Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μην τρως αλάτι και ζάχαρη και δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Οι αλλαγές οφείλονται στην κατακράτηση υγρών και μετά τη διακοπή της κορτιζόνης υποχωρούν. Με την αποφυγή αλατιού και ζάχαρης το σώμα σου θα επανέλθει

• Like 1
  • Απαντ. 98
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Όπως λέει και ο φίλος πιο πάνω, αφαίρεσε το αλάτι και την ζάχαρη από την ζωή σου για όσο καιρό κάνεις θεραπεία με κορτιζόνη!

Εδω και 10 μέρες έχω ξεκινήσει θεραπεία με κορτιζόνη λόγω αθροιστικής κεφαλαλγίας, από 60μγ την μέρα και πέφτουμε ανά 3 μέρες, έχω κόψει σχεδόν τελείως το αλάτι και την ζάχαρη, αν το κάνεις αυτό δεν θα έχεις θέμα με πρηξίματα και τα σχετικά! 

• Like 2
Δημοσ.

Η δόση ισοδυναμεί με 2,5mg prezolon.

Αν είναι έτσι μην ανησυχείς, αυτή η δόση υποτίθεται είναι χαμηλή ακόμα και για μωρά.

Δημοσ.

Παιδια παιρνω κορτιζονη απο τα μεσα ιουνιου, αρα μου χει μεινει ενας μηνας. Λογω κι αλλων παραηοντως( κλεισμενη στο νοσοκκμειο κ μετα στο σπιτι χωρίς δυνατοτητα εξοδου κι αλλαγης παραστασεων, μειωμενη αντισταση ψυχολογικη) εκανα πολλες γουρουνιες μετα το χειρουργειο κ εχω ηδη βαλει ενα 7κιλο. Ενας μηνας εμεινε και μετα θα μου πουν αν θα συνεχισω κορτιζονη η οχι. Στο μεταξυ δεν ξερω

Α)αν εχει νοημα να κανω διαιτα ν αδυνατισβ η απλα να προσεχω μην παρω αλλα εφοσον παιρνω κορτιζονη.

Β)με ποιον τροπο θα επιτυχω αδυνατισμα χωρις να ζημιωσω τον οργανισμο μου.

Εβαλα κιλα και λογω λαθος διατροφικων επιλογων αλλα θεωρω οτι συνεβαλε το φαρμακο και στις λιγουρες και στην κατανομη του βαρους, και στο οτι εβαλα για πλακα τα κιλα.

Δημοσ.

Μην τρως αλάτι και ζάχαρη και δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Οι αλλαγές οφείλονται στην κατακράτηση υγρών και μετά τη διακοπή της κορτιζόνης υποχωρούν. Με την αποφυγή αλατιού και ζάχαρης το σώμα σου θα επανέλθει

Όπως έγραψα και πιο πάνω και μπορεί να σου επιβεβαιώσει και ένας οικείος γιατρός, η αύξηση βάρους δεν οφείλεται σε κατακράτηση (bro science που αναπαράγουν ελληνικά online media και άτομα που δεν το έχουν ακόμα και διατροφολογοι και γιατροί, αλλά δεν ισχύει) και παρότι στα πλαίσια μιας καλής δίαιτας κι εγώ επικροτώ την μείωση της ζάχαρης και του αλατιού δυστυχώς εδώ δεν κάνουν κάτι.

Παιδια παιρνω κορτιζονη απο τα μεσα ιουνιου, αρα μου χει μεινει ενας μηνας. Λογω κι αλλων παραηοντως( κλεισμενη στο νοσοκκμειο κ μετα στο σπιτι χωρίς δυνατοτητα εξοδου κι αλλαγης παραστασεων, μειωμενη αντισταση ψυχολογικη) εκανα πολλες γουρουνιες μετα το χειρουργειο κ εχω ηδη βαλει ενα 7κιλο. Ενας μηνας εμεινε και μετα θα μου πουν αν θα συνεχισω κορτιζονη η οχι. Στο μεταξυ δεν ξερω

Α)αν εχει νοημα να κανω διαιτα ν αδυνατισβ η απλα να προσεχω μην παρω αλλα εφοσον παιρνω κορτιζονη.

Β)με ποιον τροπο θα επιτυχω αδυνατισμα χωρις να ζημιωσω τον οργανισμο μου.

Εβαλα κιλα και λογω λαθος διατροφικων επιλογων αλλα θεωρω οτι συνεβαλε το φαρμακο και στις λιγουρες και στην κατανομη του βαρους, και στο οτι εβαλα για πλακα τα κιλα.

Προκαλεί αύξηση της όρεξης και κακή κατανομή. Πριν την διαγνωση της ασθένειας σου είχες χάσει κιλά;
  • Like 1
Δημοσ.

Σιγα τη δίαιτα. Ε δεν ειναι και πολλα τα κιλα δα! Απλα να προσεχεις! Χάνοντας εννοείται δεν κανεις κακο στον οργανισμό σου. Προσπαθησε μονο να περπατας χαλαρα για τρία τέταρτα /καμια ωριτσα τη μερα αν μπορείς.

• Like 1
Δημοσ.

Όπως λέει και ο φίλος πιο πάνω, αφαίρεσε το αλάτι και την ζάχαρη από την ζωή σου για όσο καιρό κάνεις θεραπεία με κορτιζόνη!

Εδω και 10 μέρες έχω ξεκινήσει θεραπεία με κορτιζόνη λόγω αθροιστικής κεφαλαλγίας, από 60μγ την μέρα και πέφτουμε ανά 3 μέρες, έχω κόψει σχεδόν τελείως το αλάτι και την ζάχαρη, αν το κάνεις αυτό δεν θα έχεις θέμα με πρηξίματα και τα σχετικά!

Αμα πεφτεις ανα 3 μερες εισαι καλα, σρα ποσα μγ εισαι τωρα?

Σιγα τη δίαιτα. Ε δεν ειναι και πολλα τα κιλα δα! Απλα να προσεχεις! Χάνοντας εννοείται δεν κανεις κακο στον οργανισμό σου. Προσπαθησε μονο να περπατας χαλαρα για τρία τέταρτα /καμια ωριτσα τη μερα αν μπορείς.

Ουτε αυτο μπορω να κανω καθως το πατρικο ειναι μες στις ερημιες. Εχω ενα ελλειπτικο της κακιας ωρας που του χουν χαλασεξ οι αμτιστασεις και ξεγελαω τον εαυτο μου μ αυτο...

Όπως έγραψα και πιο πάνω και μπορεί να σου επιβεβαιώσει και ένας οικείος γιατρός, η αύξηση βάρους δεν οφείλεται σε κατακράτηση (bro science που αναπαράγουν ελληνικά online media και άτομα που δεν το έχουν ακόμα και διατροφολογοι και γιατροί, αλλά δεν ισχύει) και παρότι στα πλαίσια μιας καλής δίαιτας κι εγώ επικροτώ την μείωση της ζάχαρης και του αλατιού δυστυχώς εδώ δεν κάνουν κάτι.Προκαλεί αύξηση της όρεξης και κακή κατανομή. Πριν την διαγνωση της ασθένειας σου είχες χάσει κιλά;

Πριν τη διαγνωση οταμ εκανα διατροφη εχανα κιλα κ οταν ημουν απροσεκτη επαιρνα. Στην προκειμενη περιπτωση ειχα παρει καποια κιλα απο μαλακια μου κ απο ακινησια εδω και 2 χρονια τα οποια ειχα σταθερα και απλα δεν τα χασα ενω επρεπε(λογω ακαταλληκης διατροφης φανταζομαι).

Αρα οταν ξεκινησε η ιστορια με το χειρουργειο κ την κορτιζονη ημουν χοντρικα 60-62 κ τωρα ειμαι 67. Ιδανικα επρεπε να μαι 55 κ πιο κατω, οποτε δεν θελω να χασω μονο τα αποκτιθεμτα απο κορτιζονη/καθισιο αλλα κ αλλα τοσα.

(Ακινησια πριν 2 χρονια λογω τραυματισμου)

Δημοσ.

Αμα πεφτεις ανα 3 μερες εισαι καλα, σρα ποσα μγ εισαι τωρα?

Ουτε αυτο μπορω να κανω καθως το πατρικο ειναι μες στις ερημιες. Εχω ενα ελλειπτικο της κακιας ωρας που του χουν χαλασεξ οι αμτιστασεις και ξεγελαω τον εαυτο μου μ αυτο...

Πριν τη διαγνωση οταμ εκανα διατροφη εχανα κιλα κ οταν ημουν απροσεκτη επαιρνα. Στην προκειμενη περιπτωση ειχα παρει καποια κιλα απο μαλακια μου κ απο ακινησια εδω και 2 χρονια τα οποια ειχα σταθερα και απλα δεν τα χασα ενω επρεπε(λογω ακαταλληκης διατροφης φανταζομαι).

Αρα οταν ξεκινησε η ιστορια με το χειρουργειο κ την κορτιζονη ημουν χοντρικα 60-62 κ τωρα ειμαι 67. Ιδανικα επρεπε να μαι 55 κ πιο κατω, οποτε δεν θελω να χασω μονο τα αποκτιθεμτα απο κορτιζονη/καθισιο αλλα κ αλλα τοσα.

(Ακινησια πριν 2 χρονια λογω τραυματισμου)

Καλό είναι να κάνεις ισορροπημένη διατροφή και ήπια γυμναστική αν επιτρέπεται από τον θεράποντα ιατρό.

Γενικά η λάθος κατανομή θα αλλάξει όταν τελειώσεις τη θεραπεία, το ίδιο και όρεξη που θα επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα. Αλλά τα κιλά είναι λίπος και όχι νερό και θα πρεπει να τα χασεις κι όχι να τα κατουρησεις.

Προσπάθησε για αρχή να μην πάρεις άλλα κιλά.

• Like 1
Δημοσ.

πως καταλαβες οτι εχεις ογκο στο κεφαλι;;συμπτωματα;

Ειχα αμηνορροια και το ψαχνα χρονια οσπου βρεθηκε ογκος απο τυχαια μαγνητικη.

Φιλε μου, εγω δεν εχω παρει ποτε κορτιζονη αλλα παιρνει ο πατερας μου. Παιρνει 2 χρονια λογο αναπνευστικου προβληματος. Ειχε ξεκινησει απο 3 νομιζω και έφτασε στο 1. Απο οτι εχω δει, απο εξωτερικες αλλαγες ,εχει παρει πολλα κιλα λογω της κορτιζονης. Ευχομαι να μην τυχει σε κανεναν να χρειαστει κορτιζονη...

Δυστθχως τη χορηγουν σε πολλες περιπτωσεις. Εχει προσπαθησει ο πατερας σου να χασει τα κιλα η να μην τα παρει? Αλλαξε τον τεοπο ζωης του μετα την αγωγη? ((Εγω πχ τον πρωτο μηνα ημουν σχεδον συνεχεια στο κρεβατι οποτε λογικο να βαλω κι απο κει)

Εγώ έπαιρνα 20 mg κορτιζόνη (4 δισκία prezolon) για πάνω από 2 μήνες και την περιόρισα μετά σταδιακά ώσπου την έκοψα εντελώς. Πρόσεχα πάρα πολύ τη διατροφή και μετρούσα το αλάτι σε όλα τα φαγητά και τις συσκευασίες, δεν πήρα κιλά ούτε φάνηκε κάποια άλλη αλλαγή στο σώμα. Συγκεκριμένα, πρόσεχα η ποσότητα να μην υπερβαίνει τα 3 γραμμάρια αλάτι που είναι κοντά στη μέγιστη προτεινόμενη, και είναι εύκολο να τη φτάσεις αν δεν κάνεις πολύ καθαρή διατροφή.

Μπραβο ρε συ! Μακαρι να χα τα μυαλα να τα κανα κι εγω αυτα αλλα το πρωτο διαστημα ημουν αφηνιασμενη , καθως μου χαν περιορισει και τα υγρα που επιτρεποταν να πιω. Στο νοσοκομειο εντωμεταξυ 2 γλυκα την ημερα σερβιραν κ τν πρωτη βδομαδα σπιτι ερχονταν ολοι με γλυκα κ επαιζαν 5-6 τουρτες στο ψυηειο.

Τρίμηνη θεραπεία είναι. Σιγά-σιγά θα μειώσεις την δόση μέχρι να την σταματήσεις. Αν την κόψεις απότομα θα δεις χειρότερες παρενέργειες.

Ναι, το γνωριζω, δεν θα τη διακοψω αποτομα και χωρις τη γνωμη γιατρου.

Κορτιζόνη και καταπολέμιση όγκων σοβαρά????Θα πάω να πάρω ένα βυτίο μπας και φύγουν αυτοί οι 100+ χαζο ογκοι που έχω λόγο της πάθησης :P

Δεν παει ετσι! Εγω χειρουργικα αφαιρεσα τον ογκο και ν κορτιζονη χορηγειται για να μην εμφανιστει οιδημα κ επειδη ο οργανισμος μου μετεγχειρητικα ειχε μειωμενη κορτιζολη.

Δεν έχω πάρει κορτιζόνη, έχω δώσει αρκετές φορές. Γενικά, δεν είναι μια αγωγή που προτιμώ, εκτός αν δε μπορώ να κάνω αλλιώς. Παρενέργειες πολλές, δοσοεξαρτωμενες.

Στην περίπτωση σου, η δόση που παίρνεις (10mg hydrocortisone) είναι πολύ μικρή. Ίσως έχεις ένα ήπιο οίδημα, αλλά με αυτή τη δόση Δεν γίνεται να έχεις ανοσοκαταστολη, διαβήτη, οστεοπόρωση, ψυχική αστάθεια κλπ κλπ. Η δόση ισοδυναμεί με 2,5mg prezolon.

Δεν εμφανισα κατι απο τα παραπανω, εμφανισα αυξηση βαρους και ογκου σε κοιλια, προσωπο κ λαιμο, κοπωση, υπνηλια, απιο διαβητη κυριως. Νταξει, και τασεις κυκλοθυμιας αλλα λογικο μ αυτα που περασα οποτε δεν το αποδιδω στην αγωγη μου.

Η κορτιζόνη βοηθάει στην καταπολέμιση των όγκων;

Τα μόνα φάρμακα με κορτικοστεροειδή ήταν κάτι φάρμακα που τα λάμβανα με ψεκασμούς από την μύτη όταν έπαθα αλλεργία. Δύο φορές χρειάστηκε να λάβω, την δεύτερη φορά και μετά την πάροδο μερικών ημερών χρήσης διαπίστωσα οτι έβγαινε λίγο αίμα από το ρουθούνι της μύτης που ψέκαζα με το φάρμακο αν και όταν τύχαινε να φυσήξω και να σκουπιστώ με χαρτομάντηλο. Το αίμα σταμάτησε πάλι λίγες ημέρες αφού σταμάτησα να λαμβάνω το φάρμακο και είχανε περάσει τα αρχικά συμπτώματα που είχα.

Διαφερει η μορφη της κορτιζονης και η διαρκεια της αγωγης μας αρκετα, δε νομιζω να εμφανιζονται τα adverse effects με χορηγηση τοσο μικρου χρονικου διαστηματος.

Δημοσ.

Κουράγιο όσο μπορείς kathy, είναι ελεϊνές αυτές οι καταστάσεις με τις αρρώστιες και τα προβλήματα ειδικά όταν έχεις περάσει διάφορα από μικρός.

Δημοσ.

Για μένα δοκίμασε να κόψεις ζάχαρη Κ αλάτι όπως σου λέω και πιο πάνω και κρίνεις σύμφωνα με τα αποτελέσματα. Το να συνεχίσεις να τρως ελεύθερα χωρίς περιορισμούς Κ άσκηση Κ ταυτόχρονη λήψη κορτιζόνης η κατάσταση θα επιδεινωθεί.

Δημοσ.

Για μένα δοκίμασε να κόψεις ζάχαρη Κ αλάτι όπως σου λέω και πιο πάνω και κρίνεις σύμφωνα με τα αποτελέσματα. Το να συνεχίσεις να τρως ελεύθερα χωρίς περιορισμούς Κ άσκηση Κ ταυτόχρονη λήψη κορτιζόνης η κατάσταση θα επιδεινωθεί.

Οσο μπορω το παλευω! Μεμπιανουν κατι κρισεις αδηφαγιας αλλα το περιοριζω σε 1 φορα την εβδομαδα με στοχο να ρο μειωσω κι αλλο, κατα τ αλλα δεν μπαινει ζαχαρη ουτε στον καφε! Αλατι δεν προσθετω στο φαγητο κ η μαν δεν βαζει πολυ συνηθως οποτε νομιζω το χουμε...

Μεθοδους ασκησης ψαχνω ακομη( περα απ το σαπιο ποδηλατο) καθως η διαθεση κ αυτο πεποιθηση εχει πεσει κατακορυφα και δεν εχω ορεξη να κουνηθω(ειδικα οταν εχει ζεστη)

Δημοσ.

Αναφέρομαι σε τελείως ανάλατα. Ακόμη Κ το ελάχιστο που βάζει η μητέρα σου (ξέρουμε τι εννοούν με τον όρο ελάχιστο οι Ελληνίδες μάνες) σου κάνει κατακράτηση. Δυστυχώς το διάστημα που λαμβάνεις κορτιζόνη είναι μεγάλο. Κάνε λίγο υπομονή ως τη λήξη της θεραπείας. Τώρα για δραστηριότητα ακόμα και το περπάτημα ή έστω και μια βόλτα είναι μια καλή αρχή. Πάντως βλέπω ότι η κατάσταση σε έχει πάρει από κάτω και το κύριο πρόβλημα σου είναι η ψυχολογία. Δες τα πράγματα λίγο πιο ψύχραιμα, κάνε πολλά πράγματα που σε ευχαριστούν ώστε να μην επικεντρώνεσαι στην εικόνα που είναι ελάσσονος σημασίας και βρες με φίλους όσο περισσότερο μπορείς.

• Like 1
Δημοσ.

Αναφέρομαι σε τελείως ανάλατα. Ακόμη Κ το ελάχιστο που βάζει η μητέρα σου (ξέρουμε τι εννοούν με τον όρο ελάχιστο οι Ελληνίδες μάνες) σου κάνει κατακράτηση. Δυστυχώς το διάστημα που λαμβάνεις κορτιζόνη είναι μεγάλο. Κάνε λίγο υπομονή ως τη λήξη της θεραπείας. Τώρα για δραστηριότητα ακόμα και το περπάτημα ή έστω και μια βόλτα είναι μια καλή αρχή. Πάντως βλέπω ότι η κατάσταση σε έχει πάρει από κάτω και το κύριο πρόβλημα σου είναι η ψυχολογία. Δες τα πράγματα λίγο πιο ψύχραιμα, κάνε πολλά πράγματα που σε ευχαριστούν ώστε να μην επικεντρώνεσαι στην εικόνα που είναι ελάσσονος σημασίας και βρες με φίλους όσο περισσότερο μπορείς.

Μωρε μονο η κατακρατηση νερου? Η κατακρατηση λιπους μ ενοχλει πιο πολυ. Η αληθεια ειναξ βεβαια οτι γλιτωσα πολυ χειροτερες καταστασεις κ μ λενε συχνα πως θα πρεπε να χαιρομαι αλλα δεν. Οσο μπορω απασχολω τον εαυτο μου να ναι καλα το ιντερνετ καθως οι φιλοι μ ειναι αθηνα κ εγω ανατολικη αττικη χωρις αμαξι αμφοτεροι. Εχω αραιωσει λιγο και τα τηλεφωνα γιατι σπιτξ ολη μερα τι νεα να εχω? Παρολα αυτα βρισκω ψιλοπραγματα να γεμιζω τη μερα μου στο δωματιο μου

Δημοσ.

Άσε ρε κούκλα μου τα κιλά και κοίτα να γίνεις καλά. Εντάξει μην τρως σαν κητος αλλά δεν χρειάζεται να πέσεις από τώρα στις διαιτες. Διάβαζε βιβλία, ξεκουρασου, παιζε παιχνίδια να γεμίζει η μέρα, υπάρχει και το YouTube και όταν θα έχεις δυναμώσει τότε βλέπεις και το βάρος. Τι να πω κι εγώ που είμαι όσα κιλά λες και θα έπρεπε να είμαι τουλάχιστον 60 αλλά ούτε κορτιζονες παίρνω ούτε τίποτα, απλά είμαι λαιμαργη και τεμπελα.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...