Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτος που δεν εχει σκοπο να κανει μεγαλες αγορες με αυτα τα χρηματα σπιτι/αυτοκινητο κτλπ δεν θα τα δηλωσει για κανενα λογο.Θα τα εχει στην ακρη και εαν εχει εισοδημα θα αποταμιευει στις τραπεζες ενα μεγαλο μερος του εισοδηματος(λογω capital control ) και θα καλυπτει καθημερινες αναγκες απο τα λεφτα του στρωματος...Ακομα και το νομοσχεδιο για το πλαστικο χρημα που θελουν να περασουν ειναι τραγικο εαν θες να χτυπησεις το μαυρο χρημα δεν βαζεις ορια συναλλαγων με πλαστικο χρημα στο 10-20% για να χτισει ο αλλος αφορολογητο αλλο πανω απο 80%(ασε ενα 20% να γινεται με ρευστο για πολυ μικρες αγορες) .Στην Ελλαδα τοσο μαυρο χρημα που κυκολφορει και τοσα χρηματα που εχουμε στα στρωματα και στα παταρια θα περασουν δεκαετιες πριν τελιωσουν με τετοια αστεια νομοσχεδια .

p.s. Καλα με το περιουσιολογιο θα γελαμε κανα χρονο ποιος θα δηλωσει τα κοσμηματα κτλπ Με τι κριτηριο θα εκτιμουνται την εμπορικη αξια σαν κοσμημα ή την αξια σαν πολ. μεταλο και φυσικα αντε και εχω εγω χρυσα κοσμηματα 400.000 ευρω που θα τα βρουν αμα τα αφησω αδηλωτα θα ερθει κανεις και θα ψαξει το σπίτι μου?Και εαν ναι πως?Θα εκδοθουν ενταλματα για όλα τα Ελληνικά σπίτια?

Είναι μέτρα εκφοβισμού για να μαζέψουν και το τελευταίο κουκί.

Επίσης όπως έγραψα και πιο πάνω οι τράπεζες είναι επισφαλείς. Αν μου έδιναν 15% που έδιναν οι ουκρανικές για ετήσια προθεσμιακή θα έβαζα ένα ελάχιστο μέρος των χρημάτων και πάλι. Καλύτερα να έχεις diversified portofolio σε πολλούς τομείς... αν έχεις τα λεφτά

Δημοσ.

Το περιουσιολογιο είναι για γέλια απλά.

Κανείς δεν θα δηλώσει κοσμήματα,πινακες κ.α

Αυτά είναι για κανένα φοβισμένο πολίτη και ότι μαζέψουν.

Δηλαδή τι θα έρθουν να ψάξουν το σπίτι του καθένα; Τι μαλακιες είναι αυτες.

Οι ίδιοι δεν θα δηλώσουν ούτε το 1% από αυτά που έχουν διότι το 99% είναι μαύρα,καταμαυρα απο μιζες και αρπαχτες.

Σε ένα διεφθαρμένο κράτος σαν το δικό μας που οι πάντες τα περνουν από δεξιά και αριστερά χρειάζονται πιο δραστικα μέτρα.

Καλά όσο για τον αλεξιαδη είναι απλά μία μαριονέτα όπως όλο το πολιτικό ελληνικό σύστημα και δεν ξέρει γρι από εισπρακτικα μέτρα.

Ότι των διατάξουν οι απ έξω κάνει κ αυτός... Άλλη μία πολιτική μαριονέτα όπως ο στουρναρας και άλλοι.

Δημοσ.

solton αυτα ειναι ερωτηματα που ουτε οι ιδιοι που μας κυβερνουν δεν ξερουν να μας απαντησουν...επισης ολο θα κανουν υποχρεωτικες τις αποδειξεις των pos εαν θελει καποιος αφορολογητο και ακομα ολα ειναι στο φλου ουτε ξερουμε τι θα γινει στο τελος για το 2016 ποιες αποδειξεις θα μετρανε και αν χρειαζονται αποδειξεις...

Για το περιουσιολογιο αυτο που πιστευω εγω ειναι οτι οποιος εχει 5 φραγκα στην ακρη θα τα βγαλει και αυτα απο τις παλιοτραπεζες που το μονο που ξερουν να δινουν αμα βαλεις τα λεφτα σου σε αυτες ειναι δωροεπιταγες για σουπερμαρκετ βενζιναδικα και σουβλατζιδικα αντι να δωσουν κανα επιτοκιο..Που και παλι κανενας δεν θα σκεφτει να επιστρεψει τα λεφτα απο το εξωτερικο η απο τις θυριδες που τα εχει

Επισης μου αρεσει ο κ.Αλεξιαδης αυτη η νυφιτσα που λεει οτι θα καταργηθει ο ενφια με εναν αλλον φορο περιουσιας και αμεσως μετα λεει οτι το περιουσιολογιο δεν θα εχει καμια σχεση με αυτο

Δημοσ.

Αυτοί χτυπάνε στο ότι αν πας μετά να πουλήσεις κάτι δε θα μπορείς νόμιμα. Αλλά ρε παιδιά είναι γελοίο να δηλώνει τα παλιά τιμαλφή και το 1€...

Δημοσ.

Το περιουσιολογιο είναι για γέλια απλά.

Κανείς δεν θα δηλώσει κοσμήματα,πινακες κ.α

Αυτά είναι για κανένα φοβισμένο πολίτη και ότι μαζέψουν.

Δηλαδή τι θα έρθουν να ψάξουν το σπίτι του καθένα; Τι μαλακιες είναι αυτες.

Οι ίδιοι δεν θα δηλώσουν ούτε το 1% από αυτά που έχουν διότι το 99% είναι μαύρα,καταμαυρα απο μιζες και αρπαχτες.

Σε ένα διεφθαρμένο κράτος σαν το δικό μας που οι πάντες τα περνουν από δεξιά και αριστερά χρειάζονται πιο δραστικα μέτρα.

Ναι ομως αυτους δεν τους αγγιζει κανεις και εχουν στα μετρα τους κανει τους νομους και εχουν και ασυλια..Εδω οι πολιτικοι μας δηλωνουν 500 ευρω οτι εχουν στις τραπεζες και ενα σπιτι στα Πατησια του 1960 

Δημοσ.

Καλά η βουλευτική ασυλία είναι μία από τις μεγαλύτερες αλητιες που υπάρχει.

Τι βουλευτική ασυλία ρε; Ποιος είσαι;

Ο πρώτος που θα έπρεπε να γίνεται έλεγχος συνέχεια και να είναι καθαρός σαν νερό με πλήρη διαφάνεια είναι ένας εκλεγμένος στο κοινοβούλιο.

Αλλά τι ψαχνεις..

Δεν παίζει να αλλάξει ποτέ τίποτα σε αυτό τον τόπο.φταει ή νοοτροπία που μεγαλωσαν γενιές και γενιές (άρπαξε και κλεψε ότι μπορείς και άσε τους άλλους να κόψουν τον λαιμό τους) και πάρα πολύ δύσκολα αλλάζει.

Κτηνώδης ατομικισμός...

Ας περναω εγώ καλά και ο γείτονας ας πεθάνει.

Ας παίρνω εγώ αν και αμόρφωτος 5000€ μισθο επειδή είμαι γλυφτης στα κόμματα και μπήκα με πλαστό πτυχιο στο δημοσιο, και ο άλλος με μεταπτυχιακά και πτυχία ας παίρνει 300€ μισθό και να σερβίρει καφέδες.

• Like 1
Δημοσ.

Kαι βουλευτικη ασυλια να μην υπηρχε παλι κανενας δεν θα ειχε κυρωσεις για οτιδηποτε και ας ηταν και καλα πολιτικα προσκειμενος στην αντιπαλη παραταξη..Αυτα ειναι για τους χαζους! Παντως εγω πιστευω οτι θα πεσουν πολλα γελια με το επερχομενο περιουσιολογιο και θα τους παρει και θα τους σηκωσει...Ο Σταθακης και ο καθε Σταθακης ξεχασε να δηλωσει 1 μυριο και ο αλλος αμα εχει 5 χρυσες λιρες θα του τις δεσμευσουν αμα δεν τις δηλωσει?

Αυτοί χτυπάνε στο ότι αν πας μετά να πουλήσεις κάτι δε θα μπορείς νόμιμα. Αλλά ρε παιδιά είναι γελοίο να δηλώνει τα παλιά τιμαλφή και το 1€...

Κατι τετοιο πιστευουν και για το μαρουλι σου λεει αν θες να αγορασεις ενα σπιτι θα σε τσακωσουν και αντε να ξεμπλεξεις..Και φυσικα μιλαμε για λεφτα γιαγιαδων και παππουδων που ειναι χρηματα νομιμα και φορολογημενα απλα ειναι εκτος τραπεζικου συστηματος!

• Like 2
Δημοσ.

Δεν πάει έτσι... Τώρα με το νέο σύστημα που θα καθαρίσουν το πόθεν έσχες σε βάθος 15ετίας σε όλους ακόμα και τα μικρά ποσά θα μετράνε και η δουλειά θα γίνεται με σούμες... Σύνολο καταθέσεων και σύνολο αναλήψεων. 

Προσπαθούν να φτιάξουν ένα αυτόματο σύστημα που δεν θα μετράει τις μεταφορές μετρητών από τράπεζα σε τράπεζα και θα μπορεί να εντοπίζει τις συναλλαγές που δημιουργούν πραγματικό εισόδημα. 

Να δώ τι θα γίνει με τους τζάμπα μάγκες των τελευταίων 15 ετών που πουλούσαν ακίνητα και δήλωναν μόνο την αντικειμενική αξία και τα άλλα στην τράπεζα χωρίς αιτιολογία...

Τίποτα δεν θα γίνει.

Αν ήταν σε θέση το κράτος να ελέγξει όλα αυτά και να επιβάλλει φόρους σε μαύρα χρήματα και σε κλεμμένα θα το είχανε κάνει εδώ και χρόνια.

Αυτό με τα συμβόλαια και τα ακίνητα συνέβαινε από το 70's μην πω και παλαιότερα.

Οι περισσότεροι μεγαλοκαταθέτες έχουν βγάλει τα λεφτά τους στο εξωτερικό, στην Ελλάδα τα άφησαν μόνο οι μαρίδες.

• Like 1
Δημοσ.

Είναι μέτρα εκφοβισμού για να μαζέψουν και το τελευταίο κουκί.

Επίσης όπως έγραψα και πιο πάνω οι τράπεζες είναι επισφαλείς. Αν μου έδιναν 15% που έδιναν οι ουκρανικές για ετήσια προθεσμιακή θα έβαζα ένα ελάχιστο μέρος των χρημάτων και πάλι. Καλύτερα να έχεις diversified portofolio σε πολλούς τομείς... αν έχεις τα λεφτά

Συνεπως για τα λεφτα που θα χασεις/νομιζεις οτι θα χασεις δε φταινε οι τραπεζες. Απο μονος σου, οικειωθελως θα επελεγες τις τραπεζες με το μεγαλυτερο δυνατο ρισκο, οταν λες οτι θα εκανες καταθεση σε τραπεζα με επιτοκιο 15% την ιδια ωρα που αποστρεφεσαι τα 0.5% επιτοκια αλλων τραπεζων.

Και με τις ουκρανικες τα εχεις μπερδεψει λιγακι. Το 9% που δινουν αφορα προθεσμακο 6ετιας μινιμουμ και για λογαριασμους με ΜΟΝΟ ενα δικαιουχο στον οποιον αν τυχει κατι σε αυτο το διαστημα, τα λεφτα μενουν στην τραπεζα.

Οποτε δε σας φταινε οι τραπεζες, μονοι σας επιλεγετε τις τραπεζες που εχουν ταμπελα ΚΛΕΦΤ , αλλα επειδη δεν υπαρχει το "ΗΣ" στο τελος νομιζετε πως κανετε "επενδυσεις με καλη αποδοση".

Τα παραπανω αφορουν το επιχειρημα σου περι χαμηλου επιτοκιου. Να ελεγες οτι ειναι χρεοκοπημενα μαγαζια οι τραπεζες να ελεγα πασσο, αλλα αν μια τραπεζα με 0.5% ειναι Χ χρεοκοπημενη, πρεπει να εχεις την οξυδερκεια να σκεφτεις οτι μια με 15% ειναι 15Χ χρεοκοπημενη (ή 15Χ πιθανοτητες να στα φαει νομιμα ή παρανομα). Κι ομως εσυ θα την προτιμουσες εστω και για 1 ευρω καταθεση. Μου θυμιζεις εντονα σαν mindset αυτους που παιζανε χρηματιστιριο καπου εκει στα late 90's και οταν τα χασανε ολα κατηγορουσαν τον τοτε υπουργο οικονομικων που τους ελεγε να τα παιξουν χρηματιστιριο για γρηγορο κι ευκολο κερδος...

Δημοσ.

Ετοιμάσου για νέα δεδομένα... http://www.newmoney.gr/sumvoulos/forologia/295655-erxetai-to-%C2%ABkatathesiologio%C2%BB-anadromikoi-elegxoi-15etias-gia-olous-tous-ellines

Ο Αλέξης το είπε... εμείς ότι λέμε το κάνουμε... 

Στο κάτω κάτω ίσως είναι και το πιο σωστό μέτρο για την φοροδιαφυγή... Βέβαια η κυβέρνηση θα το κάνει για να βρεί λεφτά να πληρώσει εμάς τους ΔΥ... 

Προφανώς εγώ σας τα έφαγα τα λεφτά... :)

Έχεις ακούσει για τον προσδιορισμό αποκρυφέντος εισοδήματος? Είναι αυτό που λένε μήν σου τύχει... Έχω γνωστό που κλήθηκε από την εφορία και τραβιέται με την ιστορία αυτή. Προφανώς είναι υψηλού εισοδήματος, όμως από ότι βλέπω θα επεκταθεί το μέτρο και στα χαμηλότερα εισοδήματα... Θα στείλουν εκκαθαριστικά τύπου ΕΝΦΙΑ σε όλους με 15ετία πόθεν έσχες...

Ο Αλέξης μπορεί να λέει οτι θέλει. Υπάρχει μια πραγματικότητα, οτι και άλλοι πριν τον Αλέξη είπαν και έλεγαν χωρίς να γίνει τίποτα. Δεν βρίσκω κανέναν λόγο λοιπόν τώρα να με πιάσει η αισιοδοξία οτι θα αλλάξουμε και οτι θα γίνει οτι λέει ο εκάστοτε πολιτικός που βρίσκεται στην κυβέρνηση.

Δημοσ.

Συνεπως για τα λεφτα που θα χασεις/νομιζεις οτι θα χασεις δε φταινε οι τραπεζες. Απο μονος σου, οικειωθελως θα επελεγες τις τραπεζες με το μεγαλυτερο δυνατο ρισκο, οταν λες οτι θα εκανες καταθεση σε τραπεζα με επιτοκιο 15% την ιδια ωρα που αποστρεφεσαι τα 0.5% επιτοκια αλλων τραπεζων.

Και με τις ουκρανικες τα εχεις μπερδεψει λιγακι. Το 9% που δινουν αφορα προθεσμακο 6ετιας μινιμουμ και για λογαριασμους με ΜΟΝΟ ενα δικαιουχο στον οποιον αν τυχει κατι σε αυτο το διαστημα, τα λεφτα μενουν στην τραπεζα.

Οποτε δε σας φταινε οι τραπεζες, μονοι σας επιλεγετε τις τραπεζες που εχουν ταμπελα ΚΛΕΦΤ , αλλα επειδη δεν υπαρχει το "ΗΣ" στο τελος νομιζετε πως κανετε "επενδυσεις με καλη αποδοση".

Τα παραπανω αφορουν το επιχειρημα σου περι χαμηλου επιτοκιου. Να ελεγες οτι ειναι χρεοκοπημενα μαγαζια οι τραπεζες να ελεγα πασσο, αλλα αν μια τραπεζα με 0.5% ειναι Χ χρεοκοπημενη, πρεπει να εχεις την οξυδερκεια να σκεφτεις οτι μια με 15% ειναι 15Χ χρεοκοπημενη (ή 15Χ πιθανοτητες να στα φαει νομιμα ή παρανομα). Κι ομως εσυ θα την προτιμουσες εστω και για 1 ευρω καταθεση. Μου θυμιζεις εντονα σαν mindset αυτους που παιζανε χρηματιστιριο καπου εκει στα late 90's και οταν τα χασανε ολα κατηγορουσαν τον τοτε υπουργο οικονομικων που τους ελεγε να τα παιξουν χρηματιστιριο για γρηγορο κι ευκολο κερδος...

Έγραψα ότι θα έβαζα όλα τα λεφτά μου εκεί; Είπα ενα πολύ πολύ μικρό μέρος. Όπως κάποιοι παίζουν forex. Αλλά κατάθεση με τη μορφή της αποταμίευσης δε θα έκανα ποτέ. Εσύ τα έχεις σε ελληνική τράπεζα τα λεφτά σου;

Διάβασε ξανά αυτά που έγραψα και συνειδητοποίησε ότι λέμε και οι δύο από την αρχή ότι δεν είναι θέμα συνομωσίας αλλά θέμα απόλυτης αναξιοπιστίας των ελληνικών τραπεζών.

Δεν έχουν καμία πιθανότητα ανάκαμψης χωρίς να γίνουν συγχωνεύσεις, πωλήσεις κόκκινων δανείων, ανακεφαλαιοποίηση ξανά (ειδικά αφού έχαναν για μέρες 20%+ μετά το brexit), bail in μετοχών και γενικά επανεκκίνηση από το μηδέν.

Δεν θα είχα πρόβλημα να επενδύσω βραχυπρόθεσμα μέρος του κεφαλαίου μου με μεγάλο ρίσκο να το χάσω (κάτω από 10% του συνόλου) αλλά εδώ δε μιλάμε για επένδυση. Μιλάμε για καταπιστευτικούς λογαριασμούς και οικονομίες ζωής που κάποιοι θέλουν να αφήσουν σε μία τράπεζα με capital controls, με μικρή κεφαλαιοποίηση, με κακή διοίκηση, σε ασταθή χώρα, για 0.35% επιτόκιο.

Ε όχι αυτό δε θα το πρότεινα ούτε στο χειρότερο μου εχθρό.

*Στις ουκρανικές τράπεζες όπως και σε άλλες διεθνείς υπήρχαν παλαιότερα υψηλές αποδόσεις και σε επενδυτικά πακέτα. Επίσης δε τα συνιστώ. Μία από αυτές ήταν και η Κυπρου με τα δεκαετίας.

Δημοσ.

ξεφεύγουμε λίγο από το θέμα και δε νομίζω το τοπικ να κρατηθεί για μεγάλο διάστημα ζωντανό.

κατα τ΄άλλα, πηγαίνετε τα λεφτά στις τράπεζες, δηλώστε τα όλα, να ξέρει το κράτος τι έχετε και μετά ετοιμαστείτε για ένα φόρο περιουσίας. μαζί με όλους τους άλλους φόρους βέβαια που έχουμε.

• Like 2
Δημοσ.

ξεφεύγουμε λίγο από το θέμα και δε νομίζω το τοπικ να κρατηθεί για μεγάλο διάστημα ζωντανό.

κατα τ΄άλλα, πηγαίνετε τα λεφτά στις τράπεζες, δηλώστε τα όλα, να ξέρει το κράτος τι έχετε και μετά ετοιμαστείτε για ένα φόρο περιουσίας. μαζί με όλους τους άλλους φόρους βέβαια που έχουμε.

Ακριβώς αυτό είναι το θέμα. Έλεγχος των καταθέσεων γίνεται ήδη στις επιχειρήσεις και θα γίνεται και στους ιδιώτες αν προχωρήσουν αυτά που λέμε.

Δημοσ.

Μα ο Αλεξιαδης ειπε ουτε να σας περασει αυτο απο το μυαλο....Μαλλον δεν ψηφισες συριζα και το λες αυτο!

Δημοσ.

Καλά ας συνεχίζει έτσι το κράτος με αυτή την φορολόγηση και τα ληξιπροθεσμα από 90δις θα γίνουν 500δις.

Με μαθηματική ακρίβεια πλησιάζει ο γκρεμός...είναι θέμα χρόνου...

Τικ τακ...πλησιάζει το bail in.... ;)

(Είμαι καταστροφολογος σαββατιατικο :P )

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...