Προς το περιεχόμενο

τηλεοραση SUHD κατω απο 900 ευρω?


Ilioupolitis1914

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα στο φορουμ,

 

Μπορει να εχει αναλυθει το θεμα ομως με καιει αυτη τη στιγμη διοτι μετα απο 10 χρονακια η 40¨samsung full HD μου , παρεδωσε πνευμα και εχω μεινει με την grundig CRT 28 αρα( σκυλι η ατιμη) :-D  :-D

 

Εχω κανει το ψαξιματακι μου και διαβασα αρκετα ( θελω να πιστευω) και κατεληξα στο συμπερασμα πως θελω η νεα μου TV  να ειναι 55 " ( τουλαχιστον) 4Κ και HDR ετσι ωστε να επενδυσω στο μελλον.

 

Τωρα, γνωριζω πως το πανελ της σαμσουνγκ ειναι καλυτερο για ταινιες και της LG για χρωματα και γωνια θεασης αλλά,

 

βρηκα 2 LG 

 

 

http://www.skroutz.gr/s/9539622/LG-55UH6257.html

 

http://www.skroutz.gr/s/9208029/LG-55UH6157.html γ

 

που ειναι και suhd και εχουν και καλη τιμη οποτε η ερωτηση των 1000 δολαριων ειναι η εξης:

 

Εαν παρω SUHD LG θα εχω το ιδιο μαυρο με αυτο μιας samsung χωρις HDR ? π.χ.

 

http://www.mediamarkt.gr/el/product/_samsung-ue55ju6000wxxh-1164975.html

 

 

Θα εχω καλο upscaling απο 1080p?? To μαυρο της LG ειναι οντως τοσο χαλια? Γιατι διαβασα και για samsung που τις γυρισαν πισω γιατι το μαυρο θολωνε απο τα LED στις γωνιες που φωτιζουν την οθονη.

 

οποιαδηποτε αλλη πληροφορια για αυτες τις τηλεορασεις η καμια αλλη προταση σε νορμαλ λεφτα , δεκτή!! :-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οχι δεν υπαρχει καμια περιπτωση να εχουν καλυτερο μαυρο, ουτε καν να πλησιαζει το μαυρο των VA panel.

 

Οι lg που λινκαρες δεν ειναι suhd, δεν εχουν καν πραγματικο uhd panel (googleαρε να δεις τι σημαινει αυτο).

 

Δεν παιρνεις σοβαρη hdr με λιγοτερο απο 1500, αν το budget ειναι 900€, μονο entry level 4k μπορεις να παρεις στις 55 ιντσες οπως η ku6000.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστω πολυ για την απάντηση σου το διαπίστωσα κι εγω πως πρόκειται για μη σοβαρές τηλεοράσεις.

 

Αυτη ομως πρόκειται για εξαιρετική περίπτωση βέβαια αρκετά πανω απο το μπατζετ μου.

 

http://www.lg.com/uk/tvs/lg-55UH770V

 

Μόλις είδα οτι οι σαμσουνγκ ΔΕΝ παίζουν Dolby vision οπότε εαν κερδίσει αυτο το φορματ τοτε αντίο ζωή.

Άρα παμε σε LG εκ των πραγμάτων αφου παίζουν και τα δυο.

 

Εαν ( λέμε τωρα ) έβρισκα την παραπάνω κοντά στα 1000 ευρώ δεν θα ηταν μια εξαιρετική περίπτωση αγαπητέ heavy rain ? Η μονο και μονο οτι ειναι LG καίγεται?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ειναι καλο το συγκεκριμενο μοντελο και παμενορφο σχεδιαστικα. Θ αναφερω μονο τα 2 κυρια αρνητικα:

 

Ειναι ips που σημαινει μετρια προς κακη αντιθεση και κακο εως ανυπαρκο μαυρο, ειδικα αν βλεπεις ταινιες σε χαμηλο φωτισμο ειναι εμφανεστατο. Αλλους δεν του ενοχλει, γενικα καλυπτει τον μεσο χρηστη με το παραπανω η συγκεκριμενη.

 

Οσον αφορα το dolby vision ειναι πολυ νωρις ακομα για να το συζηταμε, σαφως ειναι ανωτερο απο το HDR τεχνικα, αλλα ειναι και πολυ πιο απαιτητικο σε hardware το οποιο hardware δεν υπαρχει περιπτωση να το διαθετουν ακομα οι τηλεορασεις (ποσο μαλλον οι "φθηνες") για να το αποδοσουν σωστα. Οσον αφορα το υλικο, αν το HDR ειναι δυσευρετο το Dodly vision ειναι σχεδον ανυπαρκτο, μονο το νετφλιξ εχει μια σειρα που το υποστηριζει και κατι το αμαζον (με μια γρηγορη αναζητηση που εκανα)

 

Συγκριτικα φαντασου οτι ενω  υποστηριζει dolby vision καλυπτει λιγοτερο χρωματικο φασμα απ την δiκη μου που ειναι HDR (περσινο μαλιστα μοντελο)και ελαχιστη παραπανω φωτεινοτητα, και μπορει να φτασει περιπου στο 1/4 της φωτεινοτητας μιας αντιστοιχης τιμης SUHD της samsung (ks7000).

 

Οποτε ερχομαι σ αυτο που σου πα στην αρχη αν θες μια συσκευη που να υποστηριζει αξιοπρεπως τις τεχνολογιες που διαφημιζει  θες 1500 τουλαχιστον για 55αρα.

Επεξ/σία από heavyrain
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καληςπερα

Μπορείτε να μου προτείνετε μια ultra hd 4K σε ίντσες 40-43 ίντσες ;;;; Τι μάρκες να κοιτάξω ; Ποιες έχουν τα καλυτερα χρώματα ;

Ευχαριστω για οποία βοήθεια

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολυ σωστα τα ειπε ο heavyrain.

 

Να προσθέσω και κατι επιπλεων που ειναι η άποψη μου σε θεωρητικό επίπεδο. Μαλλον το Dolby vision βλεπω να μην επικρατει.

Μου θυμίζει την κοντρα (εαν θυμούνται οι παλιοί) του Βlueray με το HD-DVD. Αν και το δευτερο υπερτερούσε τεχνικα, τελικα επικράτησε το Blueray. Ο λογος επειδη το υποστήριξαν μεγαλες εταιριες παράγωγης ταινιών οπως η Sony Pictures και η 20th Century Fox. Βεβαια και το HD-DVD ειχε την Warner ως υποστηρικτή αλλα το blueray ειχε και μεγαλα ονόματα κατασκευαστων απο πισω οπως Sony, Philips και Pioneer.

 

To Dolby Vision εχει επιλεχθεί μονον απο την LG σε συγκεκριμένα μοντελα, ενω αρχισε να το υποστηρίζει σιγα σιγα και το Netflix. Οι απαιτήσεις του ειναι βεβαία αρκετα μεγάλες καθως για να λειτουργήσει σωστα απαιτεί 12 bit panel Κατι που δεν το εχει καταφερει κανείς ακομα. 

 

Το HDR 10 (η 1000) εχει επιλεχθεί απο την Sony pictures, απο κατασκευαστες Samsung, Sony, Sharp και Philips. Το πιο σημαντικό ομως εχει πλεον επιλεχτεί απο το Consumer Technology Association ως το επισημο spec για Ultra HD Blu-ray.

 

Τωρα η πορεία θα δειξει..

 

 

Καληςπερα
Μπορείτε να μου προτείνετε μια ultra hd 4K σε ίντσες 40-43 ίντσες ;;;; Τι μάρκες να κοιτάξω ; Ποιες έχουν τα καλυτερα χρώματα ;
Ευχαριστω για οποία βοήθεια

 

Το χρωμα ειναι ελαφρώς υποκειμενικό για τον καθένα. Γενικως οσα ειπώθηκαν παραπάνω περι πανελ και τεχνολόγιων θα πρεπει να σου δωσουν μια ιδεα. Πχ μαυρα Samsung και Sony ειναι απο τους καλύτερους. Το χρώμα ειναι κατι που παραμετροποιειται ευκολα. Σε αυτο το κομματι λιγο πολυ ολοι τα πανε αξιοπρεπώς.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Graphis ευχαριστω για την απάντηση.

 

Δεν ειναι σοφό ομως να πάρω μια τηλεοραση που υποστηρίζει και τα δυο πρότυπα αυτη τη στιγμή? Και αν τελικα δεν επικρατησει το HDR10 ? Ξαφνικά θα βρεθούμε με μια hi end τηλεοραση που δεν θα εχει υλικό να παίξει!!

 

Ενώ η LG zδεν εχει τέτοιο προβλημα μιας και παίζει και τα δυο! Ειναι πιο φθηνή απο σαμσουνγκ εχει περισσότερες ίντσες ( το συγκεκριμένο μοντέλο που ανέφερα πιο πανω) Γενικοτερα μου μοιάζει περισσότερο value for money και εχω και το κεφάλι μου ήσυχο. Όσον αναφορά 12 bit είμαστε 15 χρονια ΤΟ λιγότερο μακριά απο κατι τέτοιο σε τιμές για το κοινό και το Dolby vision αν και εχει τη δυνατότητα να παίξει σε 12 bit εντούτοις ειναι υπέροχο και στα 10 bit. Δεν φτιάχτηκε μονάχα για 12 bit.

 

Και μην ξεχνάμε πως ειναι και Dolby με οτι αυτο σημαινει σε επίπεδο ονόματος και συνεργασιών.

 

Σε πρώτη φαση στην επόμενη διετία θα βλεπουμε και τα δυο πρότυπα σε ταινίες και νετφλιξ αμαζον κ.τ.λ. Μετα σιγα σιγα θα ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτο που δεν καταλαβαινεις ειναι οτι οι SUHD της samsung ειναι μακραν ανωτερες απ τις dolby vision της lg σε εικονα. Να στο πω απλα η lg δεν εχει το hardware να το υποστηριξει, απλα το διαβαζει. Πληροφορικα: το hdr απαιτει τουλαχ 1000nits φωτεινοτητα ενω το dolby vision 4000nits, λοιπον η lg αυτη αποδιδει 350nits περιπου οταν η αντιστοιχης τιμης samsung ks7000 αποδιδει 1000nits... στην καλυψη χρωματικου φασματος επισης δεν συγκρινονται.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οπα κάτσε λίγο heavy rain η παραπάνω lg ειναι πιστοποιημένη SUHD premium και όπου πιστοποιημένη ισον 1000 nits. Η κανω τοσο λάθος ή κατι δεν διάβασα σωστά!

 

Η KS7000 κοστίζει 1600 ευρώ , η παραπάνω 1200 και ακομη και αν δεν μπορεί να αποδώσει τέλεια το Dolby εντούτοις θα το παίζει ενώ οι υπόλοιπες δεν θα μπορούν να το παίξουν καθολου! Στο δικό μου μυαλό εςτω και ο μονόφθαλμος κερδιζει τον τυφλό ας το πούμε ετσι.

 

Επιςης εχει το HDRsuper που ειναι τοπ αυτη τη στιγμή στα LG μοντέλα για να μην υπάρχει προβλημα με HDR ταινίες.

 

Ουφ! Ούτε μια τηλεοραση δεν μπορούμε να πάρουμε πια!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

που το βλεπεις οτι εχει πιστοποιηση premium ultraHD. Για να παρει μια τηλεοραση αυτη τη πιστοποιηση πρεπει να εχει πανελ 10bit να καλυπτει πανω απο το 90% του dci P3 (αν θυμαμαι καλα)  και φωτεινοτητα τουλαχιστον 1000nits αυτη εχει μετα βιας 350nits

 

http://www.rtings.com/tv/reviews/lg/uh7700

http://www.displayspecifications.com/en/model/75d0423

 

το "super ultraHD" που γραφει η lg δεν εχει καμια σχεση με το "premium ultraHD" της UHD alliance, ειναι απλα δικη της ονομασια, δεν ειναι πιστοποιηση. To super HDR ειναι αλλη μια ονομασια της lg και σημαινει οτι ειναι συμβατη με το HDR10 πρότυπο τιποτα παραπανω. Επισης εκει που λεω  "αντίστοιχης τιμες samsung" μιλαω για την αρχικη τιμη της οταν κυκλοφόρησε, ετσι μονο ειναι δικαιη η συγκριση, η samsung κραταει την υψηλη τιμη γιατι η KS ειναι η premium σειρα της.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πρέπει να ειναι πραγματικό 4Κ , να εχει 10 bit πάνελ και φωτεινότητα είτε 1.000 nits λευκό με 0.05 μαύρο είστε 500 κατι λευκό με 0.0005 μαύρο!

 

Αλλα μοιάζει να έχεις δικιο. Έστειλα και μειλ στην LG να σιγουρευτώ 1000%

 

Δες που θα πήγαινα να δωςω Τα λεφτά για να πάρω μια τηλεοραση χωρίς να ειναι premium certified!

 

Ανασκουμπωνομαι και συνεχίζω ψάξιμο. Μαλλον θα πάω για Black Friday για να βρω κατι σοβαρό σε σοβαρή τιμή...

 

Ευχαριστω για τις γνώμες!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΑΦΟΥ  ΔΕΝ  ΕΧΕΙ Dolby vision   ( σε στυλ "αφου εχει αθηναικες πινακιδες") :P  :P

 

Αστειευομαι heavy rain σε ευχαριστω για το χρονο σου θα κανω ενα βημα πισω και θα αναθεωρησω εαν θελω το dolby vision τοσο πολυ ( σε premium εκδοση) για να σκασω χρημα ή εαν το ριξω στο HDR10 και ο,τι γινει.

 

Η΄μπορει απλα να περιμενω λιγο και να κανω υπομονη μηπως πεσει καμια τιμη για να εχω το πολυποθητο value for money. B)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με το  να ασχολεισαι με το Dolby vision και το HDR που θεωρω ειναι λεπτομερεις, χανεις τα βασικοτερα. Το μεγαλυτερο φαουλ της 770 ειναι το πανελ της. Οντας IPS ξεχνας τα μαυρα τα οποια ειναι βασικα οχι μονον στο 4Κ αλλα σε οτιδηποτε θα βλεπεις στην TV. Εφοσον το ζητουμενο σου ειναι ποιοτητα εικονας  τοτε εστιασε στα βασικα, αντιθεση, δυναμικα, χρωματικη ακριβεια και scaler. Η αντιθεση με χαμηλα δυναμικά και κακα μαυρα παει περιπατο. Για την ιστορια η 770 φτανει μεχρι τα 0.092nits μεχρι 0.088nits ενω η 7000 απο 0.025 nits μεχρι 0.002nits. Χαος...

 

Ο λογος που μπερδευεσαι ειναι καθαρα οι μαρκετινιστικες ονομασιες που εχει βγαλει η LG Το SUHD ειναι μια κατηγορια που δημιουργησε η Samsung στην premium σειρα της. Επειδη ο κοσμος το εβλεπε θετικα ακολουθησαν και αυτοι αντιγραφοντας το και σαφως βαζοντας ομως δικες τους προδιαγραφες. Μην ψαρωνετε με αυτα. Αυτο θελουν οι ετιαριες.

 

Θεωρω η KS σειρα δεν εχει ανταγωνισμο σε επιδοσεις πλην OLED. (και παλι υπο προυποθεσεις) 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω εχω μια απο τις φτηνες απλη 4k uhd 40" τηλεοραση.

Αξιζει να προβω σε αγορα μιας suhd τηλεορασης κατω των 900 ευρω σαν την "Samsung UE43KU6402"

 

Θα δω διαφορα απο αυτη(Samsung ue40ju6000) που εχω τωρα ή οχι?

 

Και για να χουμε καλο ρωτημα ποιες οι διαφορες μεταξυ uhd και suhd?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...