Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ας μας απαντήσει λοιπόν ένας ιατρός περί αυτού. Αποκλείω την περίπτωση να αφήσει κάποιος καθηγητής έναν ειδικευομενο τα πρώτα 3 χρόνια τουλάχιστον να κάνει σοβαρή εργασία, τώρα να σε ανοίξει και να σε κλείσει δεν μου φαίνεται τόσο σοβαρό.

Όμως επειδή δεν έχω ιδέα και μιλάω στον αέρα θα ήθελα απάντηση από ιατρό.

Τα open-close χειρουργεία πίστεψέ με είναι σοβαρά :P

Πέρα απο την πλάκα για να απαντήσω στον λουξ που άλλα διαβάζει και άλλα καταλαβαίνει. Εμείς οι ίδιοι δημιουργούμε το σύστημα της διαφθοράς και στα νοσοκομεία. Όταν επιμένουμε να χειρουργηθούμε απο τον τάδε χειρουργό, και όχι αυτόν που εφημερεύει, όταν ψάχνουμε τρόπους να υπερκεράσουμε τον διπλανο μας σε οποιοδήποτε θέμα και δε δεχόμαστε το ιατρικό κριτήριο με βάση το οποίο θα περιμένουμε στην σειρά, θα εξεταστούμε και θα νοσηλευθούμε καταλλήλως, όταν δε δεχόμαστε πως ένα πανεπιστημιακό νοσοκομείο π.χ. απαιτεί κάποια πράγματα απο τους νοσηλευόμενους του, τότε βρίσκουν πάτημα και κάποια γελοία υποκείμενα να πλουτίσουν σε βάρος των ασθενών.

Πάντως έχω στην εντύπωση πως μόνο στην Ελλάδα υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά στα εισοδήματα (δηλωμένα και αδήλωτα) των χειρουργικών ειδικοτήτων με των παθολογικών.

• Like 3
  • Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Για άδεια οδήγησης έδωσα 2 φορές γιατί δε πλήρωσα.Τη πρώτη φορά απέτυχα γιατί δεν ήμουν κατάλληλος.Τη δεύτερη φορά χωρίς να δώσω λεφτά πάντα,πήρα αυτό που μου αξιζε.

Που θέλω να καταλήξω;

Αυτός που θα σου ζητήσει λεφτά θα το κάνει όταν βρεί πάτημα τη παρανομία που θα διαπράξει ο ίδιος για να γίνει η δουλειά σου.

Αν δε ζητηθεί κάτι παράνομο δε ζητούνται και χρήματα για την 'εξύπηρέτηση''.

Η πραγματικότητα που πρέπει να αντιμετωπίσεις κάθε φορά εξαρτάται απο σένα και απο το τι ζητάς.

Η αδεια οδηγησης εχει την δικη της ξεχωριστη ιστορια για το φαξελακι !!!! Εκει το παιρνει το 95% !!!

• Like 1
Δημοσ.

Μια ψιλοάσχετη (ίσως) ερώτηση.

Ακούμε στις ειδήσεις (κι εδώ στο νήμα) για τα "προσημειωμένα χαρτονομίσματα".

Εννοείται πως τα σημειώνουν/καταγράφουν στην αστυνομία μετά την καταγγελία, όταν "στήνεται" το ραντεβού. Τα χρήματα όμως ποιος τα βάζει; Δηλαδή όταν μου ζητήσει (με τον τρόπο του) ο Χ γιατρός, εφοριακός, κλπ ένα ποσό, εγώ πρέπει να μαζέψω αυτό το ποσό; Ή βγαίνει από κανένα κονδύλι της αστυνομίας; (μάλλον απίθανο).

Και αν είναι του καταγγέλοντος, το παίρνει μετά τη σύλληψη πίσω ή υπάρχουν διαδικαστικά ("θα τα κρατήσουμε ως την δίκη σαν πειστήρια και μετά βλέπουμε");

Δημοσ.

Ας μας απαντήσει λοιπόν ένας ιατρός περί αυτού. Αποκλείω την περίπτωση να αφήσει κάποιος καθηγητής έναν ειδικευομενο τα πρώτα 3 χρόνια τουλάχιστον να κάνει σοβαρή εργασία, τώρα να σε ανοίξει και να σε κλείσει δεν μου φαίνεται τόσο σοβαρό.

Η καρδιοχειρουργική-αγγειοχειρουρικη είναι 7 χρόνια. 3 χρόνια γενική χειρουργική (εννοούμε την ειδικότητα όχι ότι σπάνε σπυράκια), 3χρονια αγγειοχειρουργική που κάνουν σοβαρά χειρουργεία αυξανόμενης δυσκολίας και 1 εξάμηνο χειρουργική θώρακα και 1 εξάμηνο καρδιοχειρουργική.

Η καρδιοχειρουργική-θωρακοχειρουργική 3 έτη γενική χειρουργική και 2 ετη χειρουργική μεγάλων αγγείων, 2 έτη θώρακα.

Στα τελευταία δύο εξάμηνα (ή και νωρίτερα φυσικά, αναλόγως της επέμβασης) ο ειδικευόμενος είναι ήδη αρκετά έμπειρος χειρουργός και εμπλέκεται αρχικά ως βοηθός (ο βοηθός δεν βλέπει αλλά χειρουργεί απλά δεν είναι ο κύριος χειρουργός) και στη συνέχεια ως πρώτος.

Για τα φακελάκια να πω ότι έχω καυγαδίσει με καθηγητή μου για τέτοιο λόγο σε νοσοκομείο. Επίσης υπάρχουν πάρα πολλοί πού δε ζητάνε τίποτα και είναι καθηγητές ή φίρμες.

Τέλος να πω ότι και έξω παίζει το ίδιο φαινόμενο με μικρότερη ένταση αλλά υπάρχει.

Δημοσ.

Η καρδιοχειρουργική-αγγειοχειρουρικη είναι 7 χρόνια. 3 χρόνια γενική χειρουργική (εννοούμε την ειδικότητα όχι ότι σπάνε σπυράκια), 3χρονια αγγειοχειρουργική που κάνουν σοβαρά χειρουργεία αυξανόμενης δυσκολίας και 1 εξάμηνο χειρουργική θώρακα και 1 εξάμηνο καρδιοχειρουργική.

Η καρδιοχειρουργική-θωρακοχειρουργική 3 έτη γενική χειρουργική και 2 ετη χειρουργική μεγάλων αγγείων, 2 έτη θώρακα.

Στα τελευταία δύο εξάμηνα ο ειδικευόμενος είναι ήδη αρκετά έμπειρος χειρουργός και εμπλέκεται αρχικά ως βοηθός (ο βοηθός δεν βλέπει αλλά χειρουργεί απλά δεν είναι ο κύριος χειρουργός) και στη συνέχεια ως πρώτος.

Για τα φακελάκια να πω ότι έχω καυγαδίσει με καθηγητή μου για τέτοιο λόγο σε νοσοκομείο. Επίσης υπάρχουν πάρα πολλοί πού δε ζητάνε τίποτα και είναι καθηγητές ή φίρμες.

Τέλος να πω ότι και έξω παίζει το ίδιο φαινόμενο με μικρότερη ένταση αλλά υπάρχει.

11 χρονια εργασια σε νοσοκομειο στις Βρυξελλες, ποτε δεν ακουσα το παραμικρο για φακελακι. Ουτε σε αλλα που μιλουσα με συναδελφους.

Τελευταια ειχε προβληματα καρδιας ο πατερας μου και παροτι τα τρεξιματα και τα " παρακαλια", απο γιατρους μεχρι βουλευτες, και φυσικα τα φακελακια τελικα τον χασαμε. Και ολα αυτα απο πανεπιστημιακους που μας ετυχαν, δεν διαλεξαμε τιποτα.

Δεν θελω να ακουω για ελληνες γιατρους, το ξερω οτι γενικευω και αδικω αρκετους.

Πριν πολλα χρονια ειχα ατυχημα με μηχανη με πολλαπλα καταγματα στο ποδι. Μου το " εφτιαξαν" οι εδω ειδικοι και τελικα ενα χρονο αργοτερα αναγκαστικα και ξαναπηγα νοσοκομειο Βρυξελλες, μου το ξαναεσπασαν και φτου και απο την αρχη. Αρχικη εκτιμηση για την διαρκεια της επεμβασης 2,5-3 ωρες, τελικα κρατησε σχεδον 8 ωρες. Λογια χειρουργου "δεν εχω ξαναδει ποδι σε τετοια κατασταση".

Ασε μας με τους " απο τους καλυτερους γιατρους του κοσμου", ως συνηθως εχουμε πολυ μεγαλη ιδεα για τον ευατο μας

• Like 1
Δημοσ.

11 χρονια εργασια σε νοσοκομειο στις Βρυξελλες, ποτε δεν ακουσα το παραμικρο για φακελακι. Ουτε σε αλλα που μιλουσα με συναδελφους.

Τελευταια ειχε προβληματα καρδιας ο πατερας μου και παροτι τα τρεξιματα και τα " παρακαλια", απο γιατρους μεχρι βουλευτες, και φυσικα τα φακελακια τελικα τον χασαμε. Και ολα αυτα απο πανεπιστημιακους που μας ετυχαν, δεν διαλεξαμε τιποτα.

Δεν θελω να ακουω για ελληνες γιατρους, το ξερω οτι γενικευω και αδικω αρκετους.

Πριν πολλα χρονια ειχα ατυχημα με μηχανη με πολλαπλα καταγματα στο ποδι. Μου το " εφτιαξαν" οι εδω ειδικοι και τελικα ενα χρονο αργοτερα αναγκαστικα και ξαναπηγα νοσοκομειο Βρυξελλες, μου το ξαναεσπασαν και φτου και απο την αρχη. Αρχικη εκτιμηση για την διαρκεια της επεμβασης 2,5-3 ωρες, τελικα κρατησε σχεδον 8 ωρες. Λογια χειρουργου "δεν εχω ξαναδει ποδι σε τετοια κατασταση".

Ασε μας με τους " απο τους καλυτερους γιατρους του κοσμου", ως συνηθως εχουμε πολυ μεγαλη ιδεα για τον ευατο μας

Γενικεύσεις μην κάνεις γενικά παίζουν πολλοί άσχετοι όμως έχεις δίκιο.

Φακελάκι δυστυχώς υπάρχει και έξω δε μπορώ να δώσω λεπτομέρειες αλλά Γερμανία και Αγγλία το έχω δει με τα μάτια μου.

Τέλος οι καλοί φοιτητές εδώ είναι καλοί κι έξω και το αντίθετο.

Δημοσ.

Οποιοσδηποτε βρεθει σε δημοσιο νοσοκομειο θα καταλαβει πως ο πυλωνας για την λειτουργια ειναι οι ειδικευομενοι.Κατα 98% αυτοι θα ασχοληθουν μαζι σου,αυτοι θα βγαλουν ολη την δουλεια κτλ.

Ενα καιρο δουλευα σαν βοηθος ηλεκτρολογου σε ενα Νοσοκομειο και μια μερα παρουσιαστηκε προβλημα(τραβηξαν μια πριζα) στα χειρουργεια,στον προθαλαμο που ειναι εσωκλειστες οι χοντροκωλες νοσηλευτριες.Μιας που ντυθηκα και μπηκα μεσα βρηκαν ευκαιρια να μου φορτωσουν και αλλες ασχετες εργασιες.Οσο ημουν εκει  εξω απο εναν θαλαμο στεκοταν ενας καθηγητης ντυμενος και μιλουσε στο τηλεφωνο για αρκετη ωρα ωσπου βγηκε μια νοσηλευτρια και κατι του ειπε.Επειτα εφυγε και τον πετυχα στο διαδρομο να μιλαει σε συγγενεις για το χειρουργειο,οπου εκει ακολουθησε ο εξης διαλογος(συνοπτικα):

-Ευχαριστω...μπλα...μπλα..

-Τον θεο(και αστεϊσμοι).

-Αυτα για να πιειτε εναν καφε(του δινει μια στοιβα 50αρικα στο χερι).

-Δεν χρειαζοταν...(ενω παραλληλα τα βαζει στην τσεπη).

Βγαλε ακρη...

• Like 3
Δημοσ.

Εμένα μου χάλασε λίγο το naughty σενάριο, αλλά ευτυχώς είχα στο μυαλό μου "νοσοκόμες" και όχι "νοσηλεύτριες" :-)

Δημοσ.

Μην ξεχναμε και καποιους μεγαλογιατρούς κυριως χειρουργους που τα παιρνουν κανονικα ΑΛΛΑ χειρουργουν και ένα 10% δωρεαν όχι για την ψυχη της μαννας τους αλλα για να εχουν μαρτυρες υπερασπισης σε τυχον δικαστηριο για δωροδοκια .Μου ερχεται στο μυαλο μεγαλοχειρουργος  αλλα για ευνοητους λογους δεν μπορω να πω ονομα αλλα αρκετοι καταλαβαινουν για ποιον μιλαω.Τελικα τι καταλαβε με τα τοσα χρηματα που ειχε παρει ??

• Like 2
Δημοσ.

Από φοιτητές ακόμα τους γιατρούς τους χωρίζω σε 2 κατηγορίες στην Ελλάδα. Αυτούς που έχουν καυλα για αυτό που κάνουν και το κάνουν με την ψυχή τους κι αυτούς που μπηκαν για λεφτά δόξα κλπ κλπ. Μην αγνοούμε ότι πολλοί σημερινοί καθηγητές είναι γιοί καθηγητών και έγιναν γιατροί με ο ζόρι. Τι ηθική να έχεις αν δε γουστάρεις. Ξέρω όμως κι άτομα που δεν κάνουν διακοπές και έχουν μπροστά τους άνθρωπο και νιώθουν δέος.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...