Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 185
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τελικα ειναι κολλεγιο ή κολεγιο;

"Ο κανόνας της ελληνικής γλώσσας λέει ότι όσες λέξεις προέρχονται από ξένες γλώσσες και δεν έχουν ελληνική ρίζα, γράφονται με τον πιο απλό τρόπο, δηλαδή όπως προφέρονται. "

https://e-didaskalia.blogspot.gr/2014/07/blog-post_6370.html

Με ένα λάμδα.

Δημοσ.

Mε ιεκ χλωμό να βρεις δουλεία .. είναι πτυχίο χωρίς καμία αξία .

καλά μη το δένεις και κόμπο , συγγενής μου είναι πολιτικό προσωπικό στην αεροπορία με πτυχίο δημοσίου ΙΕΚ όπως και συνάδερφοι της , απλά πλέον δεν αξίζουν παρα μόνο σε συγκεκριμένες ειδικότητες (πχ νοσηλευτικής) και βέβαια σε δημόσια που έγιναν εντελώς δωρεάν. 

Πάντως μάγειρες και νοσηλευτές εννοείται πως βρίσκουν δουλειά, ιδικά οι δεύτεροι αρκετά εύκολα.   

Δημοσ.

Εγω παντως ξερω αρκετους που τελειωσαν βοηθοι μικροβιολογου και βρηκαν δουλεια.. και για ζαχαροπλαστικη και μαγειρικη δεν υπαρχει καποιο δημοσιο ΑΕΙ οποτε ισως για αυτους τους κλαδους να μην ειναι τοσο χαλια οι σπουδες εκει

Δημοσ.

ΙΕΚ: Η εκμεταλλευση της αναγκης του νεοελληνα γονιου να παρουσιαζει τον παπαροβιτς (στο διαβασμα) κανακαρη ως σπουδαγμενο και μορφωμενο, παραλληλα με την πονηρια του κανακαρη που θεωρει οτι χωρις κανενα κοπο θα εχει ιδιοτητα φοιτητη για 2 χρονια και μετεπειτα "πτυχιουχου".

Αφου στα παραπανω συνηγορος ηταν το ελληνικο δημοσιο, καλως ηλθαν οι ιδιωτες να τα (χρυσο)πουλησουν.

Ιδανικα πρεπει να παρει σειρα στα λουκετα η πλειοψηφια των ΙΕΚ και στη συνεχεια πολλα ΤΕΙ αλλα και αρκετα ΑΕΙ, ακομα και ορισμενες πολυτεχνικες σχολες που δεν εχουν σκοπο υπαρξης περαν του να λεει η οικογενεια κι ο κανακαρης οτι μπηκε Πολυτεχνειο (ασχετως αν η βαση ειναι γυρω στα 11.000-12.000 μορια και το αντικειμενο σπουδων δε το ξερουν ουτε οι ιδιοι που δηλωνουν)..

• Like 6
Δημοσ.

ΙΕΚ: Η εκμεταλλευση της αναγκης του νεοελληνα γονιου να παρουσιαζει τον παπαροβιτς (στο διαβασμα) κανακαρη ως σπουδαγμενο και μορφωμενο, παραλληλα με την πονηρια του κανακαρη που θεωρει οτι χωρις κανενα κοπο θα εχει ιδιοτητα φοιτητη για 2 χρονια και μετεπειτα "πτυχιουχου".

Αφου στα παραπανω συνηγορος ηταν το ελληνικο δημοσιο, καλως ηλθαν οι ιδιωτες να τα (χρυσο)πουλησουν.

Ιδανικα πρεπει να παρει σειρα στα λουκετα η πλειοψηφια των ΙΕΚ και στη συνεχεια πολλα ΤΕΙ αλλα και αρκετα ΑΕΙ, ακομα και ορισμενες πολυτεχνικες σχολες που δεν εχουν σκοπο υπαρξης περαν του να λεει η οικογενεια κι ο κανακαρης οτι μπηκε Πολυτεχνειο (ασχετως αν η βαση ειναι γυρω στα 11.000-12.000 μορια και το αντικειμενο σπουδων δε το ξερουν ουτε οι ιδιοι που δηλωνουν)..

Ετσι,ετσι.. Εκτος απο μικρες εξαιρεσεις για τα ΙΕΚ,για καποιους που θελουν να μαθουν μια τεχνη οπως κομμωτικη/μαγειρικη κτλ που αλλωστε δε μπορεις να τα διδακτεις απο αλλου. Κατα τ'αλλα οπως τα λες

Δημοσ.

Δεν νομίζω οτι μπορεί να κάνει κάτι το κράτος, το κολλέγιο πλήρωσε τα κανάλια και αυτά εφόσον πληρώθηκαν το αντίστοιχο αντίτιμο είναι υποχρεωμένα να παίζουν την διαφήμιση του κολλεγίου. Τώρα αν επέμβει το ΕΣΡ ή κάποιος άλλος φορέας να μπλοκάρει τις διαφημίσεις για εξαπάτηση καταναλωτών, δεν το ξέρω αυτό.

Σίγουρα είναι εξαπάτηση , άραγε όσοι πλήρωσαν θα πάρουν τα λεφτά τους πίσω ή θα φάνε κανένα άκυρο.

Δημοσ.

Mε ιεκ χλωμό να βρεις δουλεία .. είναι πτυχίο χωρίς καμία αξία .

Το ιεκ είναι πολύ καλή πηγή δικτύωσης και μάθησης αν πετύχεις καλό/επαγγελματία δάσκαλο. Επίσης έχεις πολλές περισσότερες πιθανότητες να πάρεις την πιστοποίηση η οποία είναι και το ζητούμενο και όχι σκέτο το χαρτί του ιεκ που είναι πραγματικά άχρηστο από μόνο του.

Το τίμημα είναι βαρύ βέβαια αλλά σίγουρα αξίζει αρκεί να πας συνειδητά ότι θα διαβάσεις, θα ρωτήσεις, θα πας σε πρακτικές κτλ κτλ και μάλιστα αν είσαι καλός θέση εργασίας θα σε περιμένει με το που τελειώσεις.

Δημοσ.

Δεν ισχύει όμως αυτό, μπορώ να σου πω σιγουρότατα οτι απόφοιτοι από σχολές μηχανικών από κολλέγια δεν μπορούν να εγγραφούν στο ΤΕΕ και άρα να αποκτήσουν τα αντίστοιχα επαγγελματικά δικαιώματα. Για άλλα επαγγέλματα και σχολές δεν γνωρίζω κάτι σίγουρο αλλά για τον τομέα των μηχανικών το ξέρω σίγουρα.

Μιλάω για ΑΣΕΠ που αναφέρθηκε πιο πάνω, δεν ξέρω τι γίνεται με ΤΕΕ

"Ο κανόνας της ελληνικής γλώσσας λέει ότι όσες λέξεις προέρχονται από ξένες γλώσσες και δεν έχουν ελληνική ρίζα, γράφονται με τον πιο απλό τρόπο, δηλαδή όπως προφέρονται. "

https://e-didaskalia.blogspot.gr/2014/07/blog-post_6370.html

Με ένα λάμδα.

Ναι αλλά το αγγλικό είναι college οπότε κολλέγιο με 2 λάμδα, δεν ξέρω εμένα πιο σωστό μου φαίνεται έτσι. Πάντως παντού το βλέπω γραμμένο με δύο λάμδα.

βασικο, μην βαυκαλιζεστε οτι και καλα πηρατε μερικοι πτυχιο απο κολλεγιο , το οποιο ομως συνεργαζεται με το ταδε, δηνα πανεπιστημιο της ΑΓΓΛΙΑΣ...δεν σημαινει τιποτα το αν συνεργαζεται με το lancashire, stafordshire, newcastle κλπ..

θυμαμαι που το συζηταγαμε με εναν καθηγητη στο πανεπιστημιο που σπουδαζα, οτι αγγλια - αμερικη που φημιζονται για τα ιδρυματα τους, εχουν 5-10 τοπ πανεπιστημια, και τα υπολοιπα ειναι ουτε για φτησιμο...

λογια δικα του και οχι εμου βεβαια... αν και τα πιστευω να πω την αληθεια...

στην συγκεκριμενη περιπτωση δεν μιλαω καπου συγκεκριμενα!

Χμμμ..Φαντάζομαι ότι ο καθηγητής αυτός έχει προσωπική εμπειρία από ολα τα ξένα πανεπιστήμια και η γνώμη του είναι τόσο εμπεριστατωμένη ε? Πίστευε και μη, ερεύνα. Προσωπικά θα ήμουν σκεπτική αλλά αφού εσύ υιοθετείς μια άποψη που δεν είναι καν δικιά σου τόσο εύκολα χωρίς να έχεις προσωπική εμπειρία δείχνει πολλά.

παντως μεταξυ μας- και χωρις να εχω προδιαθεση να προσβαλλω κανεναν- εγω βλεπω λιγο τα ιδιωτικα τει/κολλεγια σαν μια ενασχοληση του τυπου "απετυχα στις πανελληνιες οποτε ας παω εκει για να μην καταληξω ανεργος απο τωρα"... εχει κανεις την ιδια ιδεα...? ξαναλεω δεν προσβαλλω κανεναν, αλλωστε τελειωσα ενα ναι μεν δυσκολο τμημα αλλα απο θεμα εργασιας ειμαι λιγο ζορικο οπως ολοι

Εγώ έχω περάσει και από ιδιωτικό και από δημόσιο και έχω δει και στα δύο το εξής: υπάρχουν φοιτητές που ενδιαφέρονται και φοιτητές που δεν ενδιαφέρονται, και οι δυο κατηγορίες παίρνουν πτυχία στα μεν ιδιωτικά με χαμηλό βαθμό στα μεν δημόσια με χαμηλό βαθμό επίσης αλλά με σκονάκια/αντιγραφές/μέσο. Ο βασικός λόγος που προσωπικά θεωρώ ιδιωτικό>δημόσιο είναι γιατί οι καθηγητές δεν έχουν σίγουρη την δουλειά τους και δεν επαναπαύονται, οπότε ξέρεις ότι θα κάνουν καλή δουλειά. Επίσης θεωρώ καλύτερο το εκπαιδευτικό σύστημα των Άγγλων σε σχέση με το δικό μας για πολλούς λόγους. Με την οικονομική κρίση και τους μισθούς των πανεπιστημιακών να πέφτουν έχει πέσει και το επίπεδο των δημοσίων αει/τει/πανεπιστημίων δυστυχώς (όχι οτι πριν ήταν σούπερ ντούπερ ουάου). Φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις αλλά εδώ μιλάμε για την γενική εικόνα. Και προσωπικά και από εμπειρίες που έχω ακούσει από άλλους τα πανεπιστήμια μας δεν είναι και ότι καλύτερο. Τα υπόλοιπα είναι κλασσικοί κομπλεξισμοί του Έλληνα του τύπου όταν εμείς χτίζαμε τον Παρθενώνα..

Αν σου αναγνωρίσουν προηγούμενες σπουδές-προυπηρεσία, μπορεί να μπεις στο 2ο έτος σπουδών, και σπάνια στο 3ο έτος αν έχεις κάτι προ-ακαδημαικό.

Εγώ είχα περάσει τα 37 από τα 40 μαθήματα της σχολής μου και μπήκα στο 3ο έτος. Εξαρτάται πόσα μαθήματα έχεις περάσει που έχουν συνάφεια μεταξύ τους.

• Like 1
Δημοσ.

Ο βασικός λόγος που προσωπικά θεωρώ ιδιωτικό>δημόσιο είναι γιατί οι καθηγητές δεν έχουν σίγουρη την δουλειά τους και δεν επαναπαύονται, οπότε ξέρεις ότι θα κάνουν καλή δουλειά.

Εγώ κυρίως επειδή δεν είναι τσίπηδες - μιας και πληρώνεις - και σου μαθαίνουν αρκετά πράγματα και στην πράξη, τουλάχιστον για κάποιες θετικές επιστήμες. Κολέγια/Πανεπιστήμια φυσικά, όχι ΙΕΚ.

Στο δημόσιο περισσότερο μπλα μπλα μπλα και η δικαιολογία "εμάς η δουλειά μας είναι να σου ανοίξουμε το μυαλό και να σου μάθουμε να σκέφτεσαι". Ε καλύτερα YouTube παρά ελληνικό δημόσιο.

Δημοσ.

Έχετε μπερδέψει το πτυχίο με το αν βρίσκεις δουλειά. 

Σε ένα καλό βιογραφικό, το ίδρυμα σπουδών δεν έχει μεγάλη σημασία όσο η διαρκής εμπειρία και επιμόρφωση (e-learning , σεμινάρια κλπ. ). Δε χρειάζεται να είναι όλοι από το Harvard . Ούτε το ΕΜΠ. 

΄Απειρο σεβασμό σε αυτούς που ξόδεψαν λεφτά για να σπουδάσουν, ενώ έχουν ήδη πληρώσει τους φόρους τους για τη δημόσια εκπαίδευση και λόγω του ΑΝΟΗΤΑ επετηριδικού συστήματος, δεν μπήκαν εκεί που ήθελαν (μόρια βάσεις και πίπες). Για αυτά τα λεφτά , θυσίασαν το χρόνο τους, οι ίδιοι ή όσοι τους στηρίζουν. 

Επειδή κάτι δε μας αρέσει , το να θέλουμε να κλείσει ή να μη μας καίγεται καρφί είναι ασέβεια. Και γω δε ψωνίζω από το μαγαζί της οικογένειάς σου, αν κλείσει λόγω χρεών καλώς, αν κλείσει λογω υπουργικής απόφασης κάκιστα , αλλά σε κάθε περίπτωση, στενοχωριέμαι όταν μια επιχείρηση κλείνει. 

Σε ένα κράτος με 60% φόρους (σημαίνει πως όλοι οι εργαζόμενοι  μέχρι τέλη Ιουλίου δουλεύουμε για το κράτος τζάμπα)  το να χρωστάς σε αυτό είναι το μόνο εύκολο . Πλέον χρωστάνε όλοι. Ή ''κλέβουν''. Προσωπικά θεωρώ κάθε επιχειρηματία , ιδιώτη εργαζόμενο, ελεύθερο επαγγελματία , έναν μικρό ήρωα. Οπότε ακόμα και το κλείσιμο λόγω χρεών , που παραπάνω λέω ''καλώς'', εξετάζεται .

• Like 7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απλα δεν ισχυει. Για τα περισσοτερα τουλαχιστον κι ειδικα για το δημοσιο.

Μας τα εχετε πρηξει λιγακι με τις καταληψεις και τις κομματικες αηδιες. Ωραια δικαιολογια εχετε βρει για να βαφτιζετε τα κολλεγια καλυτερα. Οκ δεν περασατε,get over it ομως επιτελους. Κι ο ανιψιος σου μαλλον τελειωσε κατι σε ιχθυοκαλλιεργειας (αν κι ακομη κι εκει πιστευω οτι δυσκολα να περασε χωρις να ανοιξε βιβλιο οπως λες) γιατι στις σοβαρες σχολες ,αν δε στρωθεις δεν περνας.

Εγώ δεν πέρασα; Πρώτη δεκάδα επιτυχόντων στην σχολή μου ήμουν το '92, όταν οι εξετάσεις ήταν και δυσκολότερες, και δεν περνούσες ΑΕΙ αν δεν είχες μέσο όρο 18 (τρίτη δέσμη, βάσεις Θεσσαλονίκης-Αθήνας), στα ΤΕΙ μέσο όρο 15 (πανελλαδικά τρίτη δέσμη, για υπόλοιπες δέσμες στα ύψη η 2η, η 1η δέσμη λίγο μεγαλύτερος μέσος όρος από 3η, η 4η ίδια επίπεδα με την 3η. Το 2010 πέρασε άλλος ανιψιός μου με μέσο όρο 7μιση σε ΤΕΙ στην Καβάλα, γελάν και οι κότες σήμερα και η κουτσή Μαρία στην τριτοβάθμια).

Ο ανιψιός μου πληροφορική τελείωσε. Δεν ασχολήθηκε καθόλου, ήδη από την πρώτη χρονιά που πήγε φοιτητής μπήκε στην νεολαία, τον έβαλαν στην εστία, του βρήκαν δουλειά σε τουριστικό γραφείο και την επόμενη χρονιά άνοιξε δικό του με συνέταιρο έναν συμφοιτητή του.

Αν νομίζεις ότι κάποιος που λείπει από την πόλη που σπουδάζει το 1/3 του μήνα σε εκδρομές και δουλεύει τις υπόλοιπες μέρες 8ωρο στο γραφείο/οργάνωση εκδρομών/μάρκετινγκ κτλ έχει τον χρόνο και να παρακολουθεί μαθήματα και να διαβάζει, πες μου κι εμένα να πάω να πάρω ακόμη ένα πτυχίο να γεμίσω έναν άδειο τοίχο που έχω.

Εξάλλου μου το είπε και ο ίδιος δεκάδες φορές, έπαιρνε τις απαντήσεις από την νεολαία και έδινε εξετάσεις.

Έχετε μπερδέψει το πτυχίο με το αν βρίσκεις δουλειά.

Σε ένα καλό βιογραφικό, το ίδρυμα σπουδών δεν έχει μεγάλη σημασία όσο η διαρκής εμπειρία και επιμόρφωση (e-learning , σεμινάρια κλπ. ). Δε χρειάζεται να είναι όλοι από το Harvard . Ούτε το ΕΜΠ.

΄Απειρο σεβασμό σε αυτούς που ξόδεψαν λεφτά για να σπουδάσουν, ενώ έχουν ήδη πληρώσει τους φόρους τους για τη δημόσια εκπαίδευση και λόγω του ΑΝΟΗΤΑ επετηριδικού συστήματος, δεν μπήκαν εκεί που ήθελαν (μόρια βάσεις και πίπες). Για αυτά τα λεφτά , θυσίασαν το χρόνο τους, οι ίδιοι ή όσοι τους στηρίζουν.

Επειδή κάτι δε μας αρέσει , το να θέλουμε να κλείσει ή να μη μας καίγεται καρφί είναι ασέβεια. Και γω δε ψωνίζω από το μαγαζί της οικογένειάς σου, αν κλείσει λόγω χρεών καλώς, αν κλείσει λογω υπουργικής απόφασης κάκιστα , αλλά σε κάθε περίπτωση, στενοχωριέμαι όταν μια επιχείρηση κλείνει.

Σε ένα κράτος με 60% φόρους (σημαίνει πως όλοι οι εργαζόμενοι μέχρι τέλη Ιουλίου δουλεύουμε για το κράτος τζάμπα) το να χρωστάς σε αυτό είναι το μόνο εύκολο . Πλέον χρωστάνε όλοι. Ή ''κλέβουν''. Προσωπικά θεωρώ κάθε επιχειρηματία , ιδιώτη εργαζόμενο, ελεύθερο επαγγελματία , έναν μικρό ήρωα. Οπότε ακόμα και το κλείσιμο λόγω χρεών , που παραπάνω λέω ''καλώς'', εξετάζεται .

Πες τα ντε.

Επίσης θα έπρεπε να μην μπορεί ο πτυχιούχος να φύγει εξωτερικό για εργασία για κάποιο χρονικό διάστημα.

Η δωρεάν δημόσια εκπαίδευση κοστίζει χιλιάδες ευρώ στο κράτος ανά άτομο, ιδίως σε κάτι σχολές όπως ιατρική, και όταν έρχεται η ώρα να τα δώσει ο πτυχιούχος πίσω (με τη δουλειά-φορολογία) φεύγει εξωτερικό και ωφελείται το ξένο κράτος με επιστημονικό εργατικό δυναμικό τζάμπα.

Επεξ/σία από zianna
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...