livefreeordie Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 100% μη πρόβατο είναι δύσκολο να είναι κανείς,είμαι πρόβατο γιατί πήγα σχολείο,έκανα οικογένεια είμαι υπάλληλος κλπ,κλπ. Ακυρα. Αυτα ειναι θεμα επιβιωσης. Ετσι ειναι η επιβιωση πλεον,ετσι την εχουμε κανει,δε μπορεις να μη τα κανεις. Τι θα πει εισαι προβατο γιατι πηγες σχολειο; Χωρις το σχολειο θα ησουν ενα κουτσουρο και μισο. Η οικογενεια ειναι θεμα αναπαραγωγης,κατι που συμβαινει εκ φυσεως. Η δουλεια ειναι κατι που κανεις για να ζησεις. (αν και σε αυτο ισως ειμαστε λιγο προβατα πλεον με την εννοια οτι καποιος μας το επεβαλε κι αυτο,να ζουμε μονο αν δουλευουμε) Για αλλα πραγματα μιλαμε τωρα παντως. Μη φερνεις παραδειγματα που δε στεκουν.
Moderators Kercyn Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Moderators Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Ακυρα. Αυτα ειναι θεμα επιβιωσης. Ετσι ειναι η επιβιωση πλεον,ετσι την εχουμε κανει,δε μπορεις να μη τα κανεις. Τι θα πει εισαι προβατο γιατι πηγες σχολειο; Χωρις το σχολειο θα ησουν ενα κουτσουρο και μισο. Η οικογενεια ειναι θεμα αναπαραγωγης,κατι που συμβαινει εκ φυσεως. Η δουλεια ειναι κατι που κανεις για να ζησεις. (αν και σε αυτο ισως ειμαστε λιγο προβατα πλεον με την εννοια οτι καποιος μας το επεβαλε κι αυτο,να ζουμε μονο αν δουλευουμε) Για αλλα πραγματα μιλαμε τωρα παντως. Μη φερνεις παραδειγματα που δε στεκουν. Ένα παράδειγμα: το καλοκαίρι που κάνει ζέστη φοράς μπλούζα όταν βγαίνεις έξω; Γιατί; Εγώ θα προτιμούσα να κυκλοφορώ χωρίς μπλούζα. Είμαι πρόβατο επειδή ακολουθώ κανόνες που έχει θεσπίσει η κοινωνία στην οποία ζω; Καταλαβαίνω το γενικότερο πλαίσιο του "κράζω αυτούς που κάνουν κάτι μόνο και μόνο επειδή το κάνει κάποιος άλλος", αλλά μήπως είναι λίγο υπερβολικό όλο αυτό; Και τι έγινε δηλαδή; 1
Constant1ne Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 100% μη πρόβατο είναι δύσκολο να είναι κανείς,είμαι πρόβατο γιατί πήγα σχολείο,έκανα οικογένεια είμαι υπάλληλος κλπ,κλπ. Δεν είμαι πρόβατο γιατί δε πίνω cola,δε ψηφίζω κανένα,δεν είμαι οπαδός κόμματος,ομάδας θρησκείας και ως εκ τούτου δεν έχω φίλους γιατί δεν συμφωνώ και δεν έχω τι να συζητήσω με το 99% των ανθρώπων που πιστεύουν ,ψηφίζουν ,είναι οπαδοί κλπ. και αυτό κοινωνικότητα υπήρξε κάποτε και χωρίς τα παραπάνω τεχνητά συστήματα ελέγχου των μαζών Να αυτό. Ίσως αυτά είναι συστήματα ελέγχου των μαζών. Σε πολλές περιπτώσεις είναι. Δεν είναι όμως ένα μυστικό σχέδιο κάποιου που θέλει να κατακτήσει τον κόσμο. Οι άνθρωποι ως κοινωνικά όντα, χωρίς να τους παρακινήσει κανένας, θα σχηματίσουν ομάδες και θα γίνουν υποστηρικτές οποιασδήποτε κοσμοθεωρίας ή οποιουδήποτε προϊόντος γιατί είναι απολύτως φυσικό! Γιατί είναι ωραίο να βρίσκεις άλλους ανθρώπους που σκέφτονται σαν εσένα και για πολλούς άλλους λόγους. Δε λέω αν είναι καλό ή κακό αλλά είναι απολύτως φυσικό.
momotis Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2016 Παιδια τα προβατακια δε μας φταινε σε τιποτα να τα απαξιωνουμε ετσι. Ειμαστε πιθηκια ξεκαθαρα. Το Εκπαιδευτικο Συστημα ειναι το Συστημα της Εκπαιδευσης.
johnbond Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2016 Όσο ακολουθούμε τις προσταγές του σώματος είμαστε πρόβατα εκ φύσεως. Επιβίωση και αναπαραγωγή είναι αυτό που προστάζει το σώμα..Όλη μέρα με αυτό ασχολούμαστε. Ελάχιστοι άνθρωποι ξεφεύγουν και παραβλέπουν τις προσταγές αυτές,και γίνονται πραγματικά ελεύθεροι.
livefreeordie Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2016 Ένα παράδειγμα: το καλοκαίρι που κάνει ζέστη φοράς μπλούζα όταν βγαίνεις έξω; Γιατί; Εγώ θα προτιμούσα να κυκλοφορώ χωρίς μπλούζα. Είμαι πρόβατο επειδή ακολουθώ κανόνες που έχει θεσπίσει η κοινωνία στην οποία ζω; Καταλαβαίνω το γενικότερο πλαίσιο του "κράζω αυτούς που κάνουν κάτι μόνο και μόνο επειδή το κάνει κάποιος άλλος", αλλά μήπως είναι λίγο υπερβολικό όλο αυτό; Και τι έγινε δηλαδή; Εισαι προβατο οταν πας να πιεις καφε απο ενα ταδε μαγαζι που κανει χαλια καφε γιατι εκει παει ολη η πολη και θα σε δει και δεν καταδεχεσαι αλλο ωραιοτερο και φθηνοτερο επειδη δεν ειναι τοσο in. εισαι προβατο γιατι χαλας μια περιουσια χρηματα για πραγματα που ισως δε θα σκεφτοσουν ποτε να παρεις απλα γιατι το κανουν αλλοι και το θεωρεις πολυ μουρικο. εισαι προβατο για πολλους τετοιους παρομοιους λογους. τωρα αυτα που λετε,να βγαινεις γυμνος στο δρομο και να μη πας σχολειο δε στεκουν. για μενα δεν ειναι στα πλαισια της προβατοποιησης. Όσο ακολουθούμε τις προσταγές του σώματος είμαστε πρόβατα εκ φύσεως. Επιβίωση και αναπαραγωγή είναι αυτό που προστάζει το σώμα..Όλη μέρα με αυτό ασχολούμαστε. Ελάχιστοι άνθρωποι ξεφεύγουν και παραβλέπουν τις προσταγές αυτές,και γίνονται πραγματικά ελεύθεροι. αμα θελεις αναπαραγεσαι,δε σε εβαλε κανεις με το ζορι. ουτε να κανεις σεξ σε εβαλε κανεις. οσοι το κανουν απλως για να το κανουν επειδη δε θελουν να διαφερουν ναι οντως προβατα ειναι κι αυτοι. ειδικα στο θεμα οικογενεια οσοι κανουν επειδη λενε τι θα πει η κυρα μαρικα αν δε παντρευτω και δε κανω παιδια κι οχι γιατι θελουν να το κανουν,ναι ειναι μεγαλα προβατα. 1
johnbond Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2016 αμα θελεις αναπαραγεσαι,δε σε εβαλε κανεις με το ζορι. ουτε να κανεις σεξ σε εβαλε κανεις. οσοι το κανουν απλως για να το κανουν επειδη δε θελουν να διαφερουν ναι οντως προβατα ειναι κι αυτοι. ειδικα στο θεμα οικογενεια οσοι κανουν επειδη λενε τι θα πει η κυρα μαρικα αν δε παντρευτω και δε κανω παιδια κι οχι γιατι θελουν να το κανουν,ναι ειναι μεγαλα προβατα. Εγώ δε μίλησα για προσταγές της κοινωνίας κτλ.. Μίλησα για τις προσταγές του σώματος. Ουσιαστικά κάνουμε ότι μας προστάζει το σώμα μας. Δεν έχουμε ελεύθερη βούληση..Θέλει φαί,του δίνουμε..Θέλει σεξ ..κτλ.. Μας κάνει οτι θέλει το σώμα.
livefreeordie Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2016 Εγώ δε μίλησα για προσταγές της κοινωνίας κτλ.. Μίλησα για τις προσταγές του σώματος. Ουσιαστικά κάνουμε ότι μας προστάζει το σώμα μας. Δεν έχουμε ελεύθερη βούληση..Θέλει φαί,του δίνουμε..Θέλει σεξ ..κτλ.. Μας κάνει οτι θέλει το σώμα. Που κολλαει τωρα αυτο με το οτι δεν εχουμε αποψη δικια μας και βλεπουμε τι κανουν οι αλλοι και το κανουμε και μεις; εσυ μιλας τωρα για τους μηχανισμους τους σωματος και το πας εντελως αλλου.
johnbond Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2016 Που κολλαει τωρα αυτο με το οτι δεν εχουμε αποψη δικια μας και βλεπουμε τι κανουν οι αλλοι και το κανουμε και μεις; εσυ μιλας τωρα για τους μηχανισμους τους σωματος και το πας εντελως αλλου. Κολλάει στο ότι είμαστε εκ φύσεως πρόβατα δημιουργημένοι να ακολουθούμε χωρίς ελεύθερη βούληση.
george_gr1 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2016 Οποιος φυγει απ'το μαντρί θα τον φαει ο λυκος 1
livefreeordie Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2016 Κολλάει στο ότι είμαστε εκ φύσεως πρόβατα δημιουργημένοι να ακολουθούμε χωρίς ελεύθερη βούληση. Δε το νομιζω. Γιαυτο στη ζωη αλλωστε εχεις το δικαιωμα της αποψης και της επιλογης.
Βασίλης_29 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2016 Άλλο ένα ανούσιο thread χωρίς να καταλήξει κάπου. Θα τσακωνόμαστε μέχρι την δευτέρα παρουσία για το ποιος θεωρείται πρόβατο και ποιος αντιπρόβατο. 1
opera Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2016 Άλλο ένα ανούσιο thread χωρίς να καταλήξει κάπου. Θα τσακωνόμαστε μέχρι την δευτέρα παρουσία για το ποιος θεωρείται πρόβατο και ποιος αντιπρόβατο. Ποιός τσακώνεται;Πάντως ένα μέτρο του ποσο πρόβατο είναι κανείς,είναι το ποσο εύκολα ακολουθεί οτι τάση-μοδα-προιον προβάλλουν τα ΜΜΕ ή πείθεται από από διάφορους που ξεφυτρώνουν ως νέοι ηγέτες-σωτηρες.
Βασίλης_29 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2016 Ποιός τσακώνεται; Πάντως ένα μέτρο του ποσο πρόβατο είναι κανείς,είναι το ποσο εύκολα ακολουθεί οτι τάση-μοδα-προιον προβάλλουν τα ΜΜΕ ή πείθεται από από διάφορους που ξεφυτρώνουν ως νέοι ηγέτες-σωτηρες. Το πρόβατο είναι ένα ζώο με κάποια χαρακτηριστικά, υπάρχουν χιλιάδες άλλα ζώα με παρόμοια ή μη χαρακτηριστικά σε μικρό ή μεγάλο βαθμό, που ζούνε και αυτά σε κοπάδια και αγέλες. Τι σχέση έχει το πρόβατο και το κάθε ζώο με τις ανθρώπινες συμπεριφορές και χαρακτήρα; Ο καθένας επιλέγει να ακολουθήσει οτι θέλει, δεν μπορούμε να ξέρουμε αν το έκανε επειδη του άρεσε επειδή συμφωνεί με αυτό ή επειδή απλά βλέπει και τους υπόλοιπους να κάνουν το ίδιο. Είναι ανούσιο να προσπαθούμε να κρίνουμε τον καθένα. Αδιέξοδη συζήτηση.
Anastazio Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2016 Κολλάει στο ότι είμαστε εκ φύσεως πρόβατα δημιουργημένοι να ακολουθούμε χωρίς ελεύθερη βούληση. Δε νομιζω,αλλοι γινονται βοσκοι,αλλοι προβατα,ολα θεμα επιλογων και συγκυριων ειναι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα