(80χιλ κόσμος) ο οποιος λογω και μελλοντικης επεκτασης του υπαρχοντος πεζοδρομου (σε 1-2 χρονια το πολυ) θα γινει ακομα πιο κομβικος καθως θα ειναι ο μονος τοσο κοντα στο κεντρό που θα ενωνει δυο απτις πιο κεντρικες οδους της πολης. 

Δεν υπάρχουν έξοδα ΟΑΕΕ καθώς θα γίνει πάνω σε άτομο που έχει ήδη ΟΑΕΕ και θα δηλωθεί σαν υποκατάστημα/παραρτημα

Δεν υπάρχουν εξοδα ΙΚΑ καθώς θα είμαστε 3-4 ατομα που θα ειμαστε συνέταιροι και το μαγαζί θα ανοιξει σαν Link.png Site: ΙΚΕ .

Δεν υπάρχουν μηνιαια παγια για λογιστη καθώς ο ένας εκ των τεσσάρων ειναι λογιστής.

Λέμε να βάλουμε από 2,5- 3χιλ ο καθένας μας (πολυ μικρο έως ανύπαρκτο το ρισκο δλδ καθώς δεν υπαρχει και περιπτωση να μπουμε μεσα λογω των ελαχιστότατων λειτουργικων εξόδων)

Στο απόλυτα χειρότερο σενάριο να χάσουμε από 2-3χιλ ο καθένας μας. Που και παλι καθε μηνα που θα λειτουργει θα γινεται αποσβεση όσο χαμηλη ή ψηλή και αν ειναι αυτη.

Αυτό που θέλω να ρωτήσω ειναι πόσο χαμηλα μπορούμε να πουλάμε τον καφέ (υψηλής ποιότητας φυσικα) ώστε πραγματικά να εξοντώσουμε σε αυτό τον θέμα τον ανταγωνισμο?Θα προτιμούσα απόψεις απο ατομα που εχουν δουλεψει στον χωρο και ξερουν με αριθμους και απτην εμπειρια τους τα πραγματα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.

• Like 1
  • Απαντ. 231
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Έχεις πάρει μία γνώμη σε τι τιμή πουλάνε τα τριγύρω παρόμοια καταστήματα καφέ;

Έχεις δοκίμασει την ποιότητα τους να δεις στο περίπου τι προϊόν πουλάνε και σε τι τιμή;

Έτσι θα εισχωρήσετε εσείς εκεί και με μία καλή τιμή + ποιότητα θα πάρετε μια μερίδα από τους τζιρους των καταστημάτων καφέ εκεί.

Καλη ή ιδέα σας και όντως δεν θα έχετε σχεδόν καθόλου έξοδα.

Τα 3000€ ρίσκο είναι όντως μηδαμινό.

Επίσεις επειδή θα είστε 4 ατομα-συνεταιρακια να προσέξετε την τιμή που θα βάλετε γ τον καφέ ώστε να έχετε κάθε μήνα ένα Χ κέρδος ώστε σε μικρό βαθος χρόνου να κάνετε απόσβεση το κεφάλαιό και μετά να έρθει το κέρδος.

Καλή επιτυχία

Δημοσ.

Κάντε το και καλή επιτυχία! :)

Κάτω από 1€ τον καφέ πάντως δύσκολα, νομίζω τόσο είναι και το χαμηλότερο που έχω δει.

Για την εταιρεία ΙΚΕ που λες, πως είστε καλυμμένοι να δουλεύετε 3-4 άτομα εκεί χωρίς ασφάλεια; Πρακτικά τι ασφάλεια θα έχετε;

Δημοσ.

Έχεις πάρει μία γνώμη σε τι τιμή πουλάνε τα τριγύρω παρόμοια καταστήματα καφέ;

Έχεις δοκίμασει την ποιότητα τους να δεις στο περίπου τι προϊόν πουλάνε και σε τι τιμή;

Έτσι θα εισχωρήσετε εσείς εκεί και με μία καλή τιμή + ποιότητα θα πάρετε τους τζιρους των καταστημάτων καφέ εκεί.

Καλη ή ιδέα σας και όντως δεν θα έχετε σχεδόν καθόλου έξοδα.

Τα 3000€ ρίσκο είναι όντως μηδαμινό.

Επίσεις επειδή θα είστε 4 ατομα-συνεταιρακια να προσέξετε την τιμή που θα βάλετε γ τον καφέ ώστε να έχετε κάθε μήνα ένα κέρδος.

Ε τριγυρω σε ακτινα 5 τετραγωνων δεν παιζει κανενας κατω απο 1,5 ευρω τον φρεντο εσπρεσο και τον φρεντο καπουτσινο.Τιμές επιπεδου κοφι άιλαντ δλδ. Αντε κανα μπουγατσατζίδικο να τον εχει 1,2 που ομως δεν περιμενει να τζιραρει απο τον καφέ απλα ειναι συμπληρωμα. Δλδ αν βαλουμε τους φρεντο στο 1 ευρω με δωρο και νερακι (3-4 λεπτα το κοστος του) τοτε νομιζω οτι θα ειναι παρα πολυ δυνατη τιμη. Και τον φραπε κανα 70 λεπτο με νερακι.

Κάντε το και καλή επιτυχία! :)

Κάτω από 1€ τον καφέ πάντως δύσκολα, νομίζω τόσο είναι και το χαμηλότερο που έχω δει.

Για την εταιρεία ΙΚΕ που λες, πως είστε καλυμμένοι να δουλεύετε 3-4 άτομα εκεί χωρίς ασφάλεια; Πρακτικά τι ασφάλεια θα έχετε;

Να σαι καλα φιλε μου...Νομίζω οτι δεν εχουν ασφάλιση οι υπόλοιποι μονο αυτος στο ονομα του οποιου ειναι η ασφαλεια του ΟΑΕΕ. Αλλα ειναι νομιμοι να δουλευουν οτι ωρες θελουν ο καθένας όντας συνιδιοκτήτες της επιχειρησης. Απλα ενας επιλέγεται σαν διαχειριστης του οποιου τα εσοδα μετρανε σαν μισθωτη εργασια ενω των υπολοιπων σαν ΕΕ και φορολογουνται με τον αντιστοιχο φορο απτο πρωτο ευρω.

• Like 1
Δημοσ.

Θα βρεις πόσο τον πουλάει τον καφέ ο φθηνότερος της περιοχής, και εσύ θα το πουλάς 20 σεντ λιγότερο από αυτόν. Τα 20 σεντ νομίζω ότι είναι εμφανή διαφορά. Εκτός αν πέσει κάτω από 1 ευρώ, τότε άστο στο 1 ευρώ.

Δημοσ.

Μην σκέφτεστε πως ο ένας είναι λογιστής, άρα δε πληρώνουμε λογιστή, κλπ. Αυτός ο ένας, δε πρέπει να βγάλει το μισθό του από το μαγαζί; Πρέπει. Το ίδιο ισχύει και για τους υπόλοιπους. Πως θα ζήσουν; Πρέπει να βγάζουν όλοι έναν τυπικό μισθό, που σημαίνει ότι το μαγαζί πρέπει να βγάζει αρκετά χιλιάρικα το μήνα. 

Κατά τ' άλλα, το "δύσκολο" στο εγχείρημα είναι να καταπολεμήσετε την καταναλωτική συνήθεια για να κερδίσετε τακτικούς πελάτες.

Για να γίνω πιο σαφής, στη διαδρομή από το σπίτι μου έως το κέντρο της πόλης υπάρχουν αρκετά μαγαζιά τύπου "1€ ο καφές", αρκετά mini market ή περίπτερα, κλπ. Παρ' όλα αυτά, ψωνίζω από συγκεκριμένα μαγαζιά, λόγω συνήθειας. Το ότι θα δώσω 0,70€ παραπάνω στον Γρηγόρη για τον καφέ από ότι στο απόλυτα φτηνότερο, ή 0,50€ παραπάνω στο mini market που πάω για το Monster από ότι στο διπλανό, δε μου κάνει καμιά αίσθηση: δε θα γίνω πιο φτωχός ή πιο πλούσιος με τέτοια ποσά, δε τα υπολογίζω καν. Για να αλλάξω συνήθεια όμως, πρέπει κάτι να γίνει. Τι θα κάνετε ώστε να αλλάξετε συνήθειες στον κόσμο;

• Like 10
Δημοσ.

Ε τριγυρω σε ακτινα 5 τετραγωνων δεν παιζει κανενας κατω απο 1,5 ευρω τον φρεντο εσπρεσο και τον φρεντο καπουτσινο.Τιμές επιπεδου κοφι άιλαντ δλδ. Αντε κανα μπουγατσατζίδικο να τον εχει 1,2 που ομως δεν περιμενει να τζιραρει απο τον καφέ απλα ειναι συμπληρωμα. Δλδ αν βαλουμε τους φρεντο στο 1 ευρω με δωρο και νερακι (3-4 λεπτα το κοστος του) τοτε νομιζω οτι θα ειναι παρα πολυ δυνατη τιμη. Και τον φραπε κανα 70 λεπτο με νερακι.

Να σαι καλα φιλε μου...Νομίζω οτι δεν εχουν ασφάλιση οι υπόλοιποι μονο αυτος στο ονομα του οποιου ειναι η ασφαλεια του ΟΑΕΕ. Αλλα ειναι νομιμοι να δουλευουν οτι ωρες θελουν ο καθένας όντας συνιδιοκτήτες της επιχειρησης. Απλα ενας επιλέγεται σαν διαχειριστης του οποιου τα εσοδα μετρανε σαν μισθωτη εργασια ενω των υπολοιπων σαν ΕΕ και φορολογουνται με τον αντιστοιχο φορο απτο πρωτο ευρω.

Αν είναι στο 1.50 οι άλλοι άνετα τα κάνεις 1 - 1.20 με το νεράκι δώρο. Επίσης, τα τελευταία χρόνια παίζουν πολύ κι άλλα πακετάκια πχ καφές - τυρόπιτα - νερό 1.50€.

Ενδιαφέρον αυτό για τις ΙΚΕ και την ασφάλεια, αν κι ακόμα δεν κατάλαβα ακριβώς πως δουλεύει. Είσαι νόμιμα ανασφάλιστος δηλαδή; Τέλος πάντων, θα το ψάξω. :)

Μην σκέφτεστε πως ο ένας είναι λογιστής, άρα δε πληρώνουμε λογιστή, κλπ. Αυτός ο ένας, δε πρέπει να βγάλει το μισθό του από το μαγαζί; Πρέπει. Το ίδιο ισχύει και για τους υπόλοιπους. Πως θα ζήσουν; Πρέπει να βγάζουν όλοι έναν τυπικό μισθό, που σημαίνει ότι το μαγαζί πρέπει να βγάζει αρκετά χιλιάρικα το μήνα. 

Κατά τ' άλλα, το "δύσκολο" στο εγχείρημα είναι να καταπολεμήσετε την καταναλωτική συνήθεια για να κερδίσετε τακτικούς πελάτες.

Για να γίνω πιο σαφής, στη διαδρομή από το σπίτι μου έως το κέντρο της πόλης υπάρχουν αρκετά μαγαζιά τύπου "1€ ο καφές", αρκετά mini market ή περίπτερα, κλπ. Παρ' όλα αυτά, ψωνίζω από συγκεκριμένα μαγαζιά, λόγω συνήθειας. Το ότι θα δώσω 0,70€ παραπάνω στον Γρηγόρη για τον καφέ από ότι στο απόλυτα φτηνότερο, ή 0,50€ παραπάνω στο mini market που πάω για το Monster από ότι στο διπλανό, δε μου κάνει καμιά αίσθηση: δε θα γίνω πιο φτωχός ή πιο πλούσιος με τέτοια ποσά, δε τα υπολογίζω καν. Για να αλλάξω συνήθεια όμως, πρέπει κάτι να γίνει. Τι θα κάνετε ώστε να αλλάξετε συνήθειες στον κόσμο;

Σωστός! Γιατί υπάρχουν κι αυτοί που μετράνε και τα λεπτά αλλά υπάρχουν κι αυτοί που το πάνε όπως εσύ, συνήθεια, γνωστοί κλπ.

Δημοσ.

Και με 1 - 1,5 ευρω κοστος δηλαδη ποσο κερδος θα μενει για να βγαινουν 4 μεροκαματα συν τα παγια εξοδα?:P

ποσους καφεδες υπολογιζετε δλδ οτι θα πουλατε ημερησιως?ετσι για την κουβεντα ρωταω!

• Like 5
Δημοσ.

Πιστεύω δεν πρέπει να τον ρίξεις κάτω από 1.50 με νεράκι, γιατί μετά χτυπάει αρνητικά.

Γιατί χτυπάει αρνητικά? Η φίρμα του καφέ θα φαινεται εξω ποια θα ειναι (illy,taf ή οποια αλλη επιλεγεί. Εγώ έλεγα 1 ευρώ τον φρεντο εσπρεσο και 1,2 φρεντο καπουτσινο. 70-75 λεπτα φραπε και απλο εσπρεσο. Αν δεν εκμεταλλευτούμε τα ανυπαρκτα λειτουργικα για να πατωσουμε την τιμη του καφέ τοτε δεν θα εχει νοημα.

Δημοσ.

Και κάτι ακόμα, αν νοικιαστεί το μαγαζί τι ενοίκιο μπορεί να δώσει; Γιατί δεν είναι κι εύκολο να κάνεις μαγαζί με 3-4 άτομα, ας είστε και φίλοι!

Δημοσ.

Και με 1 - 1,5 ευρω κοστος δηλαδη ποσο κερδος θα μενει για να βγαινουν 4 μεροκαματα συν τα παγια εξοδα? :P

ποσους καφεδες υπολογιζετε δλδ οτι θα πουλατε ημερησιως?ετσι για την κουβεντα ρωταω!

Εχουμε και αλλες ασχολιες/εισοδηματα ολοι μας (λογιστης,μεταφραστης,μαγαζατορας εστιασης) δεν θελουμε να βγαζουμε τπτ τρελα λεφτα.500 ευρω στον καθενα μας να μενουν με 6-7 ωρες δουλεια την ημερα χαρουμενοι θα είμαστε.

Πιο πολυ για τον τζερτζελε και για την παρεα το κανουμε. Για να δουμε πως θα παει και αν μπορεσουμε να το αναπτυξουμε με τον καιρο ωστε να γινει πιο βασικη απασχοληση.

Και κάτι ακόμα, αν νοικιαστεί το μαγαζί τι ενοίκιο μπορεί να δώσει; Γιατί δεν είναι κι εύκολο να κάνεις μαγαζί με 3-4 άτομα, ας είστε και φίλοι!

Ειναι πολυ φθηνα τα ενοικια στην πολη. Κανα 250-300 θα ηταν το ενοικιο γιατι το εχουν πολλα χρονια ξενοικιαστο βασικα. Δεν το χουνε βαλει ουτε καν ενοικιαστηριο να φανταστεις.

• Like 1
Δημοσ.

Θετικό το ότι έχετε λογιστή και δεν χρειάζεται ενοίκιο και ΟΑΕΕ.

Δεν είναι τόσο εύκολα όμως τα πράγματα. Για να βγάλεις κέρδος σε φθηνή καφετέρια 4 συνεταίρων χρειάζεσαι πολύ μεγάλο όγκο πωλήσεων.

Ειδικά αν πουλάς μόνο καφέ του 1 ευρώ, χλωμό το βλέπω. Συνήθως ο καφές είναι ο κράχτης για να πάρουν και κάτι άλλο.

Δημοσ.

Τώρα είδα κάτι και δεν το σχολιασαμε πριν

Με το θέμα του delivery τι θα κάνετε; Ένας από εσάς μηχανάκι και παραδόσεις κατ οίκον κτλπ ή θα προσλαβετε άτομο;

Υπολόγισε κ αυτά τα έξοδα.

Ακόμα και 20€ σε ένα πιτσιρικά να δίνεις βγαίνει ένα 500-600€ τον μήνα ;)

Οπότε το ένα μηνιατικο σχεδόν από τα 4 χάνετε.

Οπότε αν πούμε από 500€ να βγαζατε γ αρχή έκαστος πέφτει άμεσως στα 350€ ώστε να πληρωθεί και το delivery boy

Προβλεπω πρόβλημα λόγω 4 συνεταιρων!

Θα ήταν καλύτερο να βαζατε 5500-6000€ κεφάλαιο και να ησασταν 2 άντε 3 το πολύ άτομα ώστε να splitαρετε το κέρδος σε πιο λίγα μερίδια ώστε να μένει και κάτι έστω.

Βέβαια μεγαλώνει το ρίσκο αλλά μεγαλώνει και το μελλοντικό κέρδος.

Ακού μην ξεχνάς καλός ο χαβαλες και ή παρεουλα οκ αλλά και ή μπίζνες είναι μπίζνες.

Αν δεν βγαζετε έστω 500-600€ τον μήνα έκαστος μετά από καιρό θα σας κουράσει το όλο θέμα.μην ξεχνάς θα είσαι εκεί 6-7-8 ώρες και θα εργάζεσαι δεν θα είναι πάντα χαβαλεδακια.

Επίσεις θα βάλεις φαγώσιμα; Τίποτα άλλο; Ή μόνο καφεδακι και τέτοια;

Και μην ξεχνάς έξοδα ρευμα-νερο-πρωτες ύλες και αναλωσιμα και άλλα μικροεξοδα που βέβαια ανεβάζουν το κόστος λειτουργίας.

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...