poulinos Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Σ ενα μηνα που θα ρθω αθηνα θα ξεκινησω περπατημα, δεν το βαριεμαι, το λατρευω! Εδω δεν γινεται περπατημα, υπαρχουν σκυλια, τ αμαξια τρεχουν αβερτα καινδεν υπαρχει πεζοδρομιο φυσικα. Χαχχαααχ φιλε αστο μου εχουν απαγορυσει και τ αλκοολ! Τωρα που τομσκεφτομαι δεν εχουν πει τιποτα για το τσιγαρο... Ναι οντως για περπατημα εχει πολλα σημεια με ανηφορες κλπ που οσο να ναι ειναι δοκιμασια για τν οργανισμο, απλα θελουν προσοχη τα σαπια πεζοδρομια. Κατα τ αλλαθα λιωσω τ αθλητικα! καλα και αθηνα με τα αμαξια θελει προσοχη.απο εκει και περα ολο και καποιο σημειο θα βολευει για τρεξιμο ή για περπατημα ή για ανηφορες αναλογως που θα μεινεις. για τα πεζοδρομια σιγουρα προσοχη οπως και τρυπες στο δρομο.γηπεδο με ταρταν αμα εχεις κοντα ειναι κατι καλο. τωρα για το θεμα αλκοολ και το τσιγαρο. επειδη ειμαστε μεγαλα παιδια και υποθετω οτι ολοι μας εχουμε περασει τα 18 χρονια ζωης ας σκεφτουμε λιγακι πιο σοβαρα.δηλαδη. δεν χρειαζεται να σου πει καποιος γιατρος για να καταλαβεις οτι το τσιγαρο πχ κανει κακο οπως και το αλκοολ αν μιλαμε για μεγαλες ποσοτητες.απο εκει και περα ο γιατρος σου εχει πει κατι.αν θα το τηρησεις ή αν θα τον γραψεις εκει που δεν πιανει μελανι ο γιατρος στα @@ του.στο φιναλε αυτος το μισθο του θα τον παρει αυτος θα ζησει αυτος θα ειναι μια χαρα.πολλες φορες λεμε οτι ποιον τον γραφει τον γιατρο και να παει να .... και αλλα τοσα.στην πραξη εσυ εχεις το προβλημα.αν πχ αυτος σου πει οτι πιστευω οτι πρεπει να κοψεις το τσιγαρο και εσυ του λες εγω θα κανω ε στα @@ του.σιγουρα καποιοι γιατροι ειναι υπερβολικοι και λενε οτι κοψε τα παντα οποτε φτανεις στο σημειο να φυτοζωεις αλλα ειναι στο χερι μας να δουμε τι κανει κακο και τι οχι. επισης προσωπικη αποψη παντα αν η μονη χαρα ενος ατομου στην ζωη του ειναι το τσιγαρο και το αλκοολ σε σημειο που ακομα και για θεμα υγειας δεν θελει να τα κοψει τοτε μαλλον πρεπει να αναθεωρησει μερικα πραγματα. αν θες πραγματα να κανεις για να αντικαταστησεις το τσιγαρο υπαρχουν απειρα. επισης για να μην λετε οτι κρινω μονο τους αλλους ειμαι επισης απο τα ατομα που σε ενα θεματακι υγειας που εχω μισο ακουω τον γιατρο.αλλα εχω βρει την χρυση τομη.δεν παιζω ουτε στην δικια μου πλευρα ουτε στην δικια του.παιζω στην μεση και ολα μια χαρα ως τωρα εδω και αρκετα χρονια. 3
kathytherion Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 καλα και αθηνα με τα αμαξια θελει προσοχη.απο εκει και περα ολο και καποιο σημειο θα βολευει για τρεξιμο ή για περπατημα ή για ανηφορες αναλογως που θα μεινεις. για τα πεζοδρομια σιγουρα προσοχη οπως και τρυπες στο δρομο.γηπεδο με ταρταν αμα εχεις κοντα ειναι κατι καλο. τωρα για το θεμα αλκοολ και το τσιγαρο. επειδη ειμαστε μεγαλα παιδια και υποθετω οτι ολοι μας εχουμε περασει τα 18 χρονια ζωης ας σκεφτουμε λιγακι πιο σοβαρα.δηλαδη. δεν χρειαζεται να σου πει καποιος γιατρος για να καταλαβεις οτι το τσιγαρο πχ κανει κακο οπως και το αλκοολ αν μιλαμε για μεγαλες ποσοτητες.απο εκει και περα ο γιατρος σου εχει πει κατι.αν θα το τηρησεις ή αν θα τον γραψεις εκει που δεν πιανει μελανι ο γιατρος στα @@ του.στο φιναλε αυτος το μισθο του θα τον παρει αυτος θα ζησει αυτος θα ειναι μια χαρα.πολλες φορες λεμε οτι ποιον τον γραφει τον γιατρο και να παει να .... και αλλα τοσα.στην πραξη εσυ εχεις το προβλημα.αν πχ αυτος σου πει οτι πιστευω οτι πρεπει να κοψεις το τσιγαρο και εσυ του λες εγω θα κανω ε στα @@ του.σιγουρα καποιοι γιατροι ειναι υπερβολικοι και λενε οτι κοψε τα παντα οποτε φτανεις στο σημειο να φυτοζωεις αλλα ειναι στο χερι μας να δουμε τι κανει κακο και τι οχι. επισης προσωπικη αποψη παντα αν η μονη χαρα ενος ατομου στην ζωη του ειναι το τσιγαρο και το αλκοολ σε σημειο που ακομα και για θεμα υγειας δεν θελει να τα κοψει τοτε μαλλον πρεπει να αναθεωρησει μερικα πραγματα. αν θες πραγματα να κανεις για να αντικαταστησεις το τσιγαρο υπαρχουν απειρα. επισης για να μην λετε οτι κρινω μονο τους αλλους ειμαι επισης απο τα ατομα που σε ενα θεματακι υγειας που εχω μισο ακουω τον γιατρο.αλλα εχω βρει την χρυση τομη.δεν παιζω ουτε στην δικια μου πλευρα ουτε στην δικια του.παιζω στην μεση και ολα μια χαρα ως τωρα εδω και αρκετα χρονια. Φιλε, να σαι καλα για τις συμβουλες, προφανως τα περι ποτου και τσιγαρου τα λεγα μεταξυ αστειου και σοβαρου, αν και καπνιστρια ειμαι κ πινω περιστασιακα, εχοντας επιγνωση. Το οτι αποτελουν καθημερινες απολαυσεις δε σημαινει πως ειναι οι μοναδικες, αλλα κακα τα ψεματα, σ ενα σπιτι στη μεση του πουθενα με τους γονεις κ τον μικρο αδερφο για 3 μηνες χωρις αμαξι, ακομη και τα ψωνια στο λιντλ απολαυση ειναι, ποσο μαλλον το τσιγαρακι. Και σ αυτα που λες για τους γιατρους, εχουν ευαισθησια αλλα πανω κατω ισχυουν, δεν βαζουν μαυρη πλερεζα για καθε ασθενη, και λογικο κατ εμε. Στο αλλο θεμα, στην Αθηνα το σπιτι ειναι στα ανω Ιλισια, τρελες ανηφορες κατηφορες, μομο περπατημα προσεκτικο μπορω να κανω, αλλα παιζει κοντα το κολυμβητηριο ζωγραφου, και λεω να το δοκιμασω! Χαχαχα μου θυμίζει περίπτωση δικιά μου που μου λέγαν μην πίνεις.μην καπνίζεις μην κάνεις το και το γιατί η καταστασή σου είναι πολύ επικίνδυνη λόγο των όγκων που πρέπει να είχαμε πει νμζ πιο παλιά εμείς.Εεε ότι μου λέγαν να μην κάνω πήγα και το έκανα κατάδυσης,ελεύθερη πτώση,bungee jumping,γυμναστήριο που μου είχαν απαγορέψει λόγο βάρους μέχρι που πήγαν για τον τακτικό έλενγχο και τους ειμαι σε φαση γατάκια μαντέψε τι έκανα αυτούς του 2 μήνες που δεν σας είδα όλα αυτά να και φώτο αολάφτε με μυ ρίξαν 2 παναγιές τους έριξα 3 καταλάβανε ότι είμαι τρελός και θα κάνω ότι μου λένε να μην κάνω και κάθε φορά μερά η φάση ήταν τι έκανες πάλι ρε Σωτηράκι που δεν έπρεπε το ίδιο σκινηκό μέχρι σήμερα .Αλλά αφού λες σου έχουν απαγορεψει αλκοολ θα σε πάμε για περπάτημα ρε οικολογικά πράγματα Εκανες bunjee και τοσα αλλα? Ρε λες να γιολαρω κι εγω ? Εδω που μενω δεν εχω κ προσβαση ρε γαμωτο... Κι οταν λες σου κοψαν γυμναστηριο λογω βαρους τι εννοεις? Παντως ωραια ξηγηθηκες στους γιατρους, εγω δεν θα χα τα balls!
poulinos Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 στις δυσκολες στιγμες ειναι που κανουμε παρασπονδιες.καλυτερα να ασχολιοσουν με κατι που σου αρεσειπαρα τσιγαρο.το κατι που σου αρεσει μπορει να ειναι απο ενα βιβλιο.μπορει να ειναι καποιοδιαβασμα για καποια πιστοποιηση ακομα και να μαθει καποιος να λυνει τον κυβο του rubic.ακομα και το Gaming καλυτερο απο το τσιγαρο ειναι.ναι υπαρχει ευαισθησια αλλα ναι δεν θα του κοπει η ορεξη.εμενα ιλισια για 2 χρονια οποτε ναι αν πας πανω προς ζωγραφου εκει αρκετα μερη με ανηφορες για περπατημα.απο ιλισια μπορεις να πας και προς λυκαβυτο και γενικος εχεις πολλα μερη να περπατησεις.εχει και διαφορα παρκα.για τα bungee Κτλ οπως εχω πει και σε αλλα ατομα hobby υπαρχουν απειρα εκει εξω για ολα τα γουστα.το βασικο ειναι να θελει ο αλλος να κανει κατι.και ειδικα αθηνα υπαρχουν απλα απειρα.
soteras Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Φιλε, να σαι καλα για τις συμβουλες, προφανως τα περι ποτου και τσιγαρου τα λεγα μεταξυ αστειου και σοβαρου, αν και καπνιστρια ειμαι κ πινω περιστασιακα, εχοντας επιγνωση. Το οτι αποτελουν καθημερινες απολαυσεις δε σημαινει πως ειναι οι μοναδικες, αλλα κακα τα ψεματα, σ ενα σπιτι στη μεση του πουθενα με τους γονεις κ τον μικρο αδερφο για 3 μηνες χωρις αμαξι, ακομη και τα ψωνια στο λιντλ απολαυση ειναι, ποσο μαλλον το τσιγαρακι. Και σ αυτα που λες για τους γιατρους, εχουν ευαισθησια αλλα πανω κατω ισχυουν, δεν βαζουν μαυρη πλερεζα για καθε ασθενη, και λογικο κατ εμε. Στο αλλο θεμα, στην Αθηνα το σπιτι ειναι στα ανω Ιλισια, τρελες ανηφορες κατηφορες, μομο περπατημα προσεκτικο μπορω να κανω, αλλα παιζει κοντα το κολυμβητηριο ζωγραφου, και λεω να το δοκιμασω! Εκανες bunjee και τοσα αλλα? Ρε λες να γιολαρω κι εγω ? Εδω που μενω δεν εχω κ προσβαση ρε γαμωτο... Κι οταν λες σου κοψαν γυμναστηριο λογω βαρους τι εννοεις? Παντως ωραια ξηγηθηκες στους γιατρους, εγω δεν θα χα τα balls! Εγώ πάντως έχω γιολαρι τελειώς δεν θα αφήσω μια χαζό πάθηση στην δικιά μου περίπτωση να με πάρει από κάτω να παν να λαλαθούν και οι γιατροί και οι 100+ όγκοι μου.Εγώ είμαι τρελός και θα ζήσω με υπερβολική τρέλα και ας λέει ο κάθες γιατρούλης ότι θέλει.Άρχησε να γιολάρεις λιγάκι σιγά δεν θα χάσεις τίποτα.Καλά στη γειτονιά μου δεν εχω σε όλα αυτα πρόσβαση ας είναι καλά το αμαξάκι μου που με πηγαίνει.Πάντως ένα πάρκο να έχεις στη γειτονιά σου είδη μπορείς να κανεις πολλά τρεξηματάκι,περπάτημα και δεν ξέρω τι και αργότερα θα ανακαλύψεις άλλα χίλια πράγματα.Το γυμναστήριο μου το κόψαν αλλά εγώ τους έγραψα εκεί που δεν πιάνει μελάνι απλά σηκώνω όχι πολλά βάρη καθώς μου λέγαν ότι άμα σηκώσω απότομα πολλά βάρη μπορεί κάποιος όγκος να σκάσει ή οτιδήποτε μέχρι σήμερα όμως νοτ. Στους γιατρούλιδες το ξερω ξηγηθηκα καλά άμα έκανα αυτά που λέγαν θα έπρεπε να είμαι σε μια νανογιαλα χωρίς ύχνος τεχνολογίας και απλά να ανασαίνω. Πρέπει να στο είχα πει και σε ένα άλλο θέμα το ότι έχεις την χ πάθηση δεν λέει τίποτα δεν σε πέρνει απο κάτω εσύ συνχίζεις να κάνεις αυτό που θες γυμναστικούλα τρεξιμο και οτι αλλο ασε που ξεδινεις κιολας απο αυτα που σου λενε.Αλλά το περπατηματακι ειναι το καλύτερο απ ολα πιστευω εγω 1
idomeneas7 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2016 Ερώτηξις: όταν πας από pred σε hydro, συνήθως ποιά είναι η πρώτη δόση? Από methyl σε pred θυμάμαι ήταν λίγο παραπάνω η pred. Υπάρχει κάτι σύνηθες ή κατά περίπτωση?
doctorkostis Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2016 Ερώτηξις: όταν πας από pred σε hydro, συνήθως ποιά είναι η πρώτη δόση? Από methyl σε pred θυμάμαι ήταν λίγο παραπάνω η pred. Υπάρχει κάτι σύνηθες ή κατά περίπτωση? Η ισοδυναμια ειναι η παρακατω γενικα στα στεροειδη. Πρεδνιζολονη σε υδροκορτιζονη ειναι 1 προς 4 οπως βλεπεις. Εξαρταται ομως ποιος ειναι ο σκοπος της αλλαγης. 1
idomeneas7 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Μάλλον δεν το διατύπωσα σωστά, δεν ψάχνω την ισοδυναμία αλλά συγκρίνω την δοσολογία. Ο σκοπός της αλλαγής είναι tapering και για να χρησιμοποιήσω τα νούμερά σου, ας πούμε ότι από 4 methyl δεν πήγε 5 pred αλλά 8. Μετά από 5 pred πήγε σε 20 hydro. Η απορία μου είναι αν αυτό γίνεται γενικότερα ή αν είναι ανα περίπτωση. Μου φάνηκε παράξενο δηλαδή που στην πρώτη περιπτωση η δόση ήταν μεγαλύτερη. Είναι θέμα potency? Σχωράτε τα εγγλέζικα, δεν ξέρω την ορολογία.
Dimi85 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 Καλησπέρα! Ήθελα να ρωτήσω , η αυξηση βάρους ειναι δεδομένη με τη χρήση κορτιζόνης; παραμορφώνεται κ κ προσωπο; θα χρειαστεί να παρω 15mg/μερα πρεζολον για κάποιους μήνες κ εχω αγχωθεί. ΓΕΝικα προσέχω τη διατροφή και γυμναζομαι. Διαβασα πως ο nomikarios δεν ειχε αλλαγές στο σωμα κ καθησυχαστικα κάπως. Καλοδεχούμενη κάθε συμβουλη κ προςωπικη εμπειρία.
mclein Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 15mg ειναι αστειο νουμερο για ανθρωπους 50 κιλα και ανω.
Dimi00 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 38 λεπτά πριν, Dimi85 είπε Καλησπέρα! Ήθελα να ρωτήσω , η αυξηση βάρους ειναι δεδομένη με τη χρήση κορτιζόνης; παραμορφώνεται κ κ προσωπο; θα χρειαστεί να παρω 15mg/μερα πρεζολον για κάποιους μήνες κ εχω αγχωθεί. ΓΕΝικα προσέχω τη διατροφή και γυμναζομαι. Διαβασα πως ο nomikarios δεν ειχε αλλαγές στο σωμα κ καθησυχαστικα κάπως. Καλοδεχούμενη κάθε συμβουλη κ προςωπικη εμπειρία. Εγώ σε ενδοφλέβια θεραπεία που μου κανανε με κορτιζόνη, πρηστικα πολύ στο πρόσωπο. Θελει προσοχή το φαγητό οταν θεραπευεσαι με κορτιζόνη.
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και εξαρτάται από την δοσολογία. Εγώ όταν έπαιρνα κορτιζόνη για λίγους μήνες (μικρή δόση χάπια medrol 4mg) η γιατρός μου είπε να μην αλλάξω καμία διατροφική συνήθεια, να συνεχίσω όπως πριν.
Fir3fly Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 Εγω παιρνω κορτιζονη απο τον Αυγουστο για ενα προβλημα υγειας που εχω. Ο γιατρος μου ειχε πει να προσεξω το αλατι και την ζαχαρη στην διατροφη μου επειδη η κορτιζονη "ανοιγει" την ορεξη. Και πρεπει να μειωνεις σιγα σιγα την δοση. Φαντασου εχω αρχισει τον Αυγουστο με 3 χαπια την ημερα και τωρα ειμαι με 1 χαπι την ημερα και μισο χαπι την επομενη ημερα μεχρι να γινει μισο χαπι την ημερα.
Curtis76 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, Fir3fly είπε Εγω παιρνω κορτιζονη απο τον Αυγουστο για ενα προβλημα υγειας που εχω. Ο γιατρος μου ειχε πει να προσεξω το αλατι και την ζαχαρη στην διατροφη μου επειδη η κορτιζονη "ανοιγει" την ορεξη. Και πρεπει να μειωνεις σιγα σιγα την δοση. Φαντασου εχω αρχισει τον Αυγουστο με 3 χαπια την ημερα και τωρα ειμαι με 1 χαπι την ημερα και μισο χαπι την επομενη ημερα μεχρι να γινει μισο χαπι την ημερα. Η σταδιακη μειωση της κορτιζονης γίνεται μονο, ξαναλεω μονο, για να μπορεσει να ξαναεκκινήσει ο οργανισμος να παραγει μονος του, διαφορετικα θα παρεις τα επινεφρίδια στο χερι. Μονο αν παρεις κορτιζονη σε ορό μπορεις να τη κοψεις αποτομα. Και δε προκαλει παχος, απλα κανει παρακρατηση υγρων, και επειδη το αλατι πλεον βρισκεται μεχρι και στα γλυκα, δε προσεχεις και παραμορφωνεσαι. Παρ ολα αυτα πιο επικινδυνη ειναι η χρήση ζαχαρης (παθαινεις ζαχαρο) παρα αλατιου (απλα προσωρινη παρακρατηση υγρων και πρηξιμο) οταν παιρνεις κορτιζονη. Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου 2018 από Curtis76 1
idomeneas7 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Μεχρι και παρακράτηση κυριότητας σου κάνει αμα δεν προσέχεις. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις