Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Eσυ τους βλεπεις για καθαρους; Σχεδον ολοι οσοι μπηκαν στο τοπικ δηλωνουν οτι θα φοροδιαφυγουν και συναμα συμβουλευουν τον κοσμο να φοροδιαφυγει χωρις καν να εχει κατατεθει το νομοσχεδιο !

Ειναι οι ιδιοι που βγαιναν απο τα ρουχα τους οταν ο Παγκαλος ειχε πει τη σοφοτερη κουβεντα στην πολιτικη του καριερα "μαζι τα φαγαμε" και ειναι οι ιδιοι που βριζουν τους πολιτικους γενικοτερα αποποιουμενοι ως συνηθως τις ευθυνες τους, βλεπε πχ αυτο το τοπικ που για ολα φταινε οι τραπεζες και οι πολιτικοι και οι Γερμανοι, αλλα οχι αυτος που ψηφιζει, ουτε αυτος που ευθαρσως δηλωνει οτι θα φοροδιαφυγει (και προφανως ηδη φοροδιαφευγει)..Μνημονια ρε , χωρις κανενα δισταγμο και καμια λυπηση.

• Like 1
Δημοσ.

Αδυνατώ επίσης να καταλάβω το τεράστιο πρόβλημα του μέσου πολίτη με τα capital controls. Όποια αγορά και να θές να κάνεις εντός Ελλάδος την κάνεις με κάρτες και e-banking όσο μεγάλο και να είναι το ποσό. Δε σας φτάνουν τα χαρτονομίσματα για τα βρακιά των στρίπερ ή κάνετε δουλειές με μαύρα; Αν κάνετε δουλειές με μαύρα, ό,τι έχει συμβεί οικονομικά σε αυτή τη χώρα πιστεύω πως σας αξίζει.

ο μέσος πολίτης δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα με τα cc.

αν ....θεωρητικά δεν είχαμε ενημέρωση και κανείς δε μάθαινε για τα cc από τις ειδήσεις, το μεγαλύτερο ποσοστό δε θα το έπαιρνε χαμπάρι.

απλά η άγνοια και η βλακεία περισσότερο δημιουργούνε το πρόβλημα.

θυμάμαι σκηνικό που άτομα περιμένανε να κάνουν ανάληψη από το ΑΤΜ και μετά να πάνε στο super market να ψωνίσουνε,

λες και δε μπορούσαν να πάνε και να πληρώσουν κατευθείαν με τη χρεωστική.

ακόμα και για αγορές από το εξωτερικό, πλέον υπάρχουν τόσοι τρόποι.

το γεγονός ότι ακόμα υπάρχουν άτομα που απορούν γιατί δε περνάει η ελληνική κάρτα και ρωτάνε γιατί δε μπορούν να αγοράσουν από ebay οφείλεται στο ότι δε μπαίνουν καν στον κόπο να μάθουν τι γίνεται γύρω τους, κοινώς... στην κοσμάρα τους

εμένα προσωπικά φύγουν δε φύγουν τα cc άμεσα δε με απασχολεί καθόλου.

εγώ πάντως αδυνατώ να καταλάβω ποιος λογικός πολίτης θα πάει τα λεφτά του στις τράπεζες και αν ποτέ τα χρειαστεί θα του πούνε,,, όπα ρε μάγκα, μόνο 420€ θα πάρεις, έλα την άλλη εβδομάδα για τα υπόλοιπα.

κι όσο για το αν μας φτάνουν τα χαρτονομίσματα, δεν έχει καμιά απολύτως σημασία,

από τη στιγμή που είναι ΔΙΚΑ ΜΟΥ χρήματα γουστάρω να τα πάρω τη στιγμή που θέλω.

τι να τα κάνω; να τα φάω στις πουτάνες. δε χρειάζεται να δώσω λογαριασμό.

• Like 2
Δημοσ.

Αν κάνετε δουλειές με μαύρα, ό,τι έχει συμβεί οικονομικά σε αυτή τη χώρα πιστεύω πως σας αξίζει.

Τρώνε οι μεγάλοι, έπειτα χρεώνεται η χώρα και πιάνει πάτο, έπειτα βάζουν δυσβάσταχτους φόρους, οπότε ο κόσμος κάνει δουλειές με μαύρα για να επιβιώσει και να χαρεί τη μία ζωή που έχει. Και καταλήγουμε στο ότι τελικά αξίζει στον πολίτη το ό,τι του συμβαίνει. Άλλη μια αρκετά ωραία άποψη.

Μνημόνια μέχρι να σβήσει ο ήλιος και η ηλιθιότητα ή καλύτερα, άντε να σβήσει ο ήλιος να τελειώνουμε. :-D

• Like 3
Δημοσ.

ελληνικες τραπεζες=χρεοκοπημενες τραπεζες

θυμαμαι φλεβαρης του 2015 ειχα παει στην τραπεζα να πληρωσω τον ενφια και ειδα εναν παππου να του λεει μια τραπεζικη υπαλληλος υποδιευθυντρια κιολας νομιζω οτι κακως σκεφτεται να βγαλει τα λεφτα του και οτι ο κοσμος τα επιστρεφει παλι πισω στις τραπεζες και οτι αυτο που γινοταν με τις εκκροες καταθεσεων επαψε να γινεται και οτι δεν υπαρχει περιπτωση να γινει κουρεμα η capital controls...Επειτα απο καποιους μηνες φυσικα ξερετε ολοι τι εγινε..

Αραγες αυτος ο παππους να ζει η να πεθανε?

Δημοσ.

Όταν αρχίζει να δουλεύει ο κόφτης ή γίνει κανένα bail in

Εκεί θα δεις θανατους και έμφραγματα.

Εκεί θα δείτε τι σημαίνει εξέγερση και τα σπαω ολα ;)

Τότε θα δεις τι θα πάθει το τραπεζικό σύστημα.

Γιατί ο έλληνας δεν σηκώνεται εύκολα από τον καναπε,αλλα αν του πείραξες το μαζεμένο κομποδεμα που φυλάει στην τράπεζα τότε πιστεύω θα ξεσηκώθει.

Δημοσ.

Ο Ελληνας ειναι μονο για την καλοπεραση...Ενω χρωσταει της μιχαλους στις τραπεζες για διακοποδανεια,εορτοδανεια,καταναλωτικα κλπ κλπ και στα μπουζουκια θα παει και διακοπες θα κανει και αυτοκινητο θα αλλαξει και ταβερνα θα παει...Ενω οσοι δεν κανουν τα παραπανω και κανουν αποταμιευση ειναι οι μακακες της παρεας και ηρθε η ωρα να τους τιμωρησουν και αυτους τωρα

Φυσικα μολις γινει πχ ενα κουρεμα απο τα 5-10-20-30 χιλιαρικα θα βγει αυτος που τοσα χρονια επαιρνε δανεια και χρωσταει της μιχαλους οτι καλα του εκαναν επειδη αυτος τα 5 χιλιαρικα που εχει θα τα ειχε βγαλει μαυρα πρασινα κιτρινα μπλε και νομιζουν οτι ετσι θα γινουν ολοι σαν και αυτους..

• Like 1
Δημοσ.

Τρώνε οι μεγάλοι, έπειτα χρεώνεται η χώρα και πιάνει πάτο, έπειτα βάζουν δυσβάσταχτους φόρους, οπότε ο κόσμος κάνει δουλειές με μαύρα για να επιβιώσει και να χαρεί τη μία ζωή που έχει. Και καταλήγουμε στο ότι τελικά αξίζει στον πολίτη το ό,τι του συμβαίνει. Άλλη μια αρκετά ωραία άποψη.

Μνημόνια μέχρι να σβήσει ο ήλιος και η ηλιθιότητα ή καλύτερα, άντε να σβήσει ο ήλιος να τελειώνουμε. :-D

Όταν μιλάω για δουλειές με μαύρα δε μιλάω για το φούρνο και το καφενείο που προσπαθεί να επιβιώσει στην κρίση. Μιλάω για μεγάλα ποσά. Μιλάω για το συνεργείο, για τον εργολάβο, ακόμα και για τον υδραυλικό που μια ζωή με μαύρα δούλευε, πολύ πριν τα φάνε οι μεγάλοι και πολύ πριν χρεωθεί η χώρα. Μιλάω για κάθε κερδοφόρα επιχείρηση που θα μπορούσε να είναι σωστή στις υποχρεώσεις και δεν ήταν ποτέ, ούτε πριν ούτε μετά την κρίση.

Οι πολίτες αυτής της χώρας έχουμε 100% ευθύνη για ό,τι συνέβη, άλλος μικρότερη, άλλος μεγαλύτερη. Αν δεν το καταλάβουμε αυτό δε θα αλλάξουμε ποτέ.

• Like 1
Δημοσ.

Eσυ τους βλεπεις για καθαρους; Σχεδον ολοι οσοι μπηκαν στο τοπικ δηλωνουν οτι θα φοροδιαφυγουν και συναμα συμβουλευουν τον κοσμο να φοροδιαφυγει χωρις καν να εχει κατατεθει το νομοσχεδιο !

Ειναι οι ιδιοι που βγαιναν απο τα ρουχα τους οταν ο Παγκαλος ειχε πει τη σοφοτερη κουβεντα στην πολιτικη του καριερα "μαζι τα φαγαμε" και ειναι οι ιδιοι που βριζουν τους πολιτικους γενικοτερα αποποιουμενοι ως συνηθως τις ευθυνες τους, βλεπε πχ αυτο το τοπικ που για ολα φταινε οι τραπεζες και οι πολιτικοι και οι Γερμανοι, αλλα οχι αυτος που ψηφιζει, ουτε αυτος που ευθαρσως δηλωνει οτι θα φοροδιαφυγει (και προφανως ηδη φοροδιαφευγει)..Μνημονια ρε , χωρις κανενα δισταγμο και καμια λυπηση.

Αυτά να πας να τα πεις σε κανέναν της γενιάς του πολυτεχνείου και της κατοχής.

Δημοσ.

Ε ναι εκτος απο γερμανους, πολιτικους κλπ μη ξεχναμε οτι για ολα φταιει η συγκεκριμενη γενια διοτι η δικη μας διαπρεπει....

στα καφε, τις selfies και τα social media, στο να πουλ-μουρ συνηθως με το λιπος που εχει μεινει στο μπαμπα απο την εποχη των παχιων αγελαδων και γενικα σε ολο αυτο που λεγεται ελληναραδικη νοοτροπια.

Οταν αποκτησετε την ικανοτητα να μην αποποιειστε οτι ευθυνη αναλογει και σε εσας, τοτε ισως η χωρα να αρχισει να εχει ελπιδες. Μεχρι τοτε θα ψηφιζετε αυτους που σας διηγουνται παραμυθια με νταουλια και αγορες που θα χορευουν στους ρυθμους μας, θα κανετε "επαναστασεις" στο Συνταγμα και στα φορουμ χωρις να εχετε καν ιδεα για ποιο πραγμα διαμαρτυρεστε και μετα θα συμβουλευετε τον κοσμο να φοροδιαφευγει οπως στο παρον τοπικ, επειδη για ολα φταινε οι αλλοι

Δημοσ.

Όταν μιλάω για δουλειές με μαύρα δε μιλάω για το φούρνο και το καφενείο που προσπαθεί να επιβιώσει στην κρίση. Μιλάω για μεγάλα ποσά. Μιλάω για το συνεργείο, για τον εργολάβο, ακόμα και για τον υδραυλικό που μια ζωή με μαύρα δούλευε, πολύ πριν τα φάνε οι μεγάλοι και πολύ πριν χρεωθεί η χώρα. Μιλάω για κάθε κερδοφόρα επιχείρηση που θα μπορούσε να είναι σωστή στις υποχρεώσεις και δεν ήταν ποτέ, ούτε πριν ούτε μετά την κρίση.

Ψίχουλα τα "μεγάλα ποσά" για τα οποία μιλάς.

Ψάξε πουθενά αλλού.

Οι πολίτες αυτής της χώρας έχουμε 100% ευθύνη για ό,τι συνέβη, άλλος μικρότερη, άλλος μεγαλύτερη. Αν δεν το καταλάβουμε αυτό δε θα αλλάξουμε ποτέ.

Μπα.

Δημοσ.

Όταν αρχίζει να δουλεύει ο κόφτης ή γίνει κανένα bail in

Εκεί θα δεις θανατους και έμφραγματα.

Εκεί θα δείτε τι σημαίνει εξέγερση και τα σπαω ολα ;)

Τότε θα δεις τι θα πάθει το τραπεζικό σύστημα.

Γιατί ο έλληνας δεν σηκώνεται εύκολα από τον καναπε,αλλα αν του πείραξες το μαζεμένο κομποδεμα που φυλάει στην τράπεζα τότε πιστεύω θα ξεσηκώθει.

Όσοι θα τα σπάγανε έχουν πάρει τα λεφτά από τις τράπεζες. Τώρα το πολύ πολύ να γίνει κανένα πανηγύρι από τίποτα επαγγελματίες μπαχαλάκηδες! :P

Δημοσ.

Ψίχουλα τα "μεγάλα ποσά" για τα οποία μιλάς.

Ψάξε πουθενά αλλού.

Μπα.

Ψίχουλα το να φοροδιαφέυγει η μισή Ελλάδα. Φταίνε οι άλλοι. Μας ζηλεύουν για τον ήλιο μας.

Ξαναλέω ότι δε θα κατηγορούσα κανέναν άνθρωπο που προσπαθεί να επιβιώσει και κάνει ό,τι χρειάζεται για αυτό, αλλά δε λυπάμαι κανέναν που έχτισε 3 σπίτια και ζούσε πλουσιοπάροχα κλέβοντας. Και μη μου πεις ότι αυτό είναι προνόμιο των πολύ πλουσίων. Έχω δει αμέτρητους καθημερινούς ανθρώπους να το κάνουν. Από ανειδίκευτους υπάλληλους  μέχρι ψιλικατζήδες. Ε μόνο σε αυτή τη χώρα έχουν κάνει περιουσίες για πλάκα τέτοιοι τύποι και αυτό το πληρώνουμε τώρα. Αν εγώ έχω έστω δεχθεί υπηρεσίες από τέτοιους τύπους χωρίς απόδειξη, ναι, έχω κι εγώ το μερίδιο ευθύνης που μου αναλογεί.

• Like 1
Δημοσ.

Ψίχουλα το να φοροδιαφέυγει η μισή Ελλάδα. Φταίνε οι άλλοι. Μας ζηλεύουν για τον ήλιο μας.

Ξαναλέω ότι δε θα κατηγορούσα κανέναν άνθρωπο που προσπαθεί να επιβιώσει και κάνει ό,τι χρειάζεται για αυτό, αλλά δε λυπάμαι κανέναν που έχτισε 3 σπίτια και ζούσε πλουσιοπάροχα κλέβοντας. Και μη μου πεις ότι αυτό είναι προνόμιο των πολύ πλουσίων. Έχω δει αμέτρητους καθημερινούς ανθρώπους να το κάνουν. Από ανειδίκευτους υπάλληλους μέχρι ψιλικατζήδες. Ε μόνο σε αυτή τη χώρα έχουν κάνει περιουσίες για πλάκα τέτοιοι τύποι και αυτό το πληρώνουμε τώρα. Αν εγώ έχω έστω δεχθεί υπηρεσίες από τέτοιους τύπους χωρίς απόδειξη, ναι, έχω κι εγώ το μερίδιο ευθύνης που μου αναλογεί.

Έχεις μεγάλο δίκιο. Αλλά το μέτρο του ελέγχου των καταθέσεων και του περιουσιολόγιου δεν θα αλλάξει την κατάσταση. Αντίθετα θα μπλέξει πολύ κόσμο στο να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας.

Μέτρο κατά της φοροδιαφυγής είναι να δώσεις κίνητρο στον φορολογούμενο να ζητάει απόδειξη. Όχι 10% του εισοδήματος σε συναλλαγές με κάρτες. Όλα τα έξοδα πάνω από 100€ υποχρεωτικά με κάρτα και όλα τα έξοδα υπηρεσιών ανεξάρτητα από το πόσο με κάρτα και το αφορολόγητο να χτίζεται στο σύνολο του κι όχι με ποσοστό από τις συναλλαγές αυτές.

Πχ. 18.000€ εισόδημα

12.000€ συναλλαγές με κάρτα

3.000€ άλλες συναλλαγές

Φόρος στα 3000€.

Έτσι έχεις κίνητρο να ζητάς αποδείξεις και κίνητρο ξοδεύεις. Απλουστευτικό παράδειγμα για να εξηγήσω τι θέλω να πω.

Το να φορολογείται τεκμαρτα η περιουσία όμως που μπορεί να είναι νόμιμη κτήση και προϊόν προίκας από προηγούμενη γενιά (γιατί πχ στην προίκα σε τιμαλφή δεν υπήρχε ποτέ καταγραφή όπως στα σπίτια με φόρο κλπ), το να καλείται ο άλλος να αποδειξει ότι τα 10.000€ που έβαλε στην τράπεζα ήταν λεφτά που είχε βγάλει παλιά ή που έβγαλε με πωλήσεις μετρητά που έχουν κανονικά αποδείξεις από πίσω κλπ είναι βλακωδες και τρώει χρόνο και χρήμα του δημοσίου και του κατηγορουμένου.

Φυσικά και δεν επικροτώ το να κλέβει κάποιος. Απλά το να έχει τα χρήματα του μετρητά και έξω από χρεοκοπημένες τράπεζες είναι δικαίωμα του. Για όσο τουλάχιστον δεν υπάρχει υποχρέωση σε μεγάλο όγκο ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Κατά τα άλλα μαζί σου σε όλα.

Δημοσ.

Να δωσουν επιτοκια της προκοπης και οχι δωροεπιταγες και ισως γινει κατι.

Εδω δεν εχουν να σου δωσουν τα κανονικα λεφτα σου, εσυ θες και υψηλα επιτοκια? :P

Δημοσ.

http://www.newsit.gr/oikonomia/Kodikos-24-ores-To-neo-sxedio-gia-tin-forodiafygi-poy-tha-psaxnei-sto-Facebook-kai-to-Instagram-gia-krymmeno-ployto/643569

Χαχα επικό σχέδιο. Να μπουν και στο insomnia.

“Κωδικός 24 ώρες” είναι το νέο φιλόδοξο σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την πάταξη της φοροδιαφυγής και το οποίο αποκαλύπτει το Βήμα της Κυριακής. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, των διαφόρων βάσεων δεδομένων από τράπεζες, εφορίες, υποθηκοφυλακεια, κτηματολόγιο κλπ, αλλά και στοιχείων που θα αντληθούν ακόμη και από εφαρμογές social media (Facebook, Instagram) οι φοροελεγκτές της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, του ΣΔΟΕ και άλλων κρατικών υπηρεσιών θα θέσουν στο στόχαστρο 1.800.000 ΑΦΜ πολιτών και επιχειρήσεων για τους οποίους ήδη υπάρχουν ενδείξεις φοροδιαφυγής

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...