Προς το περιεχόμενο

Βλάβη σε LG 47άρα λίγο μετά την εγγύηση


SaFiS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Προγραμματισμένες βλάβες?? Γκαντεμιά?? Ειλικρινά δεν ξέρω τι να πιστέψω...

 

Στις 02/07 έληξε η διετής εγγύηση σε 47άρα LG. Πριν την λήξη είχα επικοινωνήσει με την LG για αγορά επέκτασης και μου είπαν ότι δεν με καλύπτει λόγω παραεισαγωγής. Σήμερα σταμάτησε να λειτουργεί στα καλά καθούμενα. Flickering στην εικόνα. Είναι δυνατόν να γίνονται αυτά?? Εντάξει το ξέρω ότι τα σημερινά ηλεκτρονικά έχουν ημερομηνία λήξης αλλά αυτό είναι κοροιδία. Καμμιά ιδέα για το τι μπορώ να κάνω και αν έχω δικαίωμα για να κινηθώ νομικά?? Έχει ξανατύχει σε κανέναν κάτι τέτοιο?? Τι κάνατε?? Έχω ήδη στείλει μήνυμα στο FB και φυσικά θα τους κάνω ρόμπα παντού...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έτυχε πιστεύω...δε νομίζω ότι μπορείς να κάνεις κάτι πλέον. Και το να τους κάνεις ρόμπα δεν ξέρω τι νόημα έχει (και αν είναι και δίκαιο κιόλας!).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και γώ πιστεύω ότι απλά έτυχε να χαλάσει 2 μήνες μετά τη λήξη της εγγύησης.

Εκτιμώ ότι δύσκολα θα επιτύχεις στοιχειοθέτηση κατηγορίας εις βάρος της Lg.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν υπαρχει αυτο το φαινομενο που περιγραφετε. Απλη γκαντεμια ηταν. Δεν υπαρχει προγραμματισμενη δυνατότητα παρουσίασης βλάβης στις TV. Τα κυκλώματα τους ειναι πολυ απλα. 

 

Τα πιο ευπαθη συστήματα των TV ειναι τα τροφοδοτικα τους. Αυτο καθως ειναι PWM λογω περιορισμενου χωρου και συνηθως εχουν φθηνα παθητικά εξαρτηματα. Η επισκευη τους ειναι φθηνη ομως.

 

Τα πανελ των TV (που ειναι και το πιο ακριβο κομματι) συνηθως μπορουν να φτασουν και τα 8 με 10 ετη. Σε σωστο περιβάλλον και παραπανω.

 

Οι πλακετες με σχεδισμο SMD που δεν επιδεχεται επισκευη συνηθως σφαλουν σε ανυποψιαστους χρονους. Αναλογα την TV ομως το κοστος τους δεν ειναι τρομερο, ενω η αντικατασταση τους πολυ απλη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το "προγραμματισμένες" βλάβες έπρεπε να το βάλω σε εισαγωγικά. Προφανώς και δεν γίνεται να προγραμματιστεί κάτι τέτοιο. Απλά είναι το γαμώτο της υπόθεσης, να συμβαίνει τόσο κοντά στην λήξη της εγγύησης. Κάλεσα την LG, μαλώσαμε λίγο, μίλησα και με προιστάμενο αλλά μου είπαν ότι δεν γίνεται τίποτα. Ο τοπικός τεχνικός τους, μου είπε για πιθανή βλάβη στα LED Arrays. Θα την δει όμως ο κουμπάρος μου, που ήταν εξουσιοδοτημένος της LG, την προηγούμενη πενταετία και έχει άκρες για ανταλλακτικά. Μακάρι να είναι τροφοδοσία αλλά μάλλον όχι. Η τηλεόραση ξεκινάει, έχει εικόνα, ήχο, αλλά κάνει "αναλαμπές" στο πάνελ και η κάτω μεριά είναι σκοτεινή. Θα δείξει...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν το προβλημα ειναι στον οπίσθιο, ειτε υπαρχει θεμα στο τροφοδοτικο (γινεται τοπικη επισκευη η αντικατασταση τροφοδοτικού) η καποια led εχουν αστοχήσει στο array και θελουν αντικατάσταση.

 

Στην πρωτη περιπτωση θελει μετρησεις στις τασεις και διάγνωση του εσφαλμενου εξαρτηματος. Να ξερεις για σωστη διαγνωση ισως χρειαστει κατι παραπανω απο πολυμετρο. Συνηθως ο Μανωλοπουλος στην LG αλλαζε το τροφοδοτικο ολοκληρο. (στην εγγύηση βεβαια ειναι και το πιο σωστο).

 

Αν ειναι το led array δυο λυσεις. Η πρωτη ακριβη καθως αλλαζει ολο το σετ με τα led strip. (εκτος εαν αγοραστει εκτος Ελλαδας). Η αλλη ειναι να αλλαχτουν τα ελλατωματικα LED. Ευκολο να βρεις ποια ειναι καθως εχουν τεστ pins στο array. Απλα ειναι SMD και ειναι λιγο μπελας να ξεκολλήσουν.

 

Να ξερεις για αλλαγη ειτε led strip ειτε led, η διαδικασια ειναι πολυ δυσκολη καθως πρεπειι να λυθει τελειως η TV να βγει απο το σασι το πανελ, να ξεκουμπώσεις τα bezzel και να βγει ολο μαζι με τα πολωτικά του κτλ. Πολυ ξεβιδωμα και υπερβολικα ευκολο να σπασει το πανελ, καθως αμα βγει απο το σασι ειναι ευθραστο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...