johnbond Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Όπως προείπαν και κάποιο άλλοι το άσχημο είναι η όλη ζωή του ζώου μέχρι να φτάσει στο πιάτο. Το να ζεις σε ένα κλουβί που δεν μπορείς ούτε να στρίψεις είναι πραγματικά θλιβερό. Η τελική πράξη της σφαγής δεν έχει σημασία.Το να υποφέρεις 5-10 λεπτά δε λέει τίποτα. Απο κει και πέρα όσοι προσπαθούν να βελτιώσουν την πνευματική τους κατάσταση ακολουθούν την χορτοφαγία. Δεν ξέρω αν βοηθάει αλλά αυτό παρατηρείται στις πιο πολλές ασκητικές παραδόσεις συμπεριλαμβανομένου και του χριστιανικού μοναχισμού. Τέλος απο άποψη υγείας η ιδανική διατροφή είναι αυτή που αποκλείει πλήρως τα κρέατα αλλά περιλαμβάνει ψάρι. 2
8anos8888 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Seems legit. http://www.cowspiracy.com/facts/
parlapipas25 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Εγώ θεωρώ το ανάποδο ανόητο απ' την άλλη. Να θεωρείς ότι είναι ηθικά κομπλέ οι συνθήκες συνεχούς βιασμού και γονιμοποίησης αγελάδων σε κουτάκια 1x2 για να πάρεις το γάλα του μοσχαριού που θα σφάξεις, αλλά ότι είναι απαράδεκτο να σκοτώσεις ένα ψάρι και να το φας.Δηλαδη να υπαρχουν κανονικες φαρμες με ιδανικες συνθηκες,δεν παιζει;
NT1G Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 http://www.cowspiracy.com/facts/ Ενδιαφέρον. According to Goodland and Anhang's paper, which has not been peer-reviewed... Κάτσε τώρα να γράψω και εγώ μια μη-peer reviewed δημοσίευση για να με πάρουν στα σοβαρά.
V for Vagelis Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Εμείς είχαμε κότες και κόκορες. Γινόταν ανανέωση καθε τόσο στο κοτέτσι. Μόνο μία που γεννήθηκε τυφλή δε σφαξαμε. Στη τυφλή γιατί τη χαριστήκατε; Δε πρόλαβε να φτάσει σε ηλικία μαγειρέματος/ βρώσης; Προσωπικά αυτό με το κυνήγι το θεωρώ χειρότερο από σφαγείο. Το θέμα είναι ότι πριν το σφαγείο η κότα/ το γουρούνι ζούσε μέσα στο άγχος, στιβαγμένο ανάμεσα σε άλλα ζωντανά, ενώ το άλλο ζούσε ελεύθερα κι ωραία. Κότες και κοκόρια αραιά και που. Οι vegan να γνωρίζουν πως ακόμη και τα φυτά έχουν ζωή και μη μας πρήζουν. Τι ζωή έχουν τα φυτά;
Haldol Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Το θέμα είναι ότι πριν το σφαγείο η κότα/ το γουρούνι ζούσε μέσα στο άγχος, στιβαγμένο ανάμεσα σε άλλα ζωντανά, ενώ το άλλο ζούσε ελεύθερα κι ωραία. Λες κι η ζωή στη φύση δεν έχει άγχος, στο δάσος το γουρούνι κι ο λαγός την αράζουν στην ξαπλώστρα με κοκτέιλ. Δε κρύβονται από αρπακτικά ξέρω 'γω.
V for Vagelis Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Ε δε νομίζω να παίζει περισσότερο άγχος από το να μην είναι σε θέση να περπατήσουν 2-3 μέτρα... Και σε αιχμαλωσία στο μυαλό τους μπορεί να νιώθουν συνεχώς πως ειναι σε κίνδυνο. Εξαρτάται πάντα αν μιλάμε για κάποια βιώσιμη φάρμα ή για βιομηχανική παραγωγή (που είναι και ο κανόνας εδώ που τα λέμε).
michael92 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Ενδιαφέρον. Κάτσε τώρα να γράψω και εγώ μια μη-peer reviewed δημοσίευση για να με πάρουν στα σοβαρά. Όχι ότι διαφωνώ, αλλά "peer review" σημαίνει "youtube comments" in the science language.
zio10 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Όταν πάω κρητη σφάζουν κότες και κουνελια. Ποτέ δεν είμαι μπροστά γιατί με πιάνει ταραχή και στεναχωριεμαι. Προτιμώ να μην βλέπω και να ακούω τέτοια πράγματα. Καλά αυτό θεωρώ ότι είναι φυσιολογικό και «ανθρώπινο». Αναφέρθηκαν πριν άνθρωποι που απολαμβάνουν να σφάζουν, εντάξει εκεί υπάρχει θέμα νομίζω. Solution: Εγώ χωρίς πλάκα το περιμένω αυτό και θέλω να πετύχει. Στη τυφλή γιατί τη χαριστήκατε; Δε πρόλαβε να φτάσει σε ηλικία μαγειρέματος/ βρώσης; Το θέμα είναι ότι πριν το σφαγείο η κότα/ το γουρούνι ζούσε μέσα στο άγχος, στιβαγμένο ανάμεσα σε άλλα ζωντανά, ενώ το άλλο ζούσε ελεύθερα κι ωραία. Τι ζωή έχουν τα φυτά; Ναι, αλλά θεωρώ το κυνήγι πολύ «πρωτόγονο» και ας πούμε «άσκοπο» χόμπι, χωρίς παρεξήγηση για τους κυνηγούς, που έχω και φίλους αρκετούς. 1
V for Vagelis Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Ναι, αλλά θεωρώ το κυνήγι πολύ «πρωτόγονο» και ας πούμε «άσκοπο» χόμπι, χωρίς παρεξήγηση για τους κυνηγούς, που έχω και φίλους αρκετούς. Οκ, κάποιος που είναι όμως κατά της βιομηχανικής εκτροφής, δε θα ήταν πιο τίμιο να πάει για κυνήγι αντί να αγοράσει αντίστοιχα κάποιο ζώο βιομηχανικής εκτροφής; 1
zio10 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Οκ, κάποιος που είναι όμως κατά της βιομηχανικής εκτροφής, δε θα ήταν πιο τίμιο να πάει για κυνήγι αντί να αγοράσει αντίστοιχα κάποιο ζώο βιομηχανικής εκτροφής; Ίσως ναι, αλλά όσοι ξέρω εγώ τουλάχιστον τα συνδυάζουν και τα δύο. Δεν το κάνουν δηλαδή επειδή είναι κατά της βιομηχανικής εκτροφής.
defacer Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δηλαδη να υπαρχουν κανονικες φαρμες με ιδανικες συνθηκες,δεν παιζει; Παίζει, μόνο που αν ήταν όλες τέτοιες το κοτόπουλο θα έκανε 368 ευρώ. Πριν κάνεις αυτή την ερώτηση πιστεύω ότι καλό είναι να έχεις ρίξει τουλάχιστον μίας βραδιάς μελέτη στη βιομηχανοποίηση της κτηνοτροφίας (και γεωργίας) τα τελευταία 100-200 χρόνια και τις συνέπειες αυτής όσον αφορά στη σύγχρονη ανθρώπινη κοινωνία. Για να έχεις μία ιδέα σχετικά με το πώς επηρεάζεται η ανθρωπότητα σα σύνολο. 3
Βασίλης_29 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Σε βαγόνι τρένου: Αγόρι σε κορίτσι: Τι ώρα είναι; Κορίτσι σε αγόρι: Έχω αγόρι, άσε με. Φωνή από το βάθος: Εγώ είναι χορτοφάγος. Επίσης ο σωστός χορτοφάγος πρέπει να μην τρώει και γλουτένη. Θεούλης!
parlapipas25 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Παίζει, μόνο που αν ήταν όλες τέτοιες το κοτόπουλο θα έκανε 368 ευρώ. Πριν κάνεις αυτή την ερώτηση πιστεύω ότι καλό είναι να έχεις ρίξει τουλάχιστον μίας βραδιάς μελέτη στη βιομηχανοποίηση της κτηνοτροφίας (και γεωργίας) τα τελευταία 100-200 χρόνια και τις συνέπειες αυτής όσον αφορά στη σύγχρονη ανθρώπινη κοινωνία. Για να έχεις μία ιδέα σχετικά με το πώς επηρεάζεται η ανθρωπότητα σα σύνολο. Mια χαρα πιστευω οτι γινεται,απλα ο ανθρωπος τα θελει ολα ετοιμα στο πιατο του ενω σκαλιζει το iphone του.
Προτεινόμενες αναρτήσεις