ChaosCrew Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Η τιμή του ανταγωνιστή κάποιες φορές δεν έχει σημασία στο μοντέλο. Επίσης τίθεται το θέμα ποιος ακριβώς είναι ο ανταγωνιστής. Επίσης πολλά μοντέλα βασίζονται στο να φέρεις μέσα τον πελάτη με Χ προσέγγιση και μετά να βγάλεις λεφτά με upselling ή cross selling. Έχουν γραφτεί ωκεανοί βιβλίων σχετικά, οπότε σταματάω εδώ κρατώντας το συμπέρασμα ότι το να κρίνει κανείς μόνο βάσει της τιμής του γείτονα είναι ενδεχομένως αφελές. Αλλά αυτό δεν είναι το point μου. Το point είναι πως άλλο πράγμα το "η τιμή είναι παράλογη ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ" και άλλο η αισχροκέρδεια. Και το φουλάρι Hermes για 400 ευρώ είναι παράλογο για εμένα, αλλά δεν άνοιξα θέμα με τίτλο Hermes αισχροκέρδεια. οταν στα 50 μέτρα παίρνω το ίδιο προϊόν λιγοτερο απο 2 ευρω εγω θεωρώ οτι κερδίζει παράλογα. Αν δούμε τώρα το θέμα νομικά ok το αισχροκέρδεια ναι δεν είναι δόκιμο χρησιμοποίησα τη λέξη με τη καθημερινή χροιά της ήμουν ξεκάθαρος δεν το θεώρησα παράνομο ούτε υπονόησα οτι είναι. Αν το ίδιο φουλάρι το βρίσκεις σε άλλα πέντε σημεία στα δέκα λεπτα απόσταση 300 ευρω και θεωρείς οτι η τιμολόγηση του πρώτου καταστήματος είναι οκ τι να πώ. Στο μπλα μπλα η μεγαλύτερα φάση είναι ότι μπορεί να γίνεται ανάλυση επί των αναλύσεων για 15598 σελίδες για τα αυτονόητα! Όσο γουστάρει βάζει την τιμή στις τσίχλες - Όποιος γουστάρει αγοράζει End of Story! Είδα την τιμή στην απόδειξη λέει.. Στόμα δεν έχεις ρε φίλε να ρωτήσεις 'αυτό πόσο κάνει' πριν την χτυπήσει?? Αν στην απόδειξη η κόκα κόλα είχε 10 ευρώ θα την πλήρωνες?? Οκ συνεχίστε τις αναλύσεις πλάκα έχει.. εσύ ρωτάς πρίν πάρεις coca cola πόσο κάνει; Δεύτερον δεν υπήρχε πουθενά αλλού τιμή για να τη δω και τρίτων ήθελα γενικά να θίξω το θέμα της τιμής στα σημεία πώλησης αν το θεωρείτε λογικό η όχι κανείς δε φτώχυνε με 30 η 40 λεπτά για να είναι το θέμα η τιμή της συγκεκριμένης coca colas.
defacer Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 οταν στα 50 μέτρα παίρνω το ίδιο προϊόν λιγοτερο απο 2 ευρω εγω θεωρώ οτι κερδίζει παράλογα. Το να μη πας 50 μέτρα παρακάτω να κάνεις ακόμα μία συναλλαγή έχει κάποια αξία, οπότε γιατί να μη σου το χρεώσει; Για σένα μπορεί η αξία αυτή να είναι πολύ μικρότερη των 2 ευρώ και να το θεωρείς παράλογο, για κάποιον άλλο όχι. 2
ChaosCrew Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Το να μη πας 50 μέτρα παρακάτω να κάνεις ακόμα μία συναλλαγή έχει κάποια αξία, οπότε γιατί να μη σου το χρεώσει; Για σένα μπορεί η αξία αυτή να είναι πολύ μικρότερη των 2 ευρώ και να το θεωρείς παράλογο, για κάποιον άλλο όχι. Προφανώς για να έχει αυτή τη τιμή και να λειτουργεί σημαίνει οτι μπορεί και το πουλάει. Εγώ προσωπικά δε θα ξαναπάω το επίπεδο των τιμών έχει να κάνει και με τη νοοτροπία του καταναλωτή. 1
Mau-Maus Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 εσύ ρωτάς πρίν πάρεις coca cola πόσο κάνει; Κοίτα για μένα το τελευταίο που έχει σημασία είναι το ένα ευρώ της διαφοράς, το πρώτο όμως που με νοιάζει είναι να μην με πιάνει ο άλλος μαλακά και επειδή ξέρω πάνω κάτω τι φάση παίζει, τις προάλλες που πήγα να ψωνίσω σε φούρνο ΚΟΛΛΗΤΑ δίπλα σε περίπτερο τον ρώτησα 'πόσο έχει αυτή μεγάλε' και όταν μου απάντησε 2.50 του είπα 'ωραίος, πιες την εσύ στην υγεία σου φίλος' Πήγα και την πήρα από το περίπτερο ακριβώς δίπλα με 1.60 και τα ρέστα τα άφησα στον περιπτερά 1
NT1G Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 όταν το ίδιο προϊόν σε απόσταση λιγότερη των δέκα λεπτών σε παραπλήσια καταστήματα με παρόμοιο ωράριο έχει 30 με 50 λεπτά λιγότερο το βλέπεις το ίδιο με το προσωπικό γούστο ίσως πρέπει να αναθεωρήσουμε άλλες λέξεις και όχι το γούστο. Και γιατί δεν πήγες σε αυτά τα καταστήματα δίπλα σε απόσταση 10 λεπτών να την πάρεις πιο φτηνά;
ChaosCrew Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Κοίτα για μένα το τελευταίο που έχει σημασία είναι το ένα ευρώ της διαφοράς, το πρώτο όμως που με νοιάζει είναι να μην με πιάνει ο άλλος μαλακά και επειδή ξέρω πάνω κάτω τι φάση παίζει, τις προάλλες που πήγα να ψωνίσω σε φούρνο ΚΟΛΛΗΤΑ δίπλα σε περίπτερο τον ρώτησα 'πόσο έχει αυτή μεγάλε' και όταν μου απάντησε 2.50 του είπα 'ωραίος, πιες την εσύ στην υγεία σου φίλος' Πήγα και την πήρα από το περίπτερο ακριβώς δίπλα με 1.60 και τα ρέστα τα άφησα στον περιπτερά Ίσως πρέπει να γίνεις παράδειγμα προς μίμηση. Είχα μικρό παιδί μαζί μου και ντράπηκα να τη δώσω πίσω. Το βασικό δεν είναι τα 20 30 40 λεπτά. Είναι η κοροϊδία. Το χειρότερο το έχω δει σε παράνομο πλανόδιο καντινιέρη στο rock wave ήθελε ένα ευρώ για το μπουκαλάκι το νερό των 500ml(μέσα είχε κανονικά 50 λεπτά με απόδειξη).Ε, αυτού του το δωσα στο χέρι και του είπα να το πιει ο ίδιος Και γιατί δεν πήγες σε αυτά τα καταστήματα δίπλα σε απόσταση 10 λεπτών να την πάρεις πιο φτηνά; γιατί δεν ήξερα πόσο θα μου τη χρέωνε και απλά στο μέλλον δεν θα ξαναπάω 1
saxos55 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Αν δεν κάνω λάθος, η Coca Cola είναι στο 24%. Άρα ή πήρες κάτι άλλο και τρολάρεις ή τη χτύπησε και σε λάθος είδος (ή κάνω λάθος).
defacer Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Άσχετο με το θέμα, αλλά εφόσον έχεις τόσο ισχυρή άποψη για το γεγονός, ΕΙΔΙΚΑ επειδή είχες μικρό παιδί μαζί έπρεπε να κάνεις αυτό που πιστεύεις. Και να το συζητήσεις με το παιδί μετά. Δε νομιζω οτι αυτό που θες να μάθει το παιδί από σένα είναι να ντρέπεται να πράξει ανάλογα με τα πιστεύω του. Ή αν το συμπέρασμα είναι πως δε θα ξαναπάς αλλά το κάνεις σιωπηλά, το μικρό μόλις έχασε ένα μάθημα. Κι αν πάλι κάνεις τυχόν τη σκέψη πως η αντιμετώπιση αυτή από το ίδιο το μικρό θα ήταν άσχημη, ίσως έχει νόημα να το σκεφτείς ξανά και για σένα.
dollyyy19 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Ίσως πρέπει να γίνεις παράδειγμα προς μίμηση. Είχα μικρό παιδί μαζί μου και ντράπηκα να τη δώσω πίσω. Το βασικό δεν είναι τα 20 30 40 λεπτά. Είναι η κοροϊδία. Το χειρότερο το έχω δει σε παράνομο πλανόδιο καντινιέρη στο rock wave ήθελε ένα ευρώ για το μπουκαλάκι το νερό των 500ml(μέσα είχε κανονικά 50 λεπτά με απόδειξη).Ε, αυτού του το δωσα στο χέρι και του είπα να το πιει ο ίδιος γιατί δεν ήξερα πόσο θα μου τη χρέωνε και απλά στο μέλλον δεν θα ξαναπάω εδω ειναι το μεγαλυτερο λαθος σου.ειχες την δυνατοτητα να διαπαιδαγωγησεις σωστα το μικρο παιδι,και οχι μονο την εχασες,αλλα εδωσες και το κακο παραδειγμα...προ ετων,πηγα με το ανηψακι να παρω ενα ανταλακτικο.το ειχα μαζι για βολτα το μικρο.το ανταλακτικο ηταν μια λαμπα ψειρα για το οχημα.και καθοτι σκεφτομενος θα ειναι φτηνη,του λεω του μαγαζατορα να δωσει 2 να εχω μια καβατζα και μια να βαλω σε αυτην που καηκε.τις δινει ,κοβει αποδειξη ,και δινοντας μου την,μου λεει 8 ευρω.ασυνεσθητα,παγωνω.....τι ειπες ?8 ευρω για δυο λαμπιονια ψειρες?κρατα τες,του λεω.φευγοντας,το ανηψι αρχισε να με ρωταει γιατι το εκανα αυτο......ετσι ,εμαθε,και τωρα ειναι πολυ πιο συνιδιτοποιημενος καταναλωτης.........
ChaosCrew Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Άσχετο με το θέμα, αλλά εφόσον έχεις τόσο ισχυρή άποψη για το γεγονός, ΕΙΔΙΚΑ επειδή είχες μικρό παιδί μαζί έπρεπε να κάνεις αυτό που πιστεύεις. Και να το συζητήσεις με το παιδί μετά. Δε νομιζω οτι αυτό που θες να μάθει το παιδί από σένα είναι να ντρέπεται να πράξει ανάλογα με τα πιστεύω του. Κι αν πάλι κάνεις τυχόν τη σκέψη πως η αντιμετώπιση αυτή από το ίδιο το μικρό θα ήταν άσχημη, ίσως έχει νόημα να το σκεφτείς ξανά και για σένα. το θεωρώ δυσάρεστο να γυρίσω κάτι πίσω φαντάζομαι για όλους είναι. Ηταν λάθος μου έπρεπε να το κάνω. Αν δεν κάνω λάθος, η Coca Cola είναι στο 24%. Άρα ή πήρες κάτι άλλο και τρολάρεις ή τη χτύπησε και σε λάθος είδος (ή κάνω λάθος). το πρώτο ποσό με 1,60 είναι ένα κιλό ψωμί το δεύτερο ποσό είναι η coca cola. Δε ξέρω σε τι συντελεστή ΦΠΑ είναι για να πω αν το έκανε απο ευκολία,αμέλεια η για να μην αποδώσει ΦΠΑ αν ξέρει κάποιος ας ενημερώσει. εδω ειναι το μεγαλυτερο λαθος σου.ειχες την δυνατοτητα να διαπαιδαγωγησεις σωστα το μικρο παιδι,και οχι μονο την εχασες,αλλα εδωσες και το κακο παραδειγμα...προ ετων,πηγα με το ανηψακι να παρω ενα ανταλακτικο.το ειχα μαζι για βολτα το μικρο.το ανταλακτικο ηταν μια λαμπα ψειρα για το οχημα.και καθοτι σκεφτομενος θα ειναι φτηνη,του λεω του μαγαζατορα να δωσει 2 να εχω μια καβατζα και μια να βαλω σε αυτην που καηκε.τις δινει ,κοβει αποδειξη ,και δινοντας μου την,μου λεει 8 ευρω.ασυνεσθητα,παγωνω.....τι ειπες ?8 ευρω για δυο λαμπιονια ψειρες?κρατα τες,του λεω.φευγοντας,το ανηψι αρχισε να με ρωταει γιατι το εκανα αυτο......ετσι ,εμαθε,και τωρα ειναι πολυ πιο συνιδιτοποιημενος καταναλωτης......... ο μικρός δε νομίζω να κατάλαβε κάτι....κακός όμως δε τη γύρισα πίσω. Πάντως αυτό ήθελα να θίξω ότι πολλά καταστήματα λιανικής πώλησης έχουν κακή και αντιεπαγγελματική νοοτροπία ειδικά και σε είδη που ναι μεν δεν τα λες και πρώτης ανάγκης αλλά δεν είναι και στη κατηγορία ειδών πολυτελείας.
ProponitisTouKanape Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Απο τη στιγμη που ο συγκεκριμενος φουρνος δεν ειναι το μοναδικο μαγαζι σε ακτινα 10χλμ που να πουλαει Coca-Cola, νομιζω οτι κανουμε περιττη συζητηση. Στο περιπτερο τα αναψυκτικα εχουν διπλασια τιμη απο το σουπερμαρκετ Στην Εθνικη οδο η βενζινη εχει 20λ πανω απο ο,τι μεσα στις πολεις. Στα εστιατορια σου χρεωνουν τρεις φορες πανω τις ιδιες μπυρες που παιρνεις στο σουπερμαρκετ. Ολα αυτα ειναι παραδειγματα "αισχροκερδειας" συμφωνα με τους νεους ορισμους που δωσαμε. Δεν ειναι αναγκαστικο ομως να τα παρεις. Μπορεις να φορτωσεις αναψυκτικα και να μη χρειαστεις την Κυριακη, μπορεις να φουλαρεις απο το βενζιναδικο της γειτονιας σου και μπορεις να πιεις νερο οταν τρως εξω που ειναι τσαμπα. Αν το μαγαζι δυο βηματα παρακατω εχει τα αναψυκτικα 30% φθηνοτερα, κακο του κεφαλιου του μαγαζατορα που τα πουλαει ακριβα. Δεν ξερω για εσας παντως εγω οταν εχω αμφιβολια για την τιμη ενος προϊοντος παντα ρωταω. Ντρεπομαστε να ρωτησουμε; Σιγα το πραγμα.
Lanike71 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Ολα αυτα ειναι παραδειγματα "αισχροκερδειας" συμφωνα με τους νεους ορισμους που δωσαμε. Δεν ειναι αναγκαστικο ομως να τα παρεις. Μπορεις να φορτωσεις αναψυκτικα και να μη χρειαστεις την Κυριακη, μπορεις να φουλαρεις απο το βενζιναδικο της γειτονιας σου και μπορεις να πιεις νερο οταν τρως εξω που ειναι τσαμπα. Η πιο σωστή απάντηση. Ξαφνικά τις Κυριακές θυμόμαστε ότι θέλουμε υλικά για πίτσα, κοκακόλες, μπύρες και πατατάκια. Θα μπορούσες να τα πάρεις Σάββατο που είναι μέχρι τις 8 το βράδυ και άσ' τον να κουρεύεται. Ακόμα και να μην την πιεις δε χαλάει και δεν αξίζει τόσο που να κλαις τα λεφτά που κάθονται.
