Hal9000 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2016 Τα πλήρως αυτόνομα αυτοκίνητα, θα είναι πραγματικότητα σε λίγα χρόνια, με τις ανακοινώσεις των αυτοκινητοβιομηχανιών να διαδέχονται η μία την άλλη. Η τελευταία έρχεται από τη Volvo, με τη διαφορά ότι η γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία θα συνεργαστεί με μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες της Silicon Valley, την Uber, με την κοινή επένδυση των δύο εταιρειών να ξεπερνά τα 300 εκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με το πλάνο, αυτό αφορά την ανάπτυξη δυνατότητας πλήρους αυτόνομης οδήγησης στο κορυφαίο αυτοκίνητο της Volvo, το XC90V, με την Uber να προμηθεύεται έναν άγνωστο αριθμό των συγκεκριμένων αυτοκινήτων, στο οποίο και θα εγκαθιστά το δικό της σύστημα αυτόνομης οδήγησης. Το σύστημα αυτό θα έχει διαμορφωθεί σύμφωνα με τις ανάγκες της Uber ως υπηρεσία μετακίνησης επιβατών. Με τη σειρά της η Volvo που έχει βάση στη Σουηδία αλλά ανήκει στην κινεζική Geely, θα χρησιμοποιήσει ως βάση το ίδιο μοντέλο αυτοκινήτου για την ανάπτυξη του δικού της ξεχωριστού σχεδίου αυτόνομης οδήγησης, το οποίο για την ώρα προϋποθέτει την παρουσία οδηγού πίσω από το τιμόνι. Η κοινή επένδυση θα χρησιμοποιηθεί στην έρευνα και την κατασκευή hardware όπως διάφοροι αισθητήρες οι οποίοι θα είναι σε θέση να εντοπίζουν την κίνηση στους δρόμους και τυχόν εμπόδια. Ακόμα η συνεργασία των δύο εταιρειών επεκτείνεται και στην ανάπτυξη λογισμικού το οποίο θα είναι αναγκαίο για τη λειτουργία του αυτόνομου οχήματος. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Uber ξεκινά από αυτό το μήνα τις πρώτες δοκιμαστικές διαδρομές επιβατών με ειδικά τροποποιημένα αυτοκίνητα XC90V της Volvo (φωτογραφία), μέσα στα οποία θα βρίσκονται ένας μηχανικός και ένα οδηγός της εταιρείας προκειμένου να επιβλέπουν τη λειτουργία του αυτόνομου συστήματος. Site: VentureBeat
Hatsos Δημοσ. 20 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2016 Μας τα έχουν κάνει καρουμπαλα με τα αυτόνομα αυτοκίνητα. 1
agamoi-thytai Δημοσ. 20 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2016 Οι αυτόνομοι άνθρωποι είναι είδος προς εξαφάνιση.
panoskatos Δημοσ. 20 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2016 Δεν ήξερα ότι ήταν Κινέζος η Volvo.. Μήπως κάνουν κανένα ξέπλυμα χρήματος, δεν κολλάει για κανέναν λόγο μία τέτοια επένδυση αυτή την στιγμή. Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο όχημα ακόμα, μόνο στρατιωτικό. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει με τους νόμους του κάθε κράτος για αυτά τα οχήματα και τέλος δεν ξέρουμε τι αποδοχή θα έχει κάτι τέτοιο από τον κόσμο. Προσωπικά το θεωρώ κουτό κάποιος να προτιμήσει τέτοιο όχημα αν είναι αρτιμελής.
kifinas Δημοσ. 20 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2016 Το 2014 έλεγε η Uber ότι θα αντικαταστήσει όλο το στόλο της με αυτόνομα αυτοκίνητα. Συγκεκριμένα έλεγαν ότι θα πέσει το κόστος τόσο ώστε να μην συμφέρει να έχεις δικό σου αυτοκίνητο. Πλέον οι αλλαγές είναι τόσο γρήγορες που σίγουρα θα προκαλέσουν σοκ. ps. Τι αμαξάρα είναι το XC90!!!
Zipcode80 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Ο κόσμος πεινάει και μας νοιάζουν τα αυτόνομα αυτοκίνητα...και για τους καλοθελητές που θα πουν για Ελλάδα κτλ κτλ...υπάρχει και η Αφρική...και και και...να τα χαίρονται!!
kifinas Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Ο κόσμος δεν έχει πόσιμο νερό, αλλά εσύ έχεις χρόνο, PC, και Internet για να γράψεις σε ένα φόρουμ. Ίσως και iPhone 6S και ένα Galaxy S6... 2
Zipcode80 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Άλλο τί κάνω εγώ φιλαράκι και άλλο που ξοδεύουν τα εκατομμύρια οι εταιρείες για μελέτες. Να τα ξοδέψει λοιπόν να βρουν πόσιμο νερό και σε άλλα πράγματα που είναι πρώτης ανάγκης για ανθρώπους που τα χρειάζονται. Εμένα ο κόσμος μου μέχρι εκεί φτάνει kifinas αλλά όταν θα μου περισσεύει ένα 5ευρω θα το δώσω σε έναν που το έχει ανάγκη.
kifinas Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Οι προσβολές δεν είναι επιχειρήματα. Θα σου απαντήσω με ήρεμο και λογικό τρόπο αν και θα κάνω αναφορά για το υβριστικό post. Η Uber και η Volvo είναι εταιρείες με στόχο το κέρδος. Επενδύουν για να αυξήσουν σε δεύτερο χρόνο τα κέρδη τους. Δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα. Είναι παράλογο σε μια προσπάθεια εταιρειών γύρω από την αγορά στην οποία δραστηριοποιούνται να τους καταλογίζουμε όλα τα δεινά της ανθρωπότητας Είναι ακριβώς το ίδιο παράλογο με το να σε κατηγορήσει κάποιος που αγόρασες ένα Samsung S6 ή ένα iPhone 6S, ή και τα δύο, αντί να δωρήσεις τα χρήματα σε μια οργάνωση για την καταπολέμηση της πείνας. Κοινωνική προσφορά έχουν σχεδόν όλοι, άλλοι λίγο, άλλοι πολύ, αλλά πάντα το βάρος είναι στην επιχειρηματική τους δραστηριότητα. 4
Zipcode80 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Εσύ ξεκίνησες ειρωνικά στο ποστ το δικό μου και δε νομίζω πως γνωρίζεις ποιος είμαι και τί κάνω...κάνε αναφορά σε ότι θέλεις. Η δικιά σου νοοτροπία είναι που χρειάζεται αναβάθμιση και όχι η δικιά μου. Δε νομίζω ότι η δική σου απάντηση ήταν ήρεμη και λογική. Εγώ δεν ειρωνευτηκα προσωπικά σε κανέναν. Εσύ βρήκες χρόνο και pc κτλ να καταφερθείς εναντίον μου. Προσπάθησε λοιπόν να είσαι πρώτα εσύ εγκρατής και άσε εμένα και τα προσβλητικά ποστ μου... Συγνώμη σε όλους για τα offtopic...
george kesoglu Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 sorry ρε παλικαρι zipcode80 χωρίς να είμαι συνήγορος του kifina (δεν τον ξέρω) αλλα είχα προλάβει να διαβάσω το ποστ που μάλλον επεξεργάστικες και το ποστ ήταν προσβλητικό άσχετα εάν συμφωνώ ή διαφωνώ με αυτά που λές τον είπες ''πειραγμενο '' και κάτι άλλο που δεν θυμάμαι
Zipcode80 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Δεν έκανα επεξεργασία σε τίποτα. Πιθανόν να έγινε από τους Mods. Και προσβλητικό ήταν πρώτα το δικό του που με ειρωνευτηκε. Δεν θα το λύσουμε όμως τώρα παλικάρι...εγώ βάζω τελεία και έληξε το θέμα...
fsbmaniac Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Μα το θέμα είναι να μην έχουν πόρους τα τριτοκοσμικα κρατη ... Για να έχεις εσύ και εγώ. Φαντασία αν όλη ή αφρικη και η ινδια να ειχαν πόρους να έκαναν 3 παιδιά αλλά να ζούσαν και μέχρι τα 80 ... Δεν θα είχες τίποτα εσύ . Αυτή είναι ή αλήθεια και δεν έχει συναισθηματισμούς.
redykt Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Μας τα έχουν κάνει καρουμπαλα με τα αυτόνομα αυτοκίνητα. this !
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα