bedazzled Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Αν το είχε φίλος σας - κολλητός σας - συγγενής σας το σουβλατζίδικο θα κάνατε φασαρία ή καταγγελία; Σοβαρά το ρωτάω. Οικογενειοκρατία λέγεται αυτό που λες και δεν αφορά μόνο τα «μεγάλα τζάκια», αλλά ξεκινάει από την βάση (λαουτζίκος). Όταν λοιπόν ο καθένας κάνει τα στραβά μάτια σε συγγενείς, πως θα πάει μπροστά αυτή η χώρα;
L0k0p0k013 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Τι λέτε ρε που δεν θα φέρει απόδειξη ας μου κόβει και απο την τιμή τότε έχει παραγινει το κακό πλέον,θέλουν να τούς βαρας πιστολα σε κάθε μη έκδοση αποδειξης. Σε συγκεκριμενο περίπτερο στην θηβων κόβει ΠΑΝΤΑ απόδειξη, όποτε γιατί ο άλλος με την μεγαλυτερου μεγέθους επιχείρηση να μην κόψει? 1
the other one Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Καλά ειδικά σε γνωστούς ( δε μιλάω για κολλητό/πολύ κοντινό συγγενή μιλάω για γνωστούς ) το ίδιο το μαγαζί από τσίπα και μόνο θα έπρεπε να κόψει κι ας μη του το ζητήσει ο άλλος.
παπι Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Ρε παιδες. Οταν δεν σας κοβουν αποδειξη, απλα στειλτε την παραγγελια πισω. 24% ειναι ο φπα, αν παρεις κατι που κανει 10€, ο μαγαζατορας σου κλεβει 2.4€. 2
L0k0p0k013 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Κερναμε το 1 τυλιχτό και ας μην φέρεις απόδειξη, ειδάλλως γίνεται και το άλλο θα πληρώνω μειων το Φ.Π.Α απο το πόσο που μου λέει ο κάθε ένας. 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Μα για να κόβουν τα πάντα πρέπει να έχουν και τιμολόγια για όλο το κρέας που πουλάνε. Έχουν, όμως; Δεν πιάσανε πρόσφατα στον Πειραιά ψητοπωλείο με ένα σκασμό ακατάλληλα κρέατα χωρίς χαρτιά; Δημοσιευτηκε το όνομα; Όχι. Μπορεί να έφαγα κι εγώ εκεί σήμερα. Η αγορά κινείται σε σημαντικό βαθμό με μαύρο χρήμα. Δεν σου κάνει εντύπωση ότι ενώ όλοι λένε ότι δεν μπορούν να πληρώνουν τους φόρους και τα υπόλοιπα, στο τέλος βρίσκουν και πληρώνουν τουλάχιστον αυτά που κάνουν τζιζ, όπως ο ΕΝΦΙΑ; Υπάρχει μαύρο χρήμα και μόνο με κάρτες θα λυθεί. Όπως στο εξωτερικό, κι ας χάνω το 3% σε κάθε συναλλαγή. Χαλάλι. Δεν ξέρω τι παίζει με το κρέας και τα μαύρα που λες. Όσο για το άλλο που αναφέρεις που λέει ο κόσμος δεν αντέχει να πληρώνει αλλά στο τέλος πληρώνει, θα σου πω εγώ γιατί το λέει και πως τα βρίσκει και πληρώνει, ο κόσμος κόβει από άλλες βασικές ανάγκες για να πληρώσει τους φόρους του έτους και περιμένει εναγωνίως τι θα γίνει στο επόμενο έτος. Έτσι κάνουμε και εμείς πλέον, π.χ εγώ έχω αφήσει εντελώς ασυντήρητο το σπίτι μου για να πληρώνω φόρο εισοδήματος λόγω τεκμηρίων και χαράτσια, ο καθένας από κάπου κόβει λοιπόν για να πληρώσει, αυτό όμως επηρεάζει την ψυχολογία του κόσμου φίλε μου, για αυτό υπάρχουν γκρίνιες και θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Γιατί αν δεν είσαι εσύ εντάξει στις υποχρεώσεις σου ως πολίτης δεν έχεις δικαίωμα να απαιτείς απ' το κράτος να είναι εντάξει μαζί σου. Σε αυτό που λες ισχύει και το αντίστροφο, αν δεν είναι το κράτος εντάξει απέναντι στον πολίτη δεν υπάρχει λόγος και ο πολίτης να είναι εντάξει απέναντι σε αυτά που απαιτεί και ζητάει το κράτος. 1
4saken Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Ρε παιδες. Οταν δεν σας κοβουν αποδειξη, απλα στειλτε την παραγγελια πισω. 24% ειναι ο φπα, αν παρεις κατι που κανει 10€, ο μαγαζατορας σου κλεβει 2.4€. Μαθε τι ειναι ο ΦΠΑ, πως υπολογιζεται και ξαναελα τον Σεπτεμβρη. 5
Βασίλης_29 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Ρε παιδες. Οταν δεν σας κοβουν αποδειξη, απλα στειλτε την παραγγελια πισω. 24% ειναι ο φπα, αν παρεις κατι που κανει 10€, ο μαγαζατορας σου κλεβει 2.4€. Αν το 10 είναι η τελική τιμή μαζί με το ΦΠΑ, ο μαγαζάτορας έχει κλέψει 1.94 ευρώ. 2
gokuthelegend Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 εντάξει αυτό θα πει θράσος. Πάω μια μέρα σε ένα φούρνο να πάρω 2 τυρόπιτες, κάνω 5 μέτρα να βγω θυμάμαι πως δε πήρα απόδειξη, γυρίζω πάλι μέσα στη γιαγιά που κάθεται στο ταμείο και ακολουθεί ο παρακάτω διάλογος: - Συγγνώμη ξέχασα την απόδειξη. - *πιάνει 1-2 από προηγούμενους* έλα πάρε - Θα ήθελα τη δική μου αν γίνεται γιατί θέλω να έχω γραμμένο τι έχω πληρώσει. - *τις γυρνά απ' τη πίσω μεριά* Έλα θα στο σημειώσω εγώ με το στυλό τι είχες πάρει; - *facepalm* Κάτι παρόμοιο κάνει αρκετές φορές και ένας τύπος στο τοπικό μίνι μάρκετ του χωριού μου. Πάω και ψωνίζω τα πράγματα της ημέρας, τα χτυπάει στο ταμείο, πληρώνω, και αν μου περισσέψει κάνα ψιλό μπορεί να πάρω εκ των υστέρων καμιά σοκολάτα, κάνα αναψυκτικό ή τίποτα άλλα ψιλολοΐδια. Ε, για αυτά τα ψιλολοΐδια που παίρνω εκ των υστέρων δεν μου χτυπάει νέα απόδειξη, γυρνάει ανάποδα αυτή που μου έχει χτυπήσει ήδη και γράψει με στυλό το νέο ποσό. Πάντως εγώ όταν ήμουν φοιτητής, από 2-3 μαγαζιά που ήμουν πελάτης και παράγγελνα σε τακτική βάση σουβλάκια/πίτσες μου έφερναν πάντα ταμειακή απόδειξη.
bedazzled Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Δεν κλέβουν μόνο ΦΠΑ, αλλά και φόρο εισόδηματος (29%)... με μια εκπτωσούλα 50% τουλάχιστον μπορούν να είναι τίμιοι προς τον πελάτη. Λυπάμαι, αλλά δεν επιθυμώ να πληρώσω την Cayenne κανενός με τους φόρους μου. 4
BritGreek Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Δεν ξέρω τι παίζει με το κρέας και τα μαύρα που λες. Όσο για το άλλο που αναφέρεις που λέει ο κόσμος δεν αντέχει να πληρώνει αλλά στο τέλος πληρώνει, θα σου πω εγώ γιατί το λέει και πως τα βρίσκει και πληρώνει, ο κόσμος κόβει από άλλες βασικές ανάγκες για να πληρώσει τους φόρους του έτους και περιμένει εναγωνίως τι θα γίνει στο επόμενο έτος. Έτσι κάνουμε και εμείς πλέον, π.χ εγώ έχω αφήσει εντελώς ασυντήρητο το σπίτι μου για να πληρώνω φόρο εισοδήματος λόγω τεκμηρίων και χαράτσια, ο καθένας από κάπου κόβει λοιπόν για να πληρώσει, αυτό όμως επηρεάζει την ψυχολογία του κόσμου φίλε μου, για αυτό υπάρχουν γκρίνιες και θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Σε αυτό που λες ισχύει και το αντίστροφο, αν δεν είναι το κράτος εντάξει απέναντι στον πολίτη δεν υπάρχει λόγος και ο πολίτης να είναι εντάξει απέναντι σε αυτά που απαιτεί και ζητάει το κράτος. H ώρα είναι 00.33. Έλα εδώ που είμαι και αν βρεις καρέκλα ή τραπέζι ελέυθερο, εγώ σε κερνάω. Περιμένουν να σηκωθούν άλλοι για να κάτσουν. Πριν από λίγο πέρασα με το αυτοκίνητο από γνωστή καφετέρια της περιοχής. 4 Ferrari και δύο Lamborghini, όλες με ελληνικές πινακίδες. Πασαλιμάνι και Φλοίσβο, επίσης η ίδια εικόνα. Όλα μα όλα τα φαγάδικα και τα καφέ είναι τίγκα στον κόσμο και παντού παρκαρισμένα ολοκαινούργια αυτοκίνητα. Υπάρχει χρήμα. Προφανώς όχι σε όλους, αλλά υπάρχει. Εγώ ξέρω ότι αν δεν έχεις, δεν κυκλοφορείς και δεν αγοράζεις, πέραν των βασικών. 1
the other one Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Σε αυτό που λες ισχύει και το αντίστροφο, αν δεν είναι το κράτος εντάξει απέναντι στον πολίτη δεν υπάρχει λόγος και ο πολίτης να είναι εντάξει απέναντι σε αυτά που απαιτεί και ζητάει το κράτος. Φυσικά, αλλά όταν έχεις μια προβληματική κατάσταση και θες να τη διορθώσεις ξεκινάς πρώτα με την αυτοκριτική σου κι έπειτα εστιάζεις στους γύρω σου. Γιατί πρωτίστως κοιτάς τη γενικότερη εικόνα κι όχι το άμεσο προσωπικό όφελος. όπως λέει και το ρητό "an eye for an eye makes the whole world blind". Πραγματικά είναι αφελές να πιστεύει κάποιος πως μπορεί να ξεγελάσει το κράτος στο θέμα της φορολογίας. Το κράτος τα έσοδά του θα τα πάρει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Δε θες να είναι μέσα από το φόρο εισοδήματος; ( που είναι κι ο δικαιότερος φόρος btw ) θα είναι ο ΕΝΦΙΑ, θα είναι οι έμμεσοι φόροι στα είδη πολυτελείας, κι ό,τι άλλο μπορεί να σκεφτεί κανείς. Σας αρέσει αυτή η κατάσταση; αν ναι go on... 2
zio10 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Ζητούσα παντού και πάντα αποδείξεις.Τις καλές εποχές εννοώ. Φυσικά ήμουν πάντα ο παράξενος, ο παρίας, ο κομπλεξικός. Πλέον με αυτά που γίνονται δε ζητάω ποτέ. Πολλές φορές κιόλας τους προλαβαίνω και τους ζητάω ευγενικά εκ των προτέρων να ΜΗ μου κόψουν απόδειξη. Το θεωρώ πατριωτικό μου καθήκον. Δεν ζηταω αποδειξη ειδικα σε φαγαδικα αν και το θεωρω και γω κοροιδια να σου φερνει το χαρτι απο το μπλοκ παραγγελιων. Εχω και 1-2 επιχειρησεις που παω (πχ χασαπικο) που του λεω πλεον να μην μου κοβει οταν παει να πατησει το ποσο στην ταμειακη. Δεν θελω καλυτερη τιμη, δεν με νοιαζει ας τα ξοδεψει αλλου τα χρηματα που γλιτωνει απο ΦΠΑ αργα η γρηγορα θα γυρισουν στην πραγματικη οικονομια και οχι στο βαρελι χωρις πατο. Ακριβώς το ίδιο κάνω κι εγώ...λέω να μην κόψουν και δεν ζητάω καλύτερη τιμή. Και σε άγνωστους, σε φίλους εννοείται! Αν δεν σπάσεις αυγά, δεν φτιάχνεις ομελέτα φίλτατε... τα πίτσι-πίτσι με τους φίλους/γνωστούς μας φάγανε. Εσύ προσωπικά το κάνεις; Οικογενειοκρατία λέγεται αυτό που λες και δεν αφορά μόνο τα «μεγάλα τζάκια», αλλά ξεκινάει από την βάση (λαουτζίκος). Όταν λοιπόν ο καθένας κάνει τα στραβά μάτια σε συγγενείς, πως θα πάει μπροστά αυτή η χώρα; Είναι που είμαστε μικρή χώρα μάλλον Καλά ειδικά σε γνωστούς ( δε μιλάω για κολλητό/πολύ κοντινό συγγενή μιλάω για γνωστούς ) το ίδιο το μαγαζί από τσίπα και μόνο θα έπρεπε να κόψει κι ας μη του το ζητήσει ο άλλος. To ακριβώς αντίθετο γίνεται (και δεν το βρίσκω και παράλογο να πω την αλήθεια!).
bedazzled Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Πολλές φορές έχω γίνει δυσάρεστος zio... έχω κράξει ακόμα και συγγενείς π.χ. για φακελάκια. Όχι μόνο τώρα που έφτασε το σκατό στην κάλτσα, αλλά και τις καλές εποχές προ μνημονιών. Γίνομαι μαύρο πρόβατο; Δεν με νοιάζει. 1
The_Judas Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Εμένα παντού μου δίνουν, παρόλο που δεν τις θέλω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις