fylatos Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Προσωπικά αυτό με το κυνήγι το θεωρώ χειρότερο από σφαγείο. Στην ερώτηση του θέματος, όχι δεν το έχω κάνει και δεν πιστεύω ότι θα το έκανα εκτός αν πέθαινα της πείνας κυριολεκτικά. Γενικά είμαστε - έχουμε γίνει κάπως αναίσθητοι, αλλά δεν ξέρω αν θα αλλάξει ποτέ αυτό. Θεωρώ ότι πρέπει να παιδιά να ξέρουν ότι το κρέας που έχουν στο πιάτο τους είναι αποτέλεσμα σφαγής με τον ένα τρόπο ή τον άλλο. Δε φυτρώνουν μπριζόλες. Μόνο έτσι κάνει κανείς πραγματικά συνειδητή επιλογή στο να είναι κρεατοφαγος. Αλλιώς είναι φάση είμαι υπέρ της δημοκρατίας με σκλάβους. 3
xstreamgamer Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Ναι έχω σφάξει σχεδόν τα πάντα εδώ που είμαι στο χωριό εκτός από κότα γιατί είναι άθλιο το θέαμα της σφαγής της δεν το αντέχω.Ο άνθρωπος είναι φτιαγμένος ώστε να τρώει τα πάντα και φυσικά λατρεύουμε τα λαχανικά για αυτό έχουμε και μικρούς κήπους(Τούρκικη ονομασία αυτών μπαχτσέδες).Οπότε κάθε μέρα έχει και σαλάτα μαρουλάκι ντομάτα παντζάρια λάχανο κουνουπίδια και άλλα πολλά.Ο άνθρωπος ανεξάρτητα με το νοητικό του επίπεδο είναι ζώο, θηλαστικό, πρωτεύων, στην συνομοταξία των χορδωτών κάποιος που ξέρει καλύτερα ας με διορθώσει αν κάνω λάθος.Οπότε μία χαρά δικαιολογείται να τρώει κρέας.Πολύ μπερδεύουν το νοητικό επίπεδο με το αν ο άνθρωπος είναι ζώο ή όχι,οπότε κατά την γνώμη μου κάνουν τεράστιο λάθος.Ανεξαρτήτου ευφυίας από τα ζώα προερχόμαστε και ζώα παραμένουμε και ως τέτοια τρεφόμαστε.Οπότε όλη αυτή η προσπάθεια να αισθανθούμε ενοχές γιατί τρώμε κρέας είναι εντελώς γελοία και χωρίς επιχειρήματα. Ακούω ότι τα ζώα βασανίζονται (και έτσι είναι)στις μεγάλες μονάδες παραγωγής για να τρώμε κρέας οπότε είναι και αυτός λόγος για να μην φάμε αλλά να ρωτήσω ρε παιδιά τα δικά μου μοσχαράκια (δύο και γουρουνάκια τρία) που τρέχουν στο καταπράσινο λιβάδι σαν να είναι σε διαφήμιση γαλακτομικών προϊόντων δικαιούμαι να τα σφάξω να τα φάω ή όχι; 2
Βασίλης_29 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 αλλά να ρωτήσω ρε παιδιά τα δικά μου μοσχαράκια (δύο και γουρουνάκια τρία) που τρέχουν στο καταπράσινο λιβάδι σαν να είναι σε διαφήμιση γαλακτομικών προϊόντων δικαιούμαι να τα σφάξω να τα φάω ή όχι; Όχι, πρέπει να μείνεις να πεθάνεις της πείνας γιατί είσαι άνθρωπος, το εκλεκτό δημιούργημα του θεού δηλαδή. Τα μοσχαράκια είναι μοσχαράκια και πρέπει να τρέχουν ελεύθερα στο λιβάδι. Πλάκα κάνω.
Lucifer Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 τα δικά μου μοσχαράκια (δύο και γουρουνάκια τρία) που τρέχουν στο καταπράσινο λιβάδι σαν να είναι σε διαφήμιση γαλακτομικών προϊόντων δικαιούμαι να τα σφάξω να τα φάω ή όχι; Το δικαίωμα είναι επίσης ανθρώπινη έννοια. Και το γεγονός ότι είσαι η αιτία που είναι ζωντανά και ταϊσμένα και ασφαλή δε σου δίνει το δικαίωμα να τα σκοτώσεις, όπως ακριβώς ισχύει και για τα παιδιά και τα κατοικίδια. Αν πρέπει να νοιώθεις ότι "δικαιούσαι" κάτι, δεν δρας βάσει των αρχών της φύσης και άρα δεν βγάζει νόημα να τις επικαλείσαι. Σφάξε τα ζώα επειδή είσαι ο κυνηγός τους και είναι η τροφή σου, όχι επειδή το έχεις πάει από κάποιο φιλοσοφικό ρεύμα μέσω Λαμίας. Δε γίνεται να είναι δικαιολογία και το "είμαστε ζώα" και το "είμαστε άνθρωποι". Αμφότερα έρχονται και με συνέπειες. 2
firewalker Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Και η κατανάλωση φυτών όμως οδηγεί σε καταστροφή τεραστίων εκτάσεων με φυσική βλάστηση (για την καλλιέργειά τους). Αυτό με την σειρά του έχει τραγικές συνέπειες για τον πλανήτη και όχι μόνο. Έχει σαν αποτέλεσμα τον θάνατο πολλών ζώων/φυτών που ευδοκιμούσαν στις περιοχές αυτές. Ακόμη και τον αφανισμό μερικών.
xstreamgamer Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Όχι, πρέπει να μείνεις να πεθάνεις της πείνας γιατί είσαι άνθρωπος, το εκλεκτό δημιούργημα του θεού δηλαδή. Τα μοσχαράκια είναι μοσχαράκια και πρέπει να τρέχουν ελεύθερα στο λιβάδι. Πλάκα κάνω. Το κατάλαβα! 1
firewalker Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Σε βαγόνι τρένου: Αγόρι σε κορίτσι: Τι ώρα είναι; Κορίτσι σε αγόρι: Έχω αγόρι, άσε με. Φωνή από το βάθος: Εγώ είναι χορτοφάγος. Επίσης ο σωστός χορτοφάγος πρέπει να μην τρώει και γλουτένη. 3
xstreamgamer Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Το δικαίωμα είναι επίσης ανθρώπινη έννοια. Και το γεγονός ότι είσαι η αιτία που είναι ζωντανά και ταϊσμένα και ασφαλή δε σου δίνει το δικαίωμα να τα σκοτώσεις, όπως ακριβώς ισχύει και για τα παιδιά και τα κατοικίδια. Αν πρέπει να νοιώθεις ότι "δικαιούσαι" κάτι, δεν δρας βάσει των αρχών της φύσης και άρα δεν βγάζει νόημα να τους επικαλείσαι. Σφάξε τα ζώα επειδή είσαι ο κυνηγός τους και είναι η τροφή σου, όχι επειδή το έχεις πάει από κάποιο φιλοσοφικό ρεύμα μέσω Λαμίας. Μάλλον δεν κατάλαβες τι ήθελα να πω!Είπα ότι πολλοί λένε ότι δεν πρέπει να τρώμε κρέας γιατί τα ζώα που εκτρέφονται για αυτό το σκοπό διαβιούν σε άθλιες συνθήκες.Τα δικά μου που διαβιούν σε άριστες συνθήκες υπάρχει το δίλλημα αν πρέπει να αποτελέσουν τροφή η αφού καταρρίπτεται το επιχείρημα ως προς την άθλια διαβίωση είναι ok αν καταλήξουν στο πιάτο μου;Φυσικά και δεν έχω καμία ενοχή στο να σφάξω κάτι να το φάω (για αυτόν τον λόγο τα εκτρέφω άλλωστε) το ερώτημα μου απευθυνόταν με βάση ενός από τα επιχειρήματα των vegans.
stelios18120 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Όταν πάω κρητη σφάζουν κότες και κουνελια. Ποτέ δεν είμαι μπροστά γιατί με πιάνει ταραχή και στεναχωριεμαι. Προτιμώ να μην βλέπω και να ακούω τέτοια πράγματα.
Lucifer Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Μάλλον δεν κατάλαβες τι ήθελα να πω!Είπα ότι πολλοί λένε ότι δεν πρέπει να τρώμε κρέας γιατί τα ζώα που εκτρέφονται για αυτό το σκοπό διαβιούν σε άθλιες συνθήκες.Τα δικά μου που διαβιούν σε άριστες συνθήκες υπάρχει το δίλλημα αν πρέπει να αποτελέσουν τροφή η αφού καταρρίπτεται το επιχείρημα ως προς την άθλια διαβίωση είναι ok αν καταλήξουν στο πιάτο μου;Φυσικά και δεν έχω καμία ενοχή στο να σφάξω κάτι να το φάω (για αυτόν τον λόγο τα εκτρέφω άλλωστε) το ερώτημα μου απευθυνόταν με βάση ενός από τα επιχειρήματα των vegans. Οι περισσότεροι θα σου πούνε ότι όπως δεν έχεις υποχρέωση να τα σπιτώσεις και να τα φροντίσεις, έτσι δεν έχεις και δικαίωμα να αποφασίσεις για τη ζωή τους. Καμία καλή συνθήκη εν ζωή δεν θα δικαιολογούσε τον θάνατο. 1
Fotis13 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 (επεξεργασμένο) Εγω σαν σαρκοφαγο παντως στο μεγαλυτερο μερος της διατροφης μου , δεν εχω σφαξει κανενα ζωο γιατι δεν χρειαστηκε να το κανω. Το σιγουρο ειναι πως απολαμβανω να το τρωω . Τωρα αν χρειαζοταν να το κανω εγω ο ιδιος διοτι μονο ετσι θα ετρωγα πιστευω πως δεν θα ειχα κανενα ενδοιασμο το θεωρω απολυτα φυσιολογικο . Επεξ/σία 23 Αυγούστου 2016 από Fotis13 7
fylatos Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Όταν πάω κρητη σφάζουν κότες και κουνελια. Ποτέ δεν είμαι μπροστά γιατί με πιάνει ταραχή και στεναχωριεμαι. Προτιμώ να μην βλέπω και να ακούω τέτοια πράγματα. Κρέας τρως;
fylatos Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Εγω σαν σαρκοβορο παντως στο μεγαλυτερο μερος της διατροφης μου δεν εχω σφαξει κανενα ζωο γιατι δεν χρειαστηκε να το κανω. Το σιγουρο ειναι πως το απολαμβανω να το τρωω . Τωρα αν χρειαζοταν να το κανω εγω ο ιδιος διοτι μονο ετσι θα ετρωγα πιστευω πως δεν θα ειχα κανενα ενδοιασμο το θεωρω απολυτα φυσιολογικο . Αυτή θεωρώ ότι είναι η πιο ισορροπημένη άποψη. Να ξέρεις ότι δυνητικά είναι σαν να το σκοτώνεις εσύ ή να είσαι σε θέση να το κάνεις. Αν σε πιάνει ταραχή τότε απλά είσαι σε άρνηση όταν τρως δίπλα μπεργκερ την ίδια μέρα. Solution: Είμαστε καμία 10-15 χρόνια μακριά. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις