DDevil Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Εμένα πάντως μου αρέσει και η διαδικασία να πίνω καφέ ή να τρώω στο πλοίο, οπότε υπολογίζω 10 - 15€ επιπλέον Kαλυτερα να τα φάς σε μια ταβερνα με καλο φαγητο μολις κατεβεις. Να βάλεις την 16αρα που άρπαξαν στο κυλικειο να βάλεις και αλλα 15 με ένα 30αρι τρώς ανετα σε καλο μαγαζι 2 άτομα. Ξέρεις την άλλη φορα περνουσα από Δερβενι εκει Ακρατες Ξυλοκαστρο και ιστοριες και λεω όχι ρε πουστηδες λεφτα παραπανισια δεν σας δινω θα περιμενω να φάω στην Αθηνα ή κατευθείαν μετα το ταξιδι σουπερ μάρκετ παιρνεις ένα πακετο μακαρονια .... σε μιση ωρα το πολύ μια μακαρονάδα είναι έτοιμη αγοράζεις και 2 καλαμάκια κοτοπουλο αμα θέλεις από ένα καλο ψητοπωλειο. Κοστος. Όχι πάνω από 2 ευρώ ( η σκετη μακαρονάδα) μαζι με τα καλαμάκια 6 ευρώ. Και ερχομουν από ταξιδι 4 ωρών. Το μονο που αξιζει στο καράβι είναι να πάς να φας στο εστιατοριο αν εχει. 2
Apoll Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Δηλαδή εσύ τώρα επειδή είπα ότι μου έκαναν εντύπωση οι κατά γενική ομολογία απαράδεκτα υψηλές τιμές ενός μονοπωλιακού καταστήματος κατάλαβες ότι δεν έχω καταναλωτική συνείδηση ; Ειλικρινά με ξεπερνάει. Υγ : Για κάποιον που είπε για τον απλό φραπέ. Είχε και απλό φραπε μονό με τιμή 4.50 ευρώ. Υγ2 : Μάλιστα σχολίασα τις τιμές στον υπάλληλο και μου είπε και ο ίδιος ότι Ναι, το ξέρουμε προφανώς ότι οι τιμές είναι απαράδεκτες αλλά εμείς υπάλληλοι είμαστε. Η εταιρία θέλει να γδάρει τους τουρίστες οπότε μαζί τους και εσείς. Φυσικά αφού γκρινιάζεις, ενώ ήξερες τις τιμές και τις πλήρωσες. Άμα δεν σου αρέσει η τιμή δεν αγοράζεις. Τέλος. Αυτό είναι καταναλωτική συνείδηση. Ή πας αλλού φτηνότερα. Δεν κατανοώ την λογική σου, πληρώνω καφέ 5 ευρώ, για να γκρινιάξω. Ίσως το ότι λείπω από την χώρα εκεί 13 χρόνια, με έχει κάνει πραγματικά Άγγλο να αγοράζω 1 λεμόνι, 5 τομάτες, και 3 πατάτες. Και οι τιμές Ελλάδα είναι φτηνές σχετικά σε καράβια. Που να δεις το Όσλο - Κοπενχάγη, ή ακόμα και το απλό ferry μεταξύ Σουηδίας και Δανίας. Πιο φτηνά είναι να πίνεις μπύρες (pint 568ml) για €2,5, παρά καφέ. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αγοράσω καφέ για €4 στην Ελλάδα. 3
firewalker Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Κοίτα να δεις αν μπορείς να κάνεις καταγγελία. Υπάρχει πλαφόν γι' αυτά τα μαγαζιά. Βέβαια, βρίσκουν κόλπα για να μην τηρούν το πλαφόν... Π.χ. εσπρέσο premium. 2
dionisis1925 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Καραβίσιες τιμές,την πρώτη φορά πάντα την πατάμε όλοι,μετά βάζουμε μυαλό
zio10 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Kαλυτερα να τα φάς σε μια ταβερνα με καλο φαγητο μολις κατεβεις. Να βάλεις την 16αρα που άρπαξαν στο κυλικειο να βάλεις και αλλα 15 με ένα 30αρι τρώς ανετα σε καλο μαγαζι 2 άτομα. Ξέρεις την άλλη φορα περνουσα από Δερβενι εκει Ακρατες Ξυλοκαστρο και ιστοριες και λεω όχι ρε πουστηδες λεφτα παραπανισια δεν σας δινω θα περιμενω να φάω στην Αθηνα ή κατευθείαν μετα το ταξιδι σουπερ μάρκετ παιρνεις ένα πακετο μακαρονια .... σε μιση ωρα το πολύ μια μακαρονάδα είναι έτοιμη αγοράζεις και 2 καλαμάκια κοτοπουλο αμα θέλεις από ένα καλο ψητοπωλειο. Κοστος. Όχι πάνω από 2 ευρώ ( η σκετη μακαρονάδα) μαζι με τα καλαμάκια 6 ευρώ. Και ερχομουν από ταξιδι 4 ωρών. Το μονο που αξιζει στο καράβι είναι να πάς να φας στο εστιατοριο αν εχει. Είναι διαφορετικό. Μου αρέσει πχ να πιω έναν (φρέσκο) καφέ στο ταξίδι, ή να τσιμπήσω κάτι στα goodys ή στο εστιατόριο παλιότερα, είναι μέρος του ταξιδιού! Όπως και με το αμάξι πχ πάντα θα κάνω 1-2 στάσεις να πάρω καφέ ή ένα σνακ.
NickTG Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Που να δεις το Όσλο - Κοπενχάγη, ή ακόμα και το απλό ferry μεταξύ Σουηδίας και Δανίας. Πιο φτηνά είναι να πίνεις μπύρες (pint 568ml) για €2,5, παρά καφέ. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αγοράσω καφέ για €4 στην Ελλάδα. Βέβαια δεν νομίζω να παίρνουν και τα ίδια εκεί για να κάνουμε και σύγκριση.
Apoll Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Βέβαια δεν νομίζω να παίρνουν και τα ίδια εκεί για να κάνουμε και σύγκριση. Με την Ελλάδα που δεν τα πέρνεις όμως κάνουμε σύγκριση. Μην ξεχνάτε ότι σήμερα έχετε καταντήσει να λαμβάνετε μισθούς μικρότερους του 1994...... Ενώ τα πάντα έχουν 8-10πλάσιες τιμές. ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Από καφέ μέχρι λεμόνια.
margaritagr Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 Ακριβα είναι τα κυλικεία των πλοίων εδώ και χρόνια ... προσωπικά δε μπαίνω στην διαδικασία να κουβαλάω πράματα απ το σπίτι. Άλλωστε αναλόγως την ώρα μπορεί να θέλω κάτι διαφορετικό είτε αλμυρό είτε γλυκό είτε ρόφημα είτε όχι. Ε για μια φορά το χρόνο που παίρνω το καράβι δε σκέφτομαι πως θα γλίτωσω τα 2 παραπάνω ευρώ της τυροπιτας. Τώρα για κάποιον που ταξιδεύει συχνά, ή είναι μια πολυμελης οικογένεια, σίγουρα προκρινεται η λύση ταπερ 1
_linuslost_ Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 Ακριβα είναι τα κυλικεία των πλοίων εδώ και χρόνια ... προσωπικά δε μπαίνω στην διαδικασία να κουβαλάω πράματα απ το σπίτι. Άλλωστε αναλόγως την ώρα μπορεί να θέλω κάτι διαφορετικό είτε αλμυρό είτε γλυκό είτε ρόφημα είτε όχι. Ε για μια φορά το χρόνο που παίρνω το καράβι δε σκέφτομαι πως θα γλίτωσω τα 2 παραπάνω ευρώ της τυροπιτας. Τώρα για κάποιον που ταξιδεύει συχνά, ή είναι μια πολυμελης οικογένεια, σίγουρα προκρινεται η λύση ταπερ Δεν είναι μονο οτι γλυτώνει ο καθένας μας χρήματα, αλλά αμα μαζικά δούνε οτι δεν ψωνίζουν οι περισσότεροι ίσως πέσουν οι τιμες. Επιπλέον εγώ δεν τους δίνω χρήματα για το γαμωτο με την αισχροκέρδεια που έχουν τα μαγαζιά στα καράβια 1
DDevil Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 Είναι διαφορετικό. Μου αρέσει πχ να πιω έναν (φρέσκο) καφέ στο ταξίδι, ή να τσιμπήσω κάτι στα goodys ή στο εστιατόριο παλιότερα, είναι μέρος του ταξιδιού! Όπως και με το αμάξι πχ πάντα θα κάνω 1-2 στάσεις να πάρω καφέ ή ένα σνακ. Mε το αμαξι όταν κάνω το ταξιδι της επιστροφης ειτε Αθηνα ειτε εδώ που είμαι .... στάνταρ έχω φάει κατι πριν φυγω να με κρατήσει ... μετα από 3 ωρες ταξιδάκι στάση Αμφιλοχια στου Διονυσου ένας επαγγελματιας που σέβεται τον κοσμο και τους πελάτες και προσφέρει ωραιο φαγητό και σε καλές τιμές. Εχουμε γινει φιλοι ξερω προσωπικά τον ιδιοκτήτη και είναι ωραιος τύπος! Τωρα τα goodys είναι πλαστικο μη ποιοτικό φαγητο. Για τις τυροπιτες στα κυλικεία δεν το συζητάμε ετσι? δεν είναι τα 2 ευρω παραπάνω είναι ότι αυτές είναι για να στοκάρουν τρυπες στους τοιχους όχι για να μπούν σε ανθρωπινο στομάχι. Η μονη ποιοτική τυροπιτα που έχω φάει είναι από κάτι χωρια μέσα στο Αιτωλικο ειχα σταματήσει και ειχα πάρει μια σπανακοπιτα .... όταν έδωσα συγχαρητηρια στην ιδιοκτητρια και την ρωτησα μου ειπε πως τα χορτα ηταν απευθειας από το χωράφι και όχι κατεψυγμένα. Μα φαινοταν ότι ηταν κατι το ξεχωριστο. Σε αυτή τη σπανακοπιτα πληρωσα 1.5 ευρώ. Αλλα γυρισα και πηρα άλλες 2. Το καλο πράγμα όταν αξιζει το πληρώνουμε αλλα όχι μαλακιες δεν πληρώνω. Να μαθουν να είναι επαγγελματιες πρωτα και να αγαπήσουν αυτό που κάνουν και μετά θα έχουν απαιτησεις στις τιμές. Όπως ελεγε και ο Μποτρινι ο κοσμος δεν είναι μαλακας (υπάρχουν και εξαιρέσεις βεβαια) να έρχεται και να τρώει τα σκατά που του βγάζεις. Μου έχουν φέρει πιτσα σε ταβέρνα (καμμενη από κάτω) και τα χορτα ειχαν σχοινιά ... όταν το ειπα στον "επαγγελματια" ιδιοκτητη μου ειπε ότι έχει την επιχειρηση 25 χρονια. 25 χρονια δεν έμαθε ότι η πατάτα μπαινει σε μεγάλο πιάτο και δεν στοιβάζεται σε μικρό ετσι ώστε να μην ακουμπάει το δάχτυλο της σερβιτόρας στην πατάτα που θα φάω εγω καθως την φέρνει. 25 χρονια δεν έμαθε ότι τα χορτα δεν πρέπει να έχουν σχοινια και η πιτσα δεν σερβιρεται καμμένη. Γεμιστα - πιτσα - χορτα - πατατες΄και 2 κοκα κολες = 35 ευρώ. Δεν με ξαναειδε ο συγκεκριμένος. 1
skiabox Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 Με την Ελλάδα που δεν τα πέρνεις όμως κάνουμε σύγκριση. Μην ξεχνάτε ότι σήμερα έχετε καταντήσει να λαμβάνετε μισθούς μικρότερους του 1994...... Ενώ τα πάντα έχουν 8-10πλάσιες τιμές. ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Από καφέ μέχρι λεμόνια. Αυτό που λες τώρα σημαίνει ότι κυκλοφορεί πολύ μαύρο χρήμα.
zio10 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 Αυτό που λες τώρα σημαίνει ότι κυκλοφορεί πολύ μαύρο χρήμα. Αποκλείεται! Mε το αμαξι όταν κάνω το ταξιδι της επιστροφης ειτε Αθηνα ειτε εδώ που είμαι .... στάνταρ έχω φάει κατι πριν φυγω να με κρατήσει ... μετα από 3 ωρες ταξιδάκι στάση Αμφιλοχια στου Διονυσου ένας επαγγελματιας που σέβεται τον κοσμο και τους πελάτες και προσφέρει ωραιο φαγητό και σε καλές τιμές. Εχουμε γινει φιλοι ξερω προσωπικά τον ιδιοκτήτη και είναι ωραιος τύπος! Τωρα τα goodys είναι πλαστικο μη ποιοτικό φαγητο. Για τις τυροπιτες στα κυλικεία δεν το συζητάμε ετσι? δεν είναι τα 2 ευρω παραπάνω είναι ότι αυτές είναι για να στοκάρουν τρυπες στους τοιχους όχι για να μπούν σε ανθρωπινο στομάχι. Η μονη ποιοτική τυροπιτα που έχω φάει είναι από κάτι χωρια μέσα στο Αιτωλικο ειχα σταματήσει και ειχα πάρει μια σπανακοπιτα .... όταν έδωσα συγχαρητηρια στην ιδιοκτητρια και την ρωτησα μου ειπε πως τα χορτα ηταν απευθειας από το χωράφι και όχι κατεψυγμένα. Μα φαινοταν ότι ηταν κατι το ξεχωριστο. Σε αυτή τη σπανακοπιτα πληρωσα 1.5 ευρώ. Αλλα γυρισα και πηρα άλλες 2. Το καλο πράγμα όταν αξιζει το πληρώνουμε αλλα όχι μαλακιες δεν πληρώνω. Να μαθουν να είναι επαγγελματιες πρωτα και να αγαπήσουν αυτό που κάνουν και μετά θα έχουν απαιτησεις στις τιμές. Όπως ελεγε και ο Μποτρινι ο κοσμος δεν είναι μαλακας (υπάρχουν και εξαιρέσεις βεβαια) να έρχεται και να τρώει τα σκατά που του βγάζεις. Μου έχουν φέρει πιτσα σε ταβέρνα (καμμενη από κάτω) και τα χορτα ειχαν σχοινιά ... όταν το ειπα στον "επαγγελματια" ιδιοκτητη μου ειπε ότι έχει την επιχειρηση 25 χρονια. 25 χρονια δεν έμαθε ότι η πατάτα μπαινει σε μεγάλο πιάτο και δεν στοιβάζεται σε μικρό ετσι ώστε να μην ακουμπάει το δάχτυλο της σερβιτόρας στην πατάτα που θα φάω εγω καθως την φέρνει. 25 χρονια δεν έμαθε ότι τα χορτα δεν πρέπει να έχουν σχοινια και η πιτσα δεν σερβιρεται καμμένη. Γεμιστα - πιτσα - χορτα - πατατες΄και 2 κοκα κολες = 35 ευρώ. Δεν με ξαναειδε ο συγκεκριμένος. Καταλαβαίνω τι λες και έχεις δίκιο, απλά σου λέω ότι για μένα είναι μέρος του ταξιδιού αυτό, πως θα βάλεις βενζίνη πριν φύγεις δηλαδή, κάπως έτσι 1
parlapipas25 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 Μην ξεχνάτε ότι σήμερα έχετε καταντήσει να λαμβάνετε μισθούς μικρότερους του 1994...... Ενώ τα πάντα έχουν 8-10πλάσιες τιμές. ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Από καφέ μέχρι λεμόνια. Τι πιστευεις οτι φταιει για αυτο;
ZauZ Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 Φυσικά αφού γκρινιάζεις, ενώ ήξερες τις τιμές και τις πλήρωσες. Άμα δεν σου αρέσει η τιμή δεν αγοράζεις. Τέλος. Αυτό είναι καταναλωτική συνείδηση. Ή πας αλλού φτηνότερα. Δεν κατανοώ την λογική σου, πληρώνω καφέ 5 ευρώ, για να γκρινιάξω. Ίσως το ότι λείπω από την χώρα εκεί 13 χρόνια, με έχει κάνει πραγματικά Άγγλο να αγοράζω 1 λεμόνι, 5 τομάτες, και 3 πατάτες. Ας πούμε ότι πρώτα παρήγγειλα και μετά είδα τον τιμοκατάλογο στο βάθος. Λίγη σημασία έχει. Προσωπικά δε μου λείπουν τα 15 ευρώ που έδωσα, ούτε τα άλλα 400 τόσα που κόστιζαν τα εισιτήρια αλλά το ότι εγώ μπορεί να έχω μια οικονομική άνεση την οποία δεν έχει ο διπλανός μου δε μου αφαιρεί το δικαίωμα να κρίνω και να κατακρίνω λάθος πρακτικές ή τιμές που θεωρώ ότι αγγίζουν ή ξεπερνούν την αισχροκέρδεια. Να πω ότι ήταν καφές ωραίος, σε γυάλινο ποτήρι, σερβιρισμένος όπως πρέπει ή / με κάποιο μπισκοτάκι μπορεί και να το αντιμετώπιζα διαφορετικά αλλά για καφέ άθλιο σε χάρτινο ποτήρι που μετά από 5 λεπτά μούλιασε συγγνώμη αλλά έχω κάθε δικαίωμα να κρίνω και να παρουσιάσω τις ενστάσεις μου κόσμια. Το να πας κάπου άλλου φτηνότερα τη στιγμή που είσαι μέσα σε ένα καράβι αδυνατώ να καταλάβω το πώς θα γίνει όπως επίσης και το πώς θα κρίνω τη ποιότητα του προϊόντος που καλούμε να πληρώσω πριν το δοκιμάσω. Αν έχεις γίνει Άγγλος ή όχι είναι δικό σου θέμα καθώς και πόσες πατάτες αγοράζεις. Το αν αυτό είναι ή όχι τιμητικό είναι άλλο θέμα.
kage Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 Γκρινια χωρις λογο.. Περασαν ποσα χρονια ο ελληνας δεν θελει να μαθει τα δικαιωματα του π.χ. της αγορανομικης διαταξης για συγκεκριμενους χωρους ή ποτε διεκδικει και τι σε καθυστερησεις αεροπλνων πλοιων,αλλαγες τιμων στην τηλ.και παει λεγοντας.. Οποιος θελει να κραξει καταγγειλει ας το κανει με τους τροπους που γραφε μια φωτο πιο πανω...π.χ. μεσω γγκ(πιο εμπιστο) Εφοσον δεν υπαρχουν καταγγελιες δεν κινειτε ευκολα το συστημα... Η αληθεια ειναι οτι τα φλοκαφε θα ναι καλυμμένα για δηθεν specialty premium καφε που σερβιρει και ας μην ειναι Τεσπα το πιο πιθανο ειναι οτι εχουν ενοικια κανα 50αρι+ το χρονο και αν δεν κανουν αυτα δεν εχει νοημα να δουλευουν... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα