Laurelien Δημοσ. 29 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2016 Ανούσια ερώτηση. Η παιδεία απαιτει κεφάλαιο είτε σπουδάσεις Ελλάδα, είτε εξωτερικό. Ο revolver μίλησε για αποδοχή φοιτητών λόγω του υποβαθρου και εκατομμυριων. Κι εγώ λέω που ήξερε ο υπεύθυνος γι'αυτα τα παιδιά για να κάνει τέτοια διακριση;
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2016 (επεξεργασμένο) Ο revolver μίλησε για αποδοχή φοιτητών λόγω του υποβαθρου και εκατομμυριων. Κι εγώ λέω που ήξερε ο υπεύθυνος γι'αυτα τα παιδιά για να κάνει τέτοια διακριση;Don't worry, ξέρουν αυτοί. Επεξ/σία 29 Αυγούστου 2016 από Επισκέπτης
michael92 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2016 Δεν φτάνει οτι ήταν well-off οι δικοί μου.Είχα κ γω μυαλό.Έχει διαφορά. Κατούρα και λίγο. 3
-Dimitris- Δημοσ. 29 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2016 Πάντα το είχα απορία πως ενας 25 ετών μπορεί να μη γνωρίζει τι θέλει να κανει στον επαγγελματικό τομέα. Ισως εάν για 25 χρονια κοιτούσε απλώς να περνάει καλά και όμορφα, χωρις να δίνει βάση στα ερεθίσματα της ζωής και ξαφνικά βρέθηκε μπροστά στις συνέπειες των επιλογών του. Όλοι μας κάνουμε επιλογές και πρεπει να δεχόμαστε τις συνέπειες. Αν καποιος επιλέξει μια σχολή επειδή "ετσι του είπαν να κανει", δεν θα ειναι καλός, θα καθυστερήσει, δε θα έχει όρεξη για δουλειά, θα γκρινιάζει για την κρίση και για τη χώρα και γενικότερα θα του φταίνε τα πάντα. Και σχολή να μην επιλέξει, άπαξ και ειναι πολυ καλός σε αυτο που κανει, πάντα θα έχει δουλειά. 1
Τοξοβόλος___U__K Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 Υπάρχουν βέβαια και περιπτώσεις όπου μετράει μόνο το υπόβαθρο. Σχεδόν πάντα στη ζωή μετράει ένα καλό υπόβαθρο κ ακόμα περισσότερο ένα δυνατό head start. Οn a personal note,έχω καλή επίγνωση οτι ανέκαθεν είχα advantage σε πολλά ζητήματα που διαμόρφωσαν καίρια την ζωή μου,πράγματα που αντιλαμβάνομαι οτι λείπουν από την συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου κοιτώντας απλά γύρω μου.Οπότε ναι είμαι βαθύτατα grateful για τις περιστάσεις μου.Είτε πρόκειται για χρήμα είτε πρόκειτε για την εμφάνιση (που κ αυτή είναι μεγάλο διαβατήριο κακά τα ψέμματα) έχω καταννοήσει πως ήμουν κάργα τυχερός εκεί.Αυτό δεν σημαίνει οτι δεν αντιλαμβάνομαι την αδικία που παίζει εκεί έξω για όλα αυτά.But karma is a bitch κ μένα μου κλήρωσε δια βίου αγώνες με την ομοφοβία κ τις διακρίσεις.Οπότε πολλά είναι υποκειμενικά. Στην προκειμένη πάντως οι γενεαλογικές μου καταβολές μπορεί μεν να με βοήθησαν να κυνηγήσω και να διατηρήσω τις σπουδές κ την ζωή που ήθελα αλλά το μυαλό μου κ όχι η τσέπη των δικών μου ήταν αυτή που με βοήθησε να την διαμορφώσω αποφοιτώντας.Οκ μπορεί να υπάρχουν κάποιοι λίγοι που έχουν τις διασυνδέσεις για να εκβιάσουν την εισαγωγή τους σε καλά ιδρύματα αλλά προσωπικά δεν είχα ανάγκη να κάνω κάτι τέτοιο (εξάλλου και να ήθελα δεν είμαι κανας μεγιστάνας που μπορεί να εξαγοράζει top ιδρύματα να πούμε). Με το μυαλό,τις δεξιότητες και την αξία μου μπήκα στο UCL και έτσι ακριβώς βγήκα από αυτό. Το καλό υπόβαθρο πάντα είναι factor στο πως θα εξελιγχθεί ο βίος μας σε πολλά πραγμάτα αλλά όχι σε όλα.Κ ναι δυστυχώς η ζωή είναι πραγματικά άδικη. It is what it is. 2
Βασίλης_29 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 Τι θέση έχει το UCL στα βρετανικά rankings? Παλιά που είχα δει μια λίστα το θυμάμαι ως 3ο καλύτερο uni στην Αγγλία.
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 Τι θέση έχει το UCL στα βρετανικά rankings? Παλιά που είχα δει μια λίστα το θυμάμαι ως 3ο καλύτερο uni στην Αγγλία.Τώρα είναι κάπου στο 7.
dimitrisOP Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 Ψιλοβλακειες είναι αυτά τα rankings, αλλά μπορείς να τα χρησιμοποιησεις να πάρεις μια "ιδεα"
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 Ψιλοβλακειες είναι αυτά τα rankings, αλλά μπορείς να τα χρησιμοποιησεις να πάρεις μια "ιδεα" Δίνουν μια αίσθηση περί το πανεπιστήμιο ως "οντότητα", καθώς περνούν πολλές παραμέτρους υπόψιν στα rankings. Τώρα προφανώς μια θέση πάνω, μια θέση κάτω δεν είναι ουσιαστική.
dimitrisOP Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 Δίνουν μια αίσθηση περί το πανεπιστήμιο ως "οντότητα", καθώς περνούν πολλές παραμέτρους υπόψιν στα rankings. Τώρα προφανώς μια θέση πάνω, μια θέση κάτω δεν είναι ουσιαστική. Αυτό, διάφορα στην ουσία να υπάρχει σε ένα που είναι 10ο και σε ένα της 50αδας Αυτά βασίζονται σε surveys που δεν τα λες και πολύ αξιόπιστα , πως γίνεται πχ to edinburgh να είναι στον πάτο στο student satisfaction?
jennyV Δημοσ. 31 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2016 σήμερα διάβασα ότι με τροπολογία δε διαγραφεται κανενας φοιτητής αυτοδικαίως. Συγκεκριμένα έλεγε ότι από τη στιγμή που κάποιος μπήκε στη σχολή θεωρείται φοιτητής μέχρι να τη βγάλει.
revolver1990 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2016 Ναι αλλά αυτοί που δουλεύουν στα Admissions που ξέρουν πόσα εκατομμύρια έχει κάποιος για να μετρήσει αυτό; Εκτός κι αν είναι γνωστό όνομα. Δεν νομίζω να περνάνε καν από admission.Φυσικά όπως ανέφερε ο τόξο και εννοώ και εγώ μιλάμε πάντα για μειοψηφία.Π.χ σε LSE στα 50 άτομα υπήρχαν 4-5 τέτοιοι.Άλλοι γιοι υπουργών που δεν πατούσαν σχεδόν ποτέ,άλλοι που δεν δίνανε καν εργασίες κτλ. Υπήρχαν,υπάρχουν και θα υπάρχουν τέτοιες ιδιάζουσες καταστάσεις. Btw μιας και αναφέρθηκε(off topic) Cambridge,Oxford,Ucl,Bath,Imperial,St Andrews σαν all around Ανεβαίνει και το surrey δυναμικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα