Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είναι καλό να έχεις βαθμολογία στις κριτικές.

Επίσης, είναι καλό να μην έχεις βαθμολογία στις κριτικές.

Δημοσ.

Οι gamers που ξέρουν τι θέλουν, δεν έχουν ανάγκη από βαθμολογικά κριτήρια για να κρίνουν την ψυχαγωγία τους. Οι βαθμολογίες απλώς αποτελούν ένα επιπλέον info και τίποτα παραπάνω. Οι gamers που δεν ξέρουν τί ζητάνε από ένα game και περιμένουν από την μάζα των κριτικών να τους πούνε πως και τι, το έχουν χάσει το νόημα.

Πόσα παιχνίδια με υψηλότατες βαθμολογίες, με hype μέχρι τον ουρανό έχουν ξεφουσκώσει σε σύντομο χρονικό διάστημα αδυνατώ να τα μετρήσω. Πόσα games από την άλλη που έχουν χαρακτηριστεί ώς μέτρια, τίποτα το ίδιαίτερο με έχουν κάνει να περάσω καλύτερα από τα super duper, πάλι είναι πολλά για να τα μετρήσω.

Συνεπώς καθορίστε την διασκέδασή σας όπως εσείς γουστάρετε και μην μπαίνετε στο τρυπάκι αν αυτό που κάνει είναι μόδα, το γουστάρει η μάζα, έχει εκθειαστεί από κριτικούς (μην ξεράσω) είναι απρεπές και άλλες χαζομάρες από gaming μέχρι τι μάρκα βρακί αγοράζετε.

Αυτό ακριβώς. Πέρα από κάποιες ιδιαίτερες περιπτώσεις έχω περάσει τις καλύτερες gaming στιγμές μου με παιχνίδια κατηγορίας 7-8 (με το παλιό και πολύ καλύτερο σύστημα βαθμολόγησης). Ειδικά από κάποια ηλικία και μετά και εφόσον το ασκείς το χόμπι δεν έχεις ανάγκη κανέναν και τίποτα να σου πει για το οποιοδήποτε παιχνίδι. Το μόνο που με ενδιαφέρει τη σήμερον ημέρα σε ένα review είναι για να διαβάσω τι είδους τεχνικές οικονομικού eye-gouging εφαρμόζονται στο Χ παιχνίδι και ανάλογα αυτό είτε τρώει μαύρο είτε τρώει περίμενε μέχρι να βγει η "κανονική" έκδοση. Ασε τους βρομοχίπστερ να γίνονται από μόνοι τους τα θαυμάσια εργαλεία αυτών των εταιριών/προϊόντων που τους αξίζει. 

• Like 1
Δημοσ.

Μetacritic User Score το μόνο που αξίζει να εμπιστέυεσαι. Σίγουρα σε αυτά τα reviews υπάρχει ένα 10% που είναι fanboys και βάζουν 10 και άλλο ενα 10% που είναι haters και βάζουν 0 αλλά οι υπόλοιποι χρήστες βαθμολογούν σχετικά αντικειμενικά. Και δεδομένου ότι οι περισσότεροι gamers έχουν παίξει το παιχνίδι που βαθμολογούν ΠΟΛΥ περισσότερες ώρες απο ότι ενας κριτικός η άποψή τους έχει πολυ μεγαλύτερη βαρύτητα κατα τη γνώμη μου.

Τα διάφορα sites και οι επαγγελματίες κριτικοί τα παίρνουν απο την εκάστοτε εταιρεία και για αυτό βλέπεις κάτι τραγικά games όπως Black Ops 3, Diablo 3 κλπ να έχουν 90/100 και βάλε ενώ οι χρήστες τα κράζουν

Δημοσ.

Ούτε το metacritic είναι πανάκεια. Από τη στιγμή που εμπλέκεται άμεσα με την αμοιβή των developers από τους publishers τότε σίγουρα κάτι πάει λάθος. Δεν θα έπρεπε η "μάζα" να έχει τέτοια δύναμη στα χέρια της. Μπορώ να μπω και να γράψω review για όποιον τίτλο θέλω, τον έπαιξα δεν τον έπαιξα, δίνοντας τους ή όχι τη σημασία που του πρέπει. 

Οτι καλύτερο είναι τα video review, τουλάχιστον ότι καλύτερο έχουμε δει μέχρι σήμερα. Οχι ότι και εκεί δεν πέφτει χρήμα αλλά είναι πολύ ευκολότερο να δεις και να συμπεράνεις κάποια πράγματα χωρίς να έχεις αυτόν τον βραχνά (τα πήρε ή δεν τα πήρε ο reviewer). Είναι επίσης πολύ ευκολότερο να βρεις κάποιον που να είναι όσο πιο κοντά στο γούστο σου γίνεται και φυσικά να ακούσεις και να δεις ολόκληρο το review μέχρι την τελική του βαθμολογία σε αντίθεση με σήμερα που γραπτώς θα διαβάσεις τις 2 τελευταίες σειρές και θα δεις την ξερή (και για εμένα άκυρη) βαθμολογία. 

Δημοσ.

Αθάνατο PC master: αν παιχνίδι έπαιρνε κάτω από 90% υπήρχε πρόβλημα! Χουαχαχαχ :P

Αθάνατε Τσουρινάκη θες να πεις, τα 99άρια ψωμοτύρι! :P

(Πέρα από την πλάκα όμως, η γνώμη του μετρούσε πολύ!).

Δημοσ.

Προσωπικά πιστεύω ότι το καλύτερο είναι να βρεις κάποιον reviewer που να συμβαδίζουν τα γούστα σας. Έτσι μπορείς να καταλάβεις σχετικά γρήγορα και αξιόπιστα αν σου αρέσει ή όχι κάποιος τίτλος.

Από youtube videos μένω μακριά από angry joe, πίου-πίου-die και όλους τους αντίστοιχους καραγκιόζηδες του είδους. Μόνο παρουσιάσεις χωρίς σχολιασμό ή έστω με όσο το δυνατό λιγότερο από δαύτον.

Προσωπικά διαφωνώ, ο angry joe είναι αρκετά αντικειμενικός και έχει θάψει άσχημα AAA τίτλους αναφέροντας τα αρνητικά τους. Τον άλλο δεν τον ξέρω.

Γούστα είναι αυτά βέβαια και δεν υπάρχει σωστό ή λάθος.

Δημοσ.

Από youtube videos μένω μακριά από angry joe, πίου-πίου-die και όλους τους αντίστοιχους καραγκιόζηδες του είδους. Μόνο παρουσιάσεις χωρίς σχολιασμό ή έστω με όσο το δυνατό λιγότερο από δαύτον.

Εχεις άδικο για τον angry joe ο οποίος είναι μακράν ο καλύτερος από τους "μεγάλους" reviewers αυτή τη στιγμή καθώς κάνει εκτεταμένη χρήση βίντεο και εξηγεί πάρα πολλά, απλά σου φαίνεται κάπως γιατί το κάνει show (που ο ίδιος το λέει angry joe show). Η ουσία όμως είναι ότι ο άνθρωπος έχει ταλέντο. Μπορεί οι γνώμες μας να μην συμφωνούν πολύ πολύ αλλά το καλό να λέγεται. Είναι επίσης αντικειμενικότατος (όσο γίνεται). Για τον άλλον δεν έχω ιδέα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...