Anastazio Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2016 Ωραια φαση που προβληματιζεστε για τα τζιζας και ισλαμ κορπορεισιον,τεχνολογικο φορουμ γαρ.
zianna Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2016 Μα το πρόβλημα δεν είναι οι θρησκευτικές πεποιθήσεις του καθενός. Κι εγώ δεν είχα πρόβλημα με μουσουλμάνους εκπαιδευτικούς, που έχουν μια ήπια σχέση με την θρησκεία τους. Αλλά πες μου, νομίζεις οτι μια πλήρως καλυμμένη γυναίκα μπορεί να υπερασπιστεί την ισότητα των φύλων; Μπορεί να λειτουργήσει ως πρότυπο; Επειδή στα μαθήματα ολλανδικών είχαμε πολλές συζητήσεις σχετικά με ισότητες, θρησκείες, μετανάστες, πρόσφυγες κτλ η συγκεκριμένη μου εμπειρία η γυναίκα ήταν ότι η γυναίκα ήταν τελείως αντικειμενική. Μπορεί να έλεγε την άποψή της, άκουγε όμως τις συζητήσεις και ποτέ δεν επέβαλλε την γνώμη της.Αντιθέτως μου έτυχαν βέλγοι καθηγητές που είχαν έρθει σε αντιπαράθεση με μουσουλμάνους μαθητές, πχ θυμάμαι μια συζήτηση για έκτρωση σε περίπτωση βιασμού που ο μουσουλμάνος/α δεν θυμάμαι τώρα επέμενε ότι το παιδί πρέπει να γεννηθεί ενώ η καθηγήτρια το είχε πάρει μανιάτικο...ίσως να μιλούσε και από προσωπική πείρα, ποιος ξέρει.. Αλλά από την άλλη μου έτυχε μόνο μία μουσουλμάνα καθηγήτρια, σε αντίθεση με δεκάδες μη, οπότε δεν μπορώ να έχω αντικειμενικότατη άποψη. EDIT Τι σχέση έχει η κάλυψη των μαλλιών με την ισότητα των φύλων;
george_gr1 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2016 Το προβλημα ειναι (εφόσον ισχυει δε το εχω ψάξει, απλα το άκουσα η το διάβασα), οτι το 1970 πχ φορούσαν απλα ρουχα και τωρα το 2016 κυκλοφορούν τυλιγμένες με μια κουρτίνα. Εάν ισχυει ειναι ΜΕΓΑΛΟ προβλημα και εάν ισχυει τοτε οχι δεν θα πρεπει να το σέβεται κανεις γιατι δε μιλαμε για μια παράδοση που λογικα θα εξασθενήσει να τηρείτε αυστηρά και καθημερινά στις επόμενες γενιές, μιλαμε για επιβολή φόβου και τρόμου. Τωρα αν γνωρίζει κάποιος σιγουρα τι ισχυει ας μας διαφωτίσει γιατι πήξαμε στις παπάντζες.
lightspeed Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2016 Επειδή στα μαθήματα ολλανδικών είχαμε πολλές συζητήσεις σχετικά με ισότητες, θρησκείες, μετανάστες, πρόσφυγες κτλ η συγκεκριμένη μου εμπειρία η γυναίκα ήταν ότι η γυναίκα ήταν τελείως αντικειμενική. Μπορεί να έλεγε την άποψή της, άκουγε όμως τις συζητήσεις και ποτέ δεν επέβαλλε την γνώμη της. Αντιθέτως μου έτυχαν βέλγοι καθηγητές που είχαν έρθει σε αντιπαράθεση με μουσουλμάνους μαθητές, πχ θυμάμαι μια συζήτηση για έκτρωση σε περίπτωση βιασμού που ο μουσουλμάνος/α δεν θυμάμαι τώρα επέμενε ότι το παιδί πρέπει να γεννηθεί ενώ η καθηγήτρια το είχε πάρει μανιάτικο...ίσως να μιλούσε και από προσωπική πείρα, ποιος ξέρει.. Αλλά από την άλλη μου έτυχε μόνο μία μουσουλμάνα καθηγήτρια, σε αντίθεση με δεκάδες μη, οπότε δεν μπορώ να έχω αντικειμενικότατη άποψη. EDIT Τι σχέση έχει η κάλυψη των μαλλιών με την ισότητα των φύλων; Συγνώμη, εσύ την μπούρκα την αντιλαμβάνεσαι ως κάλυψη μαλλιών;
zianna Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2016 Το προβλημα ειναι (εφόσον ισχυει δε το εχω ψάξει, απλα το άκουσα η το διάβασα), οτι το 1970 πχ φορούσαν απλα ρουχα και τωρα το 2016 κυκλοφορούν τυλιγμένες με μια κουρτίνα. Εάν ισχυει ειναι ΜΕΓΑΛΟ προβλημα και εάν ισχυει τοτε οχι δεν θα πρεπει να το σέβεται κανεις γιατι δε μιλαμε για μια παράδοση που λογικα θα εξασθενήσει να τηρείτε αυστηρά και καθημερινά στις επόμενες γενιές, μιλαμε για επιβολή φόβου και τρόμου. Τωρα αν γνωρίζει κάποιος σιγουρα τι ισχυει ας μας διαφωτίσει γιατι πήξαμε στις παπάντζες. Τι εννοείς τυλιγμένη με κουρτίνα, στυλ ράσο; Εμείς δεν έχουμε τους παπάδες και τις καλόγριες; Αν εννοείς κάλυψη προσώπου εκτός των ματιών, στο Βέλγιο που ξέρω απαγορεύεται. Συγνώμη, εσύ την μπούρκα την αντιλαμβάνεσαι ως κάλυψη μαλλιών; Μπούρκα στο Βέλγιο από όπου κι οι εμπειρίες μου, γιοκ.
DrLo Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2016 Το προβλημα ειναι (εφόσον ισχυει δε το εχω ψάξει, απλα το άκουσα η το διάβασα), οτι το 1970 πχ φορούσαν απλα ρουχα και τωρα το 2016 κυκλοφορούν τυλιγμένες με μια κουρτίνα. Υποψιάζομαι ότι αναφέρεσαι στην περίπτωση του σημερινού Ιράν σε σχέση με την επί Σάχη κατάσταση. 1
zianna Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2016 Συγνώμη, εσύ την μπούρκα την αντιλαμβάνεσαι ως κάλυψη μαλλιών; Επίσης, στα καθολικά σχολεία οι ρασοντυμένες με τα μαντήλια μπορούν να υπερασπιστούν την ισότητα; Γιατί τέτοια έχει στο Βέλγιο..
DrLo Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2016 Τι εννοείς τυλιγμένη με κουρτίνα, στυλ ράσο; Εμείς δεν έχουμε τους παπάδες και τις καλόγριες; Αν εννοείς κάλυψη προσώπου εκτός των ματιών, στο Βέλγιο που ξέρω απαγορεύεται. Μπούρκα στο Βέλγιο από όπου κι οι εμπειρίες μου, γιοκ. btw: για να πω την αμαρτία μου, στη τουρκία είχα δει κομψότατα "τουρκικά" hijab (τα φοράνε με ιδιαίτερο "τουρκικό" τρόπο, μαντίλα και choker μαζί).
lightspeed Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2016 Το προβλημα ειναι (εφόσον ισχυει δε το εχω ψάξει, απλα το άκουσα η το διάβασα), οτι το 1970 πχ φορούσαν απλα ρουχα και τωρα το 2016 κυκλοφορούν τυλιγμένες με μια κουρτίνα. Εάν ισχυει ειναι ΜΕΓΑΛΟ προβλημα και εάν ισχυει τοτε οχι δεν θα πρεπει να το σέβεται κανεις γιατι δε μιλαμε για μια παράδοση που λογικα θα εξασθενήσει να τηρείτε αυστηρά και καθημερινά στις επόμενες γενιές, μιλαμε για επιβολή φόβου και τρόμου. Τωρα αν γνωρίζει κάποιος σιγουρα τι ισχυει ας μας διαφωτίσει γιατι πήξαμε στις παπάντζες. Ένα από τα πολλά παραδείγματα των χωρών, όπου συνέβη αυτό που περιγράφεις είναι η Αίγυπτος. http://arabist.net/blog/2012/10/30/nasser-the-muslim-brothers-and-the-veil.html εδώ το βίντεο με αγγλικούς υπότιτλους :
Anastazio Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2016 παντως εγω προτεινω να δωθουν μερικα εδαφη σε βορειο και νοτιο πολο οπου θα ναι ταπα στα τζαμια και στις εκκλησιες θα ζει ο καθενας στο δικο του χωροχρονο,θα κανουν τα κατηχητικα τους,τα μπανια τους με μπουρκινια οι μεν με ορθοδοξη στρινγκαρα οι δε,πολιτιστικα δρωμενα βαφτησια γαμοι σταυροφοριες αεροπειρατειες και θα αφησουν τον υπολοιπο κοσμο να ζησει στον 21ο αιωνα!
lightspeed Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2016 Επίσης, στα καθολικά σχολεία οι ρασοντυμένες με τα μαντήλια μπορούν να υπερασπιστούν την ισότητα; Γιατί τέτοια έχει στο Βέλγιο.. Μην συγχέουμε διαφορετικά πράγματα. Οι καλόγριες. όπως και οι καλόγεροι έχουν εγκαταλείψει τα εγκόσμια. Η επιλογή τους δεν έχει καμία σχέση, με την αντίληψη που έχουν για τα δύο φύλα. 1
randomcat Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2016 Φαντάσου να μάθεις ότι κάποιος που γνώρισες είναι υπερασπιστής των μουσουλμάνων (ή οποιασδήποτε άλλης ομάδας υπόκειται σε διακρίσεις) και τόσο καιρό σου το έκρυβε. Μόνο φαντάσου.
zianna Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2016 Μην συγχέουμε διαφορετικά πράγματα. Οι καλόγριες. όπως και οι καλόγεροι έχουν εγκαταλείψει τα εγκόσμια. Η επιλογή τους δεν έχει καμία σχέση, με την αντίληψη που έχουν για τα δύο φύλα. Ποια εγκόσμια έχουν εγκαταλήψει όταν εκπαιδεύουν παιδιά σαν δασκάλες και καθηγήτριες;
lightspeed Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2016 Ποια εγκόσμια έχουν εγκαταλήψει όταν εκπαιδεύουν παιδιά σαν δασκάλες και καθηγήτριες; Νομίζω πως έγινα ήδη σαφής. Εαν δεν έγινα, λυπαμαι..
michalisv Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2016 Το προβλημα ειναι (εφόσον ισχυει δε το εχω ψάξει, απλα το άκουσα η το διάβασα), οτι το 1970 πχ φορούσαν απλα ρουχα και τωρα το 2016 κυκλοφορούν τυλιγμένες με μια κουρτίνα. Εάν ισχυει ειναι ΜΕΓΑΛΟ προβλημα και εάν ισχυει τοτε οχι δεν θα πρεπει να το σέβεται κανεις γιατι δε μιλαμε για μια παράδοση που λογικα θα εξασθενήσει να τηρείτε αυστηρά και καθημερινά στις επόμενες γενιές, μιλαμε για επιβολή φόβου και τρόμου. Τωρα αν γνωρίζει κάποιος σιγουρα τι ισχυει ας μας διαφωτίσει γιατι πήξαμε στις παπάντζες. Ισχύει. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις