Επισκέπτης Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Μια νέα πλατφόρμα (https://spybot.gr/) ελέγχου τιμών η οποία απευθύνεται σε κατόχους eshops τα οποία διαφιμήζονται σε κάποια από τις πλατφόρμες σύγκρισης τιμών (skroutz.gr, bestprice.gr) ξεκίνησε τη λειτουργία της με σκοπό να βοηθήσει τους εμπόρους να ελέγχουν τις τιμές των προϊόντων του ανταγωνισμού. Το Spybot® κάνει τη δουλειά που θα έκανε ο κάτοχος του eshop στον ελεύθερο χρόνο του, είτε από το κατάστημά του είτε από το σπίτι του. Να παρακολουθεί τον ανταγωνισμό και να αυξομοιώνει τις τιμές στο ηλεκτρονικό του κατάστημα, ώστε τα προϊόντα του να είναι ανταγωνιστικά και να έχει την υψηλότερη θέση στις πλατφόρμες σύγκρισης τιμών στις οποίες διαφιμήζεται. Είναι μια υπηρεσία πρωτοποριακή και μοναδική στην Ελλάδα. Το πρόγραμμα έχει τη δυνατότητα και για standalone εγκατάσταση σε κάποιο web hosting λογαριασμό. Μπορείτε να δείτε και το demo της πλατφόρμας στη διεύθυνση https://demo.spybot.gr/
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Το Demo δεν είναι λειτουργικό είναι απλά για επίδειξη του γραφικού περιβάλλοντος. Υπάρχει ΔΩΡΕΑΝ δοκιμη για 2 ημέρες με την πληρη λειτουργικη έκδοση.
alxdjo Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Επειδή σε βλέπω να είσαι του αντικειμένου πιθανόν δουλεύεις στην εταιρία που το έφτιαξε. Καλό το B2B πλάνο αλλά 1ον τα margins σε πολλά αντικείμενα είναι τόσο μικρό που ακόμα και 1.5€ την ημέρα για έναν μικρομεσαίο να είναι σοβαρό έξοδο και η μεγάλες επιχειρήσεις βλέπε Πλαίσιο και Public έχουν τα δικά τους συστήματα. Κοιταξτε να βάλετε κάποια Public Facing μηχανή αναζήτησης να χτύπησει το Skroutz στα ίσα μιας και το μονοπώλιο δεν κάνει ποτε καλό.
Haldol Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Κοιταξτε να βάλετε κάποια Public Facing μηχανή αναζήτησης να χτύπησει το Skroutz στα ίσα μιας και το μονοπώλιο δεν κάνει ποτε καλό. Βέβαια το να χτυπήσεις το Skroutz δεν είναι και τόσο εύκολο, μιας και έχει γίνει συνώνυμο της αναζήτησης τιμών στο διαδίκτυο. Οι περισσότεροι χρήστες απλά θα μπουν Skroutz, χωρίς να κάτσουν να σκεφτούν καν αν υπάρχουν άλλες παρόμοιες πλατφόρμες...
alxdjo Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Απλά πριν 10 χρόνια στα Social Networks δεν σκεφτόσουνα ότι το myspace θα αντικατασταθεί. Η ότι στην θέση του Altavista,Lycos και Yahoo θα είχες την Google. Βρίσκεις τι δεν κάνει σωστά ο ανταγωνισμός και χτίζεις από εκεί. Επειδη προς το παρόν είναι μονοπώλιο το Skroutz η διαπραγματευτική του δύναμη είναι τεράστια απέναντι στους καταστηματάρχες. 1
djuan1988 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Και εμένα δε μου αρέσει το πρακτικά μονοπώλιο του skroutz. Δεν ξέρω κανέναν στο κύκλο μου να γνωρίζει κάποια άλλη μηχανή αναζήτησης, ούτε καν το bestprice. Είναι νομίζω τραγικό το ότι κρατάει 0,05€ για κάθε κλικ που κάνει ένας χρήστης στο προϊόν κάποιου μαγαζιού. Θα μου πεις πρέπει από κάπου να βγάλει χρήματα. Αυτό που φοβάμαι και νομίζω είναι θέμα χρόνου, είναι ότι θα ανεβάσει αυτές τις τιμές.
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Φίλε μου έχεις δίκιο. Η πλατφόρμα όπως έχει φτιαχτεί μπορεί να υποστηρίξει public facing search engine για προϊόντα και σίγουρα θα το λάβουμε υπόψιν. Όσο για το κόστος είναι το ελάχιστο μπροστά σε αυτά που μπορεί να προσφέρει. Μπορείς να "διαλύσεις" τους ανταγωνιστές σου με το Spybot και το εννοώ αυτό. Το spybot έχει ένα αρχείο που το ανεβάζεις στο eshop σου και "κάνει θαύματα". Σου αλλάζει τις τιμές ανάλογα με τον ανταγωνισμό.
alxdjo Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Φίλε μου έχεις δίκιο. Η πλατφόρμα όπως έχει φτιαχτεί μπορεί να υποστηρίξει public facing search engine για προϊόντα και σίγουρα θα το λάβουμε υπόψιν. Όσο για το κόστος είναι το ελάχιστο μπροστά σε αυτά που μπορεί να προσφέρει. Μπορείς να "διαλύσεις" τους ανταγωνιστές σου με το Spybot και το εννοώ αυτό. Το spybot έχει ένα αρχείο που το ανεβάζεις στο eshop σου και "κάνει θαύματα". Σου αλλάζει τις τιμές ανάλογα με τον ανταγωνισμό. Δεν αντιλέγω ο κάθε καταστηματάρχης κρίνει αν το του προσφέρει οφέλη. Απλό καλοπροέραιτο feedback σας δίνω στην ιδέα. Btw έχετε βάλει min price που να μην το πηγαίνει πιο κάτω; Δίοτι ένας ανταγωνιστής μπορεί να μπει πχ 4 το πρωί να ρίξει τις τιμές χώμα πχ 1 Ευρώ iPhone να κάνει μαζική παραγγελιά και να δημιουργήσει περισσότερη φασαρία και κακό στον ιδιοκτήτη.
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Το έχουμε προβλεψει και υπάρχουν δύο πεδία που ορίζεις κατώτατο όριο τιμης που κάτω από αυτό δεν αλλάζει αλλά και όριο τιμής. Δηλαδή να λαμβάνει την τιμή του ανταγωνιστή μόνο αν είναι 1 η 2 η 3 ευρώ πιο ψηλά. Δηλαδή αν ένα δικό σου προϊόν έχει 10 ευρώ και του έχεις ορίσει όριο τιμης 1 ευρώ αν ο ανταγωνιστής πουλάει 9 ευρώ το spybot θα την κάνει 9 ευρώ. Αν ο ανταγωνιστής πουλάει 8.99 και κάτω το spybot δεν θα αλλάξει τιμή. Το ίδιο ισχύει και προς τα πάνω. Δηλαδή του ορίζεις όριο τιμής πανω κάτω. Έχουμε προβλεψει όλες τις εκδοχές και περιπτώσεις. Έχει δοκιμαστεί live με πελάτες δοκιμαστικά και με πολύ σκληρούς ανταγωνιστές και έχει γίνει πρόβλεψη για τα πάντα. 5 μήνες το δοκιμαζαμε πριν το βγάλουμε στην αγορά. Έχει δοκιμαστεί live με πελάτες δοκιμαστικά και με πολύ σκληρούς ανταγωνιστές και έχει γίνει πρόβλεψη για τα πάντα. 5 μήνες το δοκιμαζαμε πριν το βγάλουμε στην αγορά.
mojiro Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 μα καλά.. ποιος γελοίος σχεδίασε το site? cpanel συνεργάτης λοολολολο ναι οκ... και η BMW με την οποία πάω στο γραφείο, συνεργάτης μου είναι δε λέω..
dotbare Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Το να κάνετε scrapping στο skroutz είναι παράνομο και κατά συνέπεια παρανομούν και οι πελάτες σας με ρίσκο να αποκλειστούν από το skroutz. Ακόμη και με τους proxy servers που χρησιμοποιείτε με κάποια σοβαρά φίλτρα μπορούν να σας μπλοκάρουν ή και ακόμη να σας κάνουν report στους VPS providers και να ψάχνετε να αγοράσετε VPS στην... Κίνα. Περιπτώσεις αποκλεισμού έχω δει στο skroutz έχω δει 2 ή 3 φορές. Τα σχόλια περί χτυπήματος τους skroutz και να "διαλύσεις" τον ανταγωνισμό, τι να σχολιάσω; το να χτυπήσεις αυτόν που σου δίνει τα data ή το αν οι 2-3 πρώτοι κάθε αγοράς πάρουν το ίδιο πακέτο τι ανταγωνισμό "διαλύεις"... Το κορυφαίο της υπόθεσης είναι ότι κάνετε marketing με spam mails...
madx2 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Βασικά η υπηρεσία είναι ακριβή , θες το πακέτο των 80€/μήνα για να αλλάζουν οι τιμές αυτόματα . Το ποσό αυτό μπορεί να αντιστοιχεί και στο μηνιαίο κόστος στο skroutz για κάποιο κατάστημα. Το να κατεβάζεις συνεχώς την τιμή δεν έχει κανένα όφελος για το κατάστημα γιατί στο τέλος το ποσοστό κέρδους θα είναι ανύπαρκτο , με τέτοιους τρόπους δεν διαλύεις κανέναν ανταγωνισμό . Το μόνο που θα γίνει θα είναι να υπάρχουν χαζοτιμές του τύπου 4,99 ,4,96 κτλ οι οποίες θα αλλάζουν κάθε λίγο και λιγάκι μόνο και μόνο για να βγαίνει κάποιος πρώτος στην κατάταξη .
Hapatingo Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Δηλαδή εάν πατάω εσκεμμένα κάποιο λίνκ του skroutz συνέχεια, το κατάστημα θα βγει χρεωμένο?
madx2 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Δηλαδή εάν πατάω εσκεμμένα κάποιο λίνκ του skroutz συνέχεια, το κατάστημα θα βγει χρεωμένο? όχι , υπάρχει αν θυμάμαι καλά ένα χρονικό όριο πχ 30λεπτά στο οποίο δεν υπάρχει χρέωση αν γίνεται κλικ από το ίδιο μηχάνημα ή ip
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2016 Βασικά η υπηρεσία είναι ακριβή , θες το πακέτο των 80€/μήνα για να αλλάζουν οι τιμές αυτόματα . Το ποσό αυτό μπορεί να αντιστοιχεί και στο μηνιαίο κόστος στο skroutz για κάποιο κατάστημα. Το να κατεβάζεις συνεχώς την τιμή δεν έχει κανένα όφελος για το κατάστημα γιατί στο τέλος το ποσοστό κέρδους θα είναι ανύπαρκτο , με τέτοιους τρόπους δεν διαλύεις κανέναν ανταγωνισμό . Το μόνο που θα γίνει θα είναι να υπάρχουν χαζοτιμές του τύπου 4,99 ,4,96 κτλ οι οποίες θα αλλάζουν κάθε λίγο και λιγάκι μόνο και μόνο για να βγαίνει κάποιος πρώτος στην κατάταξη . Δεν ζήτησε κανενας την γνώμη σου. Δημοκρατία έχουμε βέβαια αλλά μάλλον πολλοί κακοπροαίρετοι υπάρχουν εδώ μέσα. Το αν είναι ακριβό η όχι άσε να το αποφασίσει όποιον ενδιαφέρει και αφορά. ΑΝ δεν σε ενδιαφέρει και δεν σε αφορά τράβα να σχολιάσεις κακοκροαίρετα σε κανένα άλλο Post. madx2Για αυτό η Ελλάδα μας δεν πάει και δεν θα πάι ΠΟΤΕ μπροστά. Γιατί υπάρχουν άτομα σαν και εσένα τα οποία μόνο κακία βγάζουν από μέσα τους για οτιδήποτε δεν τους αρέσει. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΟΥΣ MODERATORS/ADMINS να κλειδώσουν το topic. Ευχαριστω!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις