Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια ψωνισαν για μενα καποιο ρουχα στα μπενετον και στην αλλαγη δεν μου δινω το ελευθερο να παρω οτι θελω στα ιδια χρηματα αλλα λενε μονο προιοντα με εκπτωσεις. Τι προβλεπει ο νομος

Δημοσ.

Υπαρχει νομος που λεει αυτο που αναφερεις? Το κανονικο ειναι πως παιρνεις πιστωτικο στην τιμη που πληρωσες

• Like 1
Δημοσ.

έχεις απόλυτο δίκιο. εντος 14 ημερών μπορείς να επιστρέψεις το προϊόν και να σου επιστρέψουν το αντίτιμο (ή να αντιλογίσουν την είσπραξη μέσω κάρτας αφαιρώντας τα έξοδα συναλλαγών).

Τα είδη πρέπει να είναι όπως τα αγόρασες, οπότε σε ορισμένα ευαίσθητα (πχ εσώρουχα ανοιγμένα) δεν θα δεχτούν καν επιστροφή - αλλαγή εκτός αν είναι ελαττωματικά.

Μετά τις 14 ημέρες , ισχύουν οι κανόνες που ορίζει το κατάστημα στις αλλαγές (πλην ελαττωματικών).

Δημοσ.

Τώρα το διάβασα καλύτερα τότε εαν είσαι μέσα στο χρονικό περιθώριο παίρνεις τα χρήματα σου πίσω (κανονικά και με το νόμο) και μετά αγοράζεις άλλο κομμάτι.

Δημοσ.

έχεις απόλυτο δίκιο. εντος 14 ημερών μπορείς να επιστρέψεις το προϊόν και να σου επιστρέψουν το αντίτιμο (ή να αντιλογίσουν την είσπραξη μέσω κάρτας αφαιρώντας τα έξοδα συναλλαγών).

Τα είδη πρέπει να είναι όπως τα αγόρασες, οπότε σε ορισμένα ευαίσθητα (πχ εσώρουχα ανοιγμένα) δεν θα δεχτούν καν επιστροφή - αλλαγή εκτός αν είναι ελαττωματικά.

Μετά τις 14 ημέρες , ισχύουν οι κανόνες που ορίζει το κατάστημα στις αλλαγές (πλην ελαττωματικών).

1. Το 14 μέρες ισχύει νομίζω μόνο για τις αφορές "από απόσταση"

2. Αν το πάρουμε και εντελως τυπικά τα πράγματα έχουν αγοραστεί από τους φίλους του ... και αν θέλουμε να κάνουμε τον νόμο σημαία και όχι όποτε μας βολεύει ... η δικιά μου λογική τουλάχιστον λέει ότι το δικαίωμα επιστροφής το έχουν οι φίλοι του αφού αυτοί είναι αγοραστές. Υποθέτω ότι αυτό είναι και το νόημα της "κάρτας αλλαγής" ειδικά σε πειρπτώσεις δώρων.

• Like 2
Δημοσ.

Zara mango p&b κλπ δίνουν λεφτά πίσω, χωρίς καμία δικαιολογία από μέρος σου, σε ότι θελεις να επιστρέψεις, εντός 30 ημερών. Περίεργο που έστω εντός λίγων ημερών δεν δίνουν ούτε πιστωτικό το Benetton..

Δημοσ.

Οποτε νομικα εντος 30 ημερων δικαιουμαι πιστοτικο για οτι θελω και οχι να μου λενε να παρω μονο ειδη που ειναι σε εκπτωση ξερουμε τν νομο που με προστατευει?

Δημοσ.

1. Το 14 μέρες ισχύει νομίζω μόνο για τις αφορές "από απόσταση"

2. Αν το πάρουμε και εντελως τυπικά τα πράγματα έχουν αγοραστεί από τους φίλους του ... και αν θέλουμε να κάνουμε τον νόμο σημαία και όχι όποτε μας βολεύει ... η δικιά μου λογική τουλάχιστον λέει ότι το δικαίωμα επιστροφής το έχουν οι φίλοι του αφού αυτοί είναι αγοραστές. Υποθέτω ότι αυτό είναι και το νόημα της "κάρτας αλλαγής" ειδικά σε πειρπτώσεις δώρων.

1. νομίζω ισχύει για όλες τις αγορές

2. αν πας μόνο με την κάρτα αλλαγής, ισχύουν οι όροι αλλαγών του καταστήματος, και όχι ο νόμος. Απλό.

Δημοσ.

1. νομίζω ισχύει για όλες τις αγορές

2. αν πας μόνο με την κάρτα αλλαγής, ισχύουν οι όροι αλλαγών του καταστήματος, και όχι ο νόμος. Απλό.

...ισχύουν οι όροι αλλαγών του καταστήματος, και όχι ο νόμος. Απλό.

Καθόλου απλό και πάρα πολύ λάθος.

Αναρωτιεμαι...από πότε οι όροι ενός καταστήματος είναι πάνω από τους νόμους του κράτους;

• Moderators
Δημοσ.

Το νοημα της καρτας αλλαγης ειναι να μπορει να αλλαξει το προιον καποιος χωρις την αποδειξη και για να "μεταφερεις" την ιδιοτητα του "ιδιοκτητη" και να δωσεις την δυνατοτητα σε καποιον να αλλαξει ενα δωρο χωρις να ξερει το αρχικο ποσο. Προφανως οταν παει στο μαγαζι θα μαθει αλλα σε περιπτωση που δεν το παει δεν θα ξερει τι πληρωσε ο αλλος

• Like 2
Δημοσ.

Zara mango p&b κλπ δίνουν λεφτά πίσω, χωρίς καμία δικαιολογία από μέρος σου, σε ότι θελεις να επιστρέψεις, εντός 30 ημερών. Περίεργο που έστω εντός λίγων ημερών δεν δίνουν ούτε πιστωτικό το Benetton..

Μετά τα capital controls δεν δίνουν χρήματα πίσω, μόνο πιστωτικό.

Δημοσ.

...ισχύουν οι όροι αλλαγών του καταστήματος, και όχι ο νόμος. Απλό.

Καθόλου απλό και πάρα πολύ λάθος.

Αναρωτιεμαι...από πότε οι όροι ενός καταστήματος είναι πάνω από τους νόμους του κράτους;

ο νόμος λέει ΕΝΤΟΣ ΔΕΚΑΤΕΣΣΑΡΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΓΟΡΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟ ΑΓΟΡΑΣ.

πόσο λιανά να το κάνω ρε φίλε;

μάλιστα το δικαίωμα επιστροφής ΔΕΝ αναφέρεται καν στο συνήγορο καταναλωτή ο οποίος αναφέρει μόνο την επιστροφή ελλατωματικού προϊόντος. Πιθανότατα ισχύει μόνο για αγορές εξ αποστάσεως.

http://www.1520.gov.gr/syxnes-erotiseis-proionta/93-syxnes-erotiseis/199-allagi-proiontos

Δημοσ.

ο νόμος λέει ΕΝΤΟΣ ΔΕΚΑΤΕΣΣΑΡΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΓΟΡΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟ ΑΓΟΡΑΣ.

πόσο λιανά να το κάνω ρε φίλε;

μάλιστα το δικαίωμα επιστροφής ΔΕΝ αναφέρεται καν στο συνήγορο καταναλωτή ο οποίος αναφέρει μόνο την επιστροφή ελλατωματικού προϊόντος. Πιθανότατα ισχύει μόνο για αγορές εξ αποστάσεως.

http://www.1520.gov.gr/syxnes-erotiseis-proionta/93-syxnes-erotiseis/199-allagi-proiontos

Ρε φίλε,

Εσύ ειπες επακριβώς "...ισχύει ο όρος του καταστήματος κι όχι ο νόμος, απλό.."

και τώρα για να το κάνεις όσο πιο λιανο μπορείς, βάζεις το νόμο;

λολ δηλαδή!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...