Nightshady Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Η χορτοφαγία, όπως κι ο φεμινισμός τρίτου κύματος, είναι μια νεανική φάση που περνάει μετά από καιρό. http://www.infowars.com/84-of-vegetarians-and-vegans-return-to-meat/
bedazzled Δημοσ. 29 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2016 Απλά λέω, αν μεγαλώναμε με τέτοιο τρόπο να αγαπάμε και να σεβόμαστε όλα τα ζώα χωρίς να τα τρώμε, τώρα δεν θα κάναμε καν τη συζήτηση περί χορτοφαγίας και μη. Για αυτό το λόγο έτρωγα κρέας 17 χρόνια, επειδή απλά μεγάλωσα έτσι. Δεν ισχύει αυτό που λες. Γνωρίζω κόσμο που μεγάλωσε στην επαρχία, σε οικογένειες που ασχολούνταν με την κτηνοτροφία. Μια χαρά τρώνε κρέας, όπως επίσης μια χαρά έπαιζαν με τα κατσικάκια και τους έδιναν ονόματα. Αν θελει καποιος παντου βρισκει διαφορες και κοκκινες γραμμες.Επισης εχει διαφορα να ζει καποιος σε βουνο η σε καποιο ψαροχωρι οπου το κυνηγι και το ψαρεμα ειναι θεμα επιβιωσης και διαβιωσης και διαφορετικο να καποιος ,που δεν εχει δει ουτε χελωνα στην ζωη του, να κανει κλικ αγανακτισης για την φρικαλεοτητα του κυνηγιου απο το smartphone του , ενα προιον βιομηχανικης εξελιξης η οποια περασε μεσα απο την αποψιλωση των δασων και την καταδικη μερικων ιθαγενων που ζουσαν μεσα και απο την φυση. Μην ξεχνάμε και την εκμετάλλευση μέσα στις φάμπρικες της Foxconn... δεν είναι μόνο τα κοτόπουλα που υποφέρουν από την βιομηχανοποίηση της παραγωγής αγαθών. Αλλά κι εδώ ισχύει αυτό που είπε κάποιος, πιο πολύ νοιαζόμαστε για έναν κοντινό μας άνθρωπο, παρά για τον Κινέζο που χτυπάει 12ωρα για να συναρμολογεί iPhone & PS4. ΥΓ: Και κάπως έτσι όλοι μπαίνουμε στο Insomnia, με Made in China ηλεκτρονικά... vegans και μη. 1) Η κτηνοτροφία είναι άσκοπo χάσιμο ενέργειας, 7 κιλά φυτικής πρωτείνης για 1 κιλό βοδινής πρωτείνης, 200 000 L νερό για 1 κιλό βοδινού. 2) 18% των εκπομπών αερίων για το φαινόμενο του θερμοκηπίου οφείλετε αποκλειστικά στη κτηνοτροφία. Προφανώς και θα ήταν μικρότερο το ποσοστό αν εξαφανιζόταν η κτηνοτροφία, πολύ απλά γιατί η κτηνοτροφία έχει κακή απόδοση ενέργειας όπως λέω πιο πάνω. 3) Αν και τα 6 δις έτρωγαν κρέας θα χρειαζόμασταν 2 πλανήτες γη για να υποστηριχθεί τέτοιο εγχείρημα, αντιθέτως αν εξαφανιζόταν η κτηνοτροφία θα εξαφανιζόταν και η πείνα. 1) Εδώ υπάρχει ένα logical fallacy. Το κρέας το τρώμε μεταξύ άλλων ΚΑΙ επειδή είναι συμπυκνωμένη ενέργεια, δηλαδή ανά γραμμάριο τροφής αποδίδει περισσότερες θερμίδες συγκριτικά π.χ. με τα χόρτα. Αν ένα μπιφτέκι 300g χρειάζεται π.χ. 5 κιλά χόρτα για να παραχθεί, δεν σημαίνει ότι εγώ σαν άνθρωπος μπορώ να αντικαταστήσω το μπιφτέκι των 300g με 5 κιλά χόρτα. Δεν είμαι μηρυκαστικό, δεν έχω το ανάλογο στομάχι/πεπτικό σύστημα για να χωνέψω τέτοια ποσότητα χωρίς προβλήματα. Η αγελάδα μπορεί και το κάνει γιατί είναι φυτοφάγο. Αυτό που έγραψα για την συμπύκνωση ενέργειας ισχύει και για το μαγείρεμα. Μαγειρεύοντας πέραν του ότι σκοτώνουμε επιβλαβή βακτήρια (και θρεπτικά συστατικά μερικές φορές), ολοκληρώνεται μέρος της πέψης έξω από το στομάχι και έτσι η μαγειρεμένη τροφή έχει μεγαλύτερη πυκνότητα ενέργειας συγκριτικά με την raw (κάποιοι την βρίσκουν έτσι, περί ορέξεως). Επίσης, βοοειδή που ζουν φυσιολογικά (δηλαδή όχι στοιβαγμένα σε βιομηχανικές μονάδες) σε πεδιάδες και τρώνε χορταράκι, το κρέας τους περιέχει και λιπαρά Ω3, τα οποία τα παίρνουν από το χορτάρι. Αυτό στην σημερινή εποχή λέγεται «βιολογικό κρέας», αλλά κοστίζει παραπάνω έως πολύ παραπάνω. Συνεπώς δεν μπορώ να έχω την απαίτηση από τον εργαζόμενο των €500/μήνα να ψωνίζει μόνο βιολογικά. Γι' αυτό υπάρχουν και τα ψάρια. Δεν είναι τυχαίο το ότι όσοι κάνουν εξεζητημένες διατροφές είναι άτομα mid προς upper class. Αλλού είναι ακόμα πιο φτωχοί (π.χ. Ινδία) και την βγάζουν με ένα πιάτο χυλό όλη μέρα. Οι υδατάνθρακες είναι φτηνοί μεν (κάπως έτσι έφτασε η Ινδία 1 δις κόσμου), αλλά μαζί μας έφεραν την παχυσαρκία και την τερηδόνα (τα τελευταία 10000 χρόνια περίπου, με την γεωργική επανάσταση). Η σπατάλη νερού που αναφέρεις συμβαίνει κατά κόρον στην γεωργία με απαρχαιωμένες μεθόδους ποτισμού. 2) Για το φαινόμενο του θερμοκηπίου πολλά λέγονται, πάντως η θερμοκρασία του πλανήτη έχει αυξηθεί αρκετές φορές στο παρελθόν, ενώ άλλες φορές έχει πέσει (εποχή των παγετώνων). Υπάρχουν και επιστήμονες που διαφωνούν ότι είναι ανθρωπογενής. Παίζονται πολλά συμφέροντα εδώ (και όχι μόνο εδώ). 3) Το ίδιο λένε για τις ΗΠΑ. Αν όλες οι χώρες είχαν την κατανάλωση του μέσου Αμερικάνου, θα χρειαζόμασταν όντως άλλη μια Γη. Και ρωτάω εγώ τώρα: θα πείσεις εσύ τον μέσο Αμερικάνο να καταναλώνει λιγότερο, επειδή άλλοι πεινάνε στην Αφρική, ενώ αυτός κατεβάζει 5-5 τα Big Mac; Καλή τύχη με αυτό, μιας και θεωρούν τους εαυτούς τους (δικαίως ή αδίκως) κυρίαρχους του πλανήτη. "Murica fuck yeah" που λέει και το τραγουδάκι. Είναι αυτό που είπε κάποιος πιο πριν ότι ακόμα και στο είδος μας (homo sapiens sapiens) υπάρχουν μεγάλες διακρίσεις και ανισότητες... Όχι, ούτε όστρακα. Μιλάμε για τους militant τώρα, που θα σε δουν να ΚΛΕΒΕΙΣ ΤΟ ΜΕΛΙ ΑΠ' ΤΙΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ και θα αρχίσουν το μπαράζ. Επίσης υπάρχει ένας σνομπισμός από βήγκανζ προς βετζετέριανζ, καθώς υποτίθεται ότι ενώ είσαι κάπως συνειδητοποιημένος για να μην τρως κρέας, κάθεσαι και υποστηρίζεις βιομηχανίες γάλακτος και αυγών. Είναι σαν τις διανομές Linux και τα αριστερά κόμματα... ακόμα και μεταξύ τους υπάρχουν φατρίες που σφάζονται για το ποιός έχει την «ιδεολογική ανωτερότητα». Μόλις πριν με αποκάλεσες piece of shit. Αυτό πιστεύεις ότι είναι δίκαιος χαρακτηρισμός; Προσωπικά πιστεύω ότι είναι δίκαιος χαρακτηρισμός για vegans που προσπαθούν να επιβάλλουν αυτή την διατροφή στο παιδί τους ή ακόμα και στην γάτα τους (ναι, το έχω ακούσει κι αυτό, σαρκοβόρο ον να προσπαθεί να το μετατρέψει σε φυτοφάγο με το ζόρι). Κανένα πρόβλημα με τις «ιδεολογίες» (ακόμα κι αν κάνουν ζημιά στους ίδιους εις γνώση τους), αρκεί να μην επιβάλλονται σε τρίτους. 2
randomcat Δημοσ. 29 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2016 "καμιά φορά στο μαγαζί όταν ο κιμάς είναι φρέσκος των τρώω ωμό [...] μια φορά έφαγα ωμό ένα κουνελάκι... τρυφερό έλιωνε στο στόμα" 2
Irene.j Δημοσ. 29 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2016 Τις κατσαρίδες και τα ποντίκια, δεν τα σκοτώνω επειδή τα φοβάμαι με την άμεση ερμηνεία τού ρήματος (όπως θα φοβόμουν π.χ. το τετ α τετ με μία τίγρη...) Τα σκοτώνω επειδή πριν μπουν στο σπίτι μου και αρχίσουν να βολτάρουν όπου βρουν, έχουν κάνει μια καλή περασάδα απ' τον υπόνομο και τον κάδο απορριμάτων και προτιμώ να αποκλείσω το ενδεχόμενο, παρά να ρισκάρω να διαπιστώσω αν γίνεται να πεθάνω από πανούκλα το 2016. Ακριβώς δε επειδή δεν ισχύει το τονισμένο στην περίπτωση, δε σκοτώνω τον αρουραίο τού αγρού ή τα σκαθάρια. ...η στιγμή που θα κοιμόμαστε νύχτα στις ερημιές και δε θα μας τρώνε οι λύκοι και οι αρκούδες, αφού θα έχουν κυριευθεί από την πολλή αρμονία... Κι εγώ τους παραδέχομαι γι' αυτό, εφόσον το πιστεύουν. Για το ότι πρήζουν των άλλων τα κάκαλα από την άλλη... Μην το πας τοσο μακρια σε λυκοι και αρκουδες. Η στιγμη,που θα κοιμηθεις στην υπαιθρο (χωρις να εχεις παει στην Πινδο) και απο πανω σου θα πετανε νυχτεριδες και κουκουβαγιες υπο το λατρεμενο σκουζμαρι της αλεπους ειναι αρκετο. Αν καταφερεις να βγαλεις νυχτα,θα σε βρει το πρωι ταβουλι απο κανενα σκορπιο ή στην καλυτερη σκνιπες. Μην αναφερω περατζαδες απο κουναβια και ασβους. Οι οχιες και οι σκουρκοι θα σου πουν καλημερα! Ολα αυτα οποιος ζει στη φυση τα εχει κανει καθημερινοτητα. Θα παραδεχομουν λοιπον εκεινον,που εφαρμοζει τα πιστευω του και στο αναλογο περιβαλλον. (Στην προκειμενη να πεφτει και λιγο πεινα). Ενημερωτικα το αρουρι του αγρου φερει λεπτοσπειρα (οπως αλλωστε και πολλα οικοσιτα ζωα) 2
deesnider Δημοσ. 29 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2016 Ενημερωτικα το αρουρι του αγρου φερει λεπτοσπειρα (οπως αλλωστε και πολλα οικοσιτα ζωα) Δεν το ήξερα, αλλά δε μού φαίνεται και περίεργο. Πάντως από το να φέρει ...σκατά με εσάνς χωματερής, προτιμότερο μού κάθεται! Άσε που, τελικά, δε χρειάζεται καν να τον σκοτώσω εγώ, ακόμα κι αν ήθελα: Δόξα τω Όντιν, από γεράκια, κουκουβάγιες και φίδια, άλλο τίποτα...
Irene.j Δημοσ. 29 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2016 Δεν το ήξερα, αλλά δε μού φαίνεται και περίεργο. Πάντως από το να φέρει ...σκατά με εσάνς χωματερής, προτιμότερο μού κάθεται! Άσε που, τελικά, δε χρειάζεται καν να τον σκοτώσω εγώ, ακόμα κι αν ήθελα: Δόξα τω Όντιν, από γεράκια, κουκουβάγιες και φίδια, άλλο τίποτα... http://www.eumedline.eu/post/LEPTOSPEIRWSH-Molynsh-poy-thymizei-griph Προτιμοτερη μου καθεται η εσανς!
deesnider Δημοσ. 29 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2016 http://www.eumedline.eu/post/LEPTOSPEIRWSH-Molynsh-poy-thymizei-griph Προτιμοτερη μου καθεται η εσανς! Μπαίνουν στο σπίτι οι αγροπόντικες; Τουλάχιστον στο χωριό τής μάνας μου, στην Αρκαδία, αλλά και στον Ωρωπό που έχουν εξοχικό οι δικοί μου, ενώ τα χωράφια είναι γεμάτα από δαύτους, μέσα στο σπίτι δεν είδα ποτέ. Ίσως βέβαια και να έτυχε. Αν τώρα ο άλλος εννοεί να σουλατσάρει μέσα στα αγριόχορτα με τις ...σαγιονάρες, μάλλον τα θέλει ο πισινούλης του!
Lucifer Δημοσ. 29 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2016 Η στιγμη,που θα κοιμηθεις στην υπαιθρο (χωρις να εχεις παει στην Πινδο) και απο πανω σου θα πετανε νυχτεριδες και κουκουβαγιες υπο το λατρεμενο σκουζμαρι της αλεπους ειναι αρκετο. Αν καταφερεις να βγαλεις νυχτα,θα σε βρει το πρωι ταβουλι απο κανενα σκορπιο ή στην καλυτερη σκνιπες. Μην αναφερω περατζαδες απο κουναβια και ασβους. Οι οχιες και οι σκουρκοι θα σου πουν καλημερα! Ειρήνη που μένεις
Irene.j Δημοσ. 29 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2016 Μπαίνουν στο σπίτι οι αγροπόντικες; Τουλάχιστον στο χωριό τής μάνας μου, στην Αρκαδία, αλλά και στον Ωρωπό που έχουν εξοχικό οι δικοί μου, ενώ τα χωράφια είναι γεμάτα από δαύτους, μέσα στο σπίτι δεν είδα ποτέ. Ίσως βέβαια και να έτυχε. Αν τώρα ο άλλος εννοεί να σουλατσάρει μέσα στα αγριόχορτα με τις ...σαγιονάρες, μάλλον τα θέλει ο πισινούλης του! Σπανιο μεν πιθανοτατο δε. Ειρήνη που μένεις Αμαζονιο Και ομως πολυ κοντα σε αστικο κεντρο
LongTom Δημοσ. 29 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2016 1) Εδώ υπάρχει ένα logical fallacy. Το κρέας το τρώμε μεταξύ άλλων ΚΑΙ επειδή είναι συμπυκνωμένη ενέργεια, δηλαδή ανά γραμμάριο τροφής αποδίδει περισσότερες θερμίδες συγκριτικά π.χ. με τα χόρτα. Αν ένα μπιφτέκι 300g χρειάζεται π.χ. 5 κιλά χόρτα για να παραχθεί, δεν σημαίνει ότι εγώ σαν άνθρωπος μπορώ να αντικαταστήσω το μπιφτέκι των 300g με 5 κιλά χόρτα. Δεν είμαι μηρυκαστικό, δεν έχω το ανάλογο στομάχι/πεπτικό σύστημα για να χωνέψω τέτοια ποσότητα χωρίς προβλήματα. Η αγελάδα μπορεί και το κάνει γιατί είναι φυτοφάγο. Αυτό που έγραψα για την συμπύκνωση ενέργειας ισχύει και για το μαγείρεμα. Μαγειρεύοντας πέραν του ότι σκοτώνουμε επιβλαβή βακτήρια (και θρεπτικά συστατικά μερικές φορές), ολοκληρώνεται μέρος της πέψης έξω από το στομάχι και έτσι η μαγειρεμένη τροφή έχει μεγαλύτερη πυκνότητα ενέργειας συγκριτικά με την raw (κάποιοι την βρίσκουν έτσι, περί ορέξεως). Επίσης, βοοειδή που ζουν φυσιολογικά (δηλαδή όχι στοιβαγμένα σε βιομηχανικές μονάδες) σε πεδιάδες και τρώνε χορταράκι, το κρέας τους περιέχει και λιπαρά Ω3, τα οποία τα παίρνουν από το χορτάρι. Αυτό στην σημερινή εποχή λέγεται «βιολογικό κρέας», αλλά κοστίζει παραπάνω έως πολύ παραπάνω. Συνεπώς δεν μπορώ να έχω την απαίτηση από τον εργαζόμενο των €500/μήνα να ψωνίζει μόνο βιολογικά. Γι' αυτό υπάρχουν και τα ψάρια. Δεν είναι τυχαίο το ότι όσοι κάνουν εξεζητημένες διατροφές είναι άτομα mid προς upper class. Αλλού είναι ακόμα πιο φτωχοί (π.χ. Ινδία) και την βγάζουν με ένα πιάτο χυλό όλη μέρα. Οι υδατάνθρακες είναι φτηνοί μεν (κάπως έτσι έφτασε η Ινδία 1 δις κόσμου), αλλά μαζί μας έφεραν την παχυσαρκία και την τερηδόνα (τα τελευταία 10000 χρόνια περίπου, με την γεωργική επανάσταση). Η σπατάλη νερού που αναφέρεις συμβαίνει κατά κόρον στην γεωργία με απαρχαιωμένες μεθόδους ποτισμού. 2) Για το φαινόμενο του θερμοκηπίου πολλά λέγονται, πάντως η θερμοκρασία του πλανήτη έχει αυξηθεί αρκετές φορές στο παρελθόν, ενώ άλλες φορές έχει πέσει (εποχή των παγετώνων). Υπάρχουν και επιστήμονες που διαφωνούν ότι είναι ανθρωπογενής. Παίζονται πολλά συμφέροντα εδώ (και όχι μόνο εδώ). 3) Το ίδιο λένε για τις ΗΠΑ. Αν όλες οι χώρες είχαν την κατανάλωση του μέσου Αμερικάνου, θα χρειαζόμασταν όντως άλλη μια Γη. Και ρωτάω εγώ τώρα: θα πείσεις εσύ τον μέσο Αμερικάνο να καταναλώνει λιγότερο, επειδή άλλοι πεινάνε στην Αφρική, ενώ αυτός κατεβάζει 5-5 τα Big Mac; Καλή τύχη με αυτό, μιας και θεωρούν τους εαυτούς τους (δικαίως ή αδίκως) κυρίαρχους του πλανήτη. "Murica fuck yeah" που λέει και το τραγουδάκι. Εσύ έχεις λογικό σφάλμα εδώ, έχει αποδειχτεί ότι η κτηνοτροφία βοοειδών είναι εξαιρετικά σπάταλη και προκαλεί τεράστιες ποσότητες μεθανίου. Δεν είναι "συμπύκνωση ενέργειας",τουλάχιστον όπως το θέτεις,το αντίθετο μάλιστα διότι ανεβαίνοντας την τροφική αλυσίδα υπάρχουν τεράστιες ενεργειακές απώλειες στην διαθέσιμη βιομάζα.Έτσι για κάθε διαθέσιμο kcal που έχει το βοδινό έχουν χαθεί τάξεις μεγέθους περισσότερα στην διαδικασία. Για να λέμε τα σύκα, σύκα και την σκάφη σκάφη. Btw:Η ανθρωπογενής αλλαγή του κλίματος δεν είναι κάτι αμφισβητίσημο, τουλάχιστον από το 95+% των κλιματολόγων και φυσικά υποστηρίζεται από το καθολικό σύνολο των διαθέσιμων στοιχείων. Αυτοί που το αμφισβητούν είτε δεν ξέρουν για τι πράγμα μιλάνε,είτε χειρότερα τα παίρνουν από κάποιους.
bedazzled Δημοσ. 29 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2016 Οπότε το να φάω εγώ 5 κιλά χόρτα και να αρχίσω να απελευθερώνω μεθάνιο στην ατμόσφαιρα είναι καλύτερο με ποιά λογική ακριβώς; Χώρια ότι θα σε πονάει το στομάχι όλη μέρα... το κρέας προσφέρει συμπυκνωμένη ενέργεια, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν χάνεται κι ένα ποσοστό ενέργειας για να παραχθεί. 100% efficiency δεν υπάρχει πουθενά, μάλλον πρέπει να θυμηθείς λίγο τους νόμους της θερμοδυναμικής. Αν ο καημός μας ήταν η μέγιστη αποδοτικότητα, τότε θα τρώγαμε μόνο φύκια (βλ. σπιρουλίνα). Επίσης, να απαγορεύσουμε τα ενεργοβόρα PC και να έχουμε όλοι tablets (το μισό Insomnia θα έβγαζε pitchforks αν γινόταν αυτό). Όσο για το φαινόμενο του θερμοκηπίου, ας ξεκινήσουμε πρώτα με την κατάργηση των ΙΧ και την υποχρεωτική χρήση ΜΜΜ/ποδηλάτου και βλέπουμε για το κρέας... Ουπς, σας ακούγεται πολύ φασιστικό/κομμουνιστικό αυτό; Τότε μάντεψε πως ακούγονται οι vegans στα δικά μας αυτιά... Όσο για τα συμφέροντα, ο άνθρωπος έχει πολύ μικρό και πεπερασμένο lifetime (75-80 χρόνια ζωής) για να κρίνει γεωλογικές περιόδους εκατομμυρίων ετών που ιστορικά έχει αποδειχθεί ότι πάντα κάνουν τον κύκλο τους (θέρμανση-ψύξη). Ψάξε ποιοί έλεγαν πριν 10 χρόνια ότι μέχρι σήμερα οι πάγοι των πόλων θα έχουν λιώσει εντελώς, πράγμα που δεν συνέβη τελικά. Πάντα με στοιχεία όπως λες κι εσύ. Δεν τους βλέπω ιδιαίτερα λαλίστατους πλέον.
bluesattack Δημοσ. 29 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2016 Να τα καταργησουμε τελειως τα κτηνοτροφικα παιδια.Και αν πιασει κανα χαλαζι με τρεφομαστε με αερα
kirileman Δημοσ. 29 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2016 Οπότε μέχρι νεωτέρας ισχύει αυτό που είπα: ο άνθρωπος είναι το κυρίαρχο είδος. Τα κουνούπια είναι το κυρίαρχο είδος.
chrisxkar Δημοσ. 29 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2016 Πάντως, να κάνω και λίγο το δικηγόρο μου, όσο σπασαρχίδηδες είναι οι βήγκανζ που θα κοντράρουν όλη τη βιολογία με επιχειρήματα "den ehis kinododes", άλλο τόσο για τον παργαλάτσο είναι και οι μάτσο αντρίλες κρεατοφάγοι (99% ΓΑΤΑΚΙΑ του σπορ) που θα μπουν να γράψουν "efaga mia stavlisia tora allo prama haha". Είναι ακριβώς η ίδια φάση με χριστιανοταλιμπάν vs πρηξοάθεους. Το να υπαγορεύει η ηθική ενός ανθρώπου να μην θέλει να τρώει ζώα, δε θεωρώ ότι είναι ούτε κατακριτέο, ούτε γενικά κάτι που αποτελεί δουλειά κανενός να το αλλάξει. Παίρνει συμπληρώματα, δεν παίρνει συμπληρώματα, γουστάρει βυζιά ή γουστάρει κώλο, είναι προσωπική επιλογή καθενός, όπως είναι πχ η επιλογή του να είναι ένθεος ή/και θρήσκος. Να σκάει ο κάθε κακομοίρης και να αντιπαραθέτει "μα δεν υπάρχει θεός, είσαι βλάκας" και "μα είμαστε φτιαγμένοι να τρώμε κρέας, είσαι βλάκας" για εμένα είναι αγνός, ανόθευτος κομπλεξισμός. Είναι η ηθική πορεία που έχει επιλέξει αυτός ο άνθρωπος, deal with it και φάε ό,τι θες. Φυσικά αυτός ο "σεβασμός" δεν περιλαμβάνει καθυστερημένες απόψεις του "είμαστε καρποφάγα", "δεν μπορείς να χωνέψεις ωμό κρέας", "γιατί δεν έχεις νύχια όπως οι τίγρεις;" που εμπίπτουν, λόγω αντικειμενικότητας της επιστήμης, σε ασπρόμαυρα πλαίσια. Όπως αντίστοιχα υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο "εγώ πιστεύω στον Χ θεό" και στο "ο Χ θεός υπάρχει". Αλλά γενικά, χαλαρώστε λίγο (προτείνω) με τη φάση "τρώω κρέας=έχω μεγάλο πουλί". Οι φρωνιμητες εξυπηρετουσαν στο να μασας ωμο κρεας
Προτεινόμενες αναρτήσεις