Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω μια απορια.( Χωρις διαθεση ειρωνιας. Οποιος θελει μου λεει.) Ποντικια σκοτωνουν? Αν δηλαδη βρεθει φωλια στο σπιτι τι γινεται? H' τελος παντων καποιο ζωο ,που μπορει να αποτελεσει "απειλη".

• Απαντ. 313
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εχω μια απορια.( Χωρις διαθεση ειρωνιας. Οποιος θελει μου λεει.) Ποντικια σκοτωνουν? Αν δηλαδη βρεθει φωλια στο σπιτι τι γινεται? H' τελος παντων καποιο ζωο ,που μπορει να αποτελεσει "απειλη".

Αν ειχες γεννηθει ποντικι θα σου αρεσε να σε σκοτωσουν;

Αυτο ειναι το προβλημα με τους ανθρωπους,σκεφτονται τον εαυτουλη τους και κανεναν αλλον.Οσα φαμε οσα πιουμε και οσα αρπαξει ο κωλος μας.

• Moderators
Δημοσ.

Γενικα οχι αλλα οταν βρεθει η ζωη τους σε κινδυνο θα κανουν οτι χρειαζεται να επιβιωσουν. 

Το φαγητο δεν ειναι επιβιωση αν δεν εχεις χαθει στον αμαζονιο

Δημοσ.

Όχι, ούτε όστρακα. Μιλάμε για τους militant τώρα, που θα σε δουν να ΚΛΕΒΕΙΣ ΤΟ ΜΕΛΙ ΑΠ' ΤΙΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ και θα αρχίσουν το μπαράζ.

Να το κάνουν τι το μέλι οι μέλισσες;

Με υλικά από ζώα που είχαν φυσικό θάνατο είναι οκ; Δερμάτινο για παράδειγμα από αγελάδα που πέρασε ελεύθερη ζωή και είχε θάνατο από γήρας.

• Moderators
Δημοσ.

Να το κάνουν τι το μέλι οι μέλισσες;

Με υλικά από ζώα που είχαν φυσικό θάνατο είναι οκ; Δερμάτινο για παράδειγμα από αγελάδα που πέρασε ελεύθερη ζωή και είχε θάνατο από γήρας.

οχι! τιποτα το ζωικο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν υπαρχει ανρθωπος που αν δοκιμασει βιγκαν/βετζετεριαν διατροφη δεν θα νοιωσει το σωμα του πιο ελαφρυ και οχι επειδη εχασε βαρος αλλα λογο κορεσμου φαγητων κτλ. 

Έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό μπορώ να επιβεβαιώσω το 'χω δει στον εαυτό μου...

Ωστόσο τρώω ψάρι. Έχω κόψει μαχαίρι κρεάς/άσπρο αλεύρι και αποφεύγω γλυκά και ζάχαρη γενικότερα. 

Αλλά όταν λέω ψάρι εννοώ σίγουρα 3 φορές τη βδομάδα...

Πάντως αν και είδα διαφορά με το κρέας την μεγαλύτερη την είδα όταν έκοψα δια ροπάλου το άσπρο αλεύρι.

Και ισχύει αυτό με τους κρεατοφάγους, παλιά μας τα πρήζανε οι βήγκανζ, τώρα έχεις το πρήξιμο "ta fita den ehun zoi???" και "fae re kokoretsaki reeeeee".

Κάνω αναζήτηση το nickname σου σε όλο το thread για να διαβάσω τις φρασούλες σου με τα greeklish, είναι gold!

Επεξ/σία από jmiliad
Δημοσ.

οχι! τιποτα το ζωικο

Χμ... Ενδιαφέρον.

Οπότε ούτε πετρελαιοειδή ε; Δύσκολα θα την βγάζουν...

Να το φάνε. Από τα λίγα που ξέρω το κρατάνε σαν αποθήκη για το χειμώνα.

dah... :P

Τις ταΐζουμε τον χειμώνα αφού! :P :P :P

Δημοσ.

στην παραγωγή αυγών και γάλακτος πάντως μια χαρά βασανίζονται και πεθαίνουν ζώα , μη πω οτι είναι και ποιο βάναυσο και απο την παραγωγή κρέατος 
θυμάμαι ένα βιντεάκι με κότες που έσκαγαν απο τα πολλά αυγά αφού τις υποχρέωναν με τεχνητά μέσα να γεννάνε ποιο πολύ απο το φυσιολογικό και με αγελάδες που τις γκάστρωναν τεχνητά non stop για να μη σταματάνε να παράγουν γάλα. Το μωρό μάλιστα επειδή δεν τους ενδιέφερε καν το πετούσαν με το που γεννιόταν σε μια μηχανή και το άλεθαν 

Δημοσ.

Θάνο, θα απαντήσω σε αυτά που έγραψες αλλά πριν ξεκινήσω να ξεκαθαρίσουμε κάτι: δεν προσπαθώ να σε κάνω να αλλάξεις γνώμη ή να καταλήξω ότι "έχεις άδικο". Απλά κάνω τον αντίλογο σ' αυτά που λες για να δείξω ότι δεν είναι τα slam-dunk επιχειρήματα που ίσως νομίζεις ότι είναι.

Απλά λέω ότι η διατροφή είναι παράδοση, κληρονομιά, μέχρι τουλάχιστον να αλλάξει ο καθένας. Πχ εγώ έκανα 18 χρόνια να πέσω στη ιδέα της χορτοφαγίας... Εσύ τι αλλαγή έκανες στη διατροφή σου; Πάντως οι διαφορετικοί δρόμοι που έχουν πάρει σχεδόν όλοι είναι από τα μαγειρευτά της μαμάς στα πιτόγυρα και γενικά απερίσκεπτη, κοιλιόδουλη διατροφή. Τι σόι αλλαγή είναι αυτή, εδώ μιλάμε για μια διατροφή που είναι φιλική στα ζώα,περιβάλλον και σε σένα.

Δεν έκανα κάποια κοσμογονική αλλαγή στο επίπεδο του vegan στη διατροφή μου από αυτή που είχα μικρός. Έχει αλλάξει πολύ η προσέγγισή μου σε γλυκά, τηγανητά και κάποια άλλα πράγματα βέβαια, αλλά δεν είναι αυτό που θες να ακούσεις. Αλλά γιατί θα έπρεπε να έχω κάνει αλλαγή στη διατροφή μου ντε και καλά; Γιατί "θα έπρεπε" όλοι να καταλήγουν στην αλλαγή όσων τους έχουν περαστεί από μικροί;

Προσωπικά έχω εξετάσει π.χ. το θέμα της θρησκευτικής πίστης και κατέληξα ότι δε μου κάνει αυτό που μου έδιναν και το άλλαξα για μένα. Έχω εξετάσει επίσης το θέμα της διατροφής και κατέληξα ότι μου κάνει και δε χρειάζεται καμία αλλαγή. Το αν άλλαξα κάτι εγώ προσωπικά δε σημαίνει απολύτως τίποτα, αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο κόσμος μπορεί να αλλάξει και αλλάζει, απο κει και πέρα προφανώς δεν αλλάζουν όλοι με τον ίδιο τρόπο γιατί δεν είναι όλοι το ίδιο άτομο.

Η αλλαγή προς τα πιτόγυρα είναι αλλαγή. Το αν εσύ αισθάνεσαι πιο όμορφα ονομάζοντας τη διατροφή φιλική κλπ κλπ δε σου δίνει το δικαίωμα να ακυρώνεις την προσωπική επιλογή του άλλου να τρώει γύρους, ακόμα κι αν έχεις αντικειμενικό δίκαιο εν όλω ή εν μέρει. Εμένα π.χ. μου φαίνεται ότι συμβαίνει το ίδιο πράγμα στο σενάριο βλέπω τηλεόραση vs διαβάζω βιβλίο (και θα μπορούσα να το θέσω και με πιο σκληρές λέξεις), αλλά δε θα με δεις πουθενά να λέω ότι πρέπει να απαγορευτούν τα σήριαλ. Μου φαίνεται το ίδιο πράγμα όσον αφορά το να πηγαίνει κανείς στο περίπτερο για τσιγάρα με αυτοκίνητο (και προσωπικά ποτέ δεν παίρνω όχημα για αποστάσεις που μπορώ να περπατήσω σε 10-15 λεπτά), αλλά δε θα με δεις να λέω ότι πρέπει η πρακτική να απαγορευτεί για όλους. Και μου φαίνεται το ίδιο και για το κάπνισμα, που θα με βόλευε ιδιαίτερα να απαγορευτεί τελείως για να μην κάνω υπό καμία συνθήκη ούτε το περιστασιακό τσιγάρο που κάνω τώρα.

Αλλά αν προσπαθούσα να επιβάλλω τέτοιες απόψεις που επίσης "είναι αντικειμενικά καλύτερες" αγνοώντας τον ανθρώπινο παράγοντα, δε θα ήμουν ο defacer αλλά ο Δον Κιχώτης.

Η ιδανική χρυσή τομή θα ήταν η ελαχιστοποίηση ή όπου είναι δυνατό η εξάλειψη του πόνου, μείωση των ρίπων στο περιβάλλον, βελτίωση της υγείας. Αυτά όπως είπα, μέχρι ένα βαθμό φυσικά, και στη κατηγορία της διατροφής, τα καλύπτει η χορτοφαγία. Έχεις κάποια καλύτερη λύση; Παρακαλώ να τη ακούσω; Πείσε με plz.
Δεν θέλω να μιλήσω για τη χοληστερίνη,ακόρεστα και τρανς λιπαρά,καρκινογόνα κτλπ του κρέατος...
Ο συνομιλητής μου μπορεί να ενοχλείται που του λέω ουσιαστικά ότι όλα αυτά τα χρόνια έκανε κάτι λάθος, προφανώς εγωιστικά θα προσπαθήσει να απορρίψει τη ιδέα της χορτοφαγίας με ειρωνεία ή και συκοφαντία, ενώ είναι ένα σοβαρό ζήτημα. Για αυτό το λόγο και οι κρεατοφάγοι έχουν καταλήξει να πρίζουν τους vegan. 
Αυτό το θέλω, έχει κάποιες συνέπειες που αν είσαι ενημερωμένος και τις αντιλαμβάνεσαι και συνεχίζεις τότε απλά είσαι piece of shit :/ , δηλαδή έτσι όπως το βλέπω είναι:

• Άσκοπος βασανισμός ζώων για τη εκτροφή τους με σκοπό τη πώληση/κατανάλωση τους, ενώ ο άνθρωπος βιολογικά μπορεί να ζήσει και χορτοφαγικά.
  • Η κτηνοτροφία είναι άσκοπo χάσιμο ενέργειας, 7 κιλά φυτικής πρωτείνης για 1 κιλό βοδινής πρωτείνης, 200 000 L νερό για 1 κιλό βοδινού.
  • 18% των εκπομπών αερίων για το φαινόμενο του θερμοκηπίου οφείλετε αποκλειστικά στη κτηνοτροφία. Προφανώς και θα ήταν μικρότερο το ποσοστό αν εξαφανιζόταν η κτηνοτροφία, πολύ απλά γιατί η κτηνοτροφία έχει κακή απόδοση ενέργειας όπως λέω πιο πάνω.
  • Αν και τα 6 δις έτρωγαν κρέας θα χρειαζόμασταν 2 πλανήτες γη για να υποστηριχθεί τέτοιο εγχείρημα, αντιθέτως αν εξαφανιζόταν η κτηνοτροφία θα εξαφανιζόταν και η πείνα.
Και η λίστα συνεχίζεται και πρέπει να κοιμηθώ...

Και όλες αυτές οι θυσίες τελίκα γιατί; Για τη γεύση;

Ναι, για τη γεύση. Δε θεωρείς τη γέυση αρκετά σημαντική; Περίεργο, μιας και είναι μια από τις 5 αισθήσεις του ανθρώπου, και το κεφάλαιο της γεύσης είναι άρρηκτα συνυφασμένο με το φαγητό, το οποίο με τη σειρά του αποτελεί μία από τις σημαντικότερες κοινωνικές δραστηριότητες του ανθρώπου. Υπάρχει κάποιος λόγος που η τέχνη στη μαγειρική αποτελεί δεξιότητα με τεράστια ζήτηση από τις αρχές της καταγεγραμμένης ιστορίας μέχρι σήμερα, και ο λόγος αυτός δεν είναι ούτε η ηθική απέναντι στα ζώα ούτε η συνολική κατανάλωση ενέργειας για την παρασκευή του φαγητού.

Με άλλα λόγια δηλαδή, δε φαίνεται να αντιλαμβάνεσαι πως το επιχείρημα που απορρίπτεις με τέτοια ευκολία είναι πολύ πιο βαθειά ριζωμένο στην ανθρώπινη ψυχή από αυτά που σου φαίνονται "ανώτερου είδους". Δεν το λέω αυτό για να κρίνω την αντικειμενική σοβαρότητα των επιχειρημάτων (η οποία είναι συζητίσιμη αλλά δε θα τελειώσουμε ποτέ) αλλά για να δείξω ότι αν θέλεις να πείσεις κάποιον να αφήσει το κρέας, είναι τελείως αντιπαραγωγικός ο τρόπος με τον οποίο προσπαθείς να το κάνεις.

Συγκεκριμένα λοιπόν, και εδώ έρχεται το bold, όλη σου η ρητορική βασίζεται στο ότι αυτά που παραθέτεις ως επιχειρήματα είναι "ανώτερα" από οτιδήποτε άλλο παραθέτει η απέναντι πλευρά. Και πρέπει εσύ με τη σειρά σου να καταλάβεις ότι αυτό δεν είναι έτσι. Δεν έχω καμία διάθεση να σε πείσω για κάτι, be vegan and be happy with it and that's good for both of us, οι προσπάθειές μου θα πιάσουν πολύ περισσότερο τόπο αν προσπαθήσω να καταφέρω άλλα πράγματα από το να σε κάνω κρεατοφάγο. Και τώρα δες το ανάποδα. Μόλις πριν με αποκάλεσες piece of shit. Αυτό πιστεύεις ότι είναι δίκαιος χαρακτηρισμός; Και πολύ περισσότερο, ότι βοηθάει τον αγώνα σου;

Τέλος, τελείως συνοπτικά μια κριτική των επιχειρημάτων σου, και πάλι όχι απαραίτητα για να τα καταρρίψω αλλά σίγουρα για να δεις ότι δεν είναι τόσο αεροστεγή όσο νομίζεις:

• Ο "βασανισμός" δεν είναι "άσκοπος", ο σκοπός είναι να φάμε κρέας. Τι πάει να πει ότι ο άνθρωπος "μπορεί" να ζήσει και χορτοφαγικά; Είμαι σίγουρος ότι μπορεί να ζήσει και μόνο με τα κατάλληλα χάπια, αν αυτό υπήρχε σήμερα στα φαρμακεία θα άλλαζες τη γνώμη σου και θα γινόσουν από vegan χάπι eater?
  • "Άσκοπο" (και πάλι, υπογραμμίζω ότι το να μην αναγνωρίζεις εσύ κάποιον σκοπό ως άξιο δεν το κάνει έτσι για όλους τους υπόλοιπους) χάσιμο ενέργειας, χρήση νερού κλπ: με την ίδια λογική θα έπρεπε και συ στο επίπεδο που δεν προκαλεί προβλήματα να τρως μόνο τα πιο αποδοτικά λαχανικά. Π.χ. η ντομάτα και το αγγούρι είναι παρόμοια διατροφικά αλλά το αγγούρι θέλει περισσότερο νερό ή οτιδήποτε για να γίνει; Άρα όποιος ξαναφάει αγγούρι είναι piece of shit.
  • Αντίστοιχα με τα παραπάνω, αν μπορούσαμε να έχουμε όλοι σε ικανοποιητική ποσότητα και τιμή Soylent και βρίσκαμε κάποια metrics στα οποία είναι "καλύτερο" από (κάποια ή όλα) τα λαχανικά, θα έπρεπε να τρώμε όλοι μόνο αυτό;
  • Δεν έχει καμία σημασία ποιό είναι το ποσοστό που λες για φαινόμενα θερμοκηπίου κλπ κλπ. Μπορώ εγώ να έρθω και να πω ότι όχι, το κρέας κρέας απλά απαγορεύουμε τα αυτοκίνητα και κυκλοφορούμε όλοι με ποδήλατα. Εκεί να δεις ωφέλη στην υγεία και στις μειώσεις ρύπων! Γιατί είναι "καλύτερη" η δική σου πρόταση από τη δική μου και πρέπει να τη λάβω πιο σοβαρά υπόψη;
  • "Αν εξαφανιζόταν η κτηνοτροφία θα εξαφανιζόταν και η πείνα", says who? Και με τι προσόντα το λέει αυτό;

Ελπίζω να έχω πετύχει το στόχο μου με αυτές τις απαντήσεις και να μη μπούμε στη λούπα να αναλωθούμε σε παραθέσεις και κόντρα παραθέσεις που δε θα έχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα.

• Like 4
Δημοσ.

Ναι, για τη γεύση. Δε θεωρείς τη γέυση αρκετά σημαντική;

Άρα εσύ παραδίδεις την ιδέα της χορτοφαγίας στο οισοφαγικό σου σωλήνα. Πως σου ακούγεται αυτό; Πολύ λυπηρό αν με ρωτήσεις εμένα... btw, 8 μήνες που έχω κόψει κρέας κτλ, δεν λιγουρεύομαι τίποτα όταν βγαίνω σε ταβέρνες με τους φίλους μου που τρώνε σουβλάκια, γλυκά. Όλα είναι μια ιδέα...

Tο αν εσύ αισθάνεσαι πιο όμορφα ονομάζοντας τη διατροφή φιλική κλπ κλπ δε σου δίνει το δικαίωμα να ακυρώνεις την προσωπική επιλογή του άλλου να τρώει γύρους, ακόμα κι αν έχεις αντικειμενικό δίκαιο εν όλω ή εν μέρει.

Εσύ αισθάνεσε πιο όμορφα στο βάναυσο μεταχειρισμό των ζώων;

Δεν έχω το δικαίωμα να ακυρώνω την προσωπική επιλογή του άλλου αλλά νομίζω έχω το δικαίωμα να κρίνω και να λέω την άποψη μου.

Με άλλα λόγια δηλαδή, δε φαίνεται να αντιλαμβάνεσαι πως το επιχείρημα που απορρίπτεις με τέτοια ευκολία είναι πολύ πιο βαθειά ριζωμένο στην ανθρώπινη ψυχή από αυτά που σου φαίνονται "ανώτερου είδους".

Ακριβώς αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα, και σε ευχαριστώ που το παραδέχεσαι. Ο άνθρωπος δεν μπορεί να παρατήσει το κρέας επειδή είναι εθισμένος σε αυτό. Δεν είναι κρυφό ότι για πολλούς ανθρώπους η μεγαλύτερη ευχαρίστηση κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι αυτή του μεσημεριανού, κάτι που με στεναχωρεί ιδιαίτερα...

Μόλις πριν με αποκάλεσες piece of shit. Αυτό πιστεύεις ότι είναι δίκαιος χαρακτηρισμός; Και πολύ περισσότερο, ότι βοηθάει τον αγώνα σου;

Pardon, το 'είσαι' δεν πήγαινε αποκλειστικά για σένα, μη φέρεσε εγωιστικά. Ε ναι ρε φίλε, είναι δίκαιος χαρακτηρισμός γιατί όταν καταλαβαίνεις τις συνέπειες των πράξεων σου και συνεχίζεις να πράττεις το ίδιο, δεν είσαι υποκριτής; Τώρα αν όντως δεν συμφωνείς με τα επιχειρήματα πριν να σου δώσω μια έρευνα...

http://ajcn.nutrition.org/content/78/3/660S/T3.expansion.html

Δεν ξέρω αν βοηθάει το αγώνα μου, σίγουρα όμως λέω ότι αισθάνομαι και σκέφτομαι.

• Ο "βασανισμός" δεν είναι "άσκοπος", ο σκοπός είναι να φάμε κρέας.

Really;

• Τι πάει να πει ότι ο άνθρωπος "μπορεί" να ζήσει και χορτοφαγικά; Είμαι σίγουρος ότι μπορεί να ζήσει και μόνο με τα κατάλληλα χάπια, αν αυτό υπήρχε σήμερα στα φαρμακεία θα άλλαζες τη γνώμη σου και θα γινόσουν από vegan χάπι eater?
  • Αντίστοιχα με τα παραπάνω, αν μπορούσαμε να έχουμε όλοι σε ικανοποιητική ποσότητα και τιμή Soylent και βρίσκαμε κάποια metrics στα οποία είναι "καλύτερο" από (κάποια ή όλα) τα λαχανικά, θα έπρεπε να τρώμε όλοι μόνο αυτό;

Ουσιαστικά μου λες ότι αν είχα άγευστα Soylent που να μου έδιναν ότι χρειαζόμουν διατροφικά αν θα παράδιδα τα λάχανικά κτλπ.

Αντίθετα εσύ αν έιχες καλύτερα γευστικά από το κρέας Soylent και σου έδιναν ότι χρειάζεσαι, θα παρατούσες το κρέας;

• Με την ίδια λογική θα έπρεπε και συ στο επίπεδο που δεν προκαλεί προβλήματα να τρως μόνο τα πιο αποδοτικά λαχανικά. Π.χ. η ντομάτα και το αγγούρι είναι παρόμοια διατροφικά αλλά το αγγούρι θέλει περισσότερο νερό ή οτιδήποτε για να γίνει; Άρα όποιος ξαναφάει αγγούρι είναι piece of shit.

200 000 λίτρα νερό για 1 κιλό βοδινό, σοβαρά τώρα συγκρίνεις τη ντομάτα που δεν είναι ούτε 1000λ ή το αγγούρι που αν είναι όντως περισσότερο θα είναι πχ κανα 2000λ. Δηλαδή αμελητέα διαφορά. Αν είναι όντως 200 000λ, τότε πάσο δεν ξανατρώω...

• "Αν εξαφανιζόταν η κτηνοτροφία θα εξαφανιζόταν και η πείνα", says who? Και με τι προσόντα το λέει αυτό;

Το είχα δει σε ένα βιντεάκι που έχει το λόγο ο Philip Wollen, φιλάνθρωπος, ακτιβιστής κτλπ.

Δημοσ.

όταν καταλαβαίνεις τις συνέπειες των πράξεων σου και συνεχίζεις να πράττεις το ίδιο, δεν είσαι υποκριτής;

Όχι. Υποκριτής είναι αυτός που πράττει διαφορετικά απ' όσα δημοσίως δηλώνει.

Και γενικά, κάθεσαι και ρωτάς ρητορικά "γιατί να είναι ένας άνθρωπος ανώτερος από ένα ζώο" αλλά η προσέγγισή σου είναι τόσο specieστική και μοραλιστική και πραγματεύεται όρους όπως "δικαίωμα" και "υποκρισία" τόσο απόλυτα και αποκλειστικά ανθρωποκεντρικά που δεν μπορείς με τίποτα να χωνέψεις πως, ως ένα ακόμη ζώο, σκοτώνουμε και τρώμε επειδή μπορούμε και αν ήταν μάγκας η αγελάδα, ας μας έτρωγε αυτή.

Φύση. Άδικο πράγμα. Deal with it.

• Like 1
Δημοσ.

ΦΙλε μου Θάνο πρέπει να μάθεις να δέχεσαι τις επιλογές τις δικές μας στο να τρώμε κρέας όπως και εμείς δεχόμαστε την επιλογή σου να μην τρως κρέας... Φτάσαμε 19 σελίδες να λέμε τα ίδια και τα ίδια..

Θέλω να σε ρωτήσω κάτι. Εσύ για ποιον λόγο κυρίως ακολουθείς αυτή την διατροφή για περιβαλλοντολογικούς - οικολογικούς ή απλά για λόγους υγείας;;

Δημοσ.

Όχι. Υποκριτής είναι αυτός που πράττει διαφορετικά απ' όσα δημοσίως δηλώνει.

Άρα αντιλαμβάνεται τις συνέπειες, τις δέχεται και συνεχίζει. Έστω ότι έχουμε καταλήξει ότι η κρεατοφαγία είναι κάτι από τη φύση του άσχημο (τουλάχιστον από τη δικιά μου τη πλευρά) . Αυτό δεν κάνει κάποιον σκατάνθρωπο; :S 

ΦΙλε μου Θάνο πρέπει να μάθεις να δέχεσαι τις επιλογές τις δικές μας στο να τρώμε κρέας όπως και εμείς δεχόμαστε την επιλογή σου να μην τρως κρέας...

Έτσι όπως έχει φτάσει η συζήτηση εδώ δεν είναι θέμα αποδοχής, αλλά τί τελικά είναι καλό και κακό...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...