Leokatana Δημοσ. 6 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2016 Εγω ο πρωτογονος που δεν εχω πληρωσει ποτε με καρτα στη ζωη μου ρωταω: Δηλαδη ο μαγαζατορας βαζει κανονικα και επισημα στο ταμειο του ποσά που φαινονται τραπεζικα μια και γινονται οι συναλλαγες μεσω καρτων,αλλα δεν κοβει αποδειξεις? Καλη φαση,και εγω που νομιζα οτι μετα το μετρητο θα στριμωχτουν καπως. Γουσταρω. οποιος εχει μυαλό και θελει να εχει μέλλον δεν το κανει οι άλλοι απλα εχουν αγνοια και ρισκαρουν. Εγω πληρωνω με καρτα σχεδον παντα και ολες τις φορες μου βγαλαν απόδειξη χωρις να το ζητησω.
georgekz750 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2016 Εγώ σε μια σχετικά πρόσφατη αγορά που έκανα με κάρτα είπα στον μαγαζάτορα ότι δεν χρειάζομαι απόδειξη αλλά την έκοψε και μου είπε ότι αφού πλήρωσα με κάρτα δεν γίνεται να μην την κόψει. Δεν θα ηξερε ο ανθρωπος,ισως ηρθε απο καμια πολιτισμενη χωρα. Ας ρωτησει εναν συναδελφο του να του ανοιξει τα ματια να μη ζοριζεται. 2
mclein Δημοσ. 6 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2016 ειναι καποιο ρισκο να μην κοπει αποδειξη στην ταμειακη αλλα θεωρω πως ειναι μικρο γιατι ακομη το δηθεν κρατος δεν εχει κανει υποχρεωτικο να ειναι οι ταμειακες συνδεδεμενες online οπου εκει θα τελειωνε το εργο. εδω οι λογιστες λενε πως ειναι λαθος να κοβεις στην ταμειακη κανονικη αποδειξη και οχι αποδειξη-πληρωμη καρτας γιατι θα υπαρξει μικρη δυσκολια επιβεβαιωσης σε περιπτωση ελεγχου. 2
NikosKallithea Δημοσ. 6 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2016 ^ Να σε ρωτησω κατι, άντε και οι ταμειακές συνδέθηκαν με την εφορία, σε τι δηλαδή θα βοηθηθεί αυτό ώστε να κόψει ο αλλος απόδειξη, εκτός αν βάλουν κάμερες στα μαγαζιά και το συνδυάσουν, δηλαδή βγήκε και δεν έχω report από την ταμειακή, άρα με κλέβει
mclein Δημοσ. 6 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2016 ^ Να σε ρωτησω κατι, άντε και οι ταμειακές συνδέθηκαν με την εφορία, σε τι δηλαδή θα βοηθηθεί αυτό ώστε να κόψει ο αλλος απόδειξη, εκτός αν βάλουν κάμερες στα μαγαζιά και το συνδυάσουν, δηλαδή βγήκε και δεν έχω report από την ταμειακή, άρα με κλέβει θα βοηθησει εμας του μ@λ@κες που κοβουμε για τα παντα κ πληρώνουμε τα πάντα, να συντηρηθούμε ενάντια στα λαμόγια που κόβουν μέσω υπολογιστή μούφες, απ'τα μεγαλύτερα λαμόγια που δεν απέδωσαν ουτε μια φορα στη ζωη τους το φπα στο κρατος και πολλές ακόμη περιπτώσεις.. 2
overpower Δημοσ. 6 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2016 Έκπτωση 50% ή κλείστε το μαγαζάκι. Ειπε ο δημοσιος που δεν ξερει τι πληρωνει ο ελευθερος επαγγελματιας... ειναι καποιο ρισκο να μην κοπει αποδειξη στην ταμειακη αλλα θεωρω πως ειναι μικρο γιατι ακομη το δηθεν κρατος δεν εχει κανει υποχρεωτικο να ειναι οι ταμειακες συνδεδεμενες online οπου εκει θα τελειωνε το εργο. εδω οι λογιστες λενε πως ειναι λαθος να κοβεις στην ταμειακη κανονικη αποδειξη και οχι αποδειξη-πληρωμη καρτας γιατι θα υπαρξει μικρη δυσκολια επιβεβαιωσης σε περιπτωση ελεγχου. Και να συνδεθει παλι δεν θα μπορεις να αποδειξεις οτι εκανε μεγαλυτερο τζιρο το καταστημα για εκεινη την μερα. Απλα δεν εχει δοθει κινητρο ακομα. Οσο η φορολογια ειναι τοσο υψηλη, θα βρεθει ο τροπος για φοροδιαφυγη.
mclein Δημοσ. 6 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2016 Ειπε ο δημοσιος που δεν ξερει τι πληρωνει ο ελευθερος επαγγελματιας... Και να συνδεθει παλι δεν θα μπορεις να αποδειξεις οτι εκανε μεγαλυτερο τζιρο το καταστημα για εκεινη την μερα. Απλα δεν εχει δοθει κινητρο ακομα. Οσο η φορολογια ειναι τοσο υψηλη, θα βρεθει ο τροπος για φοροδιαφυγη. και στη Δανια ή αλλα κρατη που φτανει το 70% τι γινεται ; μονο στο ελλαδισταν υπαρχουν αντιρρησεις για τα αυτονοητα. η μπανανια πρεπει να γινει κρατος καποια στιγμη. εχουμε κουραστει με τοσους αλεξιπτωτιστες κ τοσους μαγκες ή εξυπνους. 2
Super Moderators Thresh Δημοσ. 6 Αυγούστου 2016 Super Moderators Δημοσ. 6 Αυγούστου 2016 και στη Δανια ή αλλα κρατη που φτανει το 70% τι γινεται ; μονο στο ελλαδισταν υπαρχουν αντιρρησεις για τα αυτονοητα. Υπάρχει ανταποδοτικότητα, εδώ όχι...
mclein Δημοσ. 6 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2016 Υπάρχει ανταποδοτικότητα, εδώ όχι... οποτε συνεχιζουμε το κλεψιμο. να μη βελτιωθει κανεις + τιποτα.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 6 Αυγούστου 2016 Super Moderators Δημοσ. 6 Αυγούστου 2016 οποτε συνεχιζουμε το κλεψιμο. να μη βελτιωθει κανεις + τιποτα. Πρώτα βελτιώνεις την αποδοτικότητα του μαγαζιού (άκα κράτους)... Σε βαρέλι δίχως πάτο κι όλους τους φόρους να πλήρωναν όλοι, δεν θα βλέπαμε μείωση φόρων αλλά βυσμάτωση κι άλλων πελατών...
mclein Δημοσ. 6 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2016 Πρώτα βελτιώνεις την αποδοτικότητα του μαγαζιού (άκα κράτους)... Σε βαρέλι δίχως πάτο κι όλους τους φόρους να πλήρωναν όλοι, δεν θα βλέπαμε μείωση φόρων αλλά βυσμάτωση κι άλλων πελατών... αρα συμφωνουμε, συνεχιζουμε το κλεψιμο κ το βολεμα.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 6 Αυγούστου 2016 Super Moderators Δημοσ. 6 Αυγούστου 2016 Όχι δεν συμφωνούμε, εγώ λέω να κοπούν τα περιττά έξοδα κι οι πολυτέλειες και τα σκανδαλώδη προνόμια στον δημόσιο τομέα (μηχανογράφηση παντού, αξιολόγηση παντού, απολύσεις κτλπ κτλπ) και όταν θα πέσουν οι φόροι σε λογικά (χαμηλά) επίπεδα, να πληρώνουμε όλοι... Μέχρι τότε googlαρε για την καμπύλη Laffer... 1
logistoulis Δημοσ. 6 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2016 από ότι εχω δει έχουν κλειδώσει 2 θέματα σχετικά με αποδείξεις αλλά είπα να ανοίξω άλλο ένα. έχω την εξής απορία με βάση ένα περιστατικό που έγινε. πας να πληρώσεις σε εστιατόριο όπου δε σου φέρνουν απόδειξη. πληρώνω με χρήση χρεωστικής και παίρνω το απόκομμα που βγάζει το POS. η συναλλαγή αυτή τώρα φαίνεται στην εφορία; ρωτάω με την έννοια μήπως αυτοί οι λογαριασμοί είναι συνδεδεμένοι με την εφορία και όποια συναλλαγή γίνεται πρέπει να συμβαδίζει με την έκδοση απόδειξης. σ ένα άλλο περιστατικό, πληρώνω για τη διαμονή σε δωμάτιο με κάρτα πάλι και μου δίνει πάλι μόνο το χαρτάκι του POS καθώς και μια απόδειξη χειρόγραφη χωρίς να αναγράφεται το ΑΦΜ της επιχείρησης. βασικά δεν είχε καθόλου στοιχεία της επιχείρησης. έλειπε η σφραγίδα που έπρεπε να βάλει πάνω δεξιά. δεν άνοιξα το θέμα για να σχολιάσω τη φοροδιαφυγή και αν είναι καλό να ζητάμε απόδειξη. απλά αν μπορει κάποιος να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα πρέπει να παίρνεις και απόδειξη, το χαρτάκι του pos δεν είναι απόδειξη
NikosKallithea Δημοσ. 6 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2016 και στη Δανια ή αλλα κρατη που φτανει το 70% τι γινεται ; μονο στο ελλαδισταν υπαρχουν αντιρρησεις για τα αυτονοητα. η μπανανια πρεπει να γινει κρατος καποια στιγμη. εχουμε κουραστει με τοσους αλεξιπτωτιστες κ τοσους μαγκες ή εξυπνους. Δηλαδή είμαστε κάτι σαν την Δανια, η μονη διαφορά μας από αυτες τις χώρες είναι ή φοροδιαφυγή Εγώ λέω να κοιτάνε λίγο πιο ανατολικα και λίγο πιο νότια, αφήστε την Δανια, την Σουηδια και την Γερμανία, ούτε θέλουμε να τους μοιράσουμε, αλλά ούτε και ανοίκουμε εκεί, απλη μλκια ήταν που μπήκαμε στο ευρω και τώρα την πληρώνουμε με φιπιάδες, ενφιάδες, και κάθε λογής εισπρακτικό εφεύρημα
logistoulis Δημοσ. 6 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2016 Η απόδειξη χωρίς τα στοιχεία αυτού που την εκδίδει (στην περίπτωση του δωματίου που ανέφερες) είναι κ....χαρτο. Δεν έχει καμία νομική ή φορολογική υπόσταση και μπορεί μόνο να χρησιμοποιηθεί γι' αυτό που σου προανέφερα (άντε και για να φτιάξεις καμιά...σαϊτα, αν είναι αρκετά μεγάλη ). Στο πρώτο σενάριο (του εστιατορίου) ενώ θεωρητικά θα μπορούσε κάθε συναλλαγή με κάρτα να θεωρείται αυτόματα σαν απόδειξη, αφού προφανώς πληρώνεις κάτι το οποίο κατανάλωσες, δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Επί του παρόντος τουλάχιστον. Άρα και στις δύο περιτπώσεις έπρεπε να λάβεις (και αν όχι να ζητήσεις) κανονική απόδειξη καλά και να τα είχε από τη στιγμή που δεν υπάρχουν θεωρημένα μπορείς να κόβεις όσες θες, το τι περνιέται στα βιβλία είναι άλλο θέμα στη ταμειακή αλλάζει το πράγμα εκεί υπάρχει ακόμα εντατική καταγραφή των πραγμάτων αλλά υπάρχουν και αδήλωτες μηχανές Ναι καλά, υπάρχουν pos, από άλλες χώρες ούτε απόδειξη ούτε τιποτα, είναι τζιμανια αυτοί αλλά εκεί έχω υπάρχουν μεγαλύτερα ναι υπάρχουν, τα λεφτά φεύγουν άμεσα σε άλλη χώρα και κατουράνε τα capital controls πουλήσανε από πέρυσι πολλά τέτοια κάτι τύποι από ότι φαίνεται και ακούστηκε πολύ αργότερα στα μέσα Τα εχουμε πει πολλες φορες αυτα το 24 % φπα και ειδικα στην εστιαση ειναι στα ορια της ληστειας μονο το νερο και το γαλα εχουν αφησει στο 13% Μην κοβετε αποδειξεις συναδελφοι !!!!!!! αντισταση στην ληστοσυμμορία και το νερό με 24% πρέπει να το πουλάς στην εστίαση πάντως ναι το ότι αγοράζετε με 13 πολλά πράγματα (νερό, νωπό κρέας πχ) και πουλάτε με 24 σας έχει πηδήξει αυτό είναι αλήθεια
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα