idomeneas7 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 'Εχω τεράστια ποσότητα παιδικών ρούχων με καρτελάκια. Η κοινωνική υπηρεσία του δήμου έχει εδώ και χρόνια "κλειστή ιματιοθήκη", πράγμα που δεν ξέρω αν σημαίνει πως γενικά δεν παίρνουν ρούχα ή αν έχουν ήδη ένα σωρό και δεν χωράνε άλλα. Αν τα αφήσω δίπλα στα σκουπίδια μάλλον θα τα μαζέψουν γύφτοι να τα πουλήσουν και δεν θέλω. Λέω να τα πάω στους πρόσφυγες στον Σκαραμαγκά. Καμιά άλλη ιδέα? Γενικά θέλω τρόπους διάθεσης ειδών που δεν χρειαζόμαστε πιά και να διασφαλίζεται όσο γίνεται ότι θα καταλήξουν σε κάποιον που έχει ανάγκη.
stelios18120 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Στην γλυφαδα και σε πολλά άλλα μέρη υπάρχει "τοίχος καλοσύνης" τα αφήνεις εκει και περνάνε να τα πάρουν άλλοι συμπολίτες μας οι οποιοσδηποτε έχει ανάγκη. Έχω πάει απειρα ρούχα και παπούτσια και τσαντες και τα έχουν πάρει. Πατά στο google τοίχος καλοσύνης και όλο και κάποιον θα έχει κοντά σου.
*nenya* Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Εκκλησίες, ιδρύματα κ οργανισμούς σαν το Χαμόγελο του Παιδιού, ρώτα φίλους κ γνωστούς αν ξέρουν κάποια οικογένεια που να έχει ανάγκη ρουχαλάκια. Ακόμα και δίπλα σε κάδο να τ'αφήσεις πάντως έχω δει δεν πάνε μόνο οι γύφτοι να τα πάρουν.. 1
stelios18120 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Εκκλησίες μόνο αν ξέρεις ότι τα άτομα που είναι εκεί είναι σωστά και τα δίνουν σε φτωχούς... Γτ έχω δει περίεργα πράγματα με τα ρούχα και τα τρόφιμα... Μία περίοδο για 8 μέρες κάναμε εργασίες σε εκκλησία και έβλεπα περίεργα πράγματα που δεν μ άρεσαν με ρούχα και τρόφιμα που έκαναν εκεί οι εργαζόμενοι μπροστά στα γραφεια...
haris_216 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Μόνη μου γενική παρατήρηση είναι ότι θα πρέπει να δίνουμε πράγματα που δεν χρειαζόμαστε πλέον και όχι πράγματα που θα πηγαίναμε κανονικά στα σκουπίδια. Αναφέρομαι βέβαια ως προς την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα αντικείμενα που χαρίζονται. Οι άνθρωποι που τα λαμβάνουν και προφανώς είναι ήδη σε κάποια, για διάφορους λόγους, δύσκολη κατάσταση, καλό είναι να αισθάνονται ότι κάποιος τους σκέφτεται και όχι ότι απλά τους πετάξαμε τη σκουπιδοσακούλα μας. Γι' αυτό και θα πρέπει να τα δίνουμε καθαρά και τακτοποιημένα. Δεν είναι κάποιος ιδιαίτερος κόπος και κυρίως δεν μας υποχρεώνει κανείς να δώσουμε κάτι. Θεωρητικά το κάνουμε σαν μια προσπάθεια βοήθειας. Ας είναι λοιπόν σωστή. υγ Μπράβο στον ts για την σκέψη/κίνηση 5
stelios18120 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Εγώ ότι έδωσα από ρούχα και παπούτσια τα έδωσα πλυμμένα και καθαρα Εννοείται ότι δεν τα δίνουμε βρώμικα και πεταμενα λες και είναι σκουπίδια. Παίζει ρολο και το ψυχολογικό. Αν τα δώσεις λες και είναι σκουπίδια πεταμενα,νιώθει και ο άλλος σαν ζητιανος,ενω αν του τα δώσεις σε σακουλιτσα ωραία και περιποιημένα νιώθει καλύτερα πιστεύω,ειναι πιο ανθρώπινα. 2
haris_216 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Εγώ ότι έδωσα από ρούχα και παπούτσια τα έδωσα πλυμμένα και καθαρα Εννοείται ότι δεν τα δίνουμε βρώμικα και πεταμενα λες και είναι σκουπίδια. Παίζει ρολο και το ψυχολογικό. Αν τα δώσεις λες και είναι σκουπίδια πεταμενα,νιώθει και ο άλλος σαν ζητιανος,ενω αν του τα δώσεις σε σακουλιτσα ωραία και περιποιημένα νιώθει καλύτερα πιστεύω,ειναι πιο ανθρώπινα. Έχοντας δώσει κατά καιρούς πράγματα και βλέποντας τι είχαν ήδη παραδοθεί, να είσαι σίγουρος ότι δεν "εννοείται"¨τίποτα.
stelios18120 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Γ τους εαυτούς μας το είπα που διαβάζουμε εδώ μεσα Οι άλλοι ξέρω τα δίνουν όπως να ναι
mclein Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 τσέκαρε κανένα ορφανοτροφείο καλύτερα. απο εκκλησιες & χαμογελο του παιδιου, μακραν καλυτερη επιλογη ! 3
d_gkal Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 ρωτα στη γειτονια αν τα εχει καποια οικογενεια αναγκη. 1
SoFiA11 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Εκκλησίες, ιδρύματα κ οργανισμούς σαν το Χαμόγελο του Παιδιού, ρώτα φίλους κ γνωστούς αν ξέρουν κάποια οικογένεια που να έχει ανάγκη ρουχαλάκια. Ακόμα και δίπλα σε κάδο να τ'αφήσεις πάντως έχω δει δεν πάνε μόνο οι γύφτοι να τα πάρουν.. Τα παίρνουν οι γλυκές κυρίες που έχουν πάρε-δώσε με τους παπάδες και τα κάνουν δώρα σε γείτονες κλπ κλπ που δεν έχουν καμμία ανάγκη.Έτσι, επειδή δεν γουστάρουν να κάνουν δώρα κι επιπλέον θέλουν να φαίνονται ως οι θείες απ'τα Σικάγα. 2
*nenya* Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Α νόμιζα ότι ήταν αυτονόητο ότι μιλάω για εκκλησίες που να γνωρίζουμε ότι όντως ο παπάς είναι καλός και θα τα δώσει εκεί που πραγματικά υπάρχει ανάγκη. [ps. δεν γουστάρω εκκλησίες ] 2
SoFiA11 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 http://www.filenades.gr/ViewArticle.aspx?Id=1359
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα