Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα!!!

εχω σκοπο να ασχοληθω με την σκηνοθεσια...και οταν γραφω να ασχοληθω, να τη σπουδασω...παρολα αυτα πρεπει πρωτα να τελειωσω τις τωρινες μου σπουδες για να ειμαι ποιο ανετος...σινεφιλ οσο δεν παει, θα γουσταρα τρελα να σκηνοθετησω τη δικη μου ταινια...ονειρο ζωης...παρολα αυτα οσο γνωστης και του κινηματογραφου να ειμαι(γραφω και ερασιτεχνικα κριτικες σε διαφορα μικρα μπλογκ) δεν εχω ιδεα απο το τεχνικο κομματι...

αποφασισα να παρω μια καμερα panasonic hc v270 για αρχη...αρκετα καλη για τα λεφτα της, με σκοπο να αρχισω να βιντεοσκοπω και ετσι για πλακα να φτιαχνω διαφορα βιντεακια...διαφορα βιντεακια απο τα ταξιδια, που κανω θα ηταν μια καλη αρχη...εφτιαξα ενα απο την εμπειρια μου στο Βερολινο...δεν ειναι τιποτα το σπουδαιο και εγω ο ιδιος το ξερω...αλλωστε χρησιμοποιησα και πολυ μετριο προγραμμα για να το φτιαξω(i-movie), αλλα εχει τη πλακα του...δειτε το αν θελετε και περιμενω σχολια,αποψεις,αλλα και συμβουλες...

*ααα να γραψω και κατι για το Βερολινο..τρομερος προορισμος...εντυπωσιακη ποικιλια ζωης...απο τις χωρες,που εχω επισκεφτει ισως ειναι αυτη που θα ζουσα ευκολα μονιμα....σου παρεχει τα παντα...ζωη για ολα τα γουστα...

*επομενο βιντεο, που θα φτιαξω θα ειναι απο το Βουκουρεστι και το Μπρασοφ στη Ρουμανια, που ασχοληθηκα και πολυ περισσοτερο, εχοντας πολυ καλυτερα πλανα απο το Βερολινο...επισης πολυ ωραια χωρα η Ρουμανια και υποτιμημενη θα ελεγα..περιμενα να ζησω ποιο <<underground>> καταστασεις,αλλα τελικα ειδα μια χωρα,που ειναι πολυ μπροστα σε πολλους τομεις...ηδη το Μπρασοφ στη Τρανσυλβανια ειναι ενα απο τα ομορφοτερα μερη που εχω επισκεφθει!!!

• Like 2
  • Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν είμαι καλος για να κρινω. Φοβάμαι ομως δε θα σου δώσει να φας. Οποτε χαμένος ο κοπος - κανε το για το μερακι σου!

Δημοσ.

Όμορφες εικόνες και όμορφη επιλογή του μουσικού κομματιού. Λέω εικόνες και όχι βίντεο γιατί δεν ΜΟΥ είναι σαφές τι ακριβώς "θέλει να πει ο ποιητής" με το βίντεο σαν σύνολο και άρα δεν το αξιολογώ σαν τέτοιο.

Σε αρκετά πλάνα δίνεις την εντύπωση σα να μην έχεις αποφασίσει από πριν τι θέλεις να καταγράψεις. Αυτό είναι αρκετά προφανές σε zoomαρίσματα εξωτερικά που ενώ δείχνει ότι πας να επικεντρωθείς στο τάδε πρόσωπο, λεωφορείο, κλπ στο τέλος καταλήγεις να καδράρεις σε κάτι διπλανό.

Ίσως να είναι σκηνοθετική άποψη, δεν ξέρω. Εμένα πάντως μου βγάζει είτε μια μη σταθερότητα στο χέρι/πλάνο είτε σα να την τελευταία στιγμή, μετά που ξεκίνησε το zoom, αποφάσισες που θές να καταλήξεις.

Όλα τα παραπάνω τα λέω πάντα με καλή πρόθεση. Και βέβαια έχε στο μυαλό σου ότι είμαι άσχετος με τα κινηματογραφικά και άρα μπορεί να είμαι και τελείως λάθος.

Όπως και να 'χει σου εύχομαι καλή συνέχεια και θα περιμένω και το επόμενο βίντεο

• Like 1
Δημοσ.

Όμορφες εικόνες και όμορφη επιλογή του μουσικού κομματιού. Λέω εικόνες και όχι βίντεο γιατί δεν ΜΟΥ είναι σαφές τι ακριβώς "θέλει να πει ο ποιητής" με το βίντεο σαν σύνολο και άρα δεν το αξιολογώ σαν τέτοιο.

Σε αρκετά πλάνα δίνεις την εντύπωση σα να μην έχεις αποφασίσει από πριν τι θέλεις να καταγράψεις. Αυτό είναι αρκετά προφανές σε zoomαρίσματα εξωτερικά που ενώ δείχνει ότι πας να επικεντρωθείς στο τάδε πρόσωπο, λεωφορείο, κλπ στο τέλος καταλήγεις να καδράρεις σε κάτι διπλανό.

Ίσως να είναι σκηνοθετική άποψη, δεν ξέρω. Εμένα πάντως μου βγάζει είτε μια μη σταθερότητα στο χέρι/πλάνο είτε σα να την τελευταία στιγμή, μετά που ξεκίνησε το zoom, αποφάσισες που θές να καταλήξεις.

Όλα τα παραπάνω τα λέω πάντα με καλή πρόθεση. Και βέβαια έχε στο μυαλό σου ότι είμαι άσχετος με τα κινηματογραφικά και άρα μπορεί να είμαι και τελείως λάθος.

Όπως και να 'χει σου εύχομαι καλή συνέχεια και θα περιμένω και το επόμενο βίντεο

ευχαριστω για την απαντηση...οπως τα γραφεις ειναι...βασικα δεν ειχα κατι συγκεκριμενο στο μυαλο μου...απλα τραβαγα ληψεις αποτι μου κεντριζε τη προσοχη στο Βερολινο...και ολα αυτα με ερασιτεχνικο τροπο...μετα βλεποντας τα βιντεακια σκεφτηκα να φτιαξω κατι σαν ποτπουρι...το επομενο βιντεο απο τη Ρουμανια θα βγει αρκετα καλυτερο...της ιδιας λογικης θα ειναι(πολυ μικρα πλανα συνεχομενα),αλλα με αρκετα καλυτερο μονταζ,καλυτερα πλανα και εναν λογικο ειρμο...

Δημοσ.

Εκτός από τη ροή των πλάνων καλό είναι να σκέφτεσαι κάθε πλάνο σαν μία "φωτογραφία" σαν ένα ολόκληρο κάδρο. Πρέπει 'σαι πολύ προσεκτικός στο τι θα βάλεις μέσα στο κάδρο σου από άκρη σ' άκρη και βεβαίως την προοπτική...

• Like 2
Δημοσ.

Τα περισσοτερα τα ειπαν τα παιδια απο πανω, μου αρεσε η διαφορετικη ματια αλλα δεν καταλαβαινα τι εβλεπα σε ορισμενα πλανα μιας και δεν καποια απο αυτα δεν ειχαν καποιο συγκεκριμενο θεμα. Δες και αλλα ταξιδιωτικα video και με εξασκηση νομιζω θα γινεις καλυτερος, ριξε και μια ματια εδω απο ενα βιντεο ενος γνωστου μου στο Interail.

• Like 1
Δημοσ.

Τα περισσοτερα τα ειπαν τα παιδια απο πανω, μου αρεσε η διαφορετικη ματια αλλα δεν καταλαβαινα τι εβλεπα σε ορισμενα πλανα μιας και δεν καποια απο αυτα δεν ειχαν καποιο συγκεκριμενο θεμα. Δες και αλλα ταξιδιωτικα video και με εξασκηση νομιζω θα γινεις καλυτερος, ριξε και μια ματια εδω απο ενα βιντεο ενος γνωστου μου στο Interail.

πολύ ωραίος! 

Δυστυχώς σε όλα μου τα ταξίδια ως τώρα, ξεχνάω ή βαριέμαι να παίρνω πλάνα...

Δημοσ.

Βιντεάρα 

Δημοσ.

Προσπάθησε να βρεις ένα λίγο πιο ξεχωριστό consept από κάτι που έχει γυριστεί κανα δισεκατομμύριο φορές (και άρα πρόκειται πολύ εύκολα να συγκριθεί εικαστικά). Δηλαδή θα μου κινούσε πολύ περισσότερο το ενδιαφέρον αν η αρχή σου ήταν το θέμα σε όλο το video. "Τα γκράφιτι στις κινούμενες σκάλες του Βερολίνου" ας πούμε.

Κάρφωσε για αρχή την κάμερα σε μια θέση. Ξέχνα τα zoom in zoom out και τα pan. Άσε το θέμα σου να κινηθεί στο κάδρο. Θα μάθεις πιο γρήγορα αν το κάδρο σου έχει κάτι να πει η όχι.

Δεν μπορείς να ελέγξεις το φωτισμό σου, αλλά δωστου τον καλύτερο ρόλο που μπορείς.

Καλή συνέχεια και πίστευε στα όνειρα σου.

• Like 1
Δημοσ.

γυρισα πριν 3 μερες απο το ταξιδι μου στη Ρουμανια...ηθελα σημερα να περασω τα βιντεο,που εβγαλα εκει στο pc...ανεβαζοντας τα λοιπον βρηκα παλια βιντεακια απο ενα ταξιδι μου στην Δανια και συγκεκριμενα στη Κοπεγχαγη...δεν ασχολουμουν ιδιαιτερα τοτε με βιντεοσκοπησεις κτλπ...αλλα πλακα πλακα ειχα αρκετα ομορφα πλανα και αποφασισα να φτιαξω ενα βιντεακι...το εκανα σε 2 ωριτσες,αλλα δεν βγηκε ασχημο και ειπα να το ανεβασω και αυτο :P

*αρκετα πλανα ειναι κουνημενα, αλλα εκανε τοσο ψοφοκρυο στη Κοπεγχαγη+οτι δεν εδινα και τοση σημασια τοτε....δικαιολογηστε με :P

*το βιντεο απο τη Ρουμανια θα αργησει αρκετα...εχω απειρα πλανα και θελω να βγει οσο καλυτερο μπορω...

*ευχαριστω για τα σχολια και τις συμβουλες!!!

Δημοσ.

Συγγνώμη. Αλλα με καθε ειλικρινεια δε μου αρεσε. Ειναι η πιο ομορφη πολη που εχω παει και βγαζεις μονο μαυριλα.

Θυμαμαι ενα φιλο. Δεν ειπε ποτέ στη μητερα του οτι οι τουρτες που φτιάχνει δεν τρώγονται. Και καθε λιγο ... τσουπ και αλλη τούρτα. Και αντε να τη φας..!

Στο λεω με καθε ειλικρινεια και με την καλύτερη των προθέσεων.

Δημοσ.

Συγγνώμη. Αλλα με καθε ειλικρινεια δε μου αρεσε. Ειναι η πιο ομορφη πολη που εχω παει και βγαζεις μονο μαυριλα.

Θυμαμαι ενα φιλο. Δεν ειπε ποτέ στη μητερα του οτι οι τουρτες που φτιάχνει δεν τρώγονται. Και καθε λιγο ... τσουπ και αλλη τούρτα. Και αντε να τη φας..!

Στο λεω με καθε ειλικρινεια και με την καλύτερη των προθέσεων.

Δημοσ.

Edit: να καπως ετσι μπορει να γινομαι αντιπαθης χωρις να το θελω. Αλλα το θεωρω πιο υγιες απο το να σου πω ψέματα.

Δημοσ.

κανενα προβλημα φιλε...ειλικρινεια πανω απολα...απλα ημουν καμια δεκαρια μερες στην πολη και ζητημα να τραβηξα 2-3 μερες...αρα εχασα αρκετες στιγμες...το κανα σταμπαμ το βιντεακι με οτι πλανο ειχα...συν οτι εγω δεν τρελαθηκα με την Κοπεγχαγη...τρομερη αρχιτεκτονικη,ομορφη φυση,ωραια μαγαζακια,αλλα πανακριβη ζωη και αρκετα βαρετη θα λεγα...γιαυτο και τονιζω τη μαυριλα της(ok πλακα κανω απλα δεν ειχα πλανα :P), αλλα οντως δεν ενθουσιαστηκα με την Κοπεγχαγη...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...