Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα διαφωνήσω οτι είναι η εύκολη λύση. Σίγουρα υπαρχουν παιχνίδια που προάγουν πολυ περισσότερο τη δημιουργικοτητα και τη φαντασια. Και τα παντα εχουν τον καιρό τους.

Σκεφτήκατε ομως σε τι κοσμο θα πρεπει να επιβιωσουν αυτα τα παιδια και τι θα αντιμετωπισουν σε σχεση με τα υπολοιπα, πχ εξω;

Αυτα απο καποιον που μπηκε σε αεροπλάνο στα 27 και του φανηκε το ολο σκηνικο περίεργο.

Εμμ όχι, γιατί στη νηπιακή, προσχολική και μέχρι το τέλος του δημοτικού ηλικία δεν έχει καμία απολύτως σημασία.

Δηλαδή όσοι γεννήθηκαν πριν την εποχή (αλλά κοντά) του ίντερνετ είχαν κάποια δυσκολία προσαρμογής στη μετά εποχή ίντερνετ;

Επίσης, το να παίζεις candy crash στο κινητό και να μπαίνεις στο messenger δεν είναι ισότιμο με εξοικείωση με την τεχνολογία. Βασικά ο Μ.Ο δεν ξέρει κάτι παραπάνω από το να ανοίγει κλείνει συσκευές και να μπαίνει στο ίντερνετ, άντε να γράψει και τίποτα στο word.

Να μου έλεγες ότι αρχίζαν π.χ να μαθαίνουν κώδικα να το καταλάβω. Όλα τα άλλα (ατελείωτες ώρες στην τηλεόραση, ηλεκτρονικά κτλ σε μικρές ηλικίες) είναι απλώς έλλειψη parenting.

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

μου φαινεται αναψα φωτιες μ'αυτο το θεμα... δυστυχως κι εκει καταληγω, για τον α ή β λογο οι γονεις που δεν εχουν χρονο ν ασχοληθουν με τα παιδια καταληγουν στην ευκολη λυση, η οποια ειναι η τεχνολογια. κι εγω θυμαμαι σε παρομοια ηλικια ελιωνα στο gameboy.. μεγαλο κολλημα τοτε. αργοτερα στον υπολογιστη.. και επειδη συναναστρεφομαι και με αλλη οικογενεια εχω δει οτι κι εκεινα τα παιδια (αγορια) εχουν υπολογιστη και ταμπλετ, ο μικρος περιπου απ το 8 ασχολιοταν ομως ουτε καν με προσβαση σε σοσιαλ μηντια.. αυτο το θεωρω μεγαλη εκθεση. θα το επισημανω και στη μαμα παλι, που δεν ειναι καποια που δεν εχει σχεση με τεχνολογια, με την εννοια οτι και smartphone εχει, και φβ θα μπει.. οποτε δε θα ναι δυσκολο να καταλαβει τους κινδυνους-αν δε τους ξερει ηδη.

αλλα τελικα καταληγουμε οτι καλυτερα ενα νουμερο που θα το δινει μονο σε φιλες για βιμπερ, σναπ-τσατ.. και φυσικα κατα προτιμηση να μη συνδεθει σε μεσεντζερ μιας και ειναι το ΦΒ ουσιαστικα...

επισης, σχετικα με την εκθεση στη τεχνολογια, ειχα δει παιδακι 1-2 ετων να ασχολειται με το ταμπλετ του στο δωματιο... και να λενε οι γονεις αδιαφορα βλεποντας τηλεοραση "να μωρε χαζευει μεσα με το ταμπλετ".... μου'ρχοταν να τους βρισω!!!! αναρωτιεμαι γιατι τα κανουν??!

• Like 1
Δημοσ.

Στο 7χρονο μου θα του αγόραζα έναν σχετικά φτηνό desktop σε κομμάτια και θα του έλεγα ότι είναι όλος δικός του αν καταφέρει να τον συναρμολογήσει υπό την επίβλεψή μου. Εγώ θα του κούμπωνα μόνο τον επεξεργαστή στην μητρική, θα του έδινα τις οδηγίες για το κάθε του βήμα και θα του έλυνα την όποια απορία.

Το tablet μπορεί να περιμένει αρκετά χρόνια. Εδώ σε εμένα δεν έχει να προσφέρει κάτι πέρα από την ανάγνωση e-books σε μορφή .pdf, πόσο μάλλον σε ένα πιτσιρίκι. Άλλωστε για να εξοικιωθεί με την τεχνολογία ενός tablet (αφή, interface κ.λπ.) δεν θα χρειαστεί ιδιαίτερο χρόνο.

• Moderators
Δημοσ.

Δηλαδή όλοι εμείς που μεγαλώσαμε από νήπια με υπολογιστή, κονσόλες και -το χειρότερο απ' όλα- με τηλεόραση, τι παθάμε; Σοβαρευτείτε λίγο, άτομα απόλυτα εξοικειωμένα με την τεχνολογία είστε, μόνο και μόνο με τις γνώσεις τεχνολογίας που έχετε μπορείτε να μεγαλώσετε παιδιά πολύ ορθότερα απ' ότι σας μεγάλωσαν οι γονείς σας (στο κομμάτι της τεχνολογίας μιλάμε πάντα). Υπάρχουν άπειρα εκπαιδευτικά android games για όλες τις ηλικίες και εκτός από τα games, τα νήπια πλέον μαθαίνουν αγγλικά μέσα από το youtube πολύ νωρίτερα απ' ότι μάθαμε εμείς.

Όμως, OΡ, άποψή μου είναι μακριά από οποιοδήποτε social media, τουλάχιστον μέχρι να είναι σε μία ηλικία που να μπορούν να απαντήσουν το ερώτημα «γιατί ο τάδε ζητάει το viber/fb/snapchat μου;». Αν δεν είναι σε θέση να το αναρρωτηθούν αυτό, τότε καλύτερα να μείνουν εντελώς αποκομένα από τα social media. Αν θέλουν ντε και καλά να κάνουν βιντεοκλήση ή chat με τους φίλους τους, ας το κάνουν από το fb της μαμάς ή του μπαμπά, για να υπάρχει απόλυτος έλεγχος.

• Like 1
Δημοσ.

Τα παιδιά (και όχι μόνο) προτιμούν να ασχολούνται με οτιδήποτε έχει οθόνη γιατί είναι πιο εύκολη η ανάγνωση για το μάτι (η εικόνα της οθόνης "τρέχει" κάθετα) ενώ το διάβασμα ενός βιβλίου π.χ. γίνεται με οριζόντια κατεύθυνση και προυποθέτει μεγαλύτερη προσπάθεια.Εάν λοιπόν το μάτι συνηθίζει στο να παρακολουθεί την εύκολη κίνηση, τεμπελιάζει και η ανάγνωση βιβλίων, περιοδικών κλπ. γίνεται πιο δύσκολη για το παιδί.

Είχε κάνει μια εκπομπή η Φλέσσα πάνω σε αυτό αλλά δεν μπορώ να την βρω τώρα.

Προς το παρόν

http://www.webmd.com/eye-health/computer-vision-syndrome

• Like 1
Δημοσ.

Δηλαδή όλοι εμείς που μεγαλώσαμε από νήπια με υπολογιστή, κονσόλες και -το χειρότερο απ' όλα- με τηλεόραση, τι παθάμε; Σοβαρευτείτε λίγο, άτομα απόλυτα εξοικειωμένα με την τεχνολογία είστε, μόνο και μόνο με τις γνώσεις τεχνολογίας που έχετε μπορείτε να μεγαλώσετε παιδιά πολύ ορθότερα απ' ότι σας μεγάλωσαν οι γονείς σας (στο κομμάτι της τεχνολογίας μιλάμε πάντα). Υπάρχουν άπειρα εκπαιδευτικά android games για όλες τις ηλικίες και εκτός από τα games, τα νήπια πλέον μαθαίνουν αγγλικά μέσα από το youtube πολύ νωρίτερα απ' ότι μάθαμε εμείς.

Όμως, OΡ, άποψή μου είναι μακριά από οποιοδήποτε social media, τουλάχιστον μέχρι να είναι σε μία ηλικία που να μπορούν να απαντήσουν το ερώτημα «γιατί ο τάδε ζητάει το viber/fb/snapchat μου;». Αν δεν είναι σε θέση να το αναρρωτηθούν αυτό, τότε καλύτερα να μείνουν εντελώς αποκομένα από τα social media. Αν θέλουν ντε και καλά να κάνουν βιντεοκλήση ή chat με τους φίλους τους, ας το κάνουν από το fb της μαμάς ή του μπαμπά, για να υπάρχει απόλυτος έλεγχος.

Θα προτιμήσω τα παιδιά μου όταν είναι μικρά να μάθουν ποιος είναι ο Λωτρέκ από το ποιος είναι ο Jobs.

Τα παιδιά θα έπρεπε να καλλιεργούν τη δημιουργικότητα και το πνεύμα τους. Η επαφή με την τεχνολογία και σε λίγο μεγαλύτερη ηλικία δεν νομίζω ότι έχει κάποια αρνητική επίδραση.

• Moderators
Δημοσ.

Θα προτιμήσω τα παιδιά μου όταν είναι μικρά να μάθουν ποιος είναι ο Λωτρέκ από το ποιος είναι ο Jobs.

Τα παιδιά θα έπρεπε να καλλιεργούν τη δημιουργικότητα και το πνεύμα τους. Η επαφή με την τεχνολογία και σε λίγο μεγαλύτερη ηλικία δεν νομίζω ότι έχει κάποια αρνητική επίδραση.

Η τεχνολογία είναι το μέσο, όχι ο αυτοσκοπός. Πώς προτιμάς να έχουν επαφή με τα έργα του Λωτρέκ, μέσα από ένα δισδιάστατο βιβλίο που οι πίνακες χάνουν τεράστιο μέρος της πραγματικής απεικόνησης ή μέσα από ένα διαδραστικό app σε tablet/pc που είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα;

• Like 1
Δημοσ.

καλα κ ωραια να εξοικειωνονται τα παιδια με τη τεχνολογια, αλλα 7 χρονων και facebook/viber? με τη καμια. πας γυρευοντας

• Like 1
Δημοσ.

Η τεχνολογία είναι το μέσο, όχι ο αυτοσκοπός. Πώς προτιμάς να έχουν επαφή με τα έργα του Λωτρέκ, μέσα από ένα δισδιάστατο βιβλίο που οι πίνακες χάνουν τεράστιο μέρος της πραγματικής απεικόνησης ή μέσα από ένα διαδραστικό app σε tablet/pc που είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα;

Ή απλά θα πάω να τους δείξω τους πίνακες του (ναι ναι εκεί που είναι) και όχι οι πίνακες συγκεκριμένα δεν είναι πιο κοντά στη πραγματικότητα μέσω ενός app :S

Δημοσ.

το αστειο ειναι οτι, για να τα ζηταει η μικρη (και να της τα εχουν βαλει) τα χουν και οι συνομιληκες της... ακομα δεν εχω καταληξει ποιο ειναι το πιο ασφαλες :/

σιγουρα η τεχνολογια βοηθαει πολυ, σε πολλα πραγματα.... αλλα καποιες αλλες φορες μπορει να σε αποβλακωσει ασχημα ή ακομα και να σε μπλεξει.

• Moderators
Δημοσ.

Ή απλά θα πάω να τους δείξω τους πίνακες του (ναι ναι εκεί που είναι) και όχι οι πίνακες συγκεκριμένα δεν είναι πιο κοντά στη πραγματικότητα μέσω ενός app :S

Προφανώς αν μπορείς να τους δείξεις από κοντά, θα τους δείξεις από κοντά.

Αν δεν μπορείς, πιστεύω ότι το app είναι προτιμότερο από το βιβλίο.

Δημοσ.

Προφανώς αν μπορείς να τους δείξεις από κοντά, θα τους δείξεις από κοντά.

Αν δεν μπορείς, πιστεύω ότι το app είναι προτιμότερο από το βιβλίο.

Προτιμώ τα βιβλία.

Δημοσ.

Τίποτα δεν πάθαμε, η μεγάλη διαφορά πιστεύω είναι αυτό που έγραψα και νωρίτερα, το ίντερνετ!

Δημοσ.

Αυτά που λέτε για τα tablets και τα 7χρονα δεν αντικατοπτρίζουν τις εκπαιδευτικές μεθόδους του 2016. Για την ιστορία, έχω 2 οκταχρονα αγόρια, που έχουν tablets και τα χρησιμοποιούν στο σχολείο εδώ και 2 χρόνια και η μικρότερη αδερφή τους έχει πρόσβαση για παιχνίδια της ηλικίας της (τα νούμερα, τα χρώματα, τα σχήματα εκπαιδευτική τηλεόραση για την ηλικία της).

Τα αγόρια τα χρησιμοποιύν για μέρος του κανονικού σχολειου (ασκήσεις μαθηματικων, τεστ γλώσσας, βιντεο για την ιστορια, γεωγραφία κα). Επίσης μαθαίνουν προγραμματισμό με sphero, αρχιτεκτονική με το minecraft, κάνουν "πειράματα" με ηλεκτρισμό, πετούν drones, κι όλα αυτά στο σχολείο.

Στο σπίτι, έχουν πραγματικά παιχνίδια, που πρέπει να κτίσουν κάτι, ένα αυτοκιντητο, ένα γερανό και στη συνέχεια πρέπει να τα προγραμματίσουν, δείτε εδώ. Nαι έχουν και παιχνίδια από σκάκι μέχρι civilization και κάτι μπουρδίτσες που τους αρέσουν. Τέλος έχουν imessage ενεργοποιημένο και στέλνουν φωτογραφίες τους στους παπούδες και λοιπούς συγγενείς και επικοινωνούν με 3-4 φίλους τους και μεταξύ τους, οπως έκανα και γω, αρχικά με σπιρτόκουτα και σκοινί και αρχότερα με walkie talkie...

Όλα αυτά σημαίνει πως έχουμε περάσει ατελείωτες ώρες δοκιμάζοντας τα εξωσχολικά και έχουν συγκεκριμένες υποχρεώσεις (πχ μαθήματα, αθλήματα, παιχνίδι στην αυλή, αναγνωση εξωσχολικών βιβλίων) που πρέπει να εκπληρώσουν για να έχουν και πρόσβαση στα tablets. 

Επομένως, ναι μπορείς να παρκάρεις το παιδί σου στο YouTube, αλλά επίσης μπορείς να χρησιμοποιήσεις την τενολογία για την ευρύτερη παιδεια του. 

• Like 8
Δημοσ.

Ακόμα και το youtube είναι χρησιμο από πολύ μικρή ηλικία. Έχει ωραία τραγούδια για να μαθαίνουν τα μικρά διάφορα (χρώματα, σχήματα, αριθμούς, ζωάκια, αγγλικα, κλπ) και πολλές άλλες χρήσεις που στην πορεία τις ανακαλύπτεις. Πχ δεν τρώει μπρόκολο το μικρό? Βλέπει ένα παιδάκι να το τρώει με λαιμαργία και δοκιμάζει.

Αυτά τα να μην βλέπει οθόνη το παιδί μου μεχρι τα τρία τα έλεγα κι εγω... Πριν απόκτησω παιδί. Πλέον είμαι φανατικά υπέρ γιατί βλέπω οφέλη.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...