tsilitheo1 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 "Διαβαζω αρκετα χρονια το φορουμ αλλα ειναι η πρωτη φορα που γραφω...." . Χμμμμ.. Ναι ,ο.τι πεις
ChaosCrew Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Απο τη στιγμη που ο συγκεκριμενος φουρνος δεν ειναι το μοναδικο μαγαζι σε ακτινα 10χλμ που να πουλαει Coca-Cola, νομιζω οτι κανουμε περιττη συζητηση. Στο περιπτερο τα αναψυκτικα εχουν διπλασια τιμη απο το σουπερμαρκετ Στην Εθνικη οδο η βενζινη εχει 20λ πανω απο ο,τι μεσα στις πολεις. Στα εστιατορια σου χρεωνουν τρεις φορες πανω τις ιδιες μπυρες που παιρνεις στο σουπερμαρκετ. Ολα αυτα ειναι παραδειγματα "αισχροκερδειας" συμφωνα με τους νεους ορισμους που δωσαμε. Δεν ειναι αναγκαστικο ομως να τα παρεις. Μπορεις να φορτωσεις αναψυκτικα και να μη χρειαστεις την Κυριακη, μπορεις να φουλαρεις απο το βενζιναδικο της γειτονιας σου και μπορεις να πιεις νερο οταν τρως εξω που ειναι τσαμπα. Αν το μαγαζι δυο βηματα παρακατω εχει τα αναψυκτικα 30% φθηνοτερα, κακο του κεφαλιου του μαγαζατορα που τα πουλαει ακριβα. Δεν ξερω για εσας παντως εγω οταν εχω αμφιβολια για την τιμη ενος προϊοντος παντα ρωταω. Ντρεπομαστε να ρωτησουμε; Σιγα το πραγμα. πρώτον για άλλη μια φορά θα πω ότι δε κάνω σύγκριση με τιμή σούπερ μάρκετ. δεύτερον στο εστιατόριο απασχολείς τραπέζι και σερβιτόρο. τρίτων η εθνική είναι στη μέση του πουθενά και η ποιότητα την βενζίνας είναι σημαντικότερο αντικίνητρο. τέταρτον εντάξει δε ξέρω τι συνήθειες έχει ο καθένας εγώ στο φούρνο για τη coca cola δε ρωτάω τιμή.Η τιμή δεν αναγραφόταν κάπου και κοίταξα την απόδειξη αφού βγήκα αναλυτικά γιατί το θεώρησα ακριβό αλλά δε μου ζήτησε και ενα 20 ευρω θα μπορούσε απλά να χρέωνε παραπάνω το ψωμί.Αν ήξερα εξ αρχής πόσο είχε απλά δε θα το αγόραζα. Η πιο σωστή απάντηση. Ξαφνικά τις Κυριακές θυμόμαστε ότι θέλουμε υλικά για πίτσα, κοκακόλες, μπύρες και πατατάκια. Θα μπορούσες να τα πάρεις Σάββατο που είναι μέχρι τις 8 το βράδυ και άσ' τον να κουρεύεται. Ακόμα και να μην την πιεις δε χαλάει και δεν αξίζει τόσο που να κλαις τα λεφτά που κάθονται. προφανώς το ποσό είναι αδιάφορο και δε κλαίω για 50 λεπτά "Διαβαζω αρκετα χρονια το φορουμ αλλα ειναι η πρωτη φορα που γραφω...." . Χμμμμ.. Ναι ,ο.τι πεις προφανώς ότι φόρουμ διαβάζεις είσαι γραμμένος Χμμμμ. Δεν ξημερωβραδιάζομαι πολλές φορές ψάχνω κάτι και έχει ανοίξει ως θέμα είναι και απο τα μεγάλυτερα φόρουμ της Ελλάδος. Τώρα τι συνωμοσία ονειρεύεσαι φαντάζομαι ότι και να πω δε θα βοηθήσει Χμμμμ χ2.
Lanike71 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 προφανώς το ποσό είναι αδιάφορο και δε κλαίω για 50 λεπτά Μην το βλέπεις έτσι. Δες το ως ποσοστό % και θα αλλάξεις γνώμη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα