Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δε ξέρω τι παιχτηκε με την απαγόρευση αλλά:

Κάθε χώρα έχει ήθη και έθιμα. Όταν επισκέπτεσαι ένα χωρο είσαι υποχρεωμένος να αποδεχτείς τους νόμους του και να σεβαστείς τα ήθη και έθιμά τους. ΄

Ενας ζουλου στο χωριό του μπορει να κυκλοφορεί ξεβράκωτος, εδώ όμως θα βάλει ρουχα.

Ενας μουσουλμάνος αντίστοιχα σε μουσουλμανική χώρα μπορει να κυκλοφορεί όπως ορίζει το κοράνι (αν ορίζει τη μαντιλα, δε το θυμάμαι). Αν η χώρα όμως έχει ως νόμο να μη κρύβεις τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου, τότε πρέπει να το σεβαστείς. Άλλωστε δε σου απαγορεύει τη θρησκεία.

Βέβαια εδώ τιθεται θέμα για το τι γινεται με τα καπέλα. Απαγορευεις τη μαντιλα αλλά όχι το καπέλο; Νομιζω πως η μαντιλα γενικά είναι το θέμα όχι η μπουρκα.

Ενώ εσύ ας πούμε αν επισκεφτείς τους ζουλού στην αφρική θα την βγάλεις έξω ελεύθερα και θα κυκλοφορείς ολόγυμνος χωρίς παπούτσια...

Ό,τι να'ναι...

• Απαντ. 199
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Νομίζω πως εθελοτυφλούμε όταν αρνούμαστε το γεγονός πως υπάρχει μια έμμεση επιβολή της μπούρκας, του μπουρκίνι κτλ. Κάθε κράτος οφείλει να προστατεύει τα δικαιώματα των πολιτών του.

Το Ευρωπαϊκό δικαστήριο έχει ήδη αποφανθεί σχετικά με την απαγόρευση της μπούρκας σε δημόσιους χώρους: αναγνωρίζει το γεγονός πως μια απαγόρευση έχει αρνητικές επιπτώσεις για όσες γυναίκες επιθυμούν να καλύπτονται, ωστόσο η επιβολή ενός τέτοιου νόμου είναι αντικειμενικά και εύλογα αιτιολογημένη. Δεν υπάρχει παραβίαση του άρθρου 8 (δικαίωμα στο σεβασμό της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής) της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, ούτε του άρθρου 9 (δικαίωμα στο σεβασμό της ελευθερία σκέψης, συνείδησης και θρησκείας). Φυσικά η παραπάνω τοποθέτηση αφορά την μπούρκα, και όχι το μπουρκίνι.

Από κει και ύστερα μπορεί ο καθένας να λέει το κοντό του και το μακρύ του. Όπως έγραψα και στο πρώτο μου ποστ, είναι υποχρέωση της Δημοκρατίας να προστατέψει έστω και τη μία γυναίκα που αναγκάζεται να καλυφθεί, ενώ δεν το επιθυμεί η ίδια.

Δημοσ.

δεν ειναι. οχι τωρα.

Εε, είναι, απλά ο κόσμος δεν δίνει σημασία πια στις λαλακίες του χριστιανισμού.

Αυτά που υπερασπίζονται οι παπάδες δεν έχουν αλλάξει.

Ακόμα θυμάμαι μικρή, γύρω στα 17 μου που με έβαλε η μαμά να εξομολογηθώ και μου απαγόρευσε ο βλάκας να μεταλάβω γιατί του είπα ότι είχα φίλο και φιλιόμασταν...αμαρτία μεγάλη να πάρω μέσα μου αίμα και σώμα κυρίου ενώ φιλιόμουν με αγόρι. Και να διαβάζω κάτι κατεβατά κάθε βράδυ και να μην τον ξαναφιλήσω ποτέ μου.

Τον έγραψα και μετάλαβα...μετά από κανά δυο χρόνια που ανεξαρτοποιήθηκα και οικονομικά, έστειλα και τους γονείς μου δηλώνοντας άθεη μην με πρήζουν με λαλακίες.

• Like 1
Δημοσ.

Ενώ εσύ ας πούμε αν επισκεφτείς τους ζουλού στην αφρική θα την βγάλεις έξω ελεύθερα και θα κυκλοφορείς ολόγυμνος χωρίς παπούτσια...

Ό,τι να'ναι...

Αν αυτο επιβάλει ο νόμος του κράτους των Ζουλού, αυτο θα κάνω. Και άμα μου αρέσει. Άμα δε μου αρέσει δε θα πάω.

Ειναι πολυ απλά τα πράγματα. 

Αν εσυ βεβαια εισαι υπερ ανω νομου ειναι άλλη ιστορια.

Δημοσ.

oχι, δεν ειναι. δεν θυμαμαι καποιον χριστιανο παπα τα τελευταια 10 χρονια να λεει στους πιστους του να ανατιναξουν τους απιστους μουσουλμανους με βομβες για να πανε στον παραδεισο. απο την αλλη ποσες βομβιστικες επιθεσεις ειχαμε απο μουσουλμανους αυτα τα δεκα χρονια. 

οι οποιες επιδοκιμαστηκαν ακομη και απο ιμαμηδες που ζουν σε δυτικες χωρες.

υπαρχει σαπιλα και οπισθοδρομισμος στον χριστιανισμο, αλλα μην τσουβαλιαζουμε και τις δυο θρησκειες. οχι τωρα.

• Like 2
Δημοσ.

Αν αυτο επιβάλει ο νόμος του κράτους των Ζουλού, αυτο θα κάνω. Και άμα μου αρέσει. Άμα δε μου αρέσει δε θα πάω.

Ειναι πολυ απλά τα πράγματα. 

Αν εσυ βεβαια εισαι υπερ ανω νομου ειναι άλλη ιστορια.

Αλήθεια;

Και ποια ευρωπαϊκή χώρα επιβάλλει με νόμο την απαγόρευση της μαντήλας;

Εκεί που απαγορεύεται η μπούρκα, πχ Βέλγιο, οι μουσουλμάνες δεν την φορούν.

Αλλά η ημιμάθεια είναι χειρότερη της άγνοιας πάντα..

oχι, δεν ειναι. δεν θυμαμαι καποιον χριστιανο παπα τα τελευταια 10 χρονια να λεει στους πιστους του να ανατιναξουν τους απιστους μουσουλμανους με βομβες για να πανε στον παραδεισο. απο την αλλη ποσες βομβιστικες επιθεσεις ειχαμε απο μουσουλμανες αυτα τα δεκα χρονια. 

υπαρχει σαπιλα και οπισθοδρομισμος στον χριστιανικο, αλλα μην τσουβαλιαζουμε και τις δυο θρησκειες. οχι τωρα.

Για δώσε μου τους ευρωπαίους ιμάμηδες που βγήκαν και επιδοκίμασαν τις τρομοκρατικές επιθέσεις.

Δημοσ.
Και ποια ευρωπαϊκή χώρα επιβάλλει με νόμο την απαγόρευση της μαντήλας;

Εκεί που απαγορεύεται η μπούρκα, πχ Βέλγιο, οι μουσουλμάνες δεν την φορούν.

Εγραψα κάπου οτι υπάρχει χωρα που το επιβάλει; Υποθετικη συζήτηση έκανα. Εξου και η αναφορά στους ζουλου.

Δημοσ.

oχι, δεν ειναι. δεν θυμαμαι καποιον χριστιανο παπα τα τελευταια 10 χρονια να λεει στους πιστους του να ανατιναξουν τους απιστους μουσουλμανους με βομβες για να πανε στον παραδεισο. απο την αλλη ποσες βομβιστικες επιθεσεις ειχαμε απο μουσουλμανους αυτα τα δεκα χρονια. 

υπαρχει σαπιλα και οπισθοδρομισμος στον χριστιανισμο, αλλα μην τσουβαλιαζουμε και τις δυο θρησκειες. οχι τωρα.

Eχεις δίκιο.

Να τους κοπουν τα χερια και να σαπισουν τα στομάχια τους ελεγε μονο.

Ή να φτυνουν τους γκει οπου τους βλέπουν,επειδή δεν τους γουστάρει αυτος.

Τέτοια ωραία.

• Like 3
Δημοσ.

Πακιστανική Κοινότητα για τον «ιμάμη» του μίσους: «Δεν τον θέλαμε στα Μέγαρα»

http://megaratv.gr/index.php?page=11&article_id=3084

Ωραία, βρέθηκε ένας τρελός, σε προηγούμενα ποσταρίσματά μου αναφέρθηκα σε βόδια.

Επίσημα στην Ευρώπη οι μουσουλμάνοι επικροτούν τα τρομοκρατικά χτυπήματα;

Γιατί βιντεάκια με έλληνες παπάδες που κηρύττουν λαλακίες βρίσκω κι εγώ μπόλικα αν θέλεις.

Δημοσ.

ναι, αλλα μουσουλμανος σκοτωσε τους γκει. οχι χριστιανος. και βγαινει ο ιμαμ απο πανω και λεει οτι ηταν μια πραξη συμπονοιας.

Δημοσ.

https://en.wikipedia.org/wiki/Salafi_movement#Regional_groups_and_movements

Αλλά η ημιμάθεια είναι χειρότερη της άγνοιας πάντα.....

Εννοείς μεγαλύτερη ημιμάθεια από την δική σου;

http://www.protothema.gr/greece/article/427141/velgiko-dimosieuma-gia-ti-thraki-i-saria-efarmozetai-kai-stin-europi/

ναι, αλλα μουσουλμανος σκοτωσε τους γκει. οχι χριστιανος. και βγαινει ο ιμαμ απο πανω και λεει οτι ηταν μια πραξη συμπονοιας.

https://el.m.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%AD%CF%84%CF%83%CE%BF_%CE%A4%CE%B6%CE%B5%CE%BC%CE%B1%CE%BB%CE%AE

Σαρία σε 95% χριστιανική χώρα....

Δημοσ.

Εννοείς μεγαλύτερη ημιμάθεια από την δική σου;

http://www.protothema.gr/greece/article/427141/velgiko-dimosieuma-gia-ti-thraki-i-saria-efarmozetai-kai-stin-europi/

https://el.m.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%AD%CF%84%CF%83%CE%BF_%CE%A4%CE%B6%CE%B5%CE%BC%CE%B1%CE%BB%CE%AE

Σαρία σε 95% χριστιανική χώρα....

Σορρυ, τι σχέση εχει αυτο;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...