anthoulaki Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 καλησπερα σε ολους, το θεμα μου οπως καταλαβατε απ τον τιτλο εχει να κανει με παιδακια που γνωριζω (καποιες φορες τα προσεχω οσο λειπουν οι γονεις) κι εχουν ταμπλετ. κατα ποσο ειναι σωστο αυτο ή οχι δε το ξερω, αν και η προσωπικη μου γνωμη ειναι προς το οχι. αλλα αυτο οι γονεις φανταζομαι θα το κρινουν καλυτερα. προκειται για κοριτσια 7 κ 9 χρονων, και εχουν βαλει (κυριως η μεγαλη) εφαρμογες οπως messenger του φβ, viber και σημερα μου λεγε για snapchat.. μιλαει και στελνει αυτοκολλητα και διαφορες αλλες βλακειουλες με φιλες της, εχοντας συνδεσει το βιμπερ με το τηλ της μαμας της. σημερα μου λεγε η μαμα πως μπορουμε να το κανουμε να μην ειναι με το δικο της τηλεφωνο, και 2 ιδεες μου ρθαν στο μυαλο. ειτε να βαλουν ενα νουμερο που θα ειναι μονο γι αυτη τη χρηση ή να της εφτιαχναν ενα μειλ... τι απ τα 2 θεωρειτε ποιο ασφαλες; τη γνωμη μου την ειπα και παραπανω.. αλλα προφανως δεν ειναι κι η μονη μιας και οπως ειπα μιλαει με τις φιλες της, αρα.... και παει λεγοντας. και σιγουρα θα πρεπει να επισημανω και στο κοριτσι αλλα και στη μαμα για να το πει στο κοριτσι να το καταλαβει πως να μη βαζει φωτογραφιες της πουθενα... ουτε καν να στελνει σε φιλη της. ελπιζω να ειναι ασφαλης ετσι, και να μη παιζει να παρθουν απ το ταμπλετ, αν και ποτε δε ξερεις.. ειναι λιγο ασχετο με το υπολοιπο φορουμ, γι αυτο σκεφτηκα να το βαλω στο μπλα μπλα. ελπιζω να ταιριαζει εδω. περιμενω γνωμες... ευχαριστω.
Moderators stormrain Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 Moderators Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 Προσωπικα ειμαι κατα του facebook σε αυτες τις ηλικιες (νομιζω και ο zuckerberg το ιδιο), αρα και του messenger. Γενικα θα ελεγα εναν αριθμο τηλεφωνου μοναχα για το Viber (ή το messenger whateva) ειναι καλυτερο και πιο ασφαλες. Και πιο διαχειρισιμο βασικα γιατι νομιζω δυσκολοτερα ενα 9χρονο θα δωσει τον αριθμο σε καποιον που δεν πρεπει, ενω το email που λογικα θα ειναι κατι του στυλ [email protected] εχει μια ανωνυμια η οποια υπο συνθηκες μπορει να μπλεξει τα πραγματα. Οποτε ναι, τηλεφωνικο αριθμο απο μενα. 2
Aggeluska Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 καλησπερα σε ολους, το θεμα μου οπως καταλαβατε απ τον τιτλο εχει να κανει με παιδακια που γνωριζω (καποιες φορες τα προσεχω οσο λειπουν οι γονεις) κι εχουν ταμπλετ. κατα ποσο ειναι σωστο αυτο ή οχι δε το ξερω, αν και η προσωπικη μου γνωμη ειναι προς το οχι. αλλα αυτο οι γονεις φανταζομαι θα το κρινουν καλυτερα. προκειται για κοριτσια 7 κ 9 χρονων, και εχουν βαλει (κυριως η μεγαλη) εφαρμογες οπως messenger του φβ, viber και σημερα μου λεγε για snapchat.. μιλαει και στελνει αυτοκολλητα και διαφορες αλλες βλακειουλες με φιλες της, εχοντας συνδεσει το βιμπερ με το τηλ της μαμας της. σημερα μου λεγε η μαμα πως μπορουμε να το κανουμε να μην ειναι με το δικο της τηλεφωνο, και 2 ιδεες μου ρθαν στο μυαλο. ειτε να βαλουν ενα νουμερο που θα ειναι μονο γι αυτη τη χρηση ή να της εφτιαχναν ενα μειλ... τι απ τα 2 θεωρειτε ποιο ασφαλες; τη γνωμη μου την ειπα και παραπανω.. αλλα προφανως δεν ειναι κι η μονη μιας και οπως ειπα μιλαει με τις φιλες της, αρα.... και παει λεγοντας. και σιγουρα θα πρεπει να επισημανω και στο κοριτσι αλλα και στη μαμα για να το πει στο κοριτσι να το καταλαβει πως να μη βαζει φωτογραφιες της πουθενα... ουτε καν να στελνει σε φιλη της. ελπιζω να ειναι ασφαλης ετσι, και να μη παιζει να παρθουν απ το ταμπλετ, αν και ποτε δε ξερεις.. ειναι λιγο ασχετο με το υπολοιπο φορουμ, γι αυτο σκεφτηκα να το βαλω στο μπλα μπλα. ελπιζω να ταιριαζει εδω. περιμενω γνωμες... ευχαριστω. καταλαβαινω γενικα τον προβληματισμο σου . σαφως θα ηταν πιο ασφαλες να χρησιμοποιησεις ενα εμαιλ παρα εναν τηλεφωνικο αιρθμο . Κοιτα κξαι γενικα στο ταμπλετ για Γονικο Ελενχο που περιοριζει την προσβαση καποιον τομεων του κινητου στο παιδι , ετσι ωστε να το προστατεψει. μερικες εφαρμογες εχουν και Parental Control οι ιδιες στις ρυθμησεις τους. τσεκαρε κ αυτο. το ποσο λαθος ειναι να χρησιμοποιει ενα μικρο παιδι ολα αυτα δν τα αναφερω διοτι ειναι αυτονοητο πιστευω
zio10 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 Προσπάθησε να ξυπνήσεις τους γονείς! Ένα απλό κινητό για ώρα ανάγκης (όχι smartphone) κι αυτό πολύ είναι! Πέρα βρέχει εντελώς... 1
JohnTehGreek Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 Δεν θα καταλάβω ποτέ τους γονείς που παίρνουν τέτοιες συσκευές σε τόσο νεαρές ηλικίες. Το θεωρώ το λιγότερο ηλίθιο. Εδώ πέρα βλέπω πιτσιρικά Γυμνασίου με ένα Smartphone μεγαλύτερο από το κεφάλι του και μου φαίνεται κάπως. Αν συνεχίσουμε έτσι η επόμενη γενιά είναι καταδικασμένη να αποβλακωθεί από μικρή ηλικία με την τεχνολογία. 1
zio10 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 Δεν θα καταλάβω ποτέ τους γονείς που παίρνουν τέτοιες συσκευές σε τόσο νεαρές ηλικίες. Το θεωρώ το λιγότερο ηλίθιο. Εδώ πέρα βλέπω πιτσιρικά Γυμνασίου με ένα Smartphone μεγαλύτερο από το κεφάλι του και μου φαίνεται κάπως. Αν συνεχίσουμε έτσι η επόμενη γενιά είναι καταδικασμένη να αποβλακωθεί από μικρή ηλικία με την τεχνολογία. Είναι η εύκολη λύση... 4
Aggeluska Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 Δεν θα καταλάβω ποτέ τους γονείς που παίρνουν τέτοιες συσκευές σε τόσο νεαρές ηλικίες. Το θεωρώ το λιγότερο ηλίθιο. Εδώ πέρα βλέπω πιτσιρικά Γυμνασίου με ένα Smartphone μεγαλύτερο από το κεφάλι του και μου φαίνεται κάπως. Αν συνεχίσουμε έτσι η επόμενη γενιά είναι καταδικασμένη να αποβλακωθεί από μικρή ηλικία με την τεχνολογία. η τεχνολογια δεν κανει κακο. και υπαρχουν πολλες ωραιες εφαρμογες για ενα παιδι που μπορουν να τα διδαξουν πραγματα και ταυτοχρονως να απασχολουνται. αλλα αυτο με τα φβ κλπ ειναι καταχρηση κ δεν πρεπει να γινεται. και γενικα ολα ΟΚ ειναι αλλα να μην λιωνουμε πανω σε αυτα ολη μερα
JohnTehGreek Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 η τεχνολογια δεν κανει κακο. και υπαρχουν πολλες ωραιες εφαρμογες για ενα παιδι που μπορουν να τα διδαξουν πραγματα και ταυτοχρονως να απασχολουνται. αλλα αυτο με τα φβ κλπ ειναι καταχρηση κ δεν πρεπει να γινεται. και γενικα ολα ΟΚ ειναι αλλα να μην λιωνουμε πανω σε αυτα ολη μερα Ναι η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν ωραίες εφαρμογές. Αλλά ποιο είναι το ποσοστό των πιτσιρικάδων που θέλει τέτοιες συσκευές για να χαζεύει με την παρέα στο Facebook και να μπαίνει στο Internet από παντού και ποιο αυτό που χρησιμοποιεί σωστά την τεχνολογία; Εγώ δίνω στην πρώτη περίπτωση ένα ποσοστό του 99% 1
Aggeluska Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 Ναι η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν ωραίες εφαρμογές. Αλλά ποιο είναι το ποσοστό των πιτσιρικάδων που θέλει τέτοιες συσκευές για να χαζεύει με την παρέα στο Facebook και να μπαίνει στο Internet από παντού και ποιο αυτό που χρησιμοποιεί σωστά την τεχνολογία; Εγώ δίνω στην πρώτη περίπτωση ένα ποσοστό του 99% ναι εννοειται πως θελει να χαζευει στο φβ . αλλα δν βρισκω τον λογο να εισαι 7!!! και 9 χρονων και να ξερεις γενιακ τι ειναι το ΦΒ 2
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 Όπως είπε και ο zio η τεχνολογία είναι πια η εύκολη λύση για τους μπαμπάδες και τις μαμάδες που δεν έχουν όρεξη για parenting :S
Speculoos Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 Και σε μικρότερη ηλικία έχουν πρόσβαση σε τάμπλετ, επειδή ταξιδεύω συνέχεια με αεροπλάνο (3-4 πτήσεις τη βδομάδα) είναι συχνότατο φαινόμενο ακόμα και νήπια να κρατάνε κάποιο ipad, asus, tab κτλ. Ως εκπαιδευτικό εργαλείο χρησιμοποιούνται από σπάνια ως ποτέ η κύρια αιτία χρήσης είναι "να έχουν κάτι να ασχολούνται τα παιδιά" γιατί πολύ απλά οι γονείς δεν έχουν όρεξη να ασχοληθούν με τα παιδιά τους. Θεωρώ ότι πριν την ηλικία των 6 καλό είναι να τα παιδιά να μην έχουν πρόσβαση σε τέτοιες συσκευές για διάφορους λόγους. Και μάλιστα έχω ζήσει πραγματικά μέσα στην τεχνολογία της κάθε εποχής, από τα πρώτα ηλεκτρονικά χειρός, τα amstrad και τα c64, και φυσικά τα μπλιμπλίκια που τα τιμούσα από τότε που δεχόντουσαν δεκάρικα (δάκρυ κυλάει, μάλλον πρέπει να ανοιχτεί σχετικό θέμα ανάμνησης) και πλέον περιμένω να μεγαλώσουν τα παιδιά μου για να παίζουμε μαζί video games. 1
zio10 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2016 Και σε μικρότερη ηλικία έχουν πρόσβαση σε τάμπλετ, επειδή ταξιδεύω συνέχεια με αεροπλάνο (3-4 πτήσεις τη βδομάδα) είναι συχνότατο φαινόμενο ακόμα και νήπια να κρατάνε κάποιο ipad, asus, tab κτλ. Ως εκπαιδευτικό εργαλείο χρησιμοποιούνται από σπάνια ως ποτέ η κύρια αιτία χρήσης είναι "να έχουν κάτι να ασχολούνται τα παιδιά" γιατί πολύ απλά οι γονείς δεν έχουν όρεξη να ασχοληθούν με τα παιδιά τους. Θεωρώ ότι πριν την ηλικία των 6 καλό είναι να τα παιδιά να μην έχουν πρόσβαση σε τέτοιες συσκευές για διάφορους λόγους. Και μάλιστα έχω ζήσει πραγματικά μέσα στην τεχνολογία της κάθε εποχής, από τα πρώτα ηλεκτρονικά χειρός, τα amstrad και τα c64, και φυσικά τα μπλιμπλίκια που τα τιμούσα από τότε που δεχόντουσαν δεκάρικα (δάκρυ κυλάει, μάλλον πρέπει να ανοιχτεί σχετικό θέμα ανάμνησης) και πλέον περιμένω να μεγαλώσουν τα παιδιά μου για να παίζουμε μαζί video games. Και 6 είναι πολύ μικρά...κι εγώ μπορεί να ασχολούμουν από τα 6 αλλά δεν υπήρχε ίντερνετ, τεράστια διαφορά! 1
Speculoos Δημοσ. 31 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2016 Κάθε εποχή έχει τους ρυθμούς της και την τεχνολογία της αλλά ναι πριν τα παιδιά γίνουν 10 είναι πολύ νωρίς να τους δείξεις το ίντερνετ. Μπορεί κάποιος να πει ότι τα παιδιά μεγαλώνουν με πιο γρήγορους ρυθμούς σε σχέση με αυτά προηγούμενων δεκαετιών και έχουν άλλο βαθμό έκθεσης στην τεχνολογία, όμως τους λείπει οποιοδήποτε κριτήριο φιλτραρίσματος της πληροφορίας. Πόσο μάλλον όταν ο γονιός αφήνεται στην όποια τεχνολογία να του μεγαλώσει το παιδί. Στη Γαλλία εδώ και 5-6 χρόνια έχει υιοθετηθεί από παιδοψυχολόγους και παιδίατρους ο γενικός κανόνας 3-6-9-12 που χοντρικά λέει ότι ένα παιδί δεν πρέπει να βλέπει τηλεόραση πριν τα 3, να παίζει video games πριν τα 6, να μπαίνει στο ίντερνετ πριν τα 9 και στα social media πριν τα 12. 2
Θεkλα Δημοσ. 31 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2016 Θα διαφωνήσω οτι είναι η εύκολη λύση. Σίγουρα υπαρχουν παιχνίδια που προάγουν πολυ περισσότερο τη δημιουργικοτητα και τη φαντασια. Και τα παντα εχουν τον καιρό τους. Σκεφτήκατε ομως σε τι κοσμο θα πρεπει να επιβιωσουν αυτα τα παιδια και τι θα αντιμετωπισουν σε σχεση με τα υπολοιπα, πχ εξω; Αυτα απο καποιον που μπηκε σε αεροπλάνο στα 27 και του φανηκε το ολο σκηνικο περίεργο.
zio10 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2016 Θα διαφωνήσω οτι είναι η εύκολη λύση. Σίγουρα υπαρχουν παιχνίδια που προάγουν πολυ περισσότερο τη δημιουργικοτητα και τη φαντασια. Και τα παντα εχουν τον καιρό τους. Σκεφτήκατε ομως σε τι κοσμο θα πρεπει να επιβιωσουν αυτα τα παιδια και τι θα αντιμετωπισουν σε σχεση με τα υπολοιπα, πχ εξω; Αυτα απο καποιον που μπηκε σε αεροπλάνο στα 27 και του φανηκε το ολο σκηνικο περίεργο. Δε συμφωνώ...δηλαδή πρέπει να τα δουν όλα από 5 χρονών για να μην αισθάνονται μειονεκτικά;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα