kathytherion Δημοσ. 15 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2016 Καλησπερα! Μετα απο περιπετεια υγειας που περιλαμβανε ογκο στον εγκεφαλο κανω 3μηνη θεραπεια με χαπια υδροκορτιζονης. Ξεκινησα απο 20 μγ την ημερα και σταδιακα με πρωτοβουλια του πατερα μου(γιατρος) επσσα στα 10 μγ την ημερα. Μου εχει μεινει ενας μηνας ακομη αλλα η υπομονη εξαντλειται, καθως εχω δει αλλαγες στο σωμα μου που δεν μ αρεσουν. Επισης εχω λιγη υπνηλια και αλλα, που π,εον δεν ξερω τι ειναι φυσιολογικο να νιωθω και τι παρενεργεια απο τα φαρμακα. Θελω λοιπον ν ακουσω εμπειριες απο σας, ποιος εχει παρει κορτιζονη, τι ποσοτητα, αν ειχε παρενεργειες,,πως τις αντιμετωπισε κ οτι αλλο θελετε να μοιραστειτε!
panatha1369 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2016 πως καταλαβες οτι εχεις ογκο στο κεφαλι;;συμπτωματα; 2
george200-13 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2016 Φιλε μου, εγω δεν εχω παρει ποτε κορτιζονη αλλα παιρνει ο πατερας μου. Παιρνει 2 χρονια λογο αναπνευστικου προβληματος. Ειχε ξεκινησει απο 3 νομιζω και έφτασε στο 1. Απο οτι εχω δει, απο εξωτερικες αλλαγες ,εχει παρει πολλα κιλα λογω της κορτιζονης. Ευχομαι να μην τυχει σε κανεναν να χρειαστει κορτιζονη... 1
The_Judas Δημοσ. 15 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2016 Τρίμηνη θεραπεία είναι. Σιγά-σιγά θα μειώσεις την δόση μέχρι να την σταματήσεις. Αν την κόψεις απότομα θα δεις χειρότερες παρενέργειες. 2
Βασίλης_29 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2016 Η κορτιζόνη βοηθάει στην καταπολέμιση των όγκων; Τα μόνα φάρμακα με κορτικοστεροειδή ήταν κάτι φάρμακα που τα λάμβανα με ψεκασμούς από την μύτη όταν έπαθα αλλεργία. Δύο φορές χρειάστηκε να λάβω, την δεύτερη φορά και μετά την πάροδο μερικών ημερών χρήσης διαπίστωσα οτι έβγαινε λίγο αίμα από το ρουθούνι της μύτης που ψέκαζα με το φάρμακο αν και όταν τύχαινε να φυσήξω και να σκουπιστώ με χαρτομάντηλο. Το αίμα σταμάτησε πάλι λίγες ημέρες αφού σταμάτησα να λαμβάνω το φάρμακο και είχανε περάσει τα αρχικά συμπτώματα που είχα. 1
GoDRiC- Δημοσ. 15 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2016 ειχα κι εγω περιπετεια τετοια απλα οχι στο κεφαλι, και χρειαστηκε να κανω χημειοθεραπειες με κορτιζονη κλπ... απλα εχω παρει καποια κιλα αλλα οταν σταματησω θα τα χασω!!! μη φοβασαι ετσι ειναι η κορτιζονη και καλο θα κανεις να αποφυγεις πολλες ζαχαρες και αλατια.. 1
Θεkλα Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 Η κορτιζόνη βοηθα στην αντιμετώπισή του οιδηματος που μπορεί να συνοδεύει τον ογκο. Πολλες φορες το αποτέλεσμα πριν ακομα το χειρουργείο ειναι εντυπωσιακό - αυτο το λεω απο αντιστοιχη εμπειρία στην οικογένεια. Τωρα για την TS. Καταλαβαινω τη δυσκολια αλλα χρειάζεται υπομονή. Προσπαθησε οσο μπορεις να κινεισαι ώστε να μην παρεις πχ πολλά κιλα. 4
doctorkostis Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 Δεν έχω πάρει κορτιζόνη, έχω δώσει αρκετές φορές. Γενικά, δεν είναι μια αγωγή που προτιμώ, εκτός αν δε μπορώ να κάνω αλλιώς. Παρενέργειες πολλές, δοσοεξαρτωμενες. Στην περίπτωση σου, η δόση που παίρνεις (10mg hydrocortisone) είναι πολύ μικρή. Ίσως έχεις ένα ήπιο οίδημα, αλλά με αυτή τη δόση Δεν γίνεται να έχεις ανοσοκαταστολη, διαβήτη, οστεοπόρωση, ψυχική αστάθεια κλπ κλπ. Η δόση ισοδυναμεί με 2,5mg prezolon. 3
soteras Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 Κορτιζόνη και καταπολέμιση όγκων σοβαρά????Θα πάω να πάρω ένα βυτίο μπας και φύγουν αυτοί οι 100+ χαζο ογκοι που έχω λόγο της πάθησης 1
evabb Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 Έχω ακούσει ότι τα κιλά λόγω κορτιζονης είναι από κατακρατηση υγρών. Συνταγογραφουν διουριτικα μετά το πέρας της θεραπείας για να βοηθήσουν το πρόβλημα;
fylatos Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 Έχω ακούσει ότι τα κιλά λόγω κορτιζονης είναι από κατακρατηση υγρών. Συνταγογραφουν διουριτικα μετά το πέρας της θεραπείας για να βοηθήσουν το πρόβλημα; Δε χρειάζονται διουρητικά. Δεν οφείλετε σε κατακράτηση αλλά σε αναδιανομή του λιπώδους ιστού (λιποδυστροφία) και στο γεγονός ότι επηρεάζεται ορμονικά ο οργανισμός. Σε μια χρήση μηνών τα αποτελέσματα είναι αναστρέψιμα. 3-4 μήνες μετά την έναρξη της θεραπείας το 60% των ασθενών παραπονούνται για αύξηση βάρους και αλλαγές στην εμφάνιση με σεληνοειδές προσωπείο κλπ (φουσκωμένα μάγουλα που κάνουν το πρόσωπο στρογγυλό). 2
nomikarios Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 Εγώ έπαιρνα 20 mg κορτιζόνη (4 δισκία prezolon) για πάνω από 2 μήνες και την περιόρισα μετά σταδιακά ώσπου την έκοψα εντελώς. Πρόσεχα πάρα πολύ τη διατροφή και μετρούσα το αλάτι σε όλα τα φαγητά και τις συσκευασίες, δεν πήρα κιλά ούτε φάνηκε κάποια άλλη αλλαγή στο σώμα. Συγκεκριμένα, πρόσεχα η ποσότητα να μην υπερβαίνει τα 3 γραμμάρια αλάτι που είναι κοντά στη μέγιστη προτεινόμενη, και είναι εύκολο να τη φτάσεις αν δεν κάνεις πολύ καθαρή διατροφή. 1
fylatos Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 Εγώ έπαιρνα 20 mg κορτιζόνη (4 δισκία prezolon) για πάνω από 2 μήνες και την περιόρισα μετά σταδιακά ώσπου την έκοψα εντελώς. Πρόσεχα πάρα πολύ τη διατροφή και μετρούσα το αλάτι σε όλα τα φαγητά και τις συσκευασίες, δεν πήρα κιλά ούτε φάνηκε κάποια άλλη αλλαγή στο σώμα.Ήταν μικρό το διάστημα και μέτρια η δόση. Καλά έκανες ωστόσο για την διατροφή (αν και το αλάτι δε άλλαζε κάτι στην κατανομή του λίπους). Πολλά άτομα προσέχουν τη διατροφή και δεν παίρνουν βάρος αλλά και πάλι αλλάζει η κατανομή του λίπους και το ποσοστό λιπώδους ιστού. 1
evabb Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 Omg δλδ αλλάζει σχήμα το σώμα σου ακόμα κι αν δεν παχυνεις; αυτό είναι απαίσιο. 2
gdriver Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 έπαιρνα κορτιζόνη λόγω άσθατος και αλλεργικής ρυνίτιδας. να σου πω σε μένα δεν παρατηρησα τίποτε. όυτε στο σώμα μου (αύξηση βάρους) ούτε από άποψη διάθεσης υπνηλίας. βέβαια οι δόσεις ήταν πολύ μικρές. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις