sotirisl Δημοσ. 10 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2016 Παίδες καλησπέρα, έχω πάρει μια συνέντευξη στα Αγγλικά και θέλω να την απομαγνητοφωνήσω (όχι μετάφραση). Είναι περίπου δυο ώρες.Ξέρεις κάποιος που μπορώ να το κάνω; Κοίταξα προφανώς στο google αλλά βρήκα μόνο κάτι πανάκριβες εταιρείες.... Ευχαριστώ πολύ
TheDevilMayCare Δημοσ. 10 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2016 Εχμ, μονος σου? Αναλογως, αν "το εχεις"(ξανακανει): θα σου παρει μια ή δυο ημερες.Απομαγνητοφωνησεις, κανουν και καποιες δακτυλογραφοι, αλλα δεν τις λες φθηνες
sotirisl Δημοσ. 10 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2016 το έχω κάνει αρκετές φορές και έχω πάρει και σχετικό πετάλι που διευκολύνει πάρα πολύ την δουλειά... απλά στην φάση που είμαι, δεν μπορώ να το κάνω εγώ ο ίδιος και πιστευα ότι είναι και μια καλή ευκαιρεία να παρε και κάποιος δουλεια...
TheDevilMayCare Δημοσ. 11 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2016 Επαναλαμβανω οτι, χρονια τωρα το κανουν και καποιες δακτυλογραφοι, αλλα εκτος και ο χρονος σου ειναιπραγματικα πολυτιμος = βγαζεις το λιγοτερο 100ευρω @ ωρες που θα σου επαιρνε η απομαγνητοφωνηση,καλυτερα ξεχασε το, γιατι δεν θυμαμαι τις τιμες τους να παιζουν παρακατω απο 50 ευρω/ωρα συνεντευξης! Μαλιστα, ηταν ενα απο τα επιχειρηματα μου, προς φιλους δημοσιογραφους: τι σκ#τα επαγγελματιες & καλαεισαστε(?), οταν παιρνετε 15-20(!)ευρω -το πολυ- για κατι που, οι πραγματικες επαγγελματιες, ζητουν 100ευ?
sotirisl Δημοσ. 11 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2016 κατάλαβα... ναι ο προσωπικός μου χρόνος κοστίζει παραπάνω από όσο αναφέρεις, από την άλλη θεωρώ κερατιάτικα λεφτά τα 50 ευρώ/ανά ώρα συνέντευξης!!!!
agamoi-thytai Δημοσ. 11 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2016 Έχει πολύ πλάκα να θεωρείς κερατιάτικα την αμοιβή κάποιου. Κάντο μονος σου... 2
haris_216 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2016 Τελικά τα 50 είναι το καλό σενάριο http://www.etranslation.gr/el/rates-prices/ http://www.myoffice.gr/xreoseis-yphresion/apomagnitofonisi.html Όπως και να τα θεωρείς (κερατιάτικα ή μη), είναι μια ειδική υπηρεσία. Φαντάζομαι μπορείς να δώσεις να στο κάνει το παιδάκι του γείτονα "που είναι καλό στα αγγλικά" και να του δώσεις ένα χαρτζηλίκι (αλλά εκεί δεν μπορείς να έχεις απαιτήσεις) ή να το κάνει ένας επαγγελματίας με το σχετικό κόστος αλλά και τις αντίστοιχες απαιτήσεις από σένα
TheDevilMayCare Δημοσ. 11 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2016 Υπηρχε μια εποχη που ειχα καταρτησει μια μικρη λιστα με συναφεις επαγγελματιες,τοτε η χαμηλοτερη τιμη που ειχε ανεβρεθει ηταν αυτη που ανεφερα = 50 ευρω/ωρα(Λογικα, και τωρα) θα υπαρχει τετοια τιμη, αλλα οχι πιο κατω -απο επαγγελματια
TheDevilMayCare Δημοσ. 11 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2016 κατάλαβα... ναι ο προσωπικός μου χρόνος κοστίζει παραπάνω από όσο αναφέρεις, από την άλλη θεωρώ κερατιάτικα λεφτά τα 50 ευρώ/ανά ώρα συνέντευξης!!!! OK, μπορεις να θεωρεις ο,τι θελεις θεωρητικα....αλλα αν τελικως εσυ κερδιζεις σοβαρα γιατι το συζητας τωρα? Βασικα σου πουλαει τον χρονο της/του, που μπορει να διαθεσει και για αλλες εργασιες, π.χ. δακτυλογραφηση.
sotirisl Δημοσ. 11 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2016 εύχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις, θα την βρω την άκρη... το πολύ πολύ να δανειστώ ένα πετάλι και να το κάνω μόνος μου, όπως έχω κάνει άπειρες φορες.@haris_216 @agamoi-thytai Γενικά θεωρώ οτι η απομαγνητοφώνηση ΔΕΝ είναι εξειδικευμένη υπηρεσία, γιατί δεν χρειάζεται και καταπληκτικές δεξιότητες για να το κάνεις... Γενικές γνώσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών και αγγλικά... Δεν απαιτείται καν να είσαι απόφοιτος ΑΕΙ/ΤΕΙ. Τι απαιτήσεις μπορεί να έχεις πέρα από όταν ακούει την λέξη dog να γράφει στο word την λέξη dog και να κάνει spell check; Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς παραπάνω προσφέρει ο "επαγγελματίας". Οταν κάποιος ζητάει 50 - 70 ευρώ για να κάνει απομαγνητοφώνηση μια ώρας, σημαίνει ότι σε ένα 8ωρο δουλειάς βγάζει 100 -140 ευρώ... Την στιγμή που νέοι μηχανικοί, οικονομολόγοι κτλ - αμοίβονται με 700 - 1000 ευρώ το μήνα (δουλειές που απαιτούν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ εξειδίκευση, 4-5 έτη σπουδών και πιθανώς μεταπτυχιακό), ναι, θεωρώ ότι τα 50 με 70 ευρώ που ζητάνε για την απομαγνητοφώνηση μιας ώρας είναι υπερβολικά πολλά. Και ναι, θεωρώ πως η διαφορά από μια δίκαιη τιμή είναι κερατιάτικη.
TheDevilMayCare Δημοσ. 11 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2016 Παμε αλλη μια -> αν τελικως εσυ κερδιζεις σοβαρα γιατι το συζητας τωρα? H δακτυλογραφος, μπορει να ανταπαντησει οτι η...νυχου της (οι)κονομαειπαραπανω -με λιγοτερο κουραστικη εργασια! Τελειωνει καπου, ολο αυτο? 2
sotirisl Δημοσ. 11 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2016 @TheDevilMayCare καταλαβαίνω τι μου λες, οι ώρες μου είναι αυτή την στιγμή πολύ περισσότερο πολύτιμες από τα λεφτά που ζητάνε και ξέρω πως θα το λύσω το θέμα. Εξακολουθώ όμως να θεωρώ ότι η αμοιβή που ζητάνε για μια τέτοια δουλειά είναι υπερβολική.
TheDevilMayCare Δημοσ. 11 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2016 Καταρχην το χρημα καλο ειναι -εως και επιβαλεται!- να γυριζει,απο 'κει και περα φροντιδα του καθενος να...φτανει και στον ιδιο! Δεν θα την πω σε γνωστο μου απο το σχολειο, συνοικιακο κουρεα τωρα,γιατι "απλως με κοπη μαλλιων", βγαζει net ~2.000 ευρω / μηνα. Επιλογητου, ας το εκανα κι εγω -η ας ξαναπιασω να κουρευομαι μονος μου! Δενεχει νοημα να συζητω την αμοιβη του, αν ειναι συγκρισιμα "υπερβολικη"!
zio10 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2016 Κάποτε έκανα αυτή τη δουλειά (στα ελληνικά) για 400 δρχ τη σελίδα!
zianna Δημοσ. 11 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2016 Υπηρχε μια εποχη που ειχα καταρτησει μια μικρη λιστα με συναφεις επαγγελματιες, τοτε η χαμηλοτερη τιμη που ειχε ανεβρεθει ηταν αυτη που ανεφερα = 50 ευρω/ωρα (Λογικα, και τωρα) θα υπαρχει τετοια τιμη, αλλα οχι πιο κατω -απο επαγγελματια Από αγγλικά θέλει, ανεβαίνει η τιμή κατακόρυφα. εύχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις, θα την βρω την άκρη... το πολύ πολύ να δανειστώ ένα πετάλι και να το κάνω μόνος μου, όπως έχω κάνει άπειρες φορες. @haris_216 @agamoi-thytai Γενικά θεωρώ οτι η απομαγνητοφώνηση ΔΕΝ είναι εξειδικευμένη υπηρεσία, γιατί δεν χρειάζεται και καταπληκτικές δεξιότητες για να το κάνεις... Γενικές γνώσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών και αγγλικά... Δεν απαιτείται καν να είσαι απόφοιτος ΑΕΙ/ΤΕΙ. Τι απαιτήσεις μπορεί να έχεις πέρα από όταν ακούει την λέξη dog να γράφει στο word την λέξη dog και να κάνει spell check; Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς παραπάνω προσφέρει ο "επαγγελματίας". Οταν κάποιος ζητάει 50 - 70 ευρώ για να κάνει απομαγνητοφώνηση μια ώρας, σημαίνει ότι σε ένα 8ωρο δουλειάς βγάζει 100 -140 ευρώ... Την στιγμή που νέοι μηχανικοί, οικονομολόγοι κτλ - αμοίβονται με 700 - 1000 ευρώ το μήνα (δουλειές που απαιτούν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ εξειδίκευση, 4-5 έτη σπουδών και πιθανώς μεταπτυχιακό), ναι, θεωρώ ότι τα 50 με 70 ευρώ που ζητάνε για την απομαγνητοφώνηση μιας ώρας είναι υπερβολικά πολλά. Και ναι, θεωρώ πως η διαφορά από μια δίκαιη τιμή είναι κερατιάτικη. Απομαγνητοφωνήσεις πολύ συχνά κάνουν οι μεταφραστές. Ξέρεις, των ΑΕΙ. Επίσης και φιλόλογοι, στην περίπτωσή σου αγγλικής φιλολογίας. Και αυτοί των ΑΕΙ ξέρεις. Ανάλογα το περιεχόμενο αποδίδεται και το ανάλογο κείμενο. Άλλη δομή έχει ένα κατεβατό λόγου, άλλη ένας διάλογος πχ. Ο επαγγελματίας θα σου απομαγνητοφωνήσει μια ώρα το πολύ σε μια μέρα, ο ερασιτέχνης όποτε να'ναι. Οι συνθήκες μαγνητοφώνησης δεν είναι πάντα ιδανικές, και η δομή του προφορικού λόγου δεν έχει καμιά σχέση με την δομή του γραπτού, οπότε αν θέλεις να σου απομαγνητοφωνήσουν τα εεεε, αααα, γραμματικά λάθη, συντακτικά κυρίως, και να μην γίνουν διορθώσεις και προσθήκες, δώστο όπου να'ναι ή και κάντο και μόνος σου, γιατί 50 ευρώ για μια ώρα απομαγνητοφώνησης που σημαίνει δακτυλογράφηση 25-30 σελίδων και επιμέλεια αυτών, είναι πάρα πολλά λεφτά!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα