Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στο μπλα μπλα η μιζερια παντως εχει εξαπλωθει παντου,τον αλλον τον φταινε τα σουβλατζιδικα,τον αλλον τα γυμναστηρια,αλλος τρεχει μονος του και βγαινει δευτερος...στο παρον θρεντ ανακαλυψαμε οτι υπαρχουν σοβαρα κινητρα για εναν μικροεπιχειρηματια να αποδωσει 24% φπα,εμενα παντως μου βγαινει η κοκακολα απο τη μυτη και μονο που το γραφω!

• Απαντ. 176
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.

στο παρον θρεντ ανακαλυψαμε οτι υπαρχουν σοβαρα κινητρα για εναν μικροεπιχειρηματια να αποδωσει 24% φπα

Άμα δε θέλει να τον αποδίδει να μην τον εισπράττει κιόλας.

Δημοσ.

Το ΦΠΑ το έχει πληρώσει ήδη ο επαγγελματίας όταν αγοράζει το προιόν από τον προμηθευτή του. Οπότε δεν το τσεπώνει, εκτός και αν μιλάμε για παροχή υπηρεσιών.

Αυτό που κερδίζει όταν δεν κόβει απόδειξη είναι η χαμηλότερη φορολογία.

Εδώ όμως στην Ελλάδα, βλέπεις να βγάζουν αντισυνταγματική τη μείωση μισθου δικαστικών-καθηγητών πανεπιστημίου, αλλά θεωρούν λογικό να φορολογείται ο ελ. επαγγελματίας με άλλον συντελεστή σε σχέση με τον ιδιώτη και να πληρώνει και 200 έμμεσες εισφορές.

Μια φορολογική κλίμακα πρέπει να υπάρχει για ΟΛΟΥΣ, βάσει εισοδήματος. Ο διαχωρισμός σε αγρότες, ιδιωτικούς υπαλλήλους, ελευθεροεπαγγελματίες είναι παράλογη.

Οταν βγάζει κάποιος 10.000 και το κράτος του κρατά τα 7000... λογικό είναι να γίνει κλέφτης.

Με τη σημερινή φορολογία επιβιώνουν μόνο αυτοί που έχουν έδρα σε άλλες χώρες ή κάνουν διάφορα νομότυπα λογιστικά τετρίπια ή οι μεγάλοι που έχουν καταστρέψει τον ανταγωνισμό και παίζουν παιχνίδι μόνοι τους.

• Like 2
Δημοσ.

Το ΦΠΑ το έχει πληρώσει ήδη ο επαγγελματίας όταν αγοράζει το προιόν από τον προμηθευτή του. Οπότε δεν το τσεπώνει, εκτός και αν μιλάμε για παροχή υπηρεσιών.

Αυτό που κερδίζει όταν δεν κόβει απόδειξη είναι η χαμηλότερη φορολογία.

Φυσικά και το τσεπώνει. Κάθε τρίμηνο γίνεται συμψηφισμός το ΦΠΑ που πλήρωσε και το ΦΠΑ που εισέπραξε. 

Η διαφορά αν εισέπραξε περισσότερο ΦΠΑ απ' ότι πλήρωσε, την πληρώνει στην εφορία.

Αν πλήρωσε περισσότερο ΦΠΑ απ' ό,τι εισέπραξε (π.χ γιατί δεν έκοψε απόδειξη....), παίρνει το ΦΠΑ πίσω από την εφορία.

Είναι λυπηρό εν έτη 2016, 30 χρόνια μετά την επιβολή του ΦΠΑ στην Ελλάδα με την αντίστοιχη κοινοτική οδηγία, να μην ξέρεις πως υπολογίζεται το ΦΠΑ.

• Like 1
Δημοσ.

εχεις ξαναγραψει περί του λυπηρου,αλλά και μονο που γραφείς οτι στο πιστωτικό,σου επιστρέφει το κράτος τον άγιο ΦΠΑ,δείχνει κάτι......

• Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ.

Αν το σουβλάκι χωρίς ΦΠΑ στο πουλούσαν 1,50 και με ΦΠΑ 2,00 , πόσοι θα επιλέγατε το πρώτο ή το δεύτερο?

Δεύτερο.

Δημοσ.

Αν το σουβλάκι χωρίς ΦΠΑ στο πουλούσαν 1,50 και με ΦΠΑ 2,00 , πόσοι θα επιλέγατε το πρώτο ή το δεύτερο?

εννοείται το πρώτο, στα 2 σουβλάκια είναι 1 ευρώ, λίγο το λες?

Δημοσ.

Οταν βγάζει κάποιος 10.000 και το κράτος του κρατά τα 7000... λογικό είναι να γίνει κλέφτης.

Και από τα 3000, θα πρέπει να δοθεί εννοείτε ένα μέρος τους στους προμηθευτές και στους λογαριασμούς. Δεν ζητάω από πουθενά απόδειξη, αν θέλουν ας μου δώσουν. 

ο ΦΠΑ.

Δημοσ.

Στα 3 δεύτερα σουβλάκια, παίρνεις 4 πρώτα.

Ε τοτε χαλαλι η φοροδιαφυγη των δις .Αμα ειναι ενα σουβλακι δωρο  :-D

Δημοσ.

Το κακό έχει παραγίνει από πολλά διαφορετικά μαγαζιά που βάζουν μέσα στην σακούλα το παραγγελιόχαρτο αντί για την απόδειξη. Σε κάποιες απ τις περιπτώσεις πήρα τηλέφωνο και πάντα μου έλεγαν πως κόπηκε η απόδειξη αλλά μπέρδεψαν τα χαρτιά και αν θέλω να μου την φέρουν. Σήμερα έγινε το ίδιο και εκνευρίστηκα και ρώτησα την ώρα έκδοσης της απόδειξης που κόπηκε και μου είπε πως δεν ξέρει αν κόπηκε και θα δει και θα μου στείλει είτε την κομμενη είτε νέα. Για πρώτη φορά είπα οκ στείλτε την.

Οι λόγοι που το έκανα είναι προφανείς.

Με θεωρείτε υπερβολικό ή κακιασμένο?

Υπάρχει κάποιος εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος καταγγελίας για τέτοιες περιπτώσεις?

Σε ποια μαγαζια το εχεις παθει αυτο; Να ξερουμε και εμεις. Παντως οποτε πηγαινω σε εστιατοριο που δε δινει αποδειξη, προφανως και δε ξαναπαω.. Και επειδη δε φοβαμαι να λεω και ονοματα ( απορω γιατι κανεις σας δε λεει.. ) τρανταχτο παραδειγμα η λαδοκολλα στον Υμμητο. Εχω να παω κατι χρονια. Μου το ειχαν κανει 3 φορες στη σειρα, και καλα οτι εδωσαν αποδειξη και την εχασα εγω..

Επισης ποτε δεν δινουν αποδειξη τα βενζιναδικα οταν παω για να μου πλυνει το αμαξι ο μεταναστης που εχουν. Δε ξερω εαν ειναι νομιμο κατι τετοιο και εαν μπορω να ζητησω αποδειξη για αυτη την πληρωμη που κανω. Οποιος ξερει, ας με διαφωτισει..

Τελος, υπαρχει συγκεκριμενο περιπτερο που δε μου εχει δωσει ποτε αποδειξη, και οποτε μπορω το αποφευγω, αν και ειναι διπλα στο σπιτι μου. Βεβαια να πω την αληθεια ντρεπομαι να ζητησω αποδειξη για 1,2,3 ευρω.. Αλλα θα επρεπε κανονικα.. Το ξερω.. Παντα κανει οτι κατι παταει στη μηχανη της αποδειξης και καλα να ειναι ετοιμη εαν την ζητησει καποιος.. Αλλα ποτε δε δινει κατι, ουτε βγαινει αποδειξη απο το μηχανημα.. Ειναι το περιπτερο τερμα πανω εμπεδοκλεους με Π. Τσαλδαρη.

Οταν αγοραζουμε paysafe ή καρτα για κινητο, ζηταμε αποδειξη;

Υπάρχει κυριλέ σουβλατζίδικο στην περιοχή μου που κάθεσαι σε τραπέζι να φας, και δεν κόβει ποτέ απόδειξη. Εντελώς προκλητικά. Προχτές τη ζήτησα πάλι και μου απάντησε "Τι να την κάνετε; Θα την περάσετε στη δήλωση; Δεν περνάνε των εστιατορίων".

Επειδη ειμαστε λιγο-πολυ ολοι μπερδεμενοι με το θεμα των αποδειξεων.  Ποιες αποδειξεις μπορουμε να χρησιμοποιουμε απο εδω και περα; Μου ειπαν μονο οσες γινονται μεσω καρτας. Ισχυει κατι τετοιο;

Εαν ναι, τοτε ποιος ο λογος να ζηταμε αποδειξη; Απο τη στιγμη που οταν μας τη δωσουνε θα την πεταξουμε. Ή μπορουμε να την χρησιμοποιησουμε καπου;

Επισης, ξερετε σε ποιες αγορες μπορει να χρησιμοποιηθει η καρτα; Την χρησιμοποιω μονο σε σουπερ-μαρκετ. Γινεται πχ στα περιπτερα για μικροπραγματα; Στα βενζιναδικα;

Ξερετε ποιες αποδειξεις κραταμε; Οταν κανουμε αγορα με πιστωτικη καρτα ( πχ στα σουπερμαρκετ ) μου δινουν 2 αποδειξεις. Μια απο το μαγαζι και μια απο την καρτα. Κραταω και τις δυο;

Σχετικα με το Φ.Π.Α. τωρα, εαν ο αλλος μου κανει εκπτωση, τοτε ας μη μου κοψει αποδειξη. Και οι δυο κερδισμενοι θα βγουμε τοτε. Αλλα ποτε δε το κανει κανενας.

Απο την αλλη να μου πεις, εγω θα σωσω την Ελλαδα με το να ζηταω αποδειξη απο το delivery και το περιπτερο; Εδω χιλιαδες ευρω καθε νυχτα φευγουν μαυρα στα νυχτερινα κεντρα.. Εκει και εαν γινεται χαμος..

Μας αξιζουν τα χειροτερα, δυστυχως.. Ενας αφανισμος ειναι ο,τι πρεπει.

Θελω να μου πειτε ολοι εσεις που λετε να μη ζηταμε αποδειξεις, τι επαγγελεστε;

Δημοσ.

Λυπάμαι, αλλά δεν επιθυμώ να πληρώσω την Cayenne κανενός με τους φόρους μου.

Ναι αλλα πληρωνεις το να καθονται οι δυσκαλοι 3 μηνες οταν αλλου πρεπει να κανουν διαφορες δουλειες αμα θελουν να παρουν τους καλοκαιρινους μισθους :)

Δημοσ.

Ναι αλλα πληρωνεις το να καθονται οι δυσκαλοι 3 μηνες οταν αλλου πρεπει να κανουν διαφορες δουλειες αμα θελουν να παρουν τους καλοκαιρινους μισθους :)

Δεν χαρίζω κάστανα πουθενά. Αυγά πρέπει να σπάσουν παντού για να παραχθεί ομελέτα... και στον δημόσιο τομέα και στον ιδιωτικό.

Από το 2018 που θα γίνουν οι δηλώσεις του 2017 (υποχρεωτική χρήση κάρτας για αφορολόγητο) θα δούμε πράματα και θάματα... σημειώστε το αυτό οι δύσπιστοι του «δεν υπάρχουν λεφτά για φόρους». Αυτή την στιγμή που μιλάμε υπάρχουν άτομα που βγάζουν 100k/χρόνο και με το ζόρι δηλώνουν 20k.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